Lees de Officiële Beschrijving

109747_109732_img2018720872.jpg

Over USJ

Sint-Jozef Universiteit van Beiroet (USJ) is een particuliere Libanese universiteit die werd opgericht in 1875. De universiteit en haar graden worden officieel erkend door de Libanese staat, in overeenstemming met de bepalingen van het private hoger onderwijs dat het hoger onderwijs in Libanon regeert.

  • De universiteit werd in 2009 geaccrediteerd door AERES (Agence d'évaluation de la Recherche et de l'enseignement supérieur - een Frans onderzoeksbureau voor wetenschappelijk onderzoek).
  • Het is lid van de Association of Arab Universities, de International Union of Universities, de Association of Wholly of Partly French-Language Universities, de International Federation of Catholic Universities, de Federation of European Catholic Universities, de Association of Jesuit Higher Education Institutions in Europa en Libanon, de Europees-mediterrane associatie en het permanent universitair forum van de EuroMed.
  • Het heeft meer dan 200 samenwerkingsovereenkomsten van verschillende universiteiten, hetzij Arabisch, Europees, Amerikaans, Canadees, Chinees of Japans.
  • Het herbergt het permanente hoofdkwartier van de Society of Arab Dental Faculties, die wordt gehost door zijn gelieerde onderneming, de faculteit voor tandheelkundige geneeskunde.
  • Het herbergt het permanente hoofdkwartier van de Arabische Confederatie voor Faculteiten
  • Het herbergt het hoofdkantoor van het Confucius Instituut voor het onderwijzen van de Chinese taal en beschaving.
  • Het huisvest het hoofdkwartier van het Academisch Centrum van Japan.115533_SIOpagepubAinNajmdemiA42019-small.jpg

USJ Mission Statement

De missie, visie en waarden van de universiteit zijn vastgelegd in haar Charter. Ze draaien rond twee hoofdlijnen: onderwijs en onderzoek, maar er bestaat ook een derde as van maatschappelijke betrokkenheid.

In die zin is USJ een onderwijs- en onderzoeksinstelling. Het bevordert excellentie en heeft tot doel zijn studenten te vormen naar het beste van het land en de regio, waardoor zij wijd open deuren van kansen voor hen openen. Niet alleen dat, maar het probeert ook de dialoog te bevorderen via biculturalisme en meertaligheid, terwijl het tegelijkertijd een veilige haven voor reflectie en karaktervorming is.

Het Handvest vereist dat alle leden van de universitaire gemeenschap zich inzetten voor persoonlijke vrijheid, terwijl ze toch openstaan voor spirituele betrokkenheid. Leden van alle religieuze stromingen, waarvan de pluraliteit idiosyncratisch is voor de Libanese samenleving, worden opgeroepen deel te nemen aan deze pleitbezorging, wat een onderliggend thema van wederzijds respect en kennis impliceert. Het handvest stelt ook dat USJ alle leden van de gemeenschap dient, ongeacht sociale en etnische verschillen, wat het belang verklaart dat het toekent aan het behoud van diversiteit in zijn faculteit en studententiteit. USJ weigert om één ideologie te volgen, in plaats daarvan te kiezen om zijn campussen een open plek te maken voor dialoog en uitwisseling van informatie, zolang er geen vrijheden worden geschonden en geen academische activiteiten worden verstoord. Het hoopt op te treden als zuurdesem in de samenleving waartoe het behoort.

USJ hecht ook veel belang aan haar eerder genoemde "derde missie": burgerbetrokkenheid. De universiteit is een pionier op dit gebied en heeft voorbeeldige initiatieven genomen, zoals maar niet beperkt tot het volgende:

  • Het systeem van evenredige vertegenwoordiging gebruikt tijdens studentenverkiezingen om alle politieke partijen beter te vertegenwoordigen en meer mensen aan te moedigen om deel te nemen aan het democratisch leven
  • Het vrijwilligersprogramma "Opération 7ème jour" dat maatschappelijke betrokkenheid en het leren van sociale, nationale en menselijke waarden bevordert

De culturele activiteiten georganiseerd door de diverse studentenorganisaties; deze stellen iedereen in staat om hun vaardigheden en talenten te demonstreren, waardoor het studentenleven veel levendiger wordt.

109745_109728_28513.jpg

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

Saint Joseph University of Beirut

We leven in een datagedreven wereld die enorme hoeveelheden informatie genereert in steeds toenemende mate, via sociale media, financiële transacties, telecommunicatie en ... [+]

Invoering

We leven in een datagedreven wereld die enorme hoeveelheden informatie genereert in steeds toenemende mate, via sociale media, financiële transacties, telecommunicatie en zelfs wetenschappelijke ontdekking.

Het opkomende interdisciplinaire veld van data science combineert gebieden van informatica met wiskundige statistiek en domeinexpertise om deze gegevens te beheren en te analyseren.

Met statistische methoden legt data science meer de nadruk op de gespecialiseerde computationele vaardigheden die nodig zijn om big data te beheren en analyseren van bronnen zoals sociale media, sensoren, mobiele en transactiegegevens.... [-]

Libanon Beiroet
Oktober 2019
Engels
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Saint Joseph University of Beirut

De Master of Hospitality Management, Lebanese and Mediterranean Gastronomy, en Lifestyle is het eerste postgraduate curriculum gewijd aan Libanese gastronomie en lifestyl ... [+]

Master of Hospitality Management: Libanese en mediterrane gastronomie en lifestyle

De Master of Hospitality Management, Lebanese and Mediterranean Gastronomy, en Lifestyle is het eerste postgraduate curriculum gewijd aan Libanese gastronomie en lifestyle studies. Het is gericht op het ontwikkelen van specialisten met een grondig begrip van de Libanese keuken, gebak, cultuur en levensstijl. Het behandelt ook de interconnectie tussen de Libanese en Mediterrane culturen. Afgestudeerden van deze graad zullen nieuwe perspectieven bieden in de ontwikkeling van Libanese restaurantconcepten, het beheer van Libanese restaurantfranchises, culinaire reizen en agrotoeristische bedrijven.... [-]

Libanon Beiroet
Oktober 2019
Engels
Voltijd
4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands
Saint Joseph University of Beirut

De cursussen van de Master in Leadership en Human Resources Management worden gegeven aan de Faculteit der Geesteswetenschappen (FLSH) van Saint-Joseph University (USJ), ... [+]

Invoering

De cursussen van de Master in Leadership en Human Resources Management worden gegeven aan de Faculteit der Geesteswetenschappen (FLSH) van Saint-Joseph University (USJ), Human Sciences Campus, gelegen aan Damascus Road, in het hart van Beiroet.

De onderwijstalen zijn Frans, Engels en Arabisch. Elk van deze talen wordt gebruikt, volgens het curriculum en de onderwijseenheid.

De training wordt verzorgd door meer dan 20 docenten-onderzoekers en professionals uit Libanese en buitenlandse ondernemingen. Bovendien worden externe sprekers die afkomstig zijn van de meest prestigieuze universiteiten wereldwijd, namelijk de Franse, op regelmatige basis uitgenodigd.... [-]

Libanon Beiroet
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

Film SIO

Address
Beiroet, Beiroet, Libanon