Latvia University of Life Sciences and Technologies

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Centrum voor onderwijs, wetenschap en cultuur

De Latvia University of Life Sciences and Technologies is de enige instelling voor hoger agrarisch onderwijs in Letland en heeft tot doel: het intellectuele potentieel voor plattelandsontwikkeling in de landbouw te bevorderen; jongeren aanmoedigen hoger academisch en beroepsonderwijs te volgen; onderzoek ontwikkelen; bijdragen aan de culturele ontwikkeling; de opgedane ervaring van de Letse bevolking bestuderen, onderhouden en perfectioneren en doorgeven aan de toekomstige generaties.
De universiteit is multi-geprofileerd. Naast de traditionele studievelden biedt LLU ook veelvormige unieke studieprogramma's met betrekking tot geavanceerde landbouw, diergeneeskunde, voedselproductie, bosbouw en landschapsarchitectuur. De universiteit is gevestigd in Jelgava, een oude culturele stad op slechts 40 km van de hoofdstad van Letland - Riga. Jelgava wordt erkend als een echte studentenstad.

Missie

De Latvia University of Life Sciences and Technologies ( LLU ) Strategic Development Plan 2015-2020, werd ontwikkeld in 2015 en goedgekeurd door de LLU Senaat op 9 december 2015. Om zijn functies zijn doelen en doelstellingen, de uit te voeren en uit te voeren Latvia University of Life Sciences and Technologies heeft drie activiteitenprogramma's ontwikkeld: 1. Studies 2. Wetenschap 3. Administratieve en financiële steun voor studies en onderzoekswerk Het doel van de Latvia University of Life Sciences and Technologies is om de mogelijkheid te bieden om hoger academisch en hoger te worden beroepsonderwijs in de landbouw, diergeneeskunde, voedseltechnologie, techniek, boswetenschappen, sociale wetenschappen, informatietechnologieën en milieubeheer, alsook om de wetenschap te ontwikkelen en het intellectuele potentieel en de cultuur van Letland te behouden en te ontwikkelen. De doelstellingen van de LLU : 1.Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de studie overeenkomt met de normen van een nationale universiteit, wat zou leiden tot het opleiden van concurrerende specialisten voor de Letse en internationale arbeidsmarkten. 2. Om het wetenschappelijk potentieel te ontwikkelen om deel te nemen aan internationaal onderzoek, om academisch onderwijs en onderzoek te integreren, wat zou zorgen voor de introductie van innovatieve, op kennis gebaseerde technologieën in de Letse nationale economie, met name in de regio Zemgale. 3. Om te zorgen voor duurzame ontwikkeling voor de universiteit als een nationale instelling voor onderwijs, wetenschap en cultuur:

 • de rechtsgrondslag te versterken;
 • om de organisatiestructuur overeenkomstig te verbeteren
 • naar de LLU doelstellingen; ontwikkelen van samenwerking met instellingen, academisch onderwijs en wetenschappelijke instellingen in Letland en in het buitenland, ondernemingen en professionele organisaties en regionale instellingen van Zemgale;
 • het LLU materiaal en de technische basis effectief beheren.

De LLU missie Het ontwikkelen van concurrerend intellectueel kapitaal op basis van excellentie in onderzoek, gebruik van onderzoeksresultaten in de economie, hoge kwaliteit van het onderwijs en effectief beheer van de universiteit. De LLU visie van de Latvia University of Life Sciences and Technologies is een van de toonaangevende universiteiten van wetenschap en technologie in de Oostzeeregio, gespecialiseerd in het duurzame gebruik van natuurlijke hulpbronnen met het oog op de verbetering van de kwaliteit van het leven voor de samenleving.

feiten

 • Latvia University of Life Sciences and Technologies ( LLU ) werd opgericht in 1939 en de oudste faculteit is de Faculteit van Landbouw, opgericht in 1863, die nauwe samenwerking heeft met vele universiteiten in het buitenland. LLU is een snelgroeiende instelling in de periode sinds Letland zijn onafhankelijkheid heeft herwonnen.
 • Er zijn 8 faculteiten in de universiteit: landbouw, diergeneeskunde, engineering, levensmiddelentechnologie, milieu en civiele techniek, bosbouw, informatietechnologie, economie en sociale ontwikkeling.
 • 64 bachelor-, master- en doctoraatstudieprogramma's worden aangeboden door 313 docenten en onderzoekers aan 4350 studenten in 2014/2015.
 • Internationale samenwerking is gebaseerd op meer dan 130 afgesloten samenwerkingsovereenkomsten met partnerinstellingen uit 27 Europese landen en 42 actieve bilaterale overeenkomsten met HEI en onderzoekscentra uit 19 landen over de hele wereld.
 • Museum van de universiteit verwelkomt de geschiedenis van het Jelgava-paleis en de geschiedenis van de exposities van de Latvia University of Life Sciences and Technologies in Latvia University of Life Sciences and Technologies .
 • De culturele omgeving van de universiteit wordt actief gevormd en verkend in traditionele en unieke evenementen.
 • Er is ook een breed scala aan sportmogelijkheden beschikbaar voor de universiteitsstudenten en -medewerkers.

Locaties

Jelgava

Latvijas Lauksaimniecības universitāte

Address
Latvia University of Life Sciences and Technologies,
2 Liela Street

LV-3001 Jelgava, Letland
Telefoonnr.
+371 63 022 584

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden