Lees de Officiële Beschrijving

Università Bocconi, opgericht in 1902, was de eerste Italiaanse universiteit die een graad in economie studeerde.

Al een eeuw lang speelt Bocconi een leidende rol in de sociale en economische modernisering van Italië. Het is trouw gebleven aan de basiswaarden van het zijn van een belangrijke onderzoeksuniversiteit, met democratische waarden en open voor de wereld, maar ook financieel en politiek onafhankelijk.

Università Bocconi gelooft dat excellentie alleen gebaseerd kan zijn op het academische profiel van een persoon en op zijn of haar waarden en culturele en ethische achtergrond. Daarom biedt de universiteit tal van activiteiten, speciale gelegenheden voor mensen om hun kennis te verrijken.

Generaties lang zijn ondernemende studenten naar Bocconi gekomen om iets groters te worden. Wij bieden undergraduate, graduate, Ph.D. en uitvoerende programma's voor toekomstige leiders en ondernemers die een sterke basis en een transformatief netwerk willen.

Waarom Bocconi

Bocconi is niet alleen een opleiding. Het is een springplank voor je ambities.

Al generaties lang hebben we de kennis en waarden van innovators en toekomstige leiders gevormd. We begrijpen dat de grote presteerders van morgen meer nodig hebben dan kwalificaties. Ze hebben behoefte aan vertrouwen, visie en een sterke set van waarden.

We zijn in 1902 opgericht om de sociale en economische vooruitgang in Europa en daarbuiten te bevorderen. Het is een missie die wordt gedeeld door onze gemeenschap van meer dan 100.000 alumni in industrieën over de hele wereld.

Veel scholen zullen proberen je te vormen naar de wereld. Bocconi bereidt je voor om het te wijzigen.

Onze programma's op het gebied van economie, management en financiën behoren tot de beste ter wereld. De QS World University Rankings noemden ons een van de tien beste instellingen in Europa op deze gebieden, terwijl de Financial Times onze Master degrees in Finance en Management tot de top tien wereldwijd behoort.

Ranglijsten van onderwijskwaliteit in de wereld

Binnen het domein van het internationale hoger onderwijs worden een aantal ranglijsten gepubliceerd met zeer uiteenlopende kwaliteitsniveaus, methodologische nauwkeurigheid en autoriteit. Bocconi University verschijnt regelmatig in de meest prominente rankings die betrekking hebben op haar expertisegebieden in economie en management, en meer in het algemeen in de sociale wetenschappen.
Vanwege zijn aard van een gespecialiseerde instelling, staat Bocconi niet in de ranglijst die wordt gekwalificeerd als "overall" - dat wil zeggen, QS, THE en Shanghai rankings - waarbij universiteiten betrokken zijn die een breed spectrum van onderwerpen en velden bestrijken.

Hier tonen we de bijgewerkte resultaten van enkele van de meest belangrijke en algemeen erkende hiervan. Meer informatie over onze status in andere gespecialiseerde of sectorale ranglijsten zal worden gepubliceerd in de secties over de individuele programma's.

1. QS (Quacquarelli Symonds)

In de QS World University Ranking, gepubliceerd door het in Londen gevestigde QS, was de wereldwijde prestatie van Bocconi in het segment Social Science de afgelopen drie jaar als volgt:

  • 2018, sociale wetenschappen
  • 2017, sociale wetenschappen
  • 2016, sociale wetenschappen

QS vermeldt zelf Bocconi in de presentatiepagina's van de ranglijst, en legt uit waarom Bocconi niet in de uitgebreide ranglijst staat, maar alleen in de meer specifieke subgroep "Sociale wetenschappen". Zie het artikel Getting Specific.

Bocconi is ook opgenomen in de subject rankings die afzonderlijk door QS worden gepubliceerd:

Opmerking: "Reputatie van werkgevers" is een van de indicatoren van de ranglijst en meet de mening van bedrijven over afgestudeerden van een individuele universiteit. De bovenste heeft een conventionele score van 100.

2. Financial Times

Bocconi is ook in veel rankings vertegenwoordigd door Financial Times. Meer specifiek, SDA Bocconi School of Management (Bocconi's Business School) staat op de volgende ranglijsten: MBA, Executive MBA (EMBA), Executive Education Custom Programs, Executive Education Open Programs en European Business Schools. MSc-cursussen aangeboden door Bocconi's Graduate School staan ​​vermeld in de ranglijsten Master in Management en Finance. Hier zijn de bijgewerkte posities op Europees en wereldwijd niveau.

3. U-Multirank

Het onlangs gelanceerde U-Multirank-project, net als andere ranglijsten, is bedoeld om te helpen bij het kiezen van een universiteit, maar met een heel andere benadering dan andere. Na het instellen van de gewenste criteria verkrijgt de gebruiker een lijst met universiteiten met de indicatie voor elke gekozen parameter van de prestaties van elke universiteit in vergelijking met het groepsgemiddelde. U-Multirank verschuift dus de belangrijkste focus van de eenvoudige positie in een rangorde naar de mix van kenmerken van een bepaalde universiteit.

4. Shanghai Ranking

De Global Ranking of Academic Subjects, uitgegeven door ShanghaiRanking Consultancy, somt de beste universiteiten ter wereld op in specifieke onderzoeksgebieden. De Academische Onderwerpen zijn onderverdeeld in vijf macro-gebieden (Natuurwetenschappen, Engineering, Life Sciences, Medische Wetenschappen en Sociale Wetenschappen). Op het gebied van sociale wetenschappen is Bocconi aanwezig in vijf academische onderwerpen:Opleidingen te volgen in:
Engels
Italiaans

Deze school biedt ook:

MSc

University Bocconi

Het programma biedt studenten alle competenties en vaardigheden met betrekking tot het beroep van Chief Financial Officer (CFO), ze voorbereiden om problemen te analysere ... [+]

Het programma biedt studenten alle competenties en vaardigheden met betrekking tot het beroep van Chief Financial Officer (CFO) , ze voorbereiden om problemen te analyseren en managementbeslissingen te nemen vanuit meerdere perspectieven. Dezelfde set van kennis en competenties en vaardigheden kan ook met succes worden toegepast op het functioneren binnen accountantskantoren, adviesbureaus en financiële instellingen.

De CFO speelt een gevarieerde reeks belangrijke en uitdagende functies binnen alle bedrijven:

zorgen voor naleving van financiële regelgeving, opstellen van financiële overzichten en communiceren van waarde- en risico-informatie aan beleggers en besturenhet verstrekken van financieel leiderschap en het afstemmen van bedrijfs- en financiële strategieën om het bedrijf uit te breiden en investeringen te doen, alsmede toezicht te houden op de kapitaalstructuur van het bedrijfhet ontwikkelen en implementeren van interne en managementcontrolesystemen die zijn ontworpen om de bedrijfsmiddelen te beschermen en de bedrijfsprestaties te rapporteren.... [-]
Italië Milaan Verenigde Staten Los Angeles
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University Bocconi

De Master of Science in Cyber ​​Risk Strategie en Governance geeft studenten de tools die nodig zijn om de kansen en bedreigingen van de bestaande en opkomende technologi ... [+]

Bocconi University en Politecnico di Milano hebben een dynamische en multidisciplinaire gemeenschap van onderzoekers, experts en professoren samengebracht die strategieën, governance en beoordelingsinstrumenten voor cyberrisico's bestuderen, analyseren en toepassen. De uitdagende studie die ze hebben ontwikkeld, behandelt dagelijks de belangrijkste cybergerelateerde zaken waarmee alle soorten organisaties te maken hebben.

De Master of Science in Cyber ​​Risk Strategie en Governance geeft studenten de tools die nodig zijn om de kansen en bedreigingen van de bestaande en opkomende technologieën die in onze samenleving worden gebruikt te begrijpen, beoordelen en beheersen. Terwijl innovatieve technologieën worden toegepast, ontstaan ​​er nieuwe problemen, zodat studenten leren vooruit te kijken, bedreigingen te evalueren en te communiceren voordat ze zich ontvouwen. Deze potentiële professionals zullen dus in staat zijn om een ​​belangrijke bijdrage te leveren aan het onderscheppen van cyberrisico's en het voorkomen van negatieve impact op de prestaties van organisaties, zowel privé als publiek.... [-]

Italië Milaan Verenigde Staten Los Angeles
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University Bocconi

Deze MSc is bedoeld voor studenten met een sterke neiging tot Computationele, Statistische en Wiskundige Wetenschappen en een oprechte interesse in het werken met gegeven ... [+]

Deze MSc is bedoeld voor studenten met een sterke neiging tot Computationele, Statistische en Wiskundige Wetenschappen en een oprechte interesse in het werken met gegevens. Studenten krijgen geavanceerde technieken voor het uitpikken van impactvolle informatie uit grote datasets en voor effectieve communicatie om de strategische beslissingen van de organisaties waar zij zullen werken te beïnvloeden.

Het programma is gestructureerd in twee tracks met een moderne kwantitatieve kern: Data Science en Business Analytics . Ze streven specifiek naar, in verschillende mate, de volgende kwalificerende doelen:

Verstrek een sterke basis in theoretische en toegepaste statistiek en in machineleren, die essentieel is voor het identificeren van effectieve modellen en methoden voor gegevensanalyse en voorspellingOntwikkel geavanceerde vaardigheden in de computerwetenschappen die cruciaal zijn voor het bouwen van algoritmen en programmeertools die geschikt zijn voor de daadwerkelijke implementatie van statistische methodenOntwikkel een profiel dat solide kwantitatieve vaardigheden combineert met diepgaande kennis van de bedrijfsdynamiek om het management te ondersteunen bij het nemen van strategische beslissingen gebaseerd op data-analyseOntwikkel competenties, via educatieve activiteiten binnen en buiten het klaslokaal, die teamworkvaardigheden bevorderen, het vermogen om de resultaten van iemands werk effectief te presenteren en bespreken, en die het begrip van ethische en wettelijke limieten in verband met het gebruik van grootschalige databases bevorderen... [-]
Italië Milaan Verenigde Staten Los Angeles
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University Bocconi

Afgestudeerden zullen in staat zijn om het gebruik van economische en managementtechnieken en -hulpmiddelen te integreren met begrip van de specifieke dynamiek en complex ... [+]

Dit programma is gebaseerd op drie belangrijke troeven:

Bocconi's internationale reputatie op het gebied van onderzoek en onderwijs in economie, management en rechtMilaan, met zijn economische vitaliteit en levendige creativiteitItalië, met zijn artistieke en culturele traditie.

Deze elementen vormen de ideale omgeving om studenten voor te bereiden op het opbouwen van een internationale carrière als managers of ondernemers en professionals op gebieden die gewoonlijk worden aangeduid als de creatieve industrie, inclusief de beeldende kunst, de podiumkunsten, de film, de media, uitgeverijen, entertainment, toerisme, mode , design en luxe.

In de afgelopen decennia hebben deze sectoren een centrale rol gespeeld in de economische ontwikkeling van veel landen: deze rol houdt verband met hun vermogen om economische waarde te produceren en hun aantrekkelijkheid te verbeteren, hetgeen bijdraagt ​​aan het sociale welzijn en de kwaliteit van het land. leven.... [-]

Italië Milaan Verenigde Staten Los Angeles
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University Bocconi

Deze Master of Science is ontworpen om studenten te voorzien van de analytische vaardigheden en probleemoplossende vaardigheden om de mechanismen te begrijpen en de proce ... [+]

Deze Master of Science is ontworpen om studenten te voorzien van de analytische vaardigheden en probleemoplossende vaardigheden om de mechanismen te begrijpen en de processen te beheersen waarmee innovatieve ideeën worden ontwikkeld en omgezet in markttoepassingen.

Studenten volgen een uitdagend interdisciplinair programma dat strategische, bestuurlijke, organisatorische en economische benaderingen combineert om innovatie en technologie te analyseren, zowel op bedrijfsniveau als op marktniveau (inclusief de evaluatie van juridische implicaties).

We willen de analytische vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om de dynamiek van technologie binnen en tussen organisaties te begrijpen; het beslissingsvermogen om technologische kansen om te zetten in nieuwe ideeën; en de probleemoplossende houding om succesvolle innovaties uit nieuwe ideeën te halen.... [-]

Italië Milaan Verenigde Staten Los Angeles
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University Bocconi

Overheid op elk niveau, van lokaal tot wereldwijd, is essentieel voor de ontwikkeling van de samenleving. Het is een van de meest complexe huidige professionele settings, ... [+]

Overheid op elk niveau, van lokaal tot wereldwijd, is essentieel voor de ontwikkeling van de samenleving. Het is een van de meest complexe huidige professionele settings, vanwege de verscheidenheid aan activiteiten en sectoren, hun onderlinge afhankelijkheden en de wisselwerking tussen politiek, beleid en management.

Deze MSc biedt kandidaten de harde en zachte vaardigheden die ze nodig hebben om met succes in deze omgeving te leiden en te werken.

Het programma is georganiseerd in twee hoofdleerblokken:

Ten eerste zijn studenten uitgerust om beleidsanalyses en evaluaties uit te voeren door middel van geavanceerde analytische technieken, strategieën te ontwerpen en projecten te beherenTen tweede worden ze ondersteund bij het ontwikkelen van hun unieke professionele profiel door middel van een zorgvuldige selectie van keuzevakken en een breed scala aan internationale kansen. Een keuze van mama's is ontworpen om tegemoet te komen aan de specifieke interesses van studenten en aan de behoeften van de arbeidsmarkt.... [-]
Italië Milaan Verenigde Staten Los Angeles
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University Bocconi

Dit programma biedt een solide basis in kwantitatieve methoden en economische theorie: afgestudeerden zullen het vermogen ontwikkelen om de economische en sociale process ... [+]

Dit programma biedt een solide basis in kwantitatieve methoden en economische theorie: afgestudeerden zullen het vermogen ontwikkelen om de economische en sociale processen te interpreteren die typerend zijn voor alle stadia van ontwikkeling.

De belangrijkste kracht van het programma is de brede interdisciplinariteit, die wordt bereikt door zowel flexibiliteit bij de selectie van keuzevakken als de organisatie van ad-hocevenementen. Studenten zullen hun studietraject aanzienlijk kunnen aanpassen, afhankelijk van hun interesses en hun wetenschappelijke onderzoeksgebieden.

Studenten zullen ook profiteren van nauwe interactie met faculteit en onderzoekscentra in Bocconi, met de mogelijkheid om betrokken te zijn bij onderzoeksprojecten in de economie of andere sociale wetenschappen. Ze hebben ook de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende PhD-niveau Bocconi cursussen als keuzevakken.... [-]

Italië Milaan Verenigde Staten Los Angeles
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University Bocconi

Dit is een zeer compleet programma dat uitdagende cursussen biedt op alle gebieden van financiën, investment banking, bedrijfsfinanciering en advies, kwantitatieve financ ... [+]

Dit is een zeer compleet programma dat uitdagende cursussen biedt op alle gebieden van financiën, investment banking, bedrijfsfinanciering en advies, kwantitatieve financiering, risicobeheer, derivaten en asset pricing.

Lesgeven is gestructureerd langs een aantal alternatieve strategieën en methodologieën die combineren:

Case studies zoals toegepast op praktische waarderingsproblemen van bedrijven en investeringsprojectenGroepsopdrachten, naast individuele studies en opdrachten in de boekhouding, waardering en theorie van financiële cursussenPraktische labsessies op basis van moderne software om vaardigheden te ontwikkelen in het beheren van gegevens en typische resultaten te illustreren van de toepassing van statistische methoden in de volgorde van de econometrieGesimuleerde handelssessies in de volgorde van de afgeleide productenVergaderingen en gastsessies met operators van top financiële instellingen. Deze momenten van getuigenissen uit de eerste hand, geïntegreerd in vele onderwerpen, zijn een geweldige kans voor onze studenten. Ze worden mogelijk gemaakt door het feit dat Bocconi centraal staat in een financieel centrum als Milaan, een natuurlijk internationaal kruispunt voor uitwisseling en relaties.... [-]
Italië Milaan Verenigde Staten Los Angeles
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University Bocconi

Deze uitdagende studie geeft studenten de tools die nodig zijn om de wereld van de wereld waarin we leven te begrijpen, om toekomstige managers en ondernemers te trainen ... [+]

Deze uitdagende studie geeft studenten de tools die nodig zijn om de wereld van de wereld waarin we leven te begrijpen, om toekomstige managers en ondernemers te trainen om een ​​belangrijke bijdrage te leveren aan de prestaties van organisaties van alle soorten over de hele wereld, terwijl ze de ideeën van verantwoorde en duurzame toekomsten toepassen. zakelijke activiteiten in de praktijk.

