Lees de Officiële Beschrijving

GESCHIEDENIS

In 1471 kan de Republiek van Genua dankzij een stier van paus Sixtus IV graden uitreiken. In 1670 wordt de jezuïetenuniversiteit opgericht en onder het Franse rijk samengevoegd met de keizerlijke universiteit van Parijs. Na de val van Napoleon is het weer binnen het koninkrijk Sardinië. In de hal van het Universiteitspaleis, zijn er bustes van Mazzini, Garibaldi, Mameli en Bixio die, samen met Genuese professoren zoals Cesare Cabella en Cesare Parodi, dapper deelnamen aan de bewegingen van het Risorgimento. De universiteit van Genua heeft een leidende rol in de huidige hervorming van het universitaire systeem, met een nieuw statuut dat op 29 december 2011 in werking trad.

1

IDENTITEIT

De universiteit van Genua presenteert ongeveer 300 cursussen - inclusief post-laureamcursussen - georganiseerd volgens de aspiraties en attitudes van jongeren, rekening houdend met het belang van hoge kwalificaties en met een dimensie die is gebaseerd op de behoeften van de arbeidsmarkt op een Europese en - in veel gevallen - wereldwijd niveau. De universiteit van Genua is de universiteit van Ligurië, omdat het op het hele regionale grondgebied aanwezig is, met educatieve centra ook in Savona, Imperia en La Spezia.

De universiteit biedt de studenten een degelijke culturele en wetenschappelijke opleiding en biedt hen vele instrumenten om de professionele toekomst tegemoet te treden. Het biedt reële mogelijkheden tot integratie tussen theorie en praktijk, ook in fasen met instellingen en bedrijven en trainingsperioden in het buitenland. Er zijn veel verschillende vormen van samenwerking en samenwerking met buitenlandse universiteiten en instellingen die een hoge mobiliteit van hoogleraren en studenten van en naar het buitenland mogelijk maken. Op dit moment, met meer dan 3.000 buitenlandse studenten, heeft de universiteit het 8% -teken van het totale aantal geregistreerde studenten overschreden, waardoor nog meer - en in tegenstelling tot de nationale gegevens - zijn positie als aantrekkingspunt voor de studenten die voor Italië kiezen is vastgesteld voor hun universitaire studies. De universiteit van Genua hecht veel belang aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek, omdat dit een fundamenteel element is voor het waarborgen van de kennisontwikkeling die de basis is van echte innovatie en concurrentievermogen.

f

Onderzoek laat toe om resultaten te bereiken oalt = "f erkend prestige ook op internationaal niveau en om excellentie te ontwikkelen." Met betrekking tot onderwijs verbetert het relationele patroon tussen studenten en proalt = "fessors de wederkerigheid oalt =" f de relaties en een open en alt = " flexibele leeromgeving, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwe computerhulpmiddelen: e-learning platalt = "formulieren, toegankelijkheid alt =" voor gehandicapten op de universitaire site, 7 academiepunten (klaslokalen alt = "voor afstandsonderwijs verdeeld op het regionale grondgebied).

In samenwerking met het Regionaal Agentschap alt = "voor onderwijsdiensten en banen (Agenzia Regionale per i Servizi Educativi e per il Lavoro - ARSEL) en de regio oalt =" f Liguria, de universiteit oalt = "f Genua paste zijne leer toe" tot de welkomstoalt = "f niet-residente studenten en hun lialt =" fe condities verbeteren, door signialt = "ficant investments alt =" voor beurzen en accommodaties in een stad die steeds dynamischer is en alt = "full oalt =" f culturele uitdagingen.

KOSTEN, INSCHRIJVING

e

Thalt = "e Univalt =" ersity falt = "ealt =" es aralt = "e to balt =" e betaald in twee instalmalt = "ents, thalt =" e first onalt = "e is alt =" gelijk voor alle thalt = "e studalt =" ents whilalt = "e thalt =" e salt = "econd varialt =" es dalt = "epalt =" ending to thalt = "e attalt =" endalt = "ed coursalt =" e and ISEEU (alt = "equivalent" "financiële situatie indalt =" ex) calt = "ertificatalt =" e. Thalt = "e eerste instalmalt =" ent is alt = "gelijk aan Euro 470 en thalt =" e salt = "econd onalt =" e varialt = "es vanaf een minimum van Euro 0 tot een maximum van approximatalt =" ely Euro 2.250. Thalt = "e salt =" econd instalmalt = "ent risalt =" es vanaf een minimum van Euro 1.750 tot een maximum van Euro 2.250 voor studalt = "ents die niet providalt =" e thalt = "e ISEEU calt =" ertificatalt = "e.
Howalt = "evalt =" er, thalt = "e Univalt =" ersity of Galt = "enoa offalt =" ers thalt = "e studalt =" ents many incalt = "entivalt =" es (total and partial alt = "exalt = "emptions, profit and dalt =" egralt = "ealt =" e bonus, ralt = "eductions) en ook thalt =" e opportunity to palt = "erform betaalde samenwerking activitialt =" es.

Voor moralt = "e informatie, bezoek www.studalt =" enti.unigalt = "e.it/tassalt=" e / (in het Italiaans) of
contact thalt = "e Intalt =" ernational Studalt = "ent Officalt =" e (SASS):
Phonalt = "e: (39) 01020951525
Fax: (39) 01020951527
E-mail: sass @ unigalt = "e.it
Walt = "eb: www.studalt =" enti.unigalt = "e.it/sass/alt=" en /.

Thalt = "e SASS salt =" ervicalt = "e offalt =" ers also thalt = "e foralt =" eign studalt = "ents thalt =" e support thalt = "ey nalt =" ealt = "ed in ordalt =" er naar zout = "ettlalt =" e in thalt = "e city and spalt =" eind een usalt = "eful study palt =" eriod. All thalt = "e nalt =" ecalt = "essary information towards thalt =" e alt = "enrolmalt =" ent can balt = "e found at: www.studalt =" enti.unigalt = "e.it/aralt=" eaint / intalt = "ernational-studalt =" ents

Beurzen Opportunitialt = "es

Beurzen voor Mastalt = "er / PhD projalt =" ects

  • EMARO (Europalt = "ean Mastalt =" er van Advancalt = "ed Robotics)
  • SERP-Chalt = "em (Intalt =" ernational Mastalt = "er in Surfacalt =" e, Elalt = "ectro, Straling en Photo-Chalt =" emistry)
  • EMShip Mastalt = "er in Naval Architalt =" ecturalt = "e
  • ICE (Erasmus Mundus Joint Doctoratalt = "e in Intalt =" eractivalt = "e and Cognitivalt =" e Environmalt = "ents)
  • EURMalt = "ed (Etudalt =" es Urbainalt = "es alt =" en Région Méditalt = "erranéalt =" ennalt = "es)

Scholarships voor Studalt = "enten mobility Projalt =" ects:

  • EMMA-EST Erasmus Mundus Actie II - Mobiliteit met Azië
  • alt = "eASTANA- Erasmus Mundus Actie II - Mobiliteit met Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Uzbalt =" ekistan, Turkmalt = "enistan
  • HERMES (Highalt = "ER Education and Ralt =" esalt = "earch Aralt =" ea balt = "etwalt =" ealt = "en Europalt =" e and thalt = "e Middlalt =" e East)
  • Alyssa
Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:


University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

De M.Sc. in Energy Engineering is gericht op Italiaanse en buitenlandse studenten en biedt een goede mate van interdisciplinaire voorbereiding voor het werken in professi ... [+]

Overzicht

De M.Sc. in Energy Engineering is gericht op Italiaanse en buitenlandse studenten en biedt een goede mate van interdisciplinaire voorbereiding voor het werken in beroep, industrie en onderzoek op internationaal niveau op het gebied van duurzame energieproductie, conversie, transport, opslag en sparen.

Leren door te doen

De M.Sc. in Energy Engineering biedt een unieke internationale ervaring. De modules worden in het Engels gegeven, gratis Engelse lessen worden aangeboden aan studenten, een Double Degree-programma is verkrijgbaar bij Université Savoie Mont Blanc (Double Degree EMESB) en een nieuw programma met MCI Innsbruck (Double Degree EM3ES).

De M.Sc. in Energy Engineering is gevestigd op Savona Campus, waar een unieke Smart Polygeneration Microgrid PV-velden, geothermische warmtepompen, gas-cogeneratieve turbines integreert voor het voldoen aan de energiebehoefte van de campus.... [-]

Italië Varazze
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

Deze cursus is bedoeld om deskundigen op te leiden die weten hoe ze de professionele en culturele aspecten van hydrografie en oceanografie kunnen combineren met de meest ... [+]

Overzicht

Deze cursus is bedoeld om deskundigen op te leiden die weten hoe ze de professionele en culturele aspecten van hydrografie en oceanografie kunnen combineren met de meest innovatieve technieken voor onderzoek naar de omgeving van de zee.

Het is de enige Italiaanse masteropleiding die deskundigen in hydrografie en oceanografie voorbereidt in een internationale omgeving en voldoet aan de erkende normen van de International Board of Standards of Competence, FIG / IHO / ICA Hydrographic Surveyor Category A Course.

Leren door te doenAnalyse, controle en beheer van de natuurlijke en door de mens gemaakte omgeving.Direct en op afstand onderzoek van de omgeving; beheer van datanetwerken (Geomatics).Maatregelen van fysieke afmeting van oceanische watermassa's, weer-oceanografische numerieke modellen.Thematische en nautische cartografische productie.Carrière perspectievenOnderzoeks- en onderwijsinstellingen; Regio's; Gemeenten, Havenautoriteiten; Technologische parken, marien hydrografisch instituut; Hydrologische diensten.Maritieme technische bedrijven, middelen, exploratie, kabellegging en pijpleidingen, baggeren, cartografie, milieumonitoring.... [-]
Italië Genua
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

De Master of Science in de informatica is gecentreerd op datawetenschappen ... [+]

Overzicht

De Master of Science in de informatica is gecentreerd op datawetenschappen

De ruggengraat van het programma bestaat uit drie kerneenheden voor geavanceerd gegevensbeheer, machine learning en high-performance computing. Gebruikmakend van de expertise van onze faculteit, is de rest van het programma georganiseerd in vier sporen: Business Intelligence, Gezondheid

Leren door te doen

Het programma combineert traditionele lessen met:

Labo-activiteiten en projectontwikkeling, mogelijk in samenwerking met de industrieStage in de industrie of in een onderzoekslaboratoriumseminars en korte cursussen over geselecteerde onderwerpenCarrière perspectieven

Afgestudeerden kwalificeren zich als senior gegevenswetenschapper, senior computerwetenschapper of volgen een doctoraat in de informatica.... [-]

Italië Genua
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

Engineering for Building Retrofitting behandelt het onderwerp bescherming, rehabilitatie en verbetering van de bestaande gebouwen op het gebied van structurele veiligheid ... [+]

Overzicht

Engineering for Building Retrofitting behandelt het onderwerp bescherming, rehabilitatie en verbetering van de bestaande gebouwen op het gebied van structurele veiligheid, energie-efficiëntie, kwaliteit en comfort, rekening houdend met sociale en economische kwesties.

Dit twee jaar durende programma, volledig in het Engels, behandelt het specifieke probleem van de rehabilitatie van bestaande gebouwen met een multisectorale geïntegreerde aanpak.

Leren door te doen

Onderwijsmethodologieën voorzien in de deelname aan seminars en workshops (zowel in de klas als in laboratoria), de ontwikkeling van individuele of collectieve projecten, evenals ondersteunde en individuele studie.... [-]

Italië Genua
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

De M.Sc. in Engineering for Natural Risk Management bereidt professionals voor die actief zijn op alle gebieden van civiele, publieke en private beveiliging, nationale en ... [+]

Overzicht

De M.Sc. in Engineering for Natural Risk Management bereidt professionals voor die actief zijn op alle gebieden van civiele, publieke en private beveiliging, nationale en internationale veiligheid. De multidisciplinaire aanpak van dit programma wordt weerspiegeld in zijn cursussen, die disciplines omvatten die nauw verwant zijn met natuurlijke risico's en informatie- en communicatietechnologieën, die een essentiële ondersteuning vormen voor een modern systeem van civiele bescherming. De cursussen worden volledig in het Engels gegeven.

Leren door te doen

De M.Sc. besteedt veel tijd aan stages en scripties om internationale uitwisselingen en contacten met de arbeidsmarkt te bevorderen. De cursus wordt ondersteund door CIMA Foundation, competence center van de National Civil Department.... [-]

Italië Varazze
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

De master Environmental Engineering biedt expertises op het gebied van natuurlijke processen, chemisch-milieuprocessen en van effect en beheer van productieactiviteiten. ... [+]

Overzicht

De master Environmental Engineering biedt expertise op het gebied van natuurlijke processen, chemisch-milieuprocessen en van impact en beheer van productieactiviteiten. Deze aanpak stelt de student in staat om milieuproblemen aan te pakken binnen het kader van EBM op basis van ecosysteembeheer.

De carrière wordt volledig in het Engels gedoceerd en heeft twee verschillende curricula: Green Engng gericht op landbeheer en Blue Engng gericht op het mariene milieu en het management ervan.

Leren door te doen

De opleiding van studenten tijdens hun loopbaan omvat zowel een traditionele benadering van de studie van basisprocessen als de toepassing van de kennis die is opgedaan door experimentele laboratoria en praktische toepassingen die in het veld zijn ontwikkeld. In feite voorzien verschillende cursussen in de ontwikkeling van praktische tests om het leren van het onderwerp door de studenten te verifiëren en te versterken.... [-]

Italië Genua
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

De cursus biedt geavanceerd onderwijs in informatie- en communicatietechnologie (ICT), met speciale aandacht voor signaalverwerking (spraak, video, gegevens en multimedia ... [+]

Overzicht

De cursus biedt geavanceerd onderwijs in informatie- en communicatietechnologie (ICT), met speciale aandacht voor signaalverwerking (spraak, video, gegevens en multimedia), telecommunicatiesystemen, netwerken en netwerktoepassingen. Het programma richt zich op het bieden van methodologische en geavanceerde ontwerpvaardigheden om professionals op hoog niveau te worden op alle gebieden van Telecommunicatie Engineering.

Leren door te doen

De cursus biedt lezingen (in het Engels), laboratoria, begeleide bezoeken aan bedrijven en seminars. Het afstudeerproject geeft studenten de mogelijkheid om verdere competenties te ontwikkelen in het kader van high-level onderzoekslaboratoria.... [-]

Italië Genua
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

Het Yacht Design-programma, aangeboden in het Engels, heeft als doel de studenten voor te bereiden om professionals in het veld te worden die in staat zijn om industriële ... [+]

Overzicht

Het Yacht Design-programma, aangeboden in het Engels, heeft als doel de studenten voor te bereiden om professionals in het veld te worden die in staat zijn om industriële problemen met een hoge mate van complexiteit en innovatie het hoofd te bieden. Afgestudeerden moeten plezierhandleidingen kunnen begrijpen, analyseren en verifiëren, grote jachten kunnen ontwerpen op basis van innovatieve technologieën, en toezicht kunnen houden op en leiding geven aan constructie, testen, onderhoud en reparatie van jachten en megajachten.

Leren door te doen

De hoorcolleges in de klas, waarin de theoretische onderbouwing van elke cursus wordt gepresenteerd aan studenten, worden ondersteund door:... [-]

Italië La Spezia
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

Robotica Engineering is de lokale track van de internationale master Master in Emaro. Emaro-studenten komen elk jaar naar een andere Europese universiteit; lokale student ... [+]

Overzicht

Robotica Engineering is de lokale track van de internationale master Master in Emaro . Emaro-studenten komen elk jaar naar een andere Europese universiteit; lokale studenten wonen bij UNIGE het hele enige diploma bij. De track, volledig in het Engels , heeft een structuur die voldoet aan de internationale normen : permanente evaluatie, enkele examensessies, laboratoriumactiviteit, één volledige semesterthesis. Studentenmobiliteit in het buitenland, evenals het behalen van het diploma in twee jaar, worden aangemoedigd.

Leren door te doen

Robotics Engineering gebruikt de EMARO-filosofie van leren door reflectie op doen, als een paradigma dat complementair is aan het traditionele didactische leren. Theoretische studie is doorschoten met praktisch en experimenteel laboratoriumwerk . Een cursus groepsprojecten (labo-projecten ontwikkelen door teams van studenten) is verplicht in het eerste jaar. De masterproef bestaat uit een volledig semester; sommige scripties kunnen worden uitgevoerd in de industrie of in buitenlandse onderzoeksinstellingen.... [-]

Italië Genua
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

De MSc in Safety Engineering voor transport, logistiek en productie biedt een hoog niveau van geavanceerde opleiding, zodat afgestudeerde studenten kunnen werken op het g ... [+]

Overzicht

De MSc in Safety Engineering voor transport, logistiek en productie biedt een hoog niveau van geavanceerde opleiding, zodat afgestudeerde studenten kunnen werken op het gebied van veiligheidstechniek in

transportsystemenlogistiekindustriële productie

om het verworven vermogen te realiseren om complexe, innovatieve systemen en processen te bedenken, plannen, ontwerpen en beheren, met bijzondere aandacht voor veiligheidsaspecten.

Afgestudeerd in Civil, Industrial en Information Engineering kunnen zich direct inschrijven.

Leren door te doen

De cursus combineert traditionele lessen met:

labo-activiteiten en ontwikkeling van projectenintensieve seminars en cursussen(keuzevakken) stages in de industrie of in onderzoekslaboratoria(keuzevakken) studieperiodes in het buitenland... [-]
Italië Genua
Vraag informatie aan
Engels,Italiaans
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University Of Genoa (Università Degli Studi Di Genova)

STRATEGOS, het internationale masterprogramma in engineeringtechnologie voor strategie en veiligheid (MSC in Engineering / Laurea Magistrale), bereidt jonge ingenieurs vo ... [+]

Overzicht

STRATEGOS, het internationale masterprogramma in engineeringtechnologie voor strategie en veiligheid (MSC in Engineering / Laurea Magistrale), bereidt jonge ingenieurs voor die in staat zijn modellen, algoritmen te ontwikkelen

Leren door te doen

STRATEGOS stellen een innovatieve aanpak voor

Carrière perspectieven

De vaardigheden van Strategy Engineering zijn cruciaal voor topmanagement, strategische planning en management in grote bedrijven. De strategische ingenieurs werken ook aan de ontwikkeling van slimme oplossingen om nieuwe diensten en producten te creëren in complexe systemen voor bedrijven, industrie, consulting, internationale agentschappen en defensie. Verschillende grote bedrijven die al zijn aangemeld om STRATEGOS Studenten in Stages te evalueren, en ook kleine Hi-Tech Enterprise zijn bij ons betrokken om veel vacatures te bieden.... [-]

Italië Genua
September 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

UniGe in English

Università degli Studi di Genova
Address
Via Balbi 5, 16126 Genova
16126 Genua, Ligurië, Italië
Website
Telefoonnr.
+39 010 209 51525