Lees de Officiële Beschrijving

Welkom in Siena

De University of Siena is een van de oudste universiteiten van Europa en werd opgericht in 1240.

De geschiedenis is geëvolueerd naast de culturele traditie van Toscane, van de middeleeuwen tot de moderne tijd.

Siena ligt in het hart van Toscane, te midden van een landschap van glooiende heuvels. Gebouwd op drie steile heuvels en omringd door oude muren, is het een unieke stad waar studenten een winstgevende studieperiode kunnen doorbrengen, vol met mogelijkheden voor hun persoonlijke verrijking.

Een sterke internationale missie

In zijn acht eeuwen geschiedenis heeft de University of Siena een breed scala aan studies geproduceerd op veel verschillende gebieden van cultuur.

In de loop der jaren heeft de University of Siena haar strategie voor internationalisering verbeterd, met als doel haar internationale academische relaties te versterken en studenten en onderzoekers uit verschillende delen van de wereld aan te trekken.

Aan het begin van de 21e eeuw is deze historische instelling in staat geweest om uitdagingen aan te gaan met betrekking tot globalisering van leren, kennis en onderzoek met een groot aantal internationale samenwerkingen.

Elk jaar worden nieuwe internationale samenwerkingsovereenkomsten en projecten opgezet, steeds meer graden en cursussen in het Engels, met goede plaatsing in nationale en internationale ranglijsten; dit zijn enkele sterke punten van de University of Siena .

Internationale zomerprogramma's in Siena

Verschillende internationale universiteiten werken samen met de University of Siena en hebben deze locatie gekozen voor hun zomerprogramma's:

 • Harvard College (VS), zomerprogramma: "Schoonheid, leiderschap en innovatie"
 • Yale University (VS), "Een literaire, historische, culturele en geografische reis in Toscane"
 • Emory University (VS), 'Chemistry for Life
 • New Jersey Institute of Technology, Hillier College of Architecture and Design (VS): "Kunst- en architectuurgeschiedenis en stadsontwikkeling"
 • Alves Faria College, Faculdades ALFA (Brazilië), "Democracia e desenvolvimento"
 • Universiteit van Toronto (Canada), Woodsworth College Summer School
 • Tulane University Law School (VS), "Internationaal recht, cultureel erfgoed en de kunsten"

Ranglijsten en accreditaties

Met meer dan 17.000 studenten bevestigt de University of Siena haar positie binnen de nationale en internationale HEI-ranglijst.

In 2019 bevestigt de University of Siena haar plaatsing op de topposities bij de middelgrote Italiaanse universiteiten in de CENSIS- classificatie, het Italiaanse Centrum voor Sociale Studies en Beleid: 2e algemeen en met betrekking tot diensten en structuren, 3e over internationalisering.

U-Multirank is een multidimensionale, gebruikersgestuurde benadering van de internationale ranglijst van instellingen voor hoger onderwijs. Het vergelijkt de prestaties van HEI / universiteiten in vijf dimensies van hun activiteiten: onderwijs en leren, onderzoek, kennisoverdracht, internationale oriëntatie en regionale betrokkenheid.

De University of Siena handhaaft goede prestaties in sommige subsecties van de vijf markeringen, met name in het onderwijs

Qs World University Rankings per onderwerp vermeldt de University of Siena als een van de beste ter wereld.

In overeenstemming met deze ranglijst staat de University of Siena hoog op nationaal en internationaal niveau in 2 brede vakgebieden en scoort ze in 32 vakken.

Bovendien kan de U van Siena zijn positie in de algemene ranglijst behouden, ondanks de recente invoer van nieuwe internationale hogeronderwijsinstellingen in de wereldwijde classificatie.

Times Higher Education (THE) is een toonaangevende leverancier van gegevens over hoger onderwijs voor onderzoeksinstellingen ter wereld. De gegevens en benchmarking-tools worden door veel van 's werelds meest prestigieuze universiteiten gebruikt om hen te helpen hun strategische doelen te bereiken.

De University of Siena verhoogt haar positie in de algemene ranglijst (351/400) in vergelijking met 2018 en bereikt de 51-75ste plaatsing in de Europa-leerranglijst.

De Academic Ranking of World Universities 2019 (ARWU, ook bekend als de Shanghai Ranking) bevestigt de groeiende reputatie van de University of Siena , die aanzienlijk is verbeterd ten opzichte van haar vorige ranglijst door het bereik “501-600” te plaatsen.

Het Centre for World University Rankings (CWUR) publiceert de grootste academische ranglijst van internationale universiteiten. De University of Siena rangschikt # 470 van de twintigduizend universiteiten wereldwijd volgens de nieuwe lijst van CWUR voor 2019-2020. Hiermee staat de University of Siena in de top 2,4 procent wereldwijd, wat een uitstekende prestatie is.

Het Italiaanse universitaire systeem

Eerste cyclus (Bachelors)

Deze cyclus bestaat uitsluitend uit Corsi di Laurea. Deze opleidingen bieden studenten een voldoende beheersing van algemene wetenschappelijke methoden en inhoud, evenals met specifieke professionele vaardigheden. De algemene toegangsvereiste is de Italiaanse kwalificatie voor schoolverlating die wordt verleend na 13 jaar scholing en het behalen van het relevante staatsexamen; vergelijkbare buitenlandse kwalificaties kunnen ook worden aanvaard. Toelating tot bepaalde opleidingen kan zijn gebaseerd op specifieke cursusvereisten.

De studies duren 3 jaar. De Laurea wordt toegekend aan studenten die 180 ECTS-studiepunten hebben behaald (Crediti Formativi Universitari - CFU genoemd) en voldoen aan alle curriculaire vereisten, inclusief de productie van een definitief schriftelijk werk of een gelijkwaardig eindproject. De Laurea geeft toegang tot de Corsi di Laurea Magistrale en tot andere studieprogramma's in de 2e cyclus.

Tweede cyclus (Masters)

De belangrijkste opleidingen in deze cyclus zijn de Corsi di Laurea Magistrale. Ze bieden onderwijs op een geavanceerd niveau voor de uitoefening van hooggekwalificeerde activiteiten op specifieke gebieden. Toegang is via een Laurea-graad of een vergelijkbare buitenlandse graad; toelating is gebaseerd op specifieke cursusvereisten bepaald door afzonderlijke universiteiten. De studies duren 2 jaar. De graad Laurea Magistrale wordt toegekend aan studenten die 120 ECTS / CFU-studiepunten hebben behaald en aan alle curriculaire eisen hebben voldaan, inclusief de productie en verdediging van een origineel proefschrift.

Sommige programma's (namelijk die in de tandheelkunde, geneeskunde, diergeneeskunde, farmacie, architectuur, bouwtechniek / architectuur, rechten, basisonderwijs) zijn gedefinieerd als "ENKELE CYCLUSPROGRAMMA'S" (Corsi a ciclo unico); voor deze programma's wordt toegang verleend door de Italiaanse school die de kwalificatie verlaat (of een vergelijkbare buitenlandse kwalificatie); toelating is gebaseerd op toelatingsexamens.

Derde cyclus

De belangrijkste opleidingen in deze cyclus zijn Corsi di Dottorato di Ricerca (ONDERZOEKSPROGRAMMA'S); de studenten / jonge onderzoekers die aan deze programma's deelnemen, zullen methoden voor geavanceerd wetenschappelijk onderzoek verwerven, zullen worden opgeleid in nieuwe technologieën en zullen in onderzoekslaboratoria werken, waar nodig. Toegang is via een Laurea Magistrale-graad (of een vergelijkbare buitenlandse graad); toelating is gebaseerd op een competitief examen; studies duren ten minste drie jaar en omvatten de voltooiing en openbare verdediging van een origineel onderzoeksproject.

Andere programma's

Universitaire Postacademische Beroepsopleidingen, 1e of 2e NIVEAU (Corsi di Master Universitario di primo livello).

Dit zijn programma's in de 2e cyclus die bedoeld zijn om studenten verdere specialisatie of hoger voortgezet onderwijs te bieden na het voltooien van de eerste cyclus. Toegang is door een Laurea (Bachelor's Degree (of een vergelijkbare buitenlandse graad) voor het 1e niveau of Laurea Magistrale (Master's Degree) voor het 2e niveau; toelating kan onderworpen zijn aan aanvullende vereisten. De verleende kwalificatie geeft geen toegang tot Corsi di Dottorato di Ricerca of een ander 3e cyclusprogramma, omdat dit type cursus niet behoort tot de algemene eisen die op nationaal niveau zijn vastgesteld, maar wordt aangeboden onder de autonome verantwoordelijkheid van elke universiteit.

Ref .: Italiaans ministerie van Onderwijs (MIUR) http://www.miur.it/guida/guide.htm

120457_SCHEMASISTUNIVITA.jpg

Studeren aan de University of Siena

Studenten in Siena kunnen deel uitmaken van een echte gemeenschap van mensen die gemotiveerd zijn door een honger naar kennis en leren, met attent en toegankelijk academisch personeel en vele innovatieve diensten tot hun beschikking.

De zorgvuldige organisatie van het onderwijs, de kwaliteit van de lessen (die regelmatig wordt gemonitord), de diensten om studeren te vergemakkelijken , zoals efficiënte en goed georganiseerde bibliotheken en laboratoria, evenals de gastvrije, oriëntatie- en permanente bijlesactiviteiten, ondersteuning voor gehandicapte studenten en mensen in moeilijkheden zijn slechts enkele van de sterke punten van de University of Siena .

De University of Siena cursussen op het eerste en tweede niveau aan, die worden onderwezen in het Italiaans en / of het Engels.

Sommige van deze cursussen hebben mogelijk beperkte toegang, afhankelijk van de lokale of nationale toelatingsproef.

Studenten kunnen ook kiezen uit een brede selectie van postacademische cursussen, waaronder doctoraatsopleidingen, specialisatiescholen en geavanceerde beroepsopleidingen, waarbij de laatste is ontworpen om specifieke opleidingen aan te bieden in de meest innovatieve sectoren.

Jaar van oprichting

Om alle internationale studenten de mogelijkheid te bieden om zich in te schrijven voor hun opleidingen, kan de University of Siena ook een stichtingsjaar aanbieden.

Een basisjaar fungeert als een brug tussen uw huidige kwalificaties en eerste toelatingseisen voor Italiaanse universitaire cursussen (bachelor) of als een middel om een leemte op te vullen in de educatieve achtergrond van een internationale student uit een land waar het hoger onderwijs een kortere periode vereist periode van onderwijs dan die voorzien in het «Bologna-proces» geïmplementeerd in de Europese Unie.

Bovendien biedt het FY-programma de studenten voldoende voorbereiding op het begrijpen van de Italiaanse taal en biedt het een diepe academische voorbereiding voor toegang tot een Italiaanse universiteit. Dankzij dit programma kunnen internationale studenten met name hun geschreven en gesproken Italiaanse taal, hun communicatieve vaardigheden verbeteren en vertrouwd raken met de criteria van de Italiaanse en Europese Unie inzake academisch onderwijs en leren.

U kunt een aanvraag indienen ...

 • als u een internationale student bent en minder dan 12 jaar opleiding hebt voltooid
 • als u een internationale student bent die behoefte heeft aan extra Italiaanse taal en academische voorbereiding voor toegang tot jaar 1 van een Italiaanse bacheloropleiding
 • als u in het bezit bent van een Amerikaanse middelbare schoolkwalificatie die geen geavanceerde plaatsingen (AP's) vereist voor inschrijving volgens de huidige wetgeving

De Foundation-cursus wordt uitgevoerd in samenwerking tussen de Università per Stranieri di Siena en de University of Siena en kan u voorbereiden op een verscheidenheid van onderwerpen voor een totaal van 60 ECTS-credits.

Elementaire taalvereisten

Studenten kunnen deelnemen aan het FY-programma dat wordt aangeboden in Siena met minimaal een inkomende competentie op B1-niveau (CEFR) in het Italiaans. Aan het einde van de FY zal een uitgaande competentie op B2-niveau (CEFR) worden gewaarborgd. Dit komt overeen met het niveau dat de Italiaanse universiteiten nodig hebben voor de toelating tot een opleiding.

vergoedingen

Een studiekosten FY programma van 4700 € is vereist voor elke student.

Studie opties

 • Economie
 • Wetenschap en technologie

Info op: https://www.unistrasi.it/1/652/4372/Foundation_Year.htm

University Credits (CFU)

Graden worden voltooid door het verwerven van universitaire kredieten (CFU's). CFU's zijn een maat voor de werklast die nodig is om de leerresultaten te bereiken voor de cursus waarin u bent ingeschreven. Een CFU komt overeen met 25 uur cursussen en training, inclusief individuele studie, lezingen en laboratoria. Aan elke cursusmodule of trainingsactiviteit wordt een bepaald aantal universitaire studiepunten toegekend.

Nadat u bent geslaagd voor een examen of een andere vorm van beoordeling, ontvangt u de bijbehorende credits, ongeacht uw cijfers.

De gemiddelde hoeveelheid werk vereist voor een voltijd universitaire student in één academiejaar is gelijk aan 60 studiepunten.

Studie plan

Een studieplan geeft een overzicht van de opleidingsactiviteiten en cursusmodules / examens die je moet volgen en behalen voor elk jaar van de opleiding om af te studeren.

Bepaalde cursusmodules / examens zijn verplicht en geïdentificeerd in de individuele opleidingsreglementen, terwijl andere keuzevakken zijn. Je moet een studieplan opstellen in overeenstemming met de vereisten in het specifieke opleidingsreglement.

Je kunt je studieplan op twee manieren indienen:

 • via de online procedure
 • persoonlijk op het studenten- en cursusadministratiekantoor van uw afdeling.

examens

Tijdens elk academiejaar mag je alleen de examens afleggen voor de modules die in je studieplan voor dat jaar zijn opgenomen. Het examen kan mondeling en / of schriftelijk en / of praktisch zijn; cijfers worden uitgedrukt als punten uit dertig.

Degenen die slagen voor het examen, krijgen de bijbehorende credits, ongeacht hun score.

Het voldoende is 18/30. In het geval van topcijfers (30/30) kan de commissie onderscheidingen toekennen.

Onderwijsorganisatie

De 15 afdelingen University of Siena hebben een systeem van twee semesters aangenomen om academische programma's te organiseren. Aan het einde van elke termijn is een examenperiode gepland.

Indicatieve academische kalender

Herfstperiode (1ste semester)

 • 1 oktober tot 20 januari
 • Examenperiode: 20 januari - 28 februari

Lentetermijn (2de semester)

 • 1 maart tot 1 juni
 • Examenperiode: 1 juni - 31 juli

De lessen stoppen voor vakanties met Kerstmis en Pasen, evenals in de zomer (van eind juli tot het begin van het volgende academiejaar).

Voor meer informatie kunt u schrijven naar internationalplace@unisi.it

Studeren en trainen in het buitenland

Via haar mobiliteitsprogramma's biedt de University of Siena u de mogelijkheid om uw leerervaring te verrijken met een periode van studie en / of opleiding in het buitenland.

Studeer in Europa met Erasmus

Als een van de eersten die zich bij het Erasmus-programma aansluiten, werkt de University of Siena momenteel samen met ongeveer 400 universiteiten in heel Europa.

Via Erasmus for Studies kun je cursussen volgen in het buitenland, examens afleggen en onderzoek doen voor je afstudeerscriptie voor een periode van 3-12 maanden; je kunt tijdens je academische studie meerdere keren aan het programma deelnemen.

Neem in plaats daarvan deel aan het Erasmus Plus voor stageprogramma om stageplaatsen of stages van 2-12 maanden bij bedrijven of instellingen in het buitenland te volgen.

Je mag ook met het traineeship beginnen na je scriptie; dit biedt u een concrete mogelijkheid om uzelf op de arbeidsmarkt te plaatsen.

Het Erasmus-programma biedt ook studiemogelijkheden buiten Europa via International Credit Mobility (ICM).

Andere internationale programma's

Elk jaar worden er beurzen gevraagd om studie- of onderzoeksperioden te voltooien aan Europese, Amerikaanse, Canadese, Australische, Latijns-Amerikaanse, Russische Federatie, Zuid-Koreaanse en Japanse universiteiten.

De oproepen tot het indienen van aanvragen worden elk jaar in het najaar gepubliceerd. De toepassingsvereisten zijn afhankelijk van uw bestemming, zoals aangegeven in de afzonderlijke oproepen tot het indienen van aanvragen.

Als je gemiddelde cijfer na het eerste jaar van je eerste cyclusopleiding ten minste 27/30 is, kun je een studiebeurs voor de zomer aanvragen om een cursus Engels aan King's College Cambridge (VK) te volgen, in overeenstemming met de overeengekomen overeenkomst .

Double Degree-programma's

Studenten kunnen een Double Degree-programma aanvragen door deel te nemen aan de interne selectieprocedure. Het programma stelt studenten in staat om een studieperiode te voltooien en examens af te leggen aan een partneruniversiteit; studenten ontvangen een diploma van zowel de University of Siena als de partnerinstelling.

Om internationale mobiliteitsbeurzen aan te vragen, moeten studenten wachten op de publicatie van de oproepen tot het indienen van aanvragen (in het najaar) of op de oproep voor aanvragen voor Erasmus voor stage (het hele jaar door).

Leerondersteunende structuren en diensten van studenten

bibliotheken

De University of Siena heeft vijf speciale bibliotheken op de volgende gebieden: geesteswetenschappen, economie, rechtspolitiek, wetenschapstechnologie en geneeskunde-apotheek-biologie. Ze bevinden zich in de verschillende onderwijscomplexen en vormen samen het Siena University Library System (Sistema Bibliotecario di Ateneo, SBA).

Gebruik het uniforme One Search-platform om boeken of documenten in de bibliotheek te raadplegen; hiermee kunt u 24 uur per dag online in de universiteitscatalogus zoeken, zelfs vanaf externe werkstations.

CLA - Universitair Talencentrum

Om vreemde talen te leren, kun je profiteren van de CLA-educatieve diensten.

De volgende talen worden op verschillende niveaus onderwezen: Engels, Frans, Spaans, Duits, Portugees, Russisch en Chinees (alleen Arezzo).

Het Talencentrum levert het niveau B1, B2 en C1 Engelse vaardigheidsexamens die vereist zijn voor universitaire opleidingen en de bijbehorende voorbereidingscursussen in de klas of in gemengde cursussen, die face-to-face lessen integreren met online leren, bijgestaan door een tutor.

Om autonoom leren te vergemakkelijken, biedt CLA zelf toegankelijke taallaboratoria uitgerust met audio-video- en computerwerkstations en waarin u ondersteuningsmateriaal voor cursussen en examenvoorbereiding kunt vinden.

CLA is een officieel examencentrum voor internationale bekwaamheidscertificaten van de Universiteit van Cambridge in het Engels (PET, FCE, CAE, CPE)

Universitair e-learningplatform, MOODLE Portal

Het e-learningplatform host e-learningcursussen en bepaalde modules van traditionele cursussen. Het doel is om een omgeving te creëren die in lijn is met de educatieve doelstellingen van de cursus en die de student stimuleert, die wordt opgeroepen om te communiceren met de inhoud van het virtuele klaslokaal.

De interface is toegankelijk vanaf elk apparaat (pc, tablet, smartphone).

Het volgende zal beschikbaar zijn voor elke cursusmodule: de syllabus, bibliografische referenties, lesmateriaal, opnames van lezingen, hulpmiddelen voor samenwerking (forums, chats) en voor evaluatie / zelfevaluatie (vragenlijsten, feedback, enz.).

elearning.unisi.it/moodle/

Santa Chiara Lab

http://santachiaralab.unisi.it/

santachiaralab@unisi.it

Aankomende en ingeschreven internationale studenten

Opgedragen aan internationale studenten, de International Place maakt deel uit van het URP - Informatiebureau en bevindt zich in het hoofdgebouw van de universiteit (URP, Banchi di Sotto 55, Siena).

Het verzamelt onder één dak de verschillende activiteiten en diensten die worden aangeboden aan internationale studenten: studenten die zijn ingeschreven of van plan zijn zich in te schrijven voor een of meer vakken, een opleiding of een afgestudeerde aan de University of Siena .

The International Place ondersteunt internationale gebruikers, van de eerste toegang tot de lokale en universitaire omgeving tot hun volledige integratie.

Inschrijvingsoverzicht

Een aanvraag indienen bij de University of Siena voor evaluatie van de kwalificaties van een kandidaat is eenvoudig. Hier zijn de stappen om te volgen. U kunt via ons online sollicitatiesysteem - https://apply.unisi.it/ - een aanvraag indienen voor maximaal twee cursussen van het eerste of tweede niveau (bacheloropleidingen en masterprogramma's), en de evaluatie wordt binnen ongeveer een maand meegedeeld, na de sluitingsdatum van de gerelateerde intake. Het inschrijfgeld bedraagt 30 euro per cursus. Na de registratie hoeft u zich voor verdere invoer in uw online applicatie alleen aan te melden met uw persoonlijke toegangscode. Houd er rekening mee dat u tijdens de gehele intakeperiode voor aanvragen aan uw aanvraag kunt werken.

Normaal is de aanvraagperiode geopend van begin november tot eind april, met mogelijke variaties afhankelijk van de verschillende programma's; de definitieve kalender zal beschikbaar zijn in het bovengenoemde applicatieplatform.

Aanmeldingsprocedure

Stap 1: Zoek het juiste programma (u kunt maximaal twee programma's kiezen).

Stap 2: Klik op "Aanvrager worden" om uw aanvraag te starten. Kort daarna ontvangt u uw persoonlijke toegangscode via e-mail.

Stap 3: Maak uw applicatiepakket (zoals vereist door het specifieke programma van uw keuze).

Stap 4: Wacht op het antwoord op uw aanvraag. Nadat je je hebt aangemeld, beoordeelt een inschrijvingscommissie je achtergrond en vaardigheden aan de hand van de vereisten van de opleidingen die je hebt gekozen.

U wordt binnen ongeveer een maand na de sluitingsdatum van de intake geïnformeerd over acceptatie. In het geval van een groot aantal aanvragen, moeten studenten die slagen voor de selectie op basis van de ingediende documenten worden uitgenodigd om deel te nemen aan een schriftelijke test op afstand, eventueel gevolgd door een interview. De data van de schriftelijke test op afstand worden aan de toegelaten studenten meegedeeld op het e-mailadres dat voor de aanvraag is gebruikt.

Stap 5: Controleer de universitaire inschrijvingsregeling bij de Italiaanse ambassade / consulaat van uw land.

Stap 6: Als u een niet-EU-ingezetene bent in het buitenland, moet de pre-inschrijvingsprocedure voor het verkrijgen van uw VISA-onderzoek worden uitgevoerd bij de Italiaanse diplomatieke vertegenwoordiging van uw land.

Belangrijke mededeling voor internationale studenten

Voor de toelating van internationale studenten maakt de University of Siena geen gebruik van in het buitenland gevestigde recruiters.

De University of Siena beheert onafhankelijk de toelating tot de opleidingen voor studenten.

Alle personeel en kantoren van de University of Siena communiceren uitsluitend via hun unisi.it e-mailadressen, andere e-mailadressen komen niet van personeel of kantoren van de University of Siena .

Als u de authenticiteit van een toelatingsbrief wilt verifiëren, neem dan contact op met internationalplace@unisi.it en voeg een kopie van de brief bij.

Niet-Europese burgers ingezetenen in het buitenland

Na de evaluatie ontvangen kandidaten, indien positief, een acceptatiebrief van de University of Siena . Elke kandidaat moet zich vooraf inschrijven bij de juiste Italiaanse diplomatieke vertegenwoordiging volgens specifieke procedures die beschikbaar zijn bij elke IDR.

Italiaanse taaltest

De Italiaanse taaltest is verplicht voor niet-EU-aanvragers die zich willen inschrijven voor een universitaire opleiding in het Italiaans. Normaal is deze test aan de University of Siena begin september gepland.

Kandidaten met een gecertificeerde kennis van het Italiaans of studenten die cursussen in het Engels geven, mogen deze test niet afleggen.

Collegegeld

Academische kosten

Universitair onderwijs in Italië is opgericht door de Italiaanse overheid. Dit is de reden waarom het collegegeld in het algemeen lager is dan in veel andere landen.

De University of Siena publiceert jaarlijks de regels voor studentengeld. Studenten die zijn ingeschreven voor de eerste cyclus, tweede cyclus en lange programma's met een enkele cyclus betalen een tot vier termijnen collegegeld. Het bedrag voor elke internationale student is gebaseerd op zijn / haar land van herkomst en de gekozen cursus. Het te betalen bedrag kan met deze tool worden berekend

http://www.maprin.unisi.it/tasse18_19/ric_tax.php

DSU-beurs

Studenten kunnen een studiebeurs aanvragen die wordt verstrekt door de DSU (Regional "Study to Study" Program) en op basis van hun gezinsinkomen; dit genereert een rangorde van de opdracht en alleen studenten in een goede positie krijgen dit voordeel.

De jaarlijkse oproep voor aanvragen voor DSU-beurzen wordt in de maand juli gepubliceerd op de DSU Toscana-website www.dsu.toscana.it

accommodatie

Het DSU Tuscany Agency verzorgt een breed scala aan ondersteunende diensten voor studenten, zoals accommodatie, universitaire restaurants, sport.

accommodatie

In Siena zijn er verschillende huisvestingsopties, van universiteitshallen voor residentie tot privé-accommodatie (individuele / gedeelde appartementen of een- / tweepersoonskamers).

De University of Siena heeft geen studentenwoningen als zodanig, maar kan gebruik maken van plaatsen in de slaapzalen die eigendom zijn van de DSU. Er zijn 11 universitaire residenties in Siena, sommige in het centrum van de stad, sommige dicht bij de stadsmuren en goed verbonden met de stad en de departementen, allemaal voorzien van gratis wifi-verbinding.

Elk academisch jaar publiceert de DSU een aankondiging voor het toekennen van beurzen en plaatsen in accommodatie, die beschikbaar is op de volgende webpagina: www.dsu.toscana.it/servizi/benefici-a-gli-studenti/borsa-di-studio- e-posto-alloggio

Meer informatie over DSU-beurzen en -diensten op: www.dsu.toscana.it

restaurants

De kantines van de universiteit worden gerund door de DSU Toscana die de studenten goedkope volledige maaltijden biedt (van 2,80 tot 4,00 euro) met gevarieerde menu's.

Om toegang te krijgen tot de kantines van de universiteit hebben studenten een smartcard nodig, die bij inschrijving wordt uitgegeven. Voor uitwisselingsstudenten wordt deze kaart uitgegeven door het International Relations Office bij registratie aan de universiteit.

CUS - Sportcentrum

In samenwerking met de DSU en het Universitair Sportcentrum van Siena (CUS) promoot de universiteit sport voor studenten door cursussen gratis of tegen gereduceerde tarieven aan te bieden in: basketbal, voetbal, volleybal, rugby, judo, krachttraining, schermen en tennis.

Er worden ook competitieve sportevenementen georganiseerd die door de respectieve nationale federaties worden erkend. Om aan deze evenementen deel te nemen, moeten studenten een DSU-Toscana / CUS-lidmaatschapskaart bij zich hebben.

Career Services

Om rechtstreeks in contact te komen met de arbeidsmarkt en ondersteuning te bieden, organiseert het plaatsingsbureau carrièredagen, bedrijfspresentaties en afdelingsevenementen om informatie te verstrekken over bedrijven in bepaalde interessegebieden.

Bovendien kun je met geavanceerde leerlingplaatsen (of 'hoger onderwijs- en onderzoeksleerlingen') een bedrijf binnengaan tijdens het laatste jaar van een tweede cyclusgraad door middel van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd waarmee je tegelijkertijd je opleiding kunt voltooien.

www.unisi.it/placement

Erasmus Siena Groep (ESN / GES)

Als je een voormalige Erasmusstudent of een buitenlandse student bent die in Siena studeert, kun je contact opnemen met de Erasmus Groep Siena (GES): dit is een groep vrijwilligersstudenten zonder politieke of religieuze overtuiging die internationale studenten helpt integreren in de universitaire gemeenschap van Siena en het sociale weefsel van de stad en biedt informatie aan Italiaanse studenten die geïnteresseerd zijn in mobiliteitsprogramma's.

ESN Siena GES is lid van “ESN” (Erasmus Student Network), een netwerk van verenigingen dat internationale studenten vertegenwoordigt, en biedt dus kansen voor culturele inzichten en zelfontwikkeling onder het principe van Studenten Helpende Studenten.

Elk jaar nemen ESN-afgevaardigden van Siena deel aan verschillende ESN-vergaderingen om te discussiëren over gemeenschappelijke strategieën om mobiliteitsprogramma's te promoten.

www.gruppoerasmussiena.it

Buddy-systeem

Het Buddy-programma wordt gepromoot door de University of Siena in samenwerking met ESN Siena GES-vereniging. Het doel is niet alleen om uitwisselingsstudenten te helpen met praktische zaken met betrekking tot hun vestiging in het nieuwe land. Het is vooral bedoeld om de integratie in het Italiaanse academische leven en de Italiaanse studentengemeenschap te vergemakkelijken.

Het Buddy-programma is vooral een geweldige kans om nieuwe vrienden te maken uit andere delen van de wereld en langdurige interculturele vriendschappen te creëren! In het kader van het programma krijgt de Buddy de mogelijkheid om een vreemde taal te oefenen, kennis te maken met verschillende culturen, zijn / haar sociale vaardigheden te ontwikkelen; de buddy krijgt ook de kans om deel te nemen aan gesponsorde sociale evenementen om zijn / haar collega-vrienden te ontmoeten en om deel te nemen aan de exclusieve ESN Siena GES-evenementen.

Informatie vinden

Waar kunt u informatie vinden? Op de website, universitaire sociale netwerken en afdelingswebsites vindt u alle vereiste institutionele informatie, evenals kennisgevingen van vergaderingen en evenementen.

Het University Front Office: de URP en de internationale plaats

U kunt contact opnemen met het URP - Informatiebureau voor algemene informatie over de University of Siena , haar diensten, cursussen, faciliteiten en mogelijkheden. U kunt ook meer te weten komen over toelating en inschrijving en hulp krijgen bij het online afronden van deze procedures (bij het front office, per telefoon of e-mail) info@unisi.it

De International Place, een onderdeel van het URP - Informatiebureau, is gewijd aan internationale studenten, in het bijzonder aan degenen die zijn ingeschreven of wensen in te schrijven voor een eerste niveau (bachelor- en single cycle master's), tweede niveau (master's) opleiding of individuele module.

Studenten kunnen contact opnemen met de internationale plaats om informatie te ontvangen over de universiteit en haar diensten, verblijfsvergunningen, ziektekostenverzekering, de Italiaanse belastingcode (codice fiscale), de geldigheid van een academische kwalificatie, erkenning van buitenlandse academische kwalificaties, het verkorten van een cursus.

internationalplace@unisi.it

Studenten internationale mobiliteit moeten contact opnemen met het Welcome Office via inkomende@unisi.it

Opleidingen te volgen in:
 • Engels

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

University of Siena

The Chemistry Masters is een opleiding op hoog niveau met vooraanstaande professoren uit de hele wereld. Het biedt de unieke educatieve mogelijkheid in een internationale ... [+]

The Chemistry Masters is een high-level opleiding met vooraanstaande professoren uit de hele wereld. Het biedt de unieke educatieve mogelijkheid in een internationale studentenomgeving. De kern- en keuzevakken die in het programma aanwezig zijn, bieden een reeks leer- en opleidingsmogelijkheden die een breed scala aan werkgelegenheid en onderzoekskansen mogelijk maken, geboren uit nauwe banden met lokale en internationale industriële partners.

Deze master's degree bereidt studenten met een gevorderde kennis en vaardigheden voor op de belangrijkste gebieden van de chemie (fysisch, anorganisch, organisch en biochemisch). Deze studies bereiden de student voor op een breed scala aan professionele activiteiten, evenals voortgezette doctorale studies. De lessen worden aangevuld met specifieke lezingen over onderwerpen gerelateerd aan chemie voor life science of voor duurzame ontwikkeling. De activiteit voor het tweede jaar omvat 300 uur stage in bedrijven die werkzaam zijn op alle gebieden van de chemie. De studenten voltooien hun studie door deel te nemen aan een hoogstaand onderzoeksproject (6-8 maanden) in internationale onderzoeksgroepen aan de University of Siena of andere openbare of particuliere instellingen.... [-]

Italië Siena
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Siena

De MSc in Economics is een tweejarig afstudeerprogramma met als doel een hoger niveau van economisch onderwijs te bieden. Het programma is gebaseerd op vier kerncursussen ... [+]

De MSc in Economics is een tweejarig afstudeerprogramma met als doel een hoger niveau van economisch onderwijs te bieden. Het programma is gebaseerd op vier kerncursussen - wiskunde, micro-economie, macro-economie en econometrie - zodat studenten geavanceerde hulpmiddelen voor economische analyse kunnen verwerven en een breed scala aan gespecialiseerde onderwerpen op de meeste gebieden van de moderne economie biedt. Het programma wordt volledig in het Engels gehouden.

Het programma is ontworpen om onze studenten de mogelijkheid te bieden om een ​​breed scala aan economische en sociale kwesties te benaderen. Bovendien heeft de culturele traditie van het departement voor economie in Siena altijd de voorkeur gegeven aan een pluralistische benadering van de analyse van economische problemen, in de overtuiging dat blootstelling aan concurrerende theoretische perspectieven het begrip van economische verschijnselen vergemakkelijkt. In dezelfde geest heeft Siena altijd "besmetting" van de economische benadering met andere disciplines aangemoedigd, zoals andere sociale wetenschappen, geschiedenis, rechten, maar ook biologie, psychologie, enz.... [-]

Italië Siena
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Siena

De MSC in Engineering Management biedt competenties op hoog niveau voor modellering, optimalisatie, besluitvorming en management van organisaties. De opleiding is gericht ... [+]

Dit is een 2-jarig afstudeerprogramma dat volledig in het Engels wordt aangeboden en wordt aangeboden aan zowel nationale als internationale studenten.

De MSC in Engineering Management biedt competenties op hoog niveau voor modellering, optimalisatie, besluitvorming en management van organisaties. De opleiding is gericht op industriële economie en marketing, planning van innovatieprocessen en projectmanagement. De cursus biedt ook basisbeginselen van wiskundige modellering, gegevens- en besluitanalyse en optimalisatie van complexe systemen.

Afgestudeerden in Engineering Management aan de Afdeling Informatie Engineering en Wiskunde zijn interdisciplinaire managers met geavanceerde probleemoplossende vaardigheden en een holistische kijk op moderne bedrijven in de huidige economische en sociale context, en zo in staat om innovatieve en duurzame oplossingen voor complexe organisaties te ontwikkelen.... [-]

Italië Siena
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Siena

Een tweejarig MSc-programma, volledig in het Engels, bedoeld voor studenten die hun inzicht in financiële analyse willen verbeteren in een zeer interactieve omgeving. ... [+]

Een tweejarig MSc-programma, volledig in het Engels , bedoeld voor studenten die hun inzicht in financiële analyse willen verbeteren in een zeer interactieve omgeving.

Afgestudeerden gaan doorgaans door met werken bij investeringsbanken, participatiemaatschappijen, vermogensbeheerders en niet-financiële instellingen.

Het curriculum legt een bijzondere nadruk op bedrijfsfinanciering, financiële engineering en risicobeheer, kwantitatief activabeheer, macro-economische analyse, kwantitatieve handel en financiële regulering.

Het helpen van studenten om na het afstuderen de juiste baan te vinden, is onze inzet.

Door middel van een mix van theorie en praktijk, interactie met financiële professionals en empirische sessies in onze laboratoriumfaciliteiten van info-aanbieders, is onze MSc ontworpen als een soepele overgang naar de financiële sector.... [-]

Italië Siena
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Siena

Het tweede cyclusprogramma (Laurea Magistrale) in International Studies (LM-52) biedt studenten interdisciplinaire kennis op het gebied van recht, economie, politieke wet ... [+]

Het tweede cyclusprogramma (Laurea Magistrale) in International Studies (LM-52) biedt studenten interdisciplinaire kennis op het gebied van recht, economie, politieke wetenschappen, sociologie, geschiedenis en talen.

Verworven competenties laten afgestudeerden toe om politieke, economische en sociale verschijnselen op internationale schaal te analyseren en na te denken over de complexiteit van de hedendaagse wereld. Afgestudeerden zijn goed geschikt voor high-level posities in nationale en internationale bedrijven, agentschappen, organisaties en instellingen, zowel publiek als privaat.

Het Degree-programma biedt drie specialisaties: internationale en diplomatieke studies, ontwikkeling en internationale samenwerking, Europese Studies, de laatste onderwezen in het Engels.... [-]

Italië Siena
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Siena

Gebaseerd op de ervaringen van verschillende faculteitsleden die betrokken waren bij en actief waren op het gebied van culturele diplomatie en wetenschappelijke projecten ... [+]

Gebaseerd op de ervaringen van verschillende faculteitsleden die betrokken waren bij en actief waren op het gebied van culturele diplomatie en wetenschappelijke projecten, bestaat het masterprogramma Public and Cultural Diplomacy uit studenten met verschillende achtergronden, van sociale wetenschappen tot geesteswetenschappen en gericht op het verbeteren van de kennis van studenten in op het gebied van nieuwe internationale betrekkingen en samenwerking. Centraal in het programma staan ​​twee thema's: de rol van interculturele onderhandelingen en de constructie van instellingen en, cultureel beleid op internationaal niveau.

Università di Siena fotoarchief

De belangrijkste disciplines zijn geschiedenis, politieke wetenschappen, cultureel erfgoed in bepaalde gebieden zoals het Middellandse Zeegebied, geografie, economische ontwikkeling en internationaal recht. Deze complementaire disciplines stimuleren verschillende educatieve ervaringen: enerzijds kennis en vaardigheden van experts in publieke diplomatie en conflictoplossing, anderzijds professionele training in culturele instellingen op internationaal niveau.... [-]

Italië Siena
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 vind je doctoraat rechten
Campus
Lees meer in Nederlands

MA

University of Siena

Het masterprogramma in "Taal en geest. Linguistics and Cognitive Studies "is verwoord in twee curricula: Linguistics and Cognition; Filosofie en Cognitie. Het programma r ... [+]

Het masterprogramma in "Taal en geest. Linguistics and Cognitive Studies " is verwoord in twee curricula:

Taalwetenschap en CognitieFilosofie en Cognitie

Het programma richt zich, in beide curricula, op de studie van taal in het perspectief van cognitieve studies en van de filosofie van taal en geest. Het is in de eerste plaats bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in:

de diepgaande beschrijving van menselijke talen, in hun verschillende variëteiten, waaronder verschillende dialecten;de studie van taal als een cognitieve capaciteit en de relevantie daarvan in het domein van de verwerving van eerste en tweede taal en taalpathologie;de studie van de filosofische, psychologische, biologische en sociale grondslagen van taal en cognitie;de studie van de relevantie van de analyse van menselijke taal voor filosofische studies.Università di Siena fotoarchief... [-]
Italië Siena
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

MSc

University of Siena

De MSc in Computer and Automation Engineering is gericht op het leveren van competenties op hoog niveau voor het ontwerp, management, ontwikkeling en innovatie op het geb ... [+]

Computer- en automatiseringstechniek

De MSc in Computer and Automation Engineering is gericht op het leveren van competenties op hoog niveau voor het ontwerp, management, ontwikkeling en innovatie op het gebied van geavanceerde hardware- en software-architecturen, en van besturingssystemen en robotica. Het programma richt zich in het bijzonder op mens-machine-interactie in brede zin, met onderwerpen als kunstmatige intelligentie, machine learning, hoogwaardige verwerking van enorme gegevensverzamelingen, mens-robot interfaces en systemen voor productie-automatisering.

Università di Siena fotoarchief

De studenten kunnen het programma afronden door zich te concentreren op het ontwerp van informatiesystemen of op robotica en automatisering. In het bijzonder kunnen de studenten cursussen kiezen die betrekking hebben op de ontwerpkwesties voor geavanceerde databasesystemen, zoals zoekmachine-technologieën en het ophalen van informatie; de theorie van formele talen en de technologische aspecten van taalparsers en hulpmiddelen voor de verwerking van natuurlijke talen; de toepassingen van bioinformatica en informatiesystemen voor biologische databanken; de algoritmen voor beeldverwerking; de technieken voor het modelleren, analyseren en simuleren van complexe dynamische systemen; de principes van de schattingsleer toegepast op systeemidentificatie en filtering; de moderne paradigma's van onzekerheidsrepresentatie en de belangrijkste technieken voor analyse en ontwerp van onzekere systemen; de competenties voor het ontwerp van geavanceerde sensorsystemen.... [-]

Italië Siena
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Siena

De Master's Degree cursus Biologie biedt een zeer gespecialiseerde opleiding voor de toegang tot geavanceerde niveaus van opleiding (PhD) en om wetenschappelijk onderzoek ... [+]

Biologie (Specialisatie Biodiversiteit en Milieuzorg)

De Master's Degree cursus Biologie biedt een zeer gespecialiseerde opleiding voor de toegang tot geavanceerde niveaus van opleiding (PhD) en om wetenschappelijk onderzoek te doen aan universiteiten of in openbare of particuliere onderzoekslaboratoria, projectactiviteiten in biotechnologie, farmaceutische en agro / voedselbedrijven en publieke en private organisaties, en werkgelegenheid op het gebied van milieu-impact, biodiversiteit en gezondheid.

Biodiversiteit en Milieuzorg is een van de twee educatieve paden van het MSc-programma in de biologie van de University of Siena .

Università di Siena fotoarchief... [-]
Italië Siena
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Siena

De cursus is bedoeld om studenten een grondige kennis bij te brengen van de belangrijkste theoretische en toegepaste concepten in de boekhouding en het management, met bi ... [+]

Management en bestuur (specialisatie in boekhouding en management)

De cursus is bedoeld om studenten een grondige kennis bij te brengen van de belangrijkste theoretische en toegepaste concepten in de boekhouding en het management, met bijzondere aandacht voor de economische en managementdynamiek in de internationale context.

Studenten worden vertrouwd gemaakt met moderne economische en managementtheorieën, concepten, technieken en hun toepassingen. Het doel is om studenten te voorzien van de geavanceerde tools die nodig zijn om economische, sociale, juridische, culturele en technologische kwesties te onderzoeken.

Bijzondere aandacht wordt besteed aan de recente evolutie en belangrijke veranderingen in de bedrijfsomgeving van de onderneming om studenten voldoende bekwaamheden te bieden met betrekking tot de overheid, leidinggevende en organisatorische processen in verschillende soorten bedrijven, opererend in diverse bedrijven (publieke en private sector). ).... [-]

Italië Siena
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Siena

De MSc in Applied Mathematics richt zich op het bieden van hoogstaande competenties voor de formalisering en de daaruit voortvloeiende wiskundige analyse van problemen di ... [+]

Toegepaste wiskunde

Dit is een 2-jarig afstudeerprogramma dat volledig in het Engels wordt aangeboden en wordt aangeboden aan zowel nationale als internationale studenten.

De MSc in Applied Mathematics richt zich op het bieden van hoogstaande competenties voor de formalisering en de daaruit voortvloeiende wiskundige analyse van problemen die voortkomen uit toegepaste wetenschappen en technologieën, met een speciale focus op de analyse van big data-systemen en complexe systemen.

Het programma biedt cursussen die de elementaire wiskundige competenties voltooien, die alle belangrijke gebieden van de wiskunde omvatten (wiskundige logica, algebra, meetkunde, wiskundige analyse, wiskundige fysica, statistiek, numerieke analyse, optimalisaties, grondslagen voor wiskunde).... [-]

Italië Siena
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Siena

De Master's degree in Electronics and Communications Engineering beoogt een afgestudeerde met geavanceerde vaardigheden in de verwerking en informatie-overdracht systemen ... [+]

Elektronica en communicatietechniek

Dit is een 2-jarig afstudeerprogramma dat volledig in het Engels wordt aangeboden en wordt aangeboden aan zowel nationale als internationale studenten.

De Master's degree in Electronics and Communications Engineering beoogt een afgestudeerde met geavanceerde vaardigheden in de verwerking en informatie-overdracht systemen van vormen en om meer specifieke kennis in het ontwerp van apparaten en elektronische systemen te bieden. Het biedt de vaardigheden en methodologische hulpmiddelen die nodig zijn voor het ontwerpen en ontwikkelen van systemen voor signaal- en beeldverwerking, antenneontwerp, microgolfsystemen en -apparaten, analoog en digitaal elektronisch ontwerp met toepassingen op het gebied van elektronica, telecommunicatie.... [-]

Italië Siena
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

Università di Siena. Meet your life, build your future.

Università di Siena - Palazzo del Rettorato
Address
Università degli Studi di Siena - Rettorato, via Banchi di Sotto 55 
53100
53100 Siena, Toscane, Italië
Telefoonnr.
+39 0577 232111