University of Brescia

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De University of Brescia biedt een breed scala aan educatieve programma's met Bachelor en Master of Science (MSc) graden, postdoctorale technische cursussen, specialisaties en Ph.D. programma's op de meeste gebieden: bedrijfskunde en economie, techniek en technologie, rechten, medicijnen en chirurgie. De University of Brescia is een belangrijke universiteit in een stad van kunst en cultuur met een uitstekende levenskwaliteit, in een van de belangrijkste industriële en productieve regio's in Italië. De University of Brescia biedt kwalitatief hoogwaardige diensten aan haar studenten, inclusief internationale studenten: adviesdiensten, beurzen financiële hulpmiddelen, studiebegeleiding, computer- en multimediaruimtes, draadloze zones, bibliotheken, online diensten, laboratoria en centra voor geavanceerd wetenschappelijk onderzoek. Bovendien biedt het: accommodatie, eetzalen, culturele activiteiten en sport, Italiaanse taalcursussen voor buitenlandse studenten.

De universiteit in cijfers

 • 8 Afdelingen
 • 4 gebieden
 • 24 bacheloropleidingen (3 jaar)
 • 4 programma's met één cyclus
 • 17 Masteropleidingen
  • 5 onderwezen in het Engels
 • 43 Scholen van specialisatie
 • 9 Ph.D. programma's
 • 15.000 studenten
 • 6 Dual degree-programma's
 • 12 Internationale zomerscholen elk jaar
 • 270 overeenkomsten met Europese en niet-Europese universiteiten

Geschiedenis

Historisch profiel van de universiteit

De University of Brescia werd officieel in 1982 opgericht met drie scholen: geneeskunde en chirurgie, techniek, economie en handel. De scheppingsfase duurde echter bijna twee decennia, dus de eerste pogingen om universitaire cursussen te openen in Brescia gaan terug tot de jaren zestig.

Origins

Een eerste initiatief kwam van de Kamer van Koophandel en de Provinciale Administratie, die in de vroege jaren zestig onderhandelingen opende om een tweejarige opleiding in Engineering op te zetten als een tak van Politecnico di Milano. Door de buitensporige financiële vereisten is het project komen te vervallen. Na deze eerste poging heeft de oprichting van de toekomstige Scholen van Brescia twee verschillende paden gevolgd, één betreffende de School of Economics, de andere die van Engineering en Medicine.

Beurzenmogelijkheden aan de University of Brescia voor niet-EU-studenten:

1) de oproep voor de University of Brescia beurzen (5500 € / jaar x 2 jaar) voor studenten die een niet-EU eerste universitaire graad hebben voor de inschrijving voor onze masteropleidingen in het Engels, gepubliceerd op onze website (genaamd LMINT-beurzen) :

Er zijn met name maximaal 9 beurzen voor de 2-jarige mastergraden in:
 • CIVIELE EN MILIEUTECHNIEK
 • COMMUNICATIETECHNOLOGIEËN EN MULTIMEDIA
 • MANAGEMENT (curriculum: Internationale handel; curriculum: Groene economie en duurzaamheid)
2) Dan zijn er 6 beurzen (genaamd STAR-beurzen) gereserveerd voor studenten uit ontwikkelingslanden (volgens de internationale classificaties) en Syrië, Irak, Jemen, Pakistan:
of studenten met internationale beschermingsstatus:
Studenten kunnen op deze oproep reageren binnen de Deadline: 10 februari 2020.

3) Ten slotte is de oproep voor meer dan 100 beurzen genaamd INVEST YOUR TALENT in ITALIË, gefinancierd door het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en andere donoren met een waarde van 900 € / maand x 9 maanden x 2 jaar gepubliceerd op:
href = "https://en.unibs.it/education/degree-seeking/ay-2020/2021-invest-your-talent-italy-scholarships
Studenten met het staatsburgerschap van:
 • Azerbeidzjan, Brazilië, Colombia, Egypte, Ethiopië, India, Indonesië, Iran, Ghana, Kazachstan, Mexico, Volksrepubliek China, Tunesië, Turkije, Vietnam
kan de Master-graden aanvragen in:
 • CIVIELE EN MILIEUTECHNIEK
 • COMMUNICATIETECHNOLOGIEËN EN MULTIMEDIA
 • MANAGEMENT (curriculum: Internationale handel; curriculum: Groene economie en duurzaamheid)
Ten minste 3 beurzen zijn voorbehouden aan studenten die zich aanmelden voor de University of Brescia

Deadline: 27 februari 2020.

Informatie kan worden gevraagd aan internationalstudents@unibs.it

Aanvragen van studenten met een bachelordiploma van 3 tot 4 jaar met een goede achtergrond en B2-niveau in het Engels gecertificeerd als IELTS, TOEFL of vergelijkbaar zijn welkom. Geïnteresseerde kandidaten kunnen contact opnemen met internationalstudents@unibs.it en de benodigde informatie verstrekken voor het ontvangen van een acceptatiebrief.

Voor de normale toepassing van buitenlandse studenten zonder beurzen, moeten mensen de komende maanden de site https://en.unibs.it/ en vervolgens Snelle links volgen (rechtsboven).

Locaties

Brescia

University of Brescia

Address
Piazza del Mercato, 15

25121 Brescia, Lombardy, Italië
Telefoonnr.
+39 030 29881