Università degli Studi di Udine

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Universiteit van Udine werd opgericht in 1978 als onderdeel van het wederopbouwplan van Friuli na de aardbeving in 1976. Het doel was om de Friulische gemeenschap een onafhankelijk centrum te bieden voor geavanceerde training in culturele en wetenschappelijke studies.

De universiteit heeft momenteel de volgende opleidingen in landbouw, economie, engineering, rechten, moderne talen, communicatie en training, geesteswetenschappen, geneeskunde en chirurgie en wiskunde, informatica en multimedia.

De universiteit is actief betrokken bij uitwisselingsprojecten voor studenten en personeel met universiteiten binnen de EU en werkt momenteel nauw samen met verschillende universiteiten uit Oost-Europa en andere niet-EU-landen. Bovendien neemt de universiteit deel aan vele onderzoeksprojecten op nationaal en internationaal niveau. Het huidige aantal studenten dat is ingeschreven aan de universiteit is ongeveer. 17000.

Udine en zijn universiteit zijn een referentiepunt in een regio die historisch een ontmoetingsplaats en kruispunt van verschillende werelden en culturen is. De universiteit van Udine, geografisch gelegen in het centrum van de Europese Unie, speelt een actieve rol in een hecht netwerk van relaties, toegewijd om haar kennis en ideeën te delen. Sinds haar oprichting voert de Universiteit van Udine het beleid van internationalisering, gericht op het voorbereiden van studenten en het smeden van relaties en partnerschappen met universiteiten en instellingen in Europa en de rest van de wereld.

Udine University werkt niet alleen samen binnen Europa, maar over de hele wereld en heeft langdurige banden met Afrika, India en China.

119239_pexels-photo-1438084.jpegBuro Millennial / Pexels

Waarom UNIUD

UNIUD is een jonge dynamische universiteit wiens missie, sinds haar oprichting in 1978, is geweest om hoger onderwijs te bevorderen door kennis te delen en nieuwe ideeën te genereren in de voorhoede van de samenleving.

De sleutel tot ons succes op zowel nationaal als internationaal niveau is de kwaliteit en het enthousiasme van alle componenten.

Wij waarderen verdienste

Elk jaar krijgen de beste afgestudeerden van de universiteit beurzen die onder meer schoolgeldverlagingen voor inschrijving in masteropleidingen en facilitering bij stageprogramma's omvatten.

Mind-Volledig

UNIUD biedt verschillende diensten om het welzijn van zijn studenten te waarborgen, om diegenen te helpen die problemen hebben zich aan te passen aan het universitaire leven of die moeilijkheden ondervinden tijdens hun studie. Ze omvatten gratis laboratoria voor angstmanagement, studiemethoden, effectieve communicatievaardigheden, mindfulness en meditatie.

Leren in het hart van Europa

Udine University, gelegen in Udine, een stad in de regio Friuli Venezia Giulia, in het noordoosten van Italië, ligt in het hart van Europa. UNIUD en Udine hebben een ontspannen studentvriendelijke sfeer en liggen binnen handbereik van vele bezienswaardigheden in Italië, Europa en daarbuiten.

Woonruimten

In het hart van je universitaire ervaring zul je geweldige accommodatie, faciliteiten, studentenondersteuning en het sociale leven vinden. De campussen zijn allemaal ruim, met veel tuinen en groene zones.

De bibliotheken zijn goed uitgerust, zodat u in alle rust kunt zitten en studeren. Er is accommodatie in studentenhallen, of als je wilt kun je een flat in de stad huren. Je kunt socialiseren met medestudenten in de koffiemachine of in de kantine.

Laboratoria en leraren

Bij UNIUD vindt u een staf van toegewijde, ervaren en inspirerende leraren die u zullen uitdagen om uw best te bereiken. Je werkt met enthousiaste onderzoekers en docenten in lezingen, seminars en tutorials, en je vindt ook tijd voor onafhankelijke studie.

Alle studenten krijgen een persoonlijke tutor toegewezen, die je helpt eventuele problemen op te lossen. Er is een grote verscheidenheid aan laboratoria voor u beschikbaar: ultramoderne wetenschapslaboratoria, taallaboratoria en IT-ruimtes.

Locaties

Udine

Address
via Palladio 8
33100 Udine, Friuli-Venezia Giulia, Italië

Pordenone

Address
Via Prasecco 3/a
33170 Pordenone, Friuli-Venezia Giulia, Italië

Gorizia

Address
Via Diaz, 5
34170 Gorizia, Friuli-Venezia Giulia, Italië

Gemona del Friuli

Address
p.le D. Simonetti, 2
33013 Gemona del Friuli, Friuli-Venezia Giulia, Italië