Waseda Business School

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Dean's bericht

Waseda Business School (WBS) is bedoeld om diegenen te ondersteunen die streven naar een opstap in hun carrière en degenen die van plan zijn om een nieuwe carrière te beginnen door te studeren aan een business school. Onze samenleving is momenteel in snel tempo aan het veranderen. De wereld globaliseert, nieuwe technologieën verschijnen achter elkaar en de markt verandert. Om te overleven in de mondiale competitieve omgeving, is managementkennis van een wereldwijde standaard essentieel. We moeten de capaciteit verwerven om problemen op te lossen - om de essentie van het probleem te identificeren, een oplossing te vinden en de oplossing te implementeren - en praktische vaardigheden ontwikkelen om de problemen aan te pakken waarvoor onze ervaring tot nu toe niet van toepassing is. WBS is de beste plaats om managementkennis, probleemoplossend vermogen, het vermogen om te handelen en leiderschapsvaardigheden te verwerven.

WBS is in 1973 begonnen als een programma voor bedrijfseducatie (niet-degree-programma) aan het Systems Science Institute van Waseda University. Sindsdien heeft het een reorganisatie doorgemaakt, van een Graduate School of Asia-Pacific Studies tot het aanbieden van een MBA-track aan de Graduate School of Commerce. In april 2016 is een nieuwe Graduate School of Business en Finance ontstaan als resultaat van de ontwikkelingsfusie van twee graduate schools: het MBA-traject van de Graduate School of Commerce en de Graduate School of Finance, Accounting and Law. Door deze ontwikkeling zijn zowel bedrijfseducatie als financiële educatie op een hoger niveau wederzijds versterkt. In aanvulling op de bestaande MBA-programma's biedt de nieuwe graduate school een MSc in Finance (full-time, Engels-based), die belangstelling van over de hele wereld trekt. Bovendien heeft het een Finance Track toegevoegd aan het bestaande avond MBA-programma (gespecialiseerd).

Zoals de missie stelt, streeft WBS naar het creëren van bruikbare kennis, het ontwikkelen van leiders met een mondiaal perspectief en het vormen van een leergemeenschap. Faculteit op WBS omvatten beoefenaars, zoals senior executives met een schat aan ervaring, consultants van het hoogste niveau, en onderzoekers doen de voorhoede van onderzoek op verschillende managementgebieden. Vanwege de breedte van ons faculteitsprofiel creëren we bruikbare kennis die noch leunstoftheorie is, noch de eenvoudige overdracht van managementervaring.

WBS heeft ook een internationaal MBA-programma en een MSc in Finance-programma, dat volledig in het Engels wordt onderwezen. Deze programma's trekken studenten van over de hele wereld aan. Vanwege deze Engelstalige programma's staan we in nauw contact met eersteklas business schools in het buitenland. Uitwisseling op zowel studenten- als facultaire niveaus bloeit. Daarom is interculturele communicatie een feit van het leven bij WBS en krijgen studenten globale perspectieven.

Ten slotte en het belangrijkste is dat er een fantastische leergemeenschap is bij WBS, waar uitstekende studenten met verschillende achtergronden samenkomen. Bij WBS wordt de deelname van studenten aan het leren zeer aangemoedigd. Dit is een uiterst dynamisch leerproces, waarbij studenten nieuwe gezichtspunten en ideeën creëren door hun ideeën te uiten en van ideeën van anderen te leren door discussies met hun medestudenten of met docenten. Bij WBS wordt elke student toegewezen aan zijn eigen seminargroep, waar ze andere seminarieleden en faculteit goed leren kennen en werken aan hun proefschrift. Deze leergemeenschap is onmisbaar voor het creëren van bruikbare kennis door middel van discussie en de ontwikkeling van leiderschap.

WBS biedt een breed scala aan programma's en het is een van de grootste business schools in Japan wat betreft het aantal studenten en de grootte van de faculteit. Onze maat is de bron van onze kracht. Omdat we zoveel studenten hebben, kunnen we een breed scala aan cursussen aanbieden, waardoor u de cursussen kunt vinden die op uw individuele problemen zijn gericht. Een leergemeenschap van grote omvang, bestaande uit verschillende leden, verbetert de leereffecten. De studenten met wie je op WBS studeert zullen in je voordeel werken: je zult samenwerken om een nieuw bedrijf te beginnen, je zult op het werk samenwerken en je zult je vreugden en problemen delen. Een groot netwerk van studenten en alumni bestaat uit een waardevol bezit.

Deze kenmerken en sterke punten van WBS zullen u van nut zijn bij het verwerven van het vermogen om te reageren op de snelle veranderingen waarmee onze samenleving wordt geconfronteerd. Tegelijkertijd verandert echter ook de mondiale omgeving rond bedrijfsscholen. Zo hebben westerse business schools het steeds moeilijker om een hoog salaris voor alumni te krijgen en nemen de alternatieve kosten van hun tweejarige programma's toe. Het tijdperk waarin de meerderheid van de afgestudeerden banen vond in grote bedrijven in het Westen is voorbij: het aandeel afgestudeerden dat banen vindt in nieuw opkomende landen met een geheel andere zakelijke omgeving en met een groot deel van de ondernemingen in ondernemingen, neemt toe. Om deze veranderingen aan te pakken, hebben bedrijfsscholen in de wereld een gevarieerd aanbod aan programma's ontwikkeld op het gebied van studentprofiel, de mate van leren en de gespecialiseerde vakgebieden. Hun curriculum legt nu meer nadruk op ondernemerschap, mondiaal perspectief, interculturele communicatie en ethiek dan ooit tevoren.

Hier bij WBS zijn we ons er terdege van bewust dat we onszelf ook moeten blijven innoveren door rekening te houden met de uitdagingen en de evolutie van bedrijfsscholen overal ter wereld en door de nadruk te leggen op de voordelen van een vestiging in Japan om te concurreren met business schools. Buitenland.

Ik hoop van harte dat veel getalenteerde studenten bij WBS blijven leren en veranderingen in hun carrière realiseren en realiseren. Ik hoop ook dat u zich bij onze inspanningen zult aansluiten om de verschillende problemen in de samenleving op te lossen door actiegerichte kennis te creëren.

Prof Shigeru ASABA

Dean, Waseda Business School

Missie

Onze missie

De missie van Waseda Business School is het creëren van bruikbare managementkennis en het ontwikkelen van inzichtelijke en verantwoordelijke leiders met mondiale perspectieven. Hier bevorderen we een dynamische leergemeenschap van docenten en studenten.

Diploma beleid (Vereisten voor afstuderen en het behalen van een diploma)

De missie van Waseda University is het bevorderen van divers leren en uitwisselen van cultuur, taal en waarden om professionals te leren die in staat zijn om onafhankelijk bij te dragen aan de wereldwijde samenleving. Om deze missie te bereiken, moeten de uitgebreide en creatieve capaciteiten van de universiteit worden benut om dergelijke kansen te bieden door middel van het systematische curriculum en de universitaire onderwijs- en studentenomgevingen.

De missie van Waseda Business School is om studenten op te leiden tot bedrijfsleiders die een bijdrage kunnen leveren aan de internationale samenleving door hun hoogontwikkelde vaardigheden en inzicht in zaken en financiën toe te passen - het eindresultaat van een onderwijsfilosofie die geavanceerde theorie en snijtechnologie integreert. rand praktijk.

Waseda Business School verleent de personen die een bedrijfseducatieprogramma hebben afgerond dat de nieuwste onderzoeksresultaten weerspiegelt, gebaseerd op passende evaluatienormen, en die op hoog niveau praktische expertise en besluitvaardigheden hebben verworven als bedrijfsleiders, de graad van Master of Business Administration (MBA), en voor degenen die hebben geavanceerde financiële kennis en theorie verworven op basis van internationale normen, de mate van Master of Science in Finance (MSc in Finance).

Curriculumbeleid (organisatie en implementatie van curriculum)

Het doel van Waseda Business School is om studenten op te leiden tot leidende professionals in hun vakgebied, door hun gespecialiseerde vaardigheden en inzichten te verbeteren tot een niveau dat hun plaats verdient in de wereldwijde zakenwereld van vandaag.

Het is de bedoeling dat mensen met verschillende achtergronden de Waseda Business School zullen betreden. Studenten die al beschikken over elementaire bedrijfskennis zullen deze kennis opnieuw bevestigen terwijl ze fundamentele kennis verwerven in disciplinaire onderwerpen waarin ze weinig bekend waren voordat ze werden toegelaten, waardoor ze nieuwe, geavanceerde concepten en theorieën beter konden begrijpen. Omgekeerd zullen studenten die geen basiskennis en financiën hebben geleerd in hun niet-onderwijsprogramma's deze kennis na toelating moeten verwerven, zodat zij in staat zijn om te voldoen aan hun vereisten met betrekking tot het voltooien van gespecialiseerde keuzevakken en het schrijven van hun scripties. .