Studenten verwerven de volgende vaardigheden:

Kennis

Kritisch bewustzijn van op discipline gebaseerde concepten en benaderingen om inzicht te krijgen in de complexiteit van het managen van een organisatie in de wereldwijde zakelijke arenaInzicht in hoe verworven theoretische kennis kan worden toegepast in praktische internationale zakelijke situaties... [-]
Italië Milaan Verenigde Staten Los Angeles
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University Bocconi

Deze MSc is bedoeld om studenten te helpen probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen en de competenties, vaardigheden en vaardigheden te verwerven die vereist zijn o ... [+]

Deze MSc is bedoeld om studenten te helpen probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen en de competenties, vaardigheden en vaardigheden te verwerven die vereist zijn om als manager in bedrijven en adviesbureaus of als ondernemers te opereren.

Het biedt een leertraject waarin de diepgaande studie van belangrijke bedrijfsfuncties en -processen afgestudeerden voorbereidt op leidinggevende functies.

Het leerproces wordt aangevuld door de regelmatige aanwezigheid van uitstekende gastsprekers, bedrijfsbezoeken, bespreking van ad hoc zaken, vergaderingen met bedrijven over specifieke kwesties en lezingen door praktijkmensen en instructeurs met een gespecialiseerde professionele achtergrond.... [-]

Italië Milaan Verenigde Staten Los Angeles
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University Bocconi

Marketing is een belangrijke motor geworden voor zowel prestaties binnen organisaties als organisatiebeslissingen. Het programma biedt studenten de mogelijkheid om een ​​ ... [+]

Marketing is een belangrijke motor geworden voor zowel prestaties binnen organisaties als organisatiebeslissingen. Het programma biedt studenten de mogelijkheid om een ​​brede professionele knowhow op het gebied van marketingmanagement te ontwikkelen, dankzij een unieke combinatie van cursusinhoud.

Het integreert een geavanceerde voorbereiding in essentiële marketingtools en -terreinen zoals kwantitatieve methoden, juridische kwesties en digitale marketingstrategieën met zeer innovatieve benaderingen en competenties uit verschillende academische domeinen zoals neurowetenschappen of antropologische studies en hun impact op marketinggerelateerde gebieden zoals consumentengedrag.... [-]

Italië Milaan Verenigde Staten Los Angeles
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University Bocconi

Deze MSc beoogt een geavanceerde opleiding in Politieke Wetenschappen en de onderwerpen van analyse van openbaar beleid. Studenten zullen de complexe politieke, economisc ... [+]

Deze MSc beoogt een geavanceerde opleiding in Politieke Wetenschappen en de onderwerpen van analyse van openbaar beleid. Studenten zullen de complexe politieke, economische en sociale dynamiek van de moderne wereld begrijpen, hoe nationale en internationale instellingen hiermee omgaan en hoe te handelen in dergelijke contexten. Zij zullen een voortgezette opleiding verwerven in de methoden voor analyse en studie van zowel het overheidsbeleid als de instellingen die het besluitvormingsproces leiden.

In het bijzonder, het programma:

Geeft studenten een complete voorbereiding op de twee belangrijkste gebieden van de politieke wetenschappen (vergelijkende politiek en internationale betrekkingen), geïntegreerd met kennis van de rol van wetten en van de evolutie van de bevolkingsdynamiek in politieke contextenGeeft een volledige voorbereiding met geavanceerde kwantitatieve vaardigheden in zowel theoretische als empirische methoden, die zullen worden toegepast bij het evalueren van het overheidsbeleid, de publieke sector, het beleidsvormingsproces en de politieke dynamiek.Ontwikkelt competenties die zachte vaardigheden bevorderen, zoals teamwork, het vermogen om effectief te presenteren en te bespreken, het vermogen om kritisch te denken en belangrijke politieke en beleidsmakende kwesties te begrijpen.Ontwikkelt vaardigheden door middel van interdisciplinaire onderwijsactiviteiten georganiseerd in workshops, die het begrip van politieke en sociale problemen vanuit verschillende perspectieven bevorderen. Onderwijsmethoden ondersteunen de interactie tussen docenten en studenten en tussen studenten.... [-]
Italië Milaan Verenigde Staten Los Angeles
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Location address
Via Roberto Sarfatti,25
Milan, Lombardije, 20100 IT
Social Media
Location address
Los Angeles, Californië, US