Università degli Studi della Basilicata

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De universiteit werd opgericht in de nasleep van de verschrikkelijke aardbeving van 1980. Op 23 november, een shake van de tiende graad van de Mercalli schaal (magnitude 6,9) Hij vernietigde de Campania en Basilicata veroorzaakt 2914 doden. De aardbeving werd gevolgd door de tussenkomst van de staat voor het proces van de wederopbouw van de door de aardbeving getroffen gebieden, met goedkeuring van de wet 219 van 1981, dat onze universiteit project daadwerkelijk stond.

"Dat is de reden waarom we onze jaarlijkse dies academicus 23 november van elk jaar te vieren, want de universiteit is voor de mensen van Lucania teken van wedergeboorte en opstanding, de glorieuze terugkeer naar het leven, zich bewust van de hoop op weg naar een betere toekomst." (Cosimo Damiano Fonseca, rector van de universiteit van Basilicata, welkom adres ter gelegenheid van het bezoek van de paus, 1991) In feite is het beginsel van de oprichting van een universiteit van Basilicata gaat terug naar het vorige decennium. De nieuw gevormde regio Basilicata kerken feit Formez (Training Centre en studies voor Zuid-Italië) 9 november 1971 een voorstudie, die door een speciale werkgroep werd uitgevoerd en opgeleverd 13 februari 1973.

Maar het was pas na de aardbeving van 1980, en de wetten van 1981, het project had een echte en substantiële boost. Het embryo van de universiteit, in feite, is ingesloten in de artikelen 39 tot 45 van Wet 219. In het bijzonder is de 39 legde de eerste steen Virtual: "Met ingang van het studiejaar 1982-1983 en" zet de State University van Basilicata studies op basis van de macht ".

Onmiddellijk nadat ze vertrokken al onze procedures op te zetten van de academische structuur, vanuit een oogpunt van regelgeving, organisatorische en logistieke.

De "bouwproces" University gaat dan naar 27 april 1982, met de oprichting van het Comité voor technische en administratieve (samengesteld uit vertegenwoordigers van de regio, het ministerie van Onderwijs en politici Lucan), om aan 21 juli krijgen 1982 inauguratie dag van de academische senaat in Rome, het hoofdkwartier van het directoraat-generaal voor het hoger onderwijs. Met ingang van 1 november 1982 werden de voorzitterschappen van het Comité en van de Senaat door Cosimo Damiano Fonseca, de eerste rector van de Universiteit van Basilicata (een functie die hij bekleedde tot het academiejaar 1993-1994). Op 30 augustus 1983 heeft de statuten van het nieuwe Lucan universiteit werd goedgekeurd bij decreet van de president van de Republiek: de technisch-wetenschappelijke commissie die hem opgesteld maakten deel uit Sabino Cassese, Giovanni Marongiu, Junius en Sergio Luzzatto Zoppi.

vier faculteiten zijn goed ingeburgerd (landbouw, techniek, wetenschap, literatuur) met negen opleidingen. waterbouw vertegenwoordigd een innovatie in de opleiding levering scenario, waarin een andere innovatie om wetenschap te leren dat gebied werd toegevoegd: het behoud van bodem en ruimtelijke ordening. Op 23 november 1983 was hij de president van de Republiek, Sandro Pertini, aan het academisch jaar 1983-1984 in te wijden, te beginnen in feite de activiteiten van de negen opleidingen. Tijdens de inaugurele ceremonie, de rector Fonseca ook aangegeven dat hij gegevens over de eerste registraties, '' met een vraag die bleek te veel groter dan verwacht "te zijn: 892 leden in totaal maximaal 5 november van dat jaar, de waarvan 63 procent man en 37 procent vrouw. 38 procent koos voor de landbouw, 31 procent engineering en 20 procent Letters. In de eerste leden studiejaar zal dan in totaal 904 zijn. De studentenpopulatie, na een eerste statische twee jaar, in het studiejaar 1986-1987 zal van 1.530 personen (831 mannen en 698 vrouwen), tot 2.237 in 1989 en 4.167 in 1994, om de figuur van vijfduizend abonnees te bereiken (volgens de prognoses het oorspronkelijke project) in het academisch jaar 1999-2000, en maak kennis met 7.500 in 2002-2003.

Een stap terug naar dell'Unibas geschiedenis, het was hetzelfde Pertini, 18 september 1984 om het decreet te ondertekenen voor de toekenning van de afdichting aan de universiteit. De eerste academisch centrum was degene gerealiseerd in Potenza, via Nazario Sauro, een gebied van 142 vierkante meter (in vergelijking met ongeveer 96.000 vandaag de dag op die zich de polen van Potenza en Matera). Aan het einde van 1986 werd het later opende de inter-bibliotheek, in Potenza, via Acerenza, die vandaag haar hoofdkantoor heeft in de Via Nazario Sauro: De collectie van boeken was ongeveer 56.000 volumes, waaraan andere 7500 werden toegevoegd, uit verschillende donaties . Op 13 juli 1988 nog een van die belangrijke dagen aangegeven op de universiteit kalender Lucan: de nieuwe staatshoofd, Francesco Cossiga, in feite, ontvangt in het Quirinaal de eerste afgestudeerden. Op 26 november, was het in plaats daarvan een premier Ciriaco De Mita, de opening van het academisch jaar 1988-1989 bij te wonen. En het was De Mita, in 1990, om weer deel te nemen aan de opening van het academisch jaar. De ceremonie werd verrijkt, echter een andere historisch moment: het was het perkament voor het leggen van de eerste steen van het Polo Macchia Romana, ontworpen om de universiteit een tweede paal in de Lucan hoofdstad geven ondertekend, nadat de oorspronkelijke één van Francioso.

In 1989 werd hij vervolgens het opzetten van de Irsub (Regionaal Instituut voor het recht om te studeren), die ARDSU wordt in 1997, het Regionaal Bureau voor het recht op onderwijs, voor de zorg aan studenten (catering, accommodatie, beurzen , Socrates, Erasmus projecten).

1991 is het jaar van de grote bezoeken aan de jonge universiteit. De eerste was dat van paus Johannes Paulus II op 28 april terug in Basilicata na de tragedie van de aardbeving, die zich herinnert hem in de buurt van Lucan bevolking, te ontvangen uit de handen van de rector van de tiende verjaardag medaille.

"De universiteit is gewijd aan de cultuur van natuurlijk de meer bewuste en betrokken vorm. Het heeft dan ook een inwoner en essentiële relatie met de man. Cultureel onderzoek, welke werkwijze gelede van humanisering, gaat alle realiteit, van de persoon aan de gemeenschap, uit de natuur tot kunst, van de sociale structuren van de instellingen, en heeft als doel om ze consequent menselijker, meer consistent, dat wil zeggen te maken, om de waardigheid en vrijheid van 'man. " (Johannes Paulus II, toespraak in het auditorium dell'Unibas, 1991)

Iets minder dan een maand later, 14 mei 1991, is in plaats van de president van de republiek, Francesco Cossiga, aan de medaille te ontvangen en om het pad opgespoord door zijn voorganger, Sandro Pertini, die de doop gehouden om de universiteit te gaan.

"Deze jongeren willen zeggen dat in de eerste plaats de prachtige gelegenheid niet mag missen, zou ik zeggen dat de magische gelegenheid, dat ze in deze jaren van studie en onderzoek. Al jaren, zullen ze nooit weer komen. (...) Ik u, jongens van Basilicata, wil ik nog een uitnodiging die, zoals alle uitnodigingen heeft ook uitzonderingen, mijn oproep is om de moed hebben om te verblijven in deze ongelukkige het Zuiden aan te pakken, en in dit arme land uwer Badlands " . (Francesco Cossiga naar Lucan studenten, toespraak in het auditorium dell'Unibas, 1991) Na Cossiga, alle voorzitters van de Republiek zal een bezoek aan de University: 6 december 1993 is het aan Oscar Luigi Scalfaro, onlangs verkozen, deelnemen aan de inauguratie 1993-1994 studiejaar. Na Scalfaro, is het de beurt van Carlo Azeglio Ciampi, 19 september 2001, en later dat van Giorgio Napolitano, 2 oktober 2009 zijn.

Het hoofdkantoor van Matera, echter, werd officieel ingehuldigd in 1992: 7 februari was de Sassi stad naar de opening van het academisch jaar 1992-1993 te organiseren in het gebouw dat de school van specialisatie in Archeologie huizen (in vergelijking met de ceremonies van hoofdkwartier november in Potenza), alleen maar om te benadrukken het evenement. Ook in 1992, maar op 14 mei, legde hij de eerste steen voor de bouw van het wetenschappelijk centrum van Macchia Romana, power: de structuur (waarvan het voorontwerp werd in 1987 goedgekeurd) werd ingehuldigd op 11 februari 2000, voor de voltooiing van de 'Universiteit van Basilicata de "kaart" van de zetels als het nu is.

Van 2010 tot 2012 hebben de wetgevende hervormingen een verandering in de structuur van de universiteit geïmplementeerd. De bepalingen van de wet 240 van 2010 - "De organisatie van universiteiten, academisch personeel en recruitment" - regelde de procedures volgens welke de universiteit het statuut is veranderd, met betrekking tot bestuursorganen en joint intern. Werden opgericht in 2012 zijn zes primaire structuren (vier departementen - het ministerie van Europese en mediterrane culturen: architectuur, milieu, cultureel erfgoed (decem), Faculteit Wiskunde, Informatica en Economie (DiMIE), ministerie van Wetenschap (DIS) en Vakgroep Humane Wetenschappen (Disu) - en twee scholen, engineering (SI-UniBas) en Agricultural Sciences, bosbouw, Food and Environmental SAFE), waarin het heeft de functies overgedragen van de bestaande twaalf departementen en acht faculteiten.

Deze school biedt programma's in:
  • Italiaans

Bekijk Master programma's » Bekijk Bachelors »

Programma's

Deze school biedt ook:

Master

Master Of Science In Tourism Wetenschappen En Cultureel Erfgoed

Campus Voltijd 2 jaar October 2018 Italië Matera Potenza +1 more

De Master of Science is uniek in Italië dankzij de combinatie tussen de traditie van studies en onderzoek op het gebied van cultureel erfgoed en die van Agricultural Sciences. Ons doel is om te werken voor afgestudeerden om een ​​opleiding, waarin de culturele en ecologische toerisme modellen worden gevoed door de industrie-specifieke disciplines te verwerven, waardoor nieuwe cijfers en bewust voor een nieuwe benadering van de toeristische sector te creëren. [+]

De Master of Science is uniek in Italië dankzij de combinatie tussen de traditie van studies en onderzoek op het gebied van cultureel erfgoed en die van Agricultural Sciences. Ons doel is om te werken voor afgestudeerden om een ​​opleiding, waarin de culturele en ecologische toerisme modellen worden gevoed door de industrie-specifieke disciplines te verwerven, waardoor nieuwe cijfers en bewust voor een nieuwe benadering van de toeristische sector te creëren.

Deze opleiding is bedoeld daarom te stimuleren bij leerlingen een mentaliteit van de onderneming in het toerisme, culturele en creatieve. Natuurlijk zal bevoorrechte partner van de nieuwe Laboratorium voor Matera, gecreëerd binnen de School van het nationale project in digitaal cultureel erfgoed zijn, moet worden gemaakt.... [-]


Master Of Science In één Cyclus In De Architectuur

Campus Voltijd 5 jaar October 2018 Italië Matera Potenza +1 more

De educatieve doelstelling van de opleiding in één cyclus, in overeenstemming met Richtlijn 85/384 / EEG, is om een ​​professionele profiel dat een specifiek ontwerp vaardigheden om architectonische en stedelijk niveau combineert beheersing van systemen voor de bouw haalbaarheid van 'creëren werk dat is gekomen, zodat u competent kunt volgen lopen behoorlijk uit de esthetische, functionele, technische en economische. [+]

De educatieve doelstelling van de opleiding in één cyclus, in overeenstemming met Richtlijn 85/384 / EEG, is om een ​​professionele profiel dat een specifiek ontwerp vaardigheden om architectonische en stedelijk niveau combineert beheersing van systemen voor de bouw haalbaarheid van 'creëren werk dat is gekomen, zodat u competent kunt volgen lopen behoorlijk uit de esthetische, functionele, technische en economische.

leerdoelen

In de vijf jaar van de studie, de activiteiten hebben een evenwichtige spreiding tussen de theoretische en praktische aspecten, om studenten in staat stellen basisdoelstellingen leren als te bereiken:

de mogelijkheid om de omvang van het gebouw, de stad en het platteland te ontwerpen; kennis van de geschiedenis en de theorie van de architectuur; kennis van de theorie en technieken van reconstitutie; kennis van stedenbouw en planning; de kennis van het onderzoek en de voorbereiding van het bouwproject methoden; de kennis van het constructief ontwerp, de bouw en civiele techniek; de kennis van de natuurkundige en technologische vraagstukken, voor een gebouw ontwerp dat rekening houdt met het klimaat factoren; de technische vaardigheden goed gebouwen zowel vanuit een oogpunt van veiligheid (structurele, installatie, distributie) ontwerpen, zowel vanuit het oogpunt van de kostenfactor inachtneming van het gebied van bouwvoorschriften. De educatieve activiteiten ... [-]

Videos

Benvenuti in UNIBAS!

Contact

Università degli Studi della Basilicata

Adres Università degli Studi della Basilicata, Via Nazario Sauro 85
85100 Potenza, Basilicata, Italië
Website http://www.unibas.it/
Telefoon +39 0971 202011