University of Bologna

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Alma Mater Studiorum - Università di Bologna

Het Alma Mater Studiorum - Università di Bologna, de oudste universiteit in de westerse wereld, maakt de weg vrij voor innovatie door middel van een steeds rijkere programmacatalogus, geavanceerd onderzoek, een constant en steeds breder internationaal perspectief en een sterke derde missie.

Sinds de oprichting in 1088 is het Alma Mater Studiorum studentgericht en biedt het prominente figuren uit de wetenschap en kunstgemeenschappen. Met vijf campussen (Bologna, Cesena, Forlì, Ravenna, Rimini) en een vestiging in Buenos Aires, biedt het een gediversifieerde cursuscatalogus die is afgestemd op de behoeften van de huidige samenleving: meer dan 200 opleidingen onder de 32 afdelingen en 5 scholen worden aangeboden aan meer dan 82.000 studenten. 3.600 afgestudeerden zijn ingeschreven voor PhD's en andere 3e cyclusprogramma's.

Gerangschikt in de top 200 op de twee meest prestigieuze internationale universitaire ranglijsten, beschouwd als de leidende universiteit in Europa voor studentenmobiliteit (Erasmus +), investeert het Alma Mater in duurzame ontwikkeling en draagt het bij aan het behalen van de 17 doelstellingen voor duurzame ontwikkeling die worden voorgesteld als onderdeel van de Agenda 2030 aangenomen door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Als uitgebreide onderzoeksuniversiteit investeert het in een multidisciplinaire, interculturele benadering en in de onafscheidelijke verbinding tussen onderzoek en onderwijs. Een van de meest actieve op het gebied van leiderschap en deelname aan Europese onderzoeks- en academische samenwerkingsprojecten, de University of Bologna heeft allianties gesloten met de industrie en publieke / private organisaties. Het is ook een knooppunt van internationale netwerken: naast de nauwe Europese banden heeft het meerdere verbindingen met Amerika, Afrika, Azië en Australië.

Gelieve te weten de bedacht door de maatregelen University of Bologna te beginnen volgend academiejaar in de best mogelijke manier.

Locaties

Bologna

Address
Via Zamboni, 33
40126 Bologna, Emilia-Romagna, Italië

Cesena

Address
Piazza Aldo Moro, 90
Cesena, Emilia-Romagna, Italië

Forli

Address
Piazzale Sante Solieri,1
47121 Forli, Emilia-Romagna, Italië

Ravenna

Address
Ravenna, Emilia-Romagna, Italië

Rimini

Address
Rimini, Emilia-Romagna, Italië

Buenos Aires

Address
Buenos Aires, Buenos Aires, Argentinië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

MSc
Master