Om tegemoet te komen aan een breed scala aan toegelaten studenten, heeft Waseda Business School een aanvullend leerplan geschetst door middel van cursusaanbod bestaande uit 'verplichte kerncursussen', 'verplichte keuzevakken' en 'keuzevakken'.

Bovendien, met het doel om studenten te onderwijzen in geavanceerde probleemoplossende vaardigheden en disciplinaire specialisatie, vereist de School dat alle studenten verplichte studiepunten verdienen in gespecialiseerd onderzoek via de MBA-licentiethescriptie of projectdocument.

Waseda Business School is in staat om een ​​goed uitgebalanceerd, educatief curriculum te bieden via een uitgebreid scala aan keuzevakken, inclusief de ontwikkeling van mondiale perspectieven en beroepsethiek, zodat het een schat aan leermogelijkheden kan bieden in theoretische en empirische benaderingen, zoals evenals bij de toepassing daarvan.

Admissions Policy (Inschrijving van studenten)

Gebaseerd op het educatieve principe van Waseda University van "onafhankelijkheid van leren", verwelkomt de universiteit een groot aantal studenten uit Japan en uit de hele wereld die de hoge cijfers van academische excellentie met zich meebrengen, die wemelen van intellectuele nieuwsgierigheid en ondernemende geest, en die zijn zeer gemotiveerd in hun studie.

Wanneer studenten aan de Waseda Business School afstuderen, wordt van hen verwacht dat ze de bedrijfsleiders, leidinggevenden, evenals de professionals uit de management en financiële sector van de toekomst worden en van hen wordt verwacht dat ze een grote bijdrage leveren aan de internationale samenleving door middel van de zeer gespecialiseerde kennis, vaardigheden en ethiek die ze zullen verwerven tijdens hun deelname aan hun programma's.

Ongeacht hun achtergrond, geeft Waseda Business School kandidaten toe die het eens zijn met het curriculumbeleid, die een duidelijk toekomstvisie hebben en die het verlangen en de passie bezitten om deze visie te realiseren en geen moeite zullen doen om het tot stand te brengen. Werkervaring is geen essentiële voorwaarde voor toelating tot de twee dagprogramma's, International MBA en MSc in Finance (maar het heeft de voorkeur dat sollicitanten minstens drie jaar werkervaring hebben voor het internationale MBA-traject). Aanvragers van de eenjarige MBA-track, de Evening MBA-track en de Specialized Evening MBA-track moeten minimaal drie jaar ervaring hebben, terwijl de aanvragers van het Waseda-Nanyang Double MBA-programma minimaal twee jaar ervaring moeten hebben. Aanvragers worden verwacht als professionals om de geavanceerde theorieën en de nieuwste onderzoeksbevindingen die ze zullen bestuderen te kunnen begrijpen, gebruik makend van de praktische ervaringen van hun individuele achtergrond.

Het leven bij WASEDA

Er zijn veel manieren om betrokken te raken en je interesses te onderzoeken op Waseda Business School . In de onderstaande secties kunt u meer te weten komen over onze studenten, de evenementen en tradities waarvan zij genieten en waar en hoe zij in Tokio wonen.

Wonen in Tokio

Informatie over huisvesting en algemene problemen van het dagelijks leven en een uitgebreide gids voor het verkrijgen van een studentenvisum zijn te vinden op de website van Center for International Education.

toukyouBriefly, Tokio is een leuke, schone, veilige, trendy megastad van wereldklasse met meer Michelin-sterrenrestaurants dan Parijs en verschillende specialiteitenbars die de beste brouwerijen, sake en wijn bieden. De kwaliteit van het leven in Tokio is extreem hoog en het feit dat Japanse mensen enkele van de hoogste levensverwachtingen ter wereld hebben, is geen verrassing.

Tokyo produceert culturele artefacten zoals anime en manga die populair zijn over de hele wereld. Maar er is ook een ethos hier, vastgelegd in Sophia Coppola's film Lost in Translation, die ervaren moet worden om begrepen te worden.

Tokio heeft een geweldig openbaar vervoersysteem. Zo hebt u eenvoudig toegang tot musea, kunstgalerijen, concerten en sportevenementen, sumoworstelen en verschillende culturele festivals. Twee internationale luchthavens in Tokio (Haneda en Narita) maken het mogelijk om gemakkelijk door Azië en daarbuiten te reizen.

Tokio is ook het zakelijke en politieke centrum van 's werelds op twee na grootste economie en een hub die aansluit op de rest van Azië. Het is waar het hoofdkantoor is gevestigd voor de meeste Fortune 500 Japanse bedrijven en de meeste Japanse dochterondernemingen van multinationals uit Fortune 500. In die zin is Tokio zelf een levend laboratorium voor mensen met een grote belangstelling voor zaken. Dus wordt er gezegd dat Tokyo de perfecte setting is voor studenten van over de hele wereld die een MBA in Azië willen verdienen. En het beste van alles is dat zelfs studenten die geen Japans spreken, melden dat ze heel veel van hun leven in Tokio kunnen genieten.

uitrusting

bibliotheken

WBS-studenten hebben toegang tot de volgende bibliotheekfaciliteiten. De uren hieronder zijn de uren dat de bibliotheken open zijn gedurende de schoolperiode. Zorg ervoor dat u tijdens de pauzes de openingstijden controleert.

Business Library (10e eeuw, gebouw 11)

Deze bibliotheek biedt referentiematerialen zoals boeken en tijdschriften op het gebied van handel en zaken voor faculteits- en graduate studenten. Sommige materialen zijn beschikbaar voor uitleen (maximaal twee items per twee weken).

Business Library Reference Room (10e eeuw, Gebouw 11)

De zakenbibliotheek heeft een bijgevoegde referentiekamer met ongeveer 50 stoelen voor studenten.

S. Takata Memorial Research Library (gebouw 2)

Toegewijd aan het gebruik van de faculteit en afgestudeerde studenten op het gebied van sociale wetenschappen, biedt de S. Takada Memorial Research Library onderzoeksmateriaal, evenals boeken en tijdschriften in vreemde talen. De collectie, die in totaal meer dan 320.000 items bevat, is beschikbaar voor afgestudeerde studenten voor browsen, lenen en kopiëren en de faciliteit is uitgerust met 110 stoelen. Open langer dan andere bibliotheken op de campus en zelfs tijdens de toelatingsexamenperiode, deze bibliotheek zal zeer nuttig zijn voor WBS-studenten, vooral diegenen die toegang willen hebben tot vreemde-taalmaterialen. Om de bibliotheek te bezoeken, komt u vanuit de zuidelijke ingang aan de kant tegenover Bldg. 2, en ga dan naar de 3e verdieping.

Studentenleeszaal (Basement Fl., Gebouw 11)

Deze faciliteit is in de eerste plaats bedoeld voor studenten van de Schools of Commerce en International Liberal Studies, maar afgestudeerden kunnen deze ook gebruiken voor browsen en lenen.

Universitair bibliotheeksysteem

Studenten hebben ook toegang tot de centrale bibliotheek en de andere bibliotheekfaciliteiten op de campus.

Inleiding tot gebouw 11

Waseda Business School bevindt zich in een van de nieuwste gebouwen van Waseda University - Gebouw 11 - op de belangrijkste Waseda Campus. Het gebouw werd in 2009 voltooid met financiële steun van Daiwa Securities Group Inc., een van de grootste effectenbedrijven in Japan. Het gebouw heeft meerdere klassenlay-outs en elk klaslokaal is uitgerust met de nieuwste onderwijstechnologie.

WBS-studenten volgen voornamelijk lessen op de 9e en 11e verdieping. Studenten kunnen klaslokalen reserveren voor groepsstudiesessies wanneer de kamers niet worden gebruikt voor lessen. Gebouw 11 heeft een groot aantal netwerktoegangspunten waardoor studenten toegang hebben tot het hogesnelheid draadloze netwerk van Waseda University.

Locaties

Tokyo

Address
WASEDA Business School
Admissions Office
3rd Floor, Bldg.11
1-6-1 Nishi-Waseda, Shinjuku-ku
Tokyo 169-8050 JAPAN

Tokyo, Tokyo, Japan

Singapore

Address
50 Nanyang Ave, Singapore 639798
Singapore, Singapore

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden