Kaunas University of Technology

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Hoge reputatie

Kaunas University of Technology dateert al van 1922 en heeft een groot potentieel voor studies en onderzoek ontwikkeld en blijft leider op het gebied van innovaties en technologieën in de Baltische Staten. Met 10.500 studenten en 1.000 academische personeelsleden streeft KTU ernaar zeer getalenteerde studenten (ondersteund door universitaire en externe beurzen), onderzoekers en academici bij elkaar te brengen om baanbrekend onderzoek te verrichten, onderwijs van topkwaliteit te leveren en onderzoeks- en ontwikkelingsdiensten aan te bieden voor een breed spectrum. aantal bedrijven.

internationaliteit

KTU vergroot haar internationale zichtbaarheid door deel te nemen aan internationale onderzoekssamenwerkingen, door internationale studieprogramma's op te zetten, door samen te werken met internationale partners bij het opzetten van gezamenlijke studieprogramma's, en door de deelname aan internationale uitwisseling tussen studenten en academische gemeenschappen aan te moedigen. Momenteel kunnen internationale studenten kiezen tussen 37 bachelor- en postdoctorale opleidingen en 19 doctoraatsprogramma's in het Engels op het gebied van technologische, fysische, biomedische en sociale wetenschappen, geesteswetenschappen en creatieve kunsten en design.

108676_108250_4.mechanikosf2012G.Zaltauskaitesnuotr-2076.jpg

Infrastructuur en technologieën

KTU richtte niet alleen de eerste en meest succesvolle academische Startup Space op, maar huisvest ook het grootste wetenschap- en technologiepark in de Baltische staten. De studenten hebben toegang tot de modernste onderzoeksapparatuur in Litouwen. Het grootste in het moderne laboratorium voor mobiele toepassingen in de Baltische Staten, het enige in het Balticum Bloomberg Financial markets Lab, Intermedix creative hub en de laboratoria voor duurzame chemie, mechatronica, toekomstige energie- en milieutechniek, informatie- en telecommunicatietechnologieën zijn slechts een fractie van de beschikbare technologische middelen. KTU werkt samen met internationale organisaties zoals Barclays, BASF, FESTO, Hitachi, NAVO, Samsung, Schneider Electric, enz.

108675_108252_3.SAFIMIC5.JPG

Groeiende talenten

KTU investeert in haar huidige studenten door hun studieomgeving en de kwaliteit ervan te verbeteren, door mogelijkheden te bieden om actief te zijn in sport, kunst, studentenverenigingen en door hun vertrouwen op te bouwen, omdat het de investering is voor de toekomst van de samenleving in lokale en mondiale voorwaarden. Onze studenten vormen een groot deel van de levendige studentengemeenschap in Kaunas, de op één na grootste stad van Litouwen.

108677_108251_18-08-01Maistoinstitutas87.JPG

Een opwindende plek om te wonen en studeren

KTU ligt in Kaunas, de op een na grootste stad van Litouwen, vaak Litouwse intelligentsia en culturele hoofdstad genoemd. Een veilige omgeving en gematigde natuurlijke omstandigheden zorgen voor een aangenaam leven. Een levendige oude binnenstad, groene parken, een rivieroever met recreatiegebieden liggen op minder dan 15 minuten van de KTU-campus. Studenten worden aangeboden om te wonen in KTU-slaapzalen, te genieten van sport, kunst en andere activiteiten van studenten binnen de campus.

Belangrijkste redenen om te studeren in Litouwen

  • Hoogwaardige, moderne en innovatieve onderzoeken die voldoen aan de vereisten van het onderwijsbeleid van de Europese Unie.
  • Wereldwijd erkend diploma om een succesvolle internationale carrière of vervolgopleiding na te streven.
  • Unieke cultuur, die oude tradities koestert. Litouws wordt vaak omschreven als de oudste Indo-Europese taal.

In Kaunas

  • De stad van jonge en getalenteerde mensen: elke 7e bewoner studeert aan een universiteit of hogeschool. Daarom is dit ook de stad van studenten.
  • De op een na grootste stad van Litouwen, maar de belangrijkste objecten zijn te voet of met de fiets gemakkelijk te bereiken.
  • De stad behoort tot de top 10 van meest rendabele steden in Europa.

Bij KTU

  • Onder de top 2,7% van de beste universiteiten ter wereld: KTU brengt zeer getalenteerde studenten, onderzoekers en academici samen.
  • De leider in samenwerking met het bedrijfsleven: van de ontwikkeling van studieprogramma's via case-analyse tot technologieoverdracht.
  • Breed scala aan diensten voor de studenten: uitwisselingsprogramma's, stages, opstartruimte, sport, enz.

rankings

QS # 751-800 https://www.topuniversities.com/universities/kaunas-university-technology
QS Emerging Europe and Central Asia 2019 “(QS EECA) # = 50 https://www.topuniversities.com/university-rankings/eeca-rankings/2019
U_Multirank Verbeterde positie in 15 van de 33 criteria https://www.umultirank.org/study-at/kaunas-university-of-technology-rankings/
DE 1001+, behoort tot de top 5% van universiteiten wereldwijd https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/kaunas-university-technology

Locaties

Kaunas

Kaunas University of Technology

Address
Donelaicio St. 73,
44249 Kaunas, Kaunas County, Litouwen
Telefoonnr.
37037323894

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden