Laikipia University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De universiteit heeft een unieke geschiedenis die zich heeft ontwikkeld door verschillende educatieve fasen. Het werd in april 1929 gestart door een Britse koloniale boer cum educationist door de naam William Thomas Alfred Levet. De instelling was toen blanken 'alleen basisschool met een grote boerderij, die werd verkocht aan Guy Bullen in februari 1959. Tussen 1965 en 1970, de instelling diende als een Grootschalig boeren training (LSFTC) college. De LSFTC werd beheerd door het ministerie van Landbouw en Veeteelt. In oktober 1979 werd het omgezet in een Veeteelt en Industrie Training Institute (AHITI) het aanbieden van een twee jaar durende cursus leidt tot een certificaat in diergezondheid. Van 1988-1990, dit gebruikt als een Diploma Science Teacher's college, waarna het werd overgenomen door Egerton University op 1 juli 1990. Tot op heden heeft de universiteit meer dan 5000 studenten afgestudeerd op het gebied van Bachelor of Education (Arts).

Laikipia University werd opgericht als een Campus van Egerton Universiteit. Dit volgde de aanbevelingen van een commissie regering aangewezen om te kijken naar de modaliteiten van het absorberen van een dubbele instroom van studenten van middelbare scholen. Het was bedoeld om onderwijs cursussen voor afgestudeerde lerarenopleiding aanbieden. Sindsdien heeft de universiteit gegroeid in het aantal studenten en medewerkers en biedt nu extra academische programma's. Met het oog op de groei, de toegenomen vraag naar universitair onderwijs en in reactie op de gemeenschap, de vice-kanselier benoemd een Senaatscommissie voor het upgraden Laikipia Campus een Universiteit statuut.

Sinds augustus 2005, enkele Stakeholder Workshops zijn gehouden tussen de Upgrading Comite en leiders van de gemeenschap voor de gemeenschap te sensibiliseren over de noodzaak om samen te werken en samen te werken met de Universiteit in het management van het hoger onderwijs en de levering van diensten. Er werd waargenomen dat de universiteit satelliet campussen zou vestigen in Maralal, Isiolo, Nyahururu en Nanyuki als leercentra voor diverse programma's op maat. De District Education Board (Laikipia District) werd ook geïnformeerd over de plannen om de Campus te upgraden tot een bestanddeel van Egerton Universiteit.

Laikipia University werd bekroond Charter op 19 februari 2013 door de toenmalige president en opperbevelhebber van de strijdkrachten van de Republiek Kenia; Zijne Excellentie Hon. Mwai Kibaki EGH, Dit maakte de instelling een volwaardige universiteit.

De eerste minister van Laikipia University, die werd benoemd op 19 februari 2013 aan Professor Raphael Munavu, PhD. Hij was de stichter Principal van Laikipia Campus, voormalig vice-vice-kanselier (A & F) van Egerton Universiteit en vice voormalig vice-kanselier van de Moi University.

Locaties

Nyahururu

Address
Nyahururu, Nyandarua County, Kenia