Ualikhanov University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Sh. Ualikhanov Kokshetau State University is een van de toonaangevende regionale universiteiten in Noord-Kazachstan. Het staat al meer dan 50 jaar aan de leiding van het onderwijssysteem. De universiteit werd opgericht in 1996.

Vandaag Sh. Ualikhanov Kokshetau State University is een moderne, zich actief ontwikkelende instelling voor hoger onderwijs met een waardige traditie, groot potentieel en serieuze plannen voor de toekomst.

Momenteel zijn er 6 faculteiten aan de universiteit. De academische staf bestaat uit meer dan 500 hoogleraren. De studenten worden opgeleid in 54 specialiteiten. Het totale aantal studenten is ongeveer 9000 mensen. De universiteit biedt educatieve programma's over Bachelor (4 jaar), Master (2 jaar), Ph.D. (3 jaar). Het universitaire onderwijsproces is goedgekeurd volgens de principes van het Bologna-proces op basis van ECTS en "University-Enterprise" -relaties.123631_photo-1531545514256-b1400bc00f31.jpg Mimi Thian / Unsplash

Een van de prioritaire taken van Sh. Ualikhanov Kokshetau State University moet zorgen voor het concurrentievermogen en de vraag naar de afgestudeerden, internationale erkenning van diploma's en de hoge economische en sociale status van het onderwijzend personeel. Tegenwoordig bouwt de universiteit geleidelijk een integratiestrategie op met het wereldwijde educatieve en wetenschappelijke informatiesysteem. De universiteit werkt nauw samen met meer dan 60 toonaangevende onderzoekscentra in Polen, Turkije, Duitsland, de VS, het VK, Slowakije, Rusland, de landen van Centraal-Azië. Docenten en studenten nemen deel aan internationale onderwijsprogramma's zoals DAAD, IREX, LOGO, TEMPUS, Erasmus Mundus, State Scholarship "Bundestag", "Bolashak.

In 2015 trad de universiteit toe tot de European Association en de Eurasian Association of Universities.

In de institutionele ranglijst van universiteiten - 2018 "Kazachstan 2050 - National Rating on Innovation and Academic Excellence", gehouden door de Nationale Academie van Wetenschappen van de Hogere School van Kazachstan, staat de universiteit op de 12e plaats van multidisciplinaire universiteiten van de Republiek Kazachstan.

Locaties

Kokshetau

Address
76, Abay street
020000 Kokshetau, Akmola Province, Kazachstan