Università Carlo Cattaneo (LIUC)

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Università Carlo Cattaneo (LIUC) is een onafhankelijke instelling door de staat erkende gelegen in het kleine stadje Castellanza, binnen handbereik van Milaan en de internationale luchthaven Malpensa. De universiteit is gevestigd in een negentiende-eeuwse katoenspinnerij die prachtig is gerestaureerd door de beroemde Italiaanse architect Aldo Rossi en is omgeven door meer dan 90.000 vierkante meter van de natuurparken. Het is slechts 1 kilometer van het station dat Castellanza links naar Milan in 35 minuten en iets meer dan 1 kilometer van de snelweg.

De stad heeft een bevolking van ongeveer 15.000 inwoners en sinds de late jaren 1800 is een van de belangrijkste industriële centra in de provincie Varese geweest. Met het prachtige decor van de Alpen en de beroemde Italiaanse meren Lago Maggiore en Lago di Como, de provincie Varese is ook de thuisbasis van 23.000 productie en het ambacht dat meer dan 30% van de productie wordt geëxporteerd over de hele wereld en het genereren van werkgelegenheid aan ongeveer 175.000 mensen .

De universiteit is een belangrijk voorbeeld van de traditie voor initiatief en ondernemerschap in dit deel van Italië. Het werd opgericht op initiatief van de Industriële Vereniging van de provincie Varese en werd onmiddellijk erkend voor zijn nauwe banden met het bedrijfsleven.

Vandaag haar drie scholen

Economie en Management industriële engineering wet

staan ​​open voor een beperkt aantal studenten (ongeveer 2.000 in totaal).

Alle cursussen zijn interdisciplinair met cross-facultaire onderwijs om studenten met een brede opleiding en de algemene kennis van de verschillende zakelijke functies. Het voornaamste doel ten grondslag liggen aan alle universitaire cursussen is om professionals voor een succesvolle carrière in een steeds complexere en competitieve omgeving, zowel in binnen- en buitenland voor te bereiden.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels

Bekijk MSc\'s » Bekijk Bachelors »

Programma's

Deze school biedt ook:

MSc

MSc In International Business Management

Campus Voltijd 2 jaar September 2018 Italië Castellanza

De cursus is gericht op studenten die een grondige kennis bezitten in bedrijfseconomie, wiskunde en statistiek en de wet en die in staat zijn om ze te gebruiken om zakelijke problemen aan te pakken door het ontwikkelen van een houding ten aanzien van strategieën van internationalisering in het bedrijfsleven ... [+]

De cursus is gericht op studenten die een grondige kennis bezitten in bedrijfseconomie, wiskunde en statistiek en de wet en die in staat zijn om ze te gebruiken om zakelijke problemen aan te pakken door het ontwikkelen van een houding ten aanzien van strategieën van internationalisering in het bedrijfsleven. De toepassing van analytische vaardigheden, is de strategische en operationele diagnose uitgebreid tot de verschillende industriële sectoren en diensten.

Professionele mogelijkheden: directeur van marketing, expert in operationele marketing, product manager, expert op het gebied van marktonderzoek, sales director, key accounts manager, communicatie en externe betrekkingen manager, personeelsdirecteur, organisatorische analist, selectie en evaluatie van het personeel manager, corporate training manager, change manager, penningmeester, financieel directeur, financieel risico, een financiële ontwerper, financieel adviseur, vermogensbeheerder, registeraccountant, koper, commissaris van de jaarrekening, credit manager.... [-]


Videos

LIUC is...

Interview with Angelina Miller and Desiree Waal, Exchange Programme students