University of Turin

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

AANMELDEN bij UniTo voor 2020-2021 op href = "https://apply.unito.it

Klik hier voor informatie over aanvraagprocedure en deadlines.

-------------------------------------------------- ------

De University of Turin is een van de oudste en meest prestigieuze Italiaanse universiteiten .

Met ongeveer 70.000 studenten , 4.000 academisch, administratief en technisch personeel , 1800 postdoctorale en postdoctorale studenten en met 120 gebouwen in verschillende gebieden in Turijn en belangrijke plaatsen in Piemonte , kan de University of Turin worden beschouwd als "stad-binnen-de-stad". a-stad, "bevordering van cultuur en productie van onderzoek, innovatie, opleiding en werkgelegenheid.

132080_012_campus_luigi_einaudi.jpgfoto met dank aan Michele D'Ottavio

De University of Turin is tegenwoordig een van de grootste Italiaanse universiteiten, open voor internationaal onderzoek en opleiding. Het voert wetenschappelijk onderzoek uit en organiseert cursussen in alle disciplines, met uitzondering van techniek en architectuur. Het is een integraal onderdeel van de gemeenschap, handelt voor het doen herleven van stedelijke en voorstedelijke gebieden, het bevorderen van culturele interactie, sociale integratie en ontwikkeling, het aanmoedigen van dialoog en inzicht in de huidige realiteit.

Beurzen beschikbaar voor internationale studenten

Informatie: en.unito.it/international-scholarships

cursussen

De University of Turin bestrijkt vrijwel elk kennisdomein; de onderzoekscentra voor medische diagnostiek, biosensoristiek en nanotechnologie behoren tot de beste in Italië.

Sommige van de aangeboden cursussen zijn uniek in Italië, zoals Militaire Strategie, Biotechnologie, Sportwetenschappen, Restauratie en Behoud (in Venaria).

De University of Turin heeft een opmerkelijke onderzoekstraditie in traditionele vakken als geschiedenis, filosofie, rechten, economie en geneeskunde, maar het is momenteel vertakking in belangrijke moderne sectoren, zoals voedselwetenschap, sociale politiek, IT, podiumkunsten en communicatiewetenschappen .

132081_019_graf_library.jpgfoto met dank aan Andrea Gurmani

Fundatieprogramma

(Ongediplomeerde studenten)

Toelating tot de Italiaanse eerste cyclus graad is meestal onderworpen aan ten minste 12 jaar voortgezet onderwijs.

Niet-gegradueerde studenten die hun diploma van het secundair onderwijs hebben behaald na een periode korter dan 12 jaar kunnen zich aansluiten bij het Foundation-programma: een eenjarig online cursus van 60 studiepunten die voornamelijk bestaat uit de Italiaanse taal en cultuur en andere onderwerpen die van belang zijn. Internationale studenten mogen het hele programma online volgen in hun eigen land, behalve de laatste test die zal plaatsvinden aan de University of Turin .

Het Foundation-programma staat ook open voor een maximum van 30 studiepunten in de Italiaanse taal en cultuur voor studenten van wie het schooljaar zes maanden vóór het Italiaanse schooljaar afloopt en geen verdere universitaire studiepunten hoeft te behalen.

Informatie op https://foundationprogramme.unito.it/

Bibliotheken en musea

Er zijn meer dan 70 universiteitsbibliotheken met ongeveer twee miljoen boeken: 100.000 zijn antieke volumes. De Botanische Tuin en verschillende Universitaire Musea zoals "Cesare Lombroso" - Criminal Anthropology Museum en "Luigi Rolando" - Human Anatomy Museum zijn bekend.

De universiteit heeft veel belangstelling voor het netwerk van lokale musea, voor onderwerpen variërend van Egypte tot hedendaagse kunst en het beheert zijn eigen media-, radio-, televisie- en filmproductie-eenheden.

Een sterke betrokkenheid

De universiteit staat actief op voor een aantal sociale kwesties, zoals milieu, drugs, gelijke kansen en rechten van mensen met speciale behoeften. Het fungeert ook als een internationaal niveau door middel van partnerschapsovereenkomsten met India, China, ontwikkelingslanden in Azië, Latijns-Amerika, Oost-Europa, het Middellandse Zeegebied en met een aantal internationale organisaties die in de regio actief zijn.

Het regionale agentschap voor recht op universitair onderwijs in Piemonte (EDISU) - een regionale instelling die studenten bijstaat - verleent beurzen aan universiteitsstudenten op basis van de vereisten voor verdienste en behoefte: de hoogte van de beurzen hangt af van de financiële situatie van de student.

132082_020_palazzo_rettorato.jpgfoto met dank aan de University of Turin

Locaties

Turijn

Address
Via Giuseppe Verdi 8
10124 Turijn, Piedmont, Italië
Telefoonnr.
+39 011 6706111

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden