Lees de Officiële Beschrijving

112196_112073_unimi.png

De afdeling Environmental Science and Policy (ESP) werd in april 2017 opgericht met als doel een centrum van onderzoek en training op het gebied van milieuwetenschappen te creëren.

Milieukwesties worden op de breedst mogelijke manier aangepakt, met als doel een zeer interdisciplinaire aanpak te ontwikkelen.

De ESP-groep richt zich op de combinatie van natuurlijke, economische en sociale wetenschappen, sleutelvariabelen bij het oplossen van elk duurzaamheidsvraagstuk. Het departement brengt hoogleraren en onderzoekers bijeen op het gebied van sociale wetenschappen en geesteswetenschappen (SH), Life Sciences (LS) en fysische en ingenieurswetenschappelijke wetenschappen (PE) en krijgt een volledig beeld van de domeinen agronomie, voedsel, biologie, chemie, ecologie, economie, fysica, geologie, management, wiskunde, sanitair, toxicologie en zoötechniek.

Het personeel bestaat uit 50 hoogleraren en onderzoekers, waarvan 11 gewone hoogleraren, 18 universitair hoofddocenten, 21 onderzoekers en meer dan 29 postdoctorale onderzoekers, plus 12 administratief personeel.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels
  • Italiaans

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

University of Milan - Department of Environmental Science and Policy

De masteropleiding in Environmental and Food Economics (EFE) is een internationaal georiënteerd programma van hoge kwaliteit, ontworpen om studenten een uitstekende acade ... [+]

De masteropleiding in Environmental and Food Economics (EFE) is een internationaal georiënteerd programma van hoge kwaliteit, ontworpen om studenten een uitstekende academische achtergrond en een praktische houding te bieden. De mate garandeert een veelbelovend vooruitzicht voor een toekomstige professionele carrière in de huidige uitdagende gebieden van de economie van duurzaamheid en van het beheer van het agri-food-systeem.

De relatie tussen milieu, natuurlijke hulpbronnen en het agrofoodsysteem speelt een centrale rol in de ontwikkeling van moderne samenlevingen.

De kwesties van duurzame economische ontwikkeling, het beheer van natuurlijke en energiebronnen en de duurzaamheid van het agrofoodsysteem vertegenwoordigen nieuwe economische en beleidsuitdagingen.... [-]

Italië Milaan
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands