University of Ferrara - Department of Economics

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De universiteit van Ferrara biedt een unieke historische omgeving. Prachtige herinneringen aan de middeleeuwen en de renaissance leven voort in paleizen, huizen, kerken, musea, pleinen, binnenplaatsen en steegjes. In plaats van in het verleden gehuld te zijn, is Ferrara een fiets- en voetgangersvriendelijke, duurzame stad waar jongeren een hoge levenskwaliteit kunnen ervaren, kunnen profiteren van goed onderhouden infrastructuren en zich prettig kunnen vermengen. door diepgewortelde culturele tradities is een primair doel van de Universiteit van Ferrara, die een breed scala aan BA- en MA-graden en PhD's in de wetenschappen en geesteswetenschappen biedt. De hele stad is een levendige campus die gedijt op de interactie tussen nationale en internationale studenten.

134905_134845_Picturetoincludeinprogdescription8.jpg

Over

Ferrara is een veilige en gastvrije open campus met onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten, gunstig gelegen in het centrum en net buiten de renaissancemuren.

"Da 600 anni guardiamo avanti": vooruitkijken is al zes eeuwen een prioriteit van de Universiteit van Ferrara.

De universiteit van Ferrara zet haar vorderingen voort door internationalisering te bevorderen. Het bevorderen van een internationale wetenschappelijke en academische gemeenschap heeft meerdere perspectieven: het nastreven van de hoogste onderwijs- en onderzoeksnormen, versterkt door een focus op specifieke gebieden van excellentie en het gedijen op de aanwezigheid van een sterke historische en culturele identiteit. Ferrara heeft een rooster van straten, pleinen en gebouwen die zich vermengen met onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten in het centrum en direct buiten de renaissancemuren. Vanwege de unieke stedelijke configuratie presenteert de stad zich als een open campus die nauw samenwerkt met de gemeenschap als geheel.

134901_134839_Picturetoincludeinprogdescription2.jpg

Geniet van Unife

Welkom bij de Universiteit van Ferrara Opgericht in 1391, is de Universiteit van Ferrara net als de stad Ferrara zelf: historisch maar sprankelend, klein maar competitief, met mensen die samenkomen om te leren op de stedelijke campus. Wij zijn een dynamische universiteit in een mooie en dynamische stad.

Onze activiteiten zijn sterk geïnternationaliseerd. Ons onderwijs en onderzoek zijn sterk geïnternationaliseerd om onze studenten de mogelijkheid te bieden om door en buiten Europa te reizen, waardoor ze een plezierige ervaring krijgen die hen persoonlijk en professioneel zal verrijken. We trekken de beste internationale studenten aan die hen uitstekende onderwijs- en onderzoeksmogelijkheden bieden, omdat we van mening zijn dat onderzoek sterker is wanneer het wordt uitgevoerd binnen een academische gemeenschap met studenten.

134900_134838_Picturetoincludeinprogdescription1.jpg

Onze missie

We kijken al 600 jaar vooruit. Het is niet alleen de slogan van het communicatielogo van de universiteit, maar ook een van de doelstellingen die wij als een prioriteit beschouwen. De universiteit van Ferrara blikt vooruit en de toekomst kan alleen maar leiden tot internationalisering.

"We kijken al 600 jaar vooruit". Dit is niet alleen de slogan van het communicatielogo van de universiteit, maar ook een van de doelstellingen die wij als een prioriteit beschouwen.

De universiteit van Ferrara blikt vooruit en de toekomst kan alleen maar leiden tot internationalisering. Deel uitmaken van een internationale wetenschappelijke en academische gemeenschap betekent niet uniformiteit en verlies van identiteit, maar integendeel het delen van de hoge normen van onderwijs en onderzoek van 's werelds beste universiteiten met behoud van eigen individualiteit en uitmuntendheid. Openstellen betekent communicatie met de rest van de wereld, het vinden van een gemeenschappelijke basis en het creëren van broedplaatsen voor innovatie, technologische ontwikkeling en culturele en wetenschappelijke groei zonder de eigen wortels uit het oog te verliezen. De aanwezigheid van onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten in de hele stad maakt Ferrara tot een enorme open campus die veilig en gastvrij is - de ideale plek om te studeren of te verblijven. De campus van Ferrara is niet alleen een universiteit in een stad, maar eerder een stad waar alles om de universiteit draait - het is niet alleen een integraal onderdeel van het stedelijk weefsel, maar ook van de activiteiten en kenmerken ervan. Het promoten en versterken van het imago van de Universiteit van Ferrara in het buitenland betekent daarom het promoten en versterken van het imago van het gebied en de stad, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat.

134902_134842_Picturetoincludeinprogdescription10.jpg

Unife geschiedenis

De Universiteit van Ferrara, een van de oudste universiteiten van Italië, heeft illustere persoonlijkheden uit de wereld van cultuur, kunst en wetenschap verwelkomd en opgeleid, zoals Nicholas Copernicus en Paracelsus.

De universiteit van Ferrara werd in 1391 opgericht door de markiezin Alberto V van Este met toestemming van paus Bonifatius IX. De eerste cursussen die werden ingehuldigd waren kunst, theologie en recht en werden gegeven door beroemde leraren zoals Bartolomeo Saliceto, een expert onder juristen.

Tijdens de 15e en 16e eeuw werd Ferrara een van de meest bloeiende centra van de Italiaanse Renaissance-cultuur en de universiteit kende een periode van groot prestige, mede dankzij de aanwezigheid van illustere intellectuelen zoals Nicholas Copernicus en Paracelsus. Na de opname in de pauselijke staat in 1598 werd de universiteit getransformeerd van een prestigieuze Estensi City University naar een universiteit in de buitenwijken. In het Napoleontische tijdperk, met het plan voor nationale universiteiten, verloor de universiteit haar bevoegdheid om titels te verlenen en de normale academische activiteit werd pas in 1816 hervat. Na de eenwording van Italië werd de universiteit van Ferrara een vrije universiteit. In de jaren voorafgaand aan de Eerste Wereldoorlog was de universiteit met meer dan 500 studenten de best bezochte gratis universiteit in Italië. De identiteit van de universiteit is daarom geworteld in een historische en culturele traditie die haar onderscheidt van andere. Sinds de oprichting heeft het illustere persoonlijkheden uit de werelden van cultuur, kunst en wetenschappen verwelkomd en opgeleid. In termen van omvang, faciliteiten en de kwaliteit en kwantiteit van onderwijs en onderzoek is de universiteit een excellentiepunt in Italië. Dit blijkt ook uit de uitstekende positie op internationale ranglijsten.

134906_134846_Picturetoincludeinprogdescription3.jpg

Nicholas Copernicus

b. 1473 Torun, Pommeren - d. 1543 Frauenburg

De Poolse astronoom was de auteur van "De revolutionibus orbium coelestium", waarin de Ptolemaeïsche opvatting omver wordt geworpen en een systeem presenteert waarin de zon het middelpunt van het heelal is.

De Copernicaanse theorie is fundamenteel voor de ontwikkeling van de astronomische wetenschap en vertegenwoordigt het begin van de moderne astronomie.

Paracelsus

b. 493 Einsiedeln, Zwitserland - d. 1541 Salzburg

Als arts en filosoof was hij een van de belangrijkste en meest complexe figuren van de Renaissance-wetenschap.

Hij integreerde Aristoteles 'theorie van de vier elementen en verwierp de traditionele leer van de geneeskunde, en gaf zo leven aan een nieuwe discipline: iatrochemie, gebaseerd op de behandeling van ziekten met minerale stoffen.

Giovanni Pico van Mirandola

b. 1463 Mirandola (Mo) - d. 1494 Florence

Een van de meest gevierde Italiaanse filosofen en humanisten, hij was een vriend van Marsilio Ficino, Lorenzo the Magnificent en Angelo Poliziano.

Tot zijn bekendste werken behoren "Oratio de hominis dignitate" en de negenhonderd artikelen met filosofische en theologische problemen.

134899_134840_Picturetoincludeinprogdescription4.jpg

Ministerie van Economie en Management

Het Department of Economics and Management (DEM) is in 2013 opgericht uit het vorige Department of Economics, Institutions and Territory, opgericht in 1997.

De afdeling wordt gekenmerkt door een zeer multidisciplinair karakter en de belangrijkste onderwijs- en onderzoeksgebieden zijn economie, zaken en recht.

Ons onderwijsteam bestaat uit meer dan 40 professoren en onderzoekers, 9 technici en ongeveer 30 research fellows, afgestudeerde studenten en medewerkers.

Onze postdoctorale opleiding biedt een ideale balans tussen academische theorie, bedrijfspraktijk en actualiteiten.

Vanaf het academiejaar 2015-2016 vernieuwt de afdeling Economie en Management haar onderwijsaanbod door vier nieuwe, zeer gespecialiseerde masteropleidingen te lanceren, om sterke professionele vaardigheden te bieden met speciale aandacht voor internationale vraagstukken. Twee van deze cursussen ( kleine en middelgrote ondernemingen in internationale markten en groene economie en duurzaamheid ) worden volledig in het Engels gegeven. Ze zijn gericht aan studenten uit Italië en andere landen die geïnteresseerd zijn in het ervaren van een geavanceerde leeromgeving om een diep begrip te krijgen van het economische scenario en de concurrerende wereldeconomie.

Locaties

Ferrara

Address
Via Voltapaletto 11
44121 Ferrara, Emilia-Romagna, Italië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden