University of Bologna

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Alma Mater Studiorum - Università di Bologna

Het Alma Mater Studiorum, de oudste universiteit in de westerse wereld, effent de weg voor innovatie door een steeds rijkere programmacatalogus, geavanceerd onderzoek en een constant en steeds breder internationaal perspectief.


Sinds de oprichting in 1088 is het Alma Mater Studiorum studentgericht en biedt het prominente figuren uit de wetenschaps- en kunstgemeenschappen. Met vijf campussen (Bologna, Cesena, Forlì, Ravenna, Rimini) en een filiaal in Buenos Aires, biedt het een gediversifieerde cursuscatalogus die is toegesneden op de behoeften van de huidige samenleving: meer dan 200 gradenprogramma's onder de 32 afdelingen en 5 scholen worden aangeboden aan meer dan 82.000 studenten. 3.600 afgestudeerden zijn ingeschreven voor PhD's en andere 3e-cyclusprogramma's.


Als een uitgebreide onderzoeksuniversiteit investeert Alma Mater in de multidisciplinaire cross-culturele benadering en in de onlosmakelijke verbinding tussen onderzoek en onderwijs. Een van de meest actieve universiteiten die leiding geven aan en deelnemen aan Europese onderzoeks- en academische samenwerkingsprojecten, heeft Bologna kennisallianties gevormd met de industrie en publieke / private organisaties. Het is een knooppunt van internationale netwerken. Afgezien van de nauwe Europese banden, heeft het meerdere verbindingen met Amerika, Afrika, Azië en Australië.

De oproep tot het indienen van aanvragen voor studiebeurzen en subsidies voor internationale studenten - Unibo Acties 1 & 2, is uit. Klik hier voor meer informatie.

Locaties

Bologna

Address
Via Zamboni, 33
40126 Bologna, Emilia-Romagna, Italië

Cesena

Address
Piazza Aldo Moro, 90
Cesena, Emilia-Romagna, Italië

Forli

Address
Piazzale Sante Solieri,1
47121 Forli, Emilia-Romagna, Italië

Ravenna

Address
Ravenna, Emilia-Romagna, Italië

Rimini

Address
Rimini, Emilia-Romagna, Italië

Buenos Aires

Address
Buenos Aires, Buenos Aires, Argentinië

Modena

Address
Modena, Emilia-Romagna, Italië

Dakar

Address
822112 Dakar, Jharkhand, India

Lissabon

Address
Lissabon, Lissabon, Portugal

Moskou

Address
Moskou, Moskva, Rusland

Mulhouse

Address
Mulhouse, Grand Est, Frankrijk

Mumbai

Address
Mumbai, Maharashtra, India

Strasburg

Address
Strasburg, Mecklenburg-Vorpommern, Duitsland

Faro

Address
Faro, District Faro, Portugal

Cádiz

Address
Cádiz, Andalusië, Spanje

Opleidingen

MSc
Master