Lees de Officiële Beschrijving

De geschiedenis van het Instituut gaat terug tot de vroege dagen van de Universiteit van de West Indies, met de oprichting van het Instituut voor Sociaal en Economisch Onderzoek (ISER) in 1948. ISER werd opgericht voorafgaand aan de faculteit Sociale Wetenschappen om een solide basis van empirische gegevens over het Caraïbisch gebied en functioneerde bewonderenswaardig in deze hoedanigheid voor ongeveer vijftig jaar. In 2000 fuseerde ISER met de Consortium Graduate School of the Social Sciences (CGSS), een nieuw, vijftien jaar durend initiatief om afgestudeerde studenten te trainen met een interdisciplinair perspectief. SALISES probeert de beste onderzoekstradities van ISER samen te voegen met hoogwaardig afgestudeerd lesgeven en supervisie die kenmerkend was voor de CGSS.

SALISES heeft afdelingen op de drie campussen van de Universiteit van West-Indië:

  • Cave Hill, Barbados
  • Mona, Jamaica
  • St. Augustine, Trinidad en Tobago

Elke tak wordt geleid door een directeur.

Met een unieke assimilatie van graduate onderwijs en onderzoek, biedt SALISES twee uitstekende programma's bij de MSc en MPhil / Ph.D. levels. De cursussen worden voornamelijk verzorgd door onderzoeksgenoten met een sterke geschiedenis van onderzoek en uitstekend onderwijs.

Visie

Een internationaal gerenommeerde instelling zijn voor graduate education en op onderzoek gebaseerde oplossingen in ontwikkeling.

Mission Statement

Beïnvloeden van academische, publieke en beleidsdebatten; door onderzoek en graduate les te geven vanuit een Caribisch perspectief binnen een multidisciplinaire, kleine en vergelijkende context.

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

MSc

The University of the West Indies, Sir Arthur Lewis Institute of Social and Economic Studies

De MSc in Development Studies voldoet echt aan de UWI strategische visie gericht op het produceren van de ideale afgestudeerde met de vereiste leiderschapstraining en een ... [+]

De MSc Development Studies is een nieuw en spannend programma van één jaar (twee jaar in deeltijd) van het Sir Arthur Lewis Institute of Social and Economic Studies (SALISES). Het vervangt de eerder onderwezen graden in Governance and Public Policy, Economic Development Policy en Social Policy. De MSc in Development Studies voldoet echt aan de UWI strategische visie gericht op het produceren van de ideale afgestudeerde met de vereiste leiderschapstraining en een interdisciplinaire greep op de sociale wetenschappen.

Naast een stevige basis in hedendaagse sociale, politieke en economische aangelegenheden, beschikt de graad over een nieuw leiderschapsseminar, een praktische in-course benadering van onderzoeksmethodologie en een zeer nuttig seminar voor technisch schrijven. Er is aanzienlijke ruimte beschikbaar voor de selectie van keuzevakken uit de UWI, zodat potentiële kandidaten met de hulp van de SALISES-faculteit hun eigen diploma kunnen ontwerpen om te voldoen aan bestaande of toekomstige functie-eisen.... [-]

Jamaica Kingston
September 2019
Engels
Voltijd
Deeltijd
1 - 2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands