University of Calabria

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Unical. Een speciaal teken

Wat maakt onze universiteit speciaal is het ensemble van individuen en de dingen die een groot, historisch, strategisch en cultureel project creëert.

Deze functie blijft niet onopgemerkt bij een bezoek aan de Arcavacata Campus, Vooral als we kijken naar de geschiedenis van de Zuid-Italië en Calabrië, Dat op weinig andere gelegenheden soortgelijke uitstekend en betekenisvolle resultaten.

In feite, ondanks wat helaas gebeurde in een aantal gevallen in Zuid-Italië, was er niet een haastige en verward concept achter dit project. Sinds de conceptie, heeft onze universiteit letterlijk had een ziel en een geweten, die vandaag de dag beschikken over zijn persoonlijkheid en dus zijn bijzondere karakter.

Dit unieke karakter van de Arcavacata Campus precies afgeleid uit het feit dat het een van de weinige initiatieven - niet alleen in het universitaire veld - dat een precieze route op basis van een strategische visie op de sociale, economische en technologische ontwikkeling heeft gevolgd. Het was een ambitieuze visie gebonden aan het verschil te maken.

Het project van onze universiteit werd bedacht in de jaren zestig, in een periode van grote veranderingen voor ons land; de vruchtbare economische, politieke en culturele debat onvermijdelijk beïnvloed universiteiten en hun rollen en functies in die bepaalde historische moment.

Zo'n debat nog groter vanuit Calabrië, een regio streven naar eigen groei en ontwikkeling.

Was het onvermijdelijk af te vragen wat voor soort universiteit nodig was voor Calabrië en welke kenmerken deze nieuwe "schepsel" moest voorzien, omdat het werd bekleed met bredere en meer uitdagende verantwoordelijkheden dan die van oudsher is toegewezen aan een universiteit: eerste stimuleren en vervolgens aan te sluiten in de dynamische en duurzame positionering van onze regio binnen de nationale economische en sociale context.

Het was een culturele vraag vereist een eenduidige reactie op een nieuw tijdperk van de burgerlijke betrokkenheid en opwekking, gedraaid op een instelling strategisch geplaatst in de kern van de behoeften en perspectieven van de regio te starten.

Zo'n reactie was voldoende en in lijn met het "profiel" dat er nieuwe universiteiten werden nodig op internationaal niveau aan te nemen. Het profiel van onze universiteit werd gebouwd rond het concept van de Campus en was, en is nog steeds opgevat als een groot laboratorium van ideeën en inspiratie die hun sporen hebben achtergelaten, waardoor speciale karakter van de universiteit vormen.

Met de Universiteit van Calabrië, De culturele bijdragen en innovaties die geëxperimenteerd had al enige tijd zowel in Europa als in de VS, werden naar ons land ingevoerd en overgedragen aan de nationale universitaire systeem.

De eerste en grootste campus in Italië werd al snel een smeltkroes van internationale en nationale hersenen die nog steeds de universiteit onderscheidend merk vormen.

Het debat over het nieuwe concept van de Universiteit dat werd gestart was verwarmd, maar van hoog niveau en de grote betekenis, en betrokken prominente politieke leiders en intellectuelen zoals Tristano Codignola, Luigi Firpo en Umberto Caldora, evenals verschillende andere vertegenwoordigers van de lay -socialist cultuur, die een belangrijke rol in modernisering van het land had gespeeld in de jaren zestig.

Het probleem besproken is hoe de universiteit kan worden opgevat met verschillende criteria die in het verleden.

Het kind Universiteit van Calabrië begonnen op de rechter voet, ook dankzij de buitengewone enthousiasme en krachtige bijdrage van de oprichter en eerste rector, Beniamino Andreatta. In feite, de Universiteit van Calabrië pionier van een nieuwe, andere manier revolutionair, organisatorische aanpak bestaat in het creëren van departementen. Een dergelijke organisatie-inrichting was volledig verschillend van het model waarop de academische wetenschappelijke activiteit was gebaseerd op dat moment.

Zo, onze universiteit begonnen met een echte academische, evenals de culturele en organisatorische hervormingen dat een merk zou achterlaten in zijn experimentele en innovatie gerichte karakter.

Parallel aan deze innovatie, een ander belangrijk project was ook in de pijplijn: een universiteit die een belangrijke rol zou spelen in de ontwikkeling en relatie besluitvormingsprocessen. Dit leidde tot de beslissing van het creëren van een residentieel universiteit, een Campus - een andere eigenaardigheid van onze instelling - met het oog op de integratie en culturele uitwisseling te bevorderen. Een "fysieke container" was daarom noodzakelijk om deze culturele en strategische projecten uit te voeren. Een dergelijke doelstelling werd vervolgens bereikt door een internationale wedstrijd voor het project van de Universiteit van Calabrië, dat is nog steeds uniek in Italië.

In feite, onze universiteit is de enige die, op nationaal niveau, gebouwd als een Campus: het is een ontwikkeling buiten de stadsgrenzen, met zeer grote ruimtes zich uitstrekt over 200 hectare grond, en met gebouwen ontwikkeld op een totale overdekte oppervlakte van 400 duizend vierkante meter.

De voortreffelijkheid van het project en zijn bijzondere karakter wordt ook ondersteund door de cijfers: ongeveer 34.000 studenten, 900 docenten, 760 technisch en administratief personeel; 6 faculteiten, 25 afdelingen en meer dan 80 cursussen (bestaande masteropleidingen en single-cyclus, gespecialiseerde opleidingen); 13 Interdepartementale Centres; 3 Excellence Centres, 2 Postgraduate School (Klinische Pathologie en Voortgezet Onderwijs), een School of Advanced Studies in Public Administration; 170 klaslokalen met een totale capaciteit van 14.273 zitplaatsen; de grootste bibliotheek faciliteit in het zuiden van Italië (ongeveer 400.000 volumes, 900 zitplaatsen en 300 computer toegang punten); 3 gemeenschappelijke service centers; een botanische tuin; een Museum van Paleontologie; Taal Service Center; een totale capaciteit van de accommodatie van 3.000 bedden; eetzalen met 1200 zitplaatsen (3500 maaltijden per dag, meer dan 1 miljoen maaltijden per jaar); 5.000 parkeerplaatsen; openbaar vervoer voor meer dan 28.000 studenten per dag; geavanceerde sportfaciliteiten voor elk type van sport activiteit, ook op professioneel niveau. Verder is de Campus voorzien van een Health Care Centre met een EHBO-post, een bankfiliaal, een postkantoor, twee theaters (tweehonderd en zevenhonderd zetels, respectievelijk); twee bioscopen, met 250 zitplaatsen elk; twee outdoor theaters; en een kinderdagverblijf (een van de weinige van dit soort in Italië) voor meer dan 50 van drie maanden tot zes jaar oude kinderen.

De universiteit heeft ook bevorderd meer dan 220 bilaterale overeenkomsten met Europese universiteiten die deelnemen aan het LLP - programma Een Leven Lang Leren (ex-Socrates en Leonardo-programma's), voor studie en onderzoek (met ongeveer 320 uitgaande studenten en meer dan 110 inkomende studenten per jaar), en met gevestigde met andere Italiaanse en buitenlandse universiteiten met het oog op de ontwikkeling van diensten voor plaatsing van studenten in Europese bedrijven en onderzoekscentra en het organiseren van cursussen Doctoral consortia.

Deze cijfers plaatst de Universiteit van Calabrië in een leidende positie onder de grootste Italiaanse universiteiten, als voor de kwaliteit en efficiency dienstverlening.

Maar de cijfers zijn niet de enige maatstaf voor het succes van onze universiteit te meten. In feite is het opgedaan uitstaande posities op nationaal niveau, voor aanzienlijke middelen aan onderwijs en onderzoek zal worden toegewezen via concurrerende middel, pas na strenge selectie testen gepasseerd te hebben verkregen.

Het is hier, in deze Campus prachtig gelegen in een prachtig kader van licht en kleuren, waar we werken en zoveel mensen hebben gewerkt om zichzelf en anderen te verbeteren; het is hier dat in de loop van deze decennia hebben we gezien zo veel studenten opstijgen richting briljante professionele en academische carrière.

Het is hier, in dit vriendelijke en functionele omgeving, dat we zien dat er zoveel jongeren groeien en elke dag te trainen, bereid zijn om hun weg te werken en de Universiteit van de reputatie van de hele wereld te exporteren.

Het is ze, onze studenten, die het bijzondere karakter van onze universiteit beter weer te geven. En ze zijn zo bijzonder als de plaats waar ze hun opleiding. Ze zijn bijzonder omdat Calabrië en onze manier van leven wennen dat ze flexibel en tolerant, maar eigenzinnig en vastberaden in het tonen van hun capaciteiten zijn, aldus bij te dragen aan een aantal bekende, en over het algemeen ongegrond, stereotypen te doorbreken.

Ze zijn net zo bijzonder als de ervaring bestaat uit sociale en interdisciplinaire aspecten evenals de culturele uitwisseling die alleen een grote Campus kan bieden. Op deze pagina's, de belangrijkste kenmerken, evenals het onderwijs en organisatorische vermogen, waardoor dit Campus een unicum in Italië, zal worden kort voorgesteld.

Locaties

Rende

University of Calabria

Address
Università della Calabria
via Pietro Bucci
87036 Arcavacata di Rende, Cs

Rende, Calabria, Italië
Telefoonnr.
+39 0984/495060