University of Pavia

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De University of Pavia . Voortschrijdende kennis sinds 1361

De University of Pavia is een van 's werelds oudste academische instellingen opgericht in 1361. Pavia is sinds de oprichting een stadscampus en biedt haar 24.000 studenten zelfs vandaag de dag een unieke ervaring in Italië en zeldzaam in Europa: studeren aan 20 hogescholen zijn grotendeels onafhankelijk van de administratieve structuur van de universiteit. De University of Pavia omvat alle vakgebieden en bestaat uit 18 afdelingen die studieprogramma's aanbieden op alle niveaus, van bacheloropleidingen tot doctoraatsprogramma's. Pavia is een kleine stad in Noord-Italië met 70.000 inwoners en meer dan 24.000 studenten. Gelegen op slechts 30 km ten zuiden van Milaan, met regionale en voorstedelijke treinen, elke 10 minuten. Pavia ligt ook binnen handbereik van de Zwitserse grens, Como en de meren, evenals Genua en de Ligurische kust. Opgericht in de Romeinse tijd, was het meer dan twee eeuwen de hoofdstad van het koninkrijk van de Lombarden en deze fascinerende erfenis van smalle straatjes, oude kerken, elegante gebouwen blijft intact en leeft dag en nacht met studenten genieten van hun favoriete ontmoetingsplaatsen. Het culturele leven in Pavia is intens met 19 musea en collecties (14 binnen de universiteit), 2 culturele centra, 4 openbare bibliotheken en 18 universiteitsbibliotheken, 4 bioscopen en theaters, 10 sociaal-culturele vergaderzalen, een muziekschool en 2 openbare scholen van muziek en kunst. Het leven in Pavia is zowel aangenaam als betaalbaar, vooral in vergelijking met veel hogere woon- en levenskosten in Milaan en andere stedelijke centra in Lombardije. De campus van Pavia biedt studenten een unieke universitaire ervaring die kan genieten van talloze evenementen, festivals, tentoonstellingen, concerten en sportactiviteiten op alle niveaus

Het collegesysteem: uniek in Italië

Pavia heeft, net als Oxford en Cambridge in het VK, een uniek College-systeem in Italië , daterend uit de 16e eeuw. Elk van de 20 hogescholen van Pavia, die in totaal ongeveer 2.000 studenten herbergen, heeft zijn eigen specifieke geschiedenis en mogelijkheden, waaronder toegang tot vele buitenlandse studieprogramma's en sportactiviteiten.

Het Institute for Advanced Study (IUSS) biedt extra cursussen aan de best presterende studenten van onze hogescholen. Deze geavanceerde programma's voor hoog presteerders zijn per thema georganiseerd in vier verschillende academische gebieden: menswetenschappen, sociale wetenschappen, wetenschap en technologie en biomedische wetenschappen. Studenten die hun studie bij IUSS met succes hebben afgerond, behalen naast hun universitair diploma een extra diploma. Het studentenleven is gericht op het creëren van een open gemeenschap waar academische prestaties, traditionele evenementen, feesten en sportieve rivaliteit allemaal een rol spelen. Op de universiteit kunnen studenten ook hun eerste professionele netwerk opbouwen. Toegang tot hogescholen is gebaseerd op verdienstencriteria en een vergoedingssysteem op basis van het ouderinkomen. Tegenwoordig kan Pavia rekenen op 4 op verdiensten gebaseerde hogescholen; 12 openbare hogescholen; en 4 particuliere hogescholen.

Pavia, de stad van sport

Voor Pavia dient de titel 'Europese stad van sport 2014' als de verdiende internationale erkenning voor onze blijvende excellentie in sport . Het Universitair Sportcentrum (CUS) promoot sport onder studenten die zijn ingeschreven aan de universiteit door een breed scala aan cursussen aan te bieden en kampioenschappen en toernooien te organiseren. Met zijn teams neemt CUS Pavia deel aan nationale en internationale wedstrijden zoals de World University Games. Concreet betekent sport in Pavia:

 • Olympisch en Wereldkampioenschappen roeien
 • Pavia-Oxford-Cambridge-Pisa roeiwedstrijd
 • Universiteitskampioenschappen in de belangrijkste teamsporten
 • Intercollege-toernooien
 • Sportprogramma's speciaal ontworpen voor gehandicapte studenten
 • Voorzieningen ontworpen voor het fysieke welzijn van alle studenten, geïntegreerd in universitaire opleidingen.

Pavia, stad van gezondheid, technologie en onderzoek

De universiteit biedt 17 internationale PhD-programma's georganiseerd in 5 macro-gebieden: • Wetenschap en technologie • Science Engineering • Life Sciences • Geesteswetenschappen • Sociale wetenschappen De University of Pavia heeft inderdaad een traditie van toponderzoek en telt drie Nobelprijswinnaars onder haar hoogleraren (Camillo Golgi, Giulio Natta en Carlo Rubbia). Alessandro Volta, Albert Einstein, Gerolamo Cardano en Ugo Foscolo hebben hier ook lesgegeven. De universiteit is een actieve promotor van onderzoek in samenwerking met 's werelds meest prestigieuze academische instellingen die van Pavia een modern technologisch centrum maken voor geavanceerd onderzoek naar de vermindering van seismisch risico (EUCENTRE), behandeling van kanker (CNAO), kernenergie (LENA). Zeven onderzoekscentra zijn gevestigd in Pavia en nog eens 21 bevinden zich op verschillende locaties in samenwerking met andere instellingen, naast 42 interdepartementale onderzoekscentra die doorlopend en interdisciplinair basis- en toegepast onderzoek uitvoeren. Het ondersteunt ook start-ups en spin-offs-initiatieven: 25 die alleen in het afgelopen jaar zijn gegenereerd. Onderzoeksactiviteiten hebben in 2013 geresulteerd in 7 internationale patenten. De universiteit is net begonnen met een nieuw selectieproces van vlaggenschipprojecten en heeft onlangs Universitiamo gelanceerd: het eerste Italiaanse crowdfunding universitaire projectplatform.

De University of Pavia combineert ook onderzoek en behandeling in drie toonaangevende universitaire ziekenhuizen waar ongeveer 12.000 professionals werkzaam zijn. In 1987 richtte de universiteit haar Centre for International Cooperation and Development (CICOPS ) op . Door beurzen aan te bieden en gezamenlijke studies en internationale onderzoeksprojecten te ondersteunen, werkt CICOPS aan de oprichting van een steeds groeiend netwerk van internationale contacten, waaronder buitenlandse universiteiten, overheden en internationale, niet-gouvernementele organisaties. Sinds 1998 zijn meer dan 200 beurzen toegekend aan academici uit 55 verschillende landen om onderzoek in Pavia te verrichten.

De internationale dimensie

De University of Pavia is toegewijd aan het voorbereiden van haar studenten op levenslang leren en de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd in een steeds complexere en diversere wereld. Om studenten en medewerkers vertrouwd te maken met de wereldwijde dimensie van de internationale betrekkingen van vandaag, zijn er meer dan 200 uitwisselingsprogramma's beschikbaar op locaties over de hele wereld. Mobiliteitsprogramma's zoals Erasmus voor studie en stage, het Fonds voor samenwerking en kennis en vele andere internationale programma's binnen en buiten de EU bieden beurzen aan zowel uitgaande als inkomende, lokale en internationale studenten. Elk jaar profiteren honderden deelnemers van deze mogelijkheden en krijgen ze de kans om een waardevolle internationale dimensie aan hun curriculum toe te voegen. De internationale strategie van de University of Pavia bevat drie duidelijke doelstellingen om haar positie bij 's werelds toonaangevende onderzoeksintensieve universiteiten te behouden en te versterken:

 • Verankering van internationalisering in onze kernactiviteiten op het gebied van onderwijs en onderzoek
 • Het creëren van duurzame werving van internationale studenten van hoge kwaliteit
 • Ontwikkelen en onderhouden van hoogwaardige strategische partnerschappen en gezamenlijke programma's met partners over de hele wereld

cursussen

De University of Pavia is oorspronkelijk opgericht rond rechtsscholen en geesteswetenschappen, al snel gevolgd door medicijnen. Door de eeuwen heen is het aanbod van cursussen uitgebreid naar de natuurwetenschappen, pure wetenschappen, techniek, politieke wetenschappen en farmacologie en, meer recent, naar psychologie, communicatie en sportwetenschappen, waardoor Pavia's roeping als een multidisciplinaire universiteit wordt bevestigd. De University of Pavia biedt 83 cursussen (zowel bachelor als master ) in:

 • Engineering en architectuur
 • Wiskunde, Natuurkunde en Natuurwetenschappen
 • Economie
 • Wet
 • Geneeskunde
 • Literatuur, talen en filosofie
 • Farmacologie Gezondheidsberoepen
 • Politicologie
 • Psychologie
 • Communicatie studie
 • Sportwetenschappen
 • Muziekwetenschap
 • Toerisme

Elf internationale Masters Degree-programma's die door academisch personeel en gastdocenten in het Engels worden gegeven, internationaliseren de universiteit van binnenuit en markeren een aanzienlijke toename van het aantal buitenlandse studenten:

1 Master in één cyclus (6 jaar): geneeskunde en chirurgie

10 tweejarige masteropleidingen in het Engels:

De University of Pavia biedt ook een Foundation Year aan , een voorbereidende cursus die is afgestemd op aankomende studenten die toegang willen hebben tot bacheloropleidingen aan de University of Pavia , speciaal ontworpen voor studenten die niet voldoen aan de minimum 12 jaar scholing.

De University of Pavia op door zijn grote aantal postdoctorale cursussen, van op onderzoek gebaseerde programma's tot cursussen die zijn gericht op het verkrijgen van toegang tot specifieke beroepen:

 • 29 postuniversitaire cursussen die variëren van medische, gezondheids- en farmaceutische gebieden tot de wetenschappelijke sector. Een veel voorkomend kenmerk hiervan zijn baanbrekende thema's die worden bestudeerd in zeer gespecialiseerde gebieden, evenals de interdisciplinaire benadering die wordt gevolgd.
 • 17 internationale PhD-programma's georganiseerd in 5 macrogebieden (Science & Technology; Science Engineering; Life Sciences; Humanities and Social Sciences) en 4 gezamenlijke doctoraatscursussen met EU-universiteiten.
 • 51 Medische specialisatiescholen
 • 1 School of Specialization for the Legal Professions

Masters Courses, geavanceerde trainingen en PhD-programma's worden ook aangeboden door het Institute for Advanced Study of Pavia (IUSS).

Tijdens deze ongebruikelijke situatie veroorzaakt door Covid-19, heeft de University of Pavia de volgende uitzonderlijke initiatieven geactiveerd om didactiek en studenten te ondersteunen tijdens de quarantaine.

lezingen

Lezingen worden gegeven via e-learning tools. Lezingen worden aangeboden als audio- / videobestanden, met dia's of ander digitaal lesmateriaal en zelfs via livestreaming tot eind juni en waarschijnlijk zelfs tot eind juli. Voor meer informatie over hoe je je kunt inschrijven voor lezingen op afstand, zie deze video-tutorial

Link naar het afstandsonderwijsplatform van de University of Pavia : http://idcd.unipv.it/kiro3/

examens

Mondelinge en schriftelijke examens vinden op afstand plaats met behulp van geschikte tools en software (Skype, Zoom, Google Hangouts). Tutorial voor schriftelijke examens ( href = "http://news.unipv.it/?p=47200 ).

Graduation examens

Graduation examens vinden op afstand plaats met Skype of andere webconferentie-tools. De aanvraag voor afstuderen, scriptie en de andere vereiste documenten kunnen online worden ingediend ( href = "https://web.unipv.it/come-procedere-con-la-domanda-di-laurea/ ).

Universiteitstarief

De deadline voor betaling van de universitaire vergoeding is uitgesteld tot 30 mei ( href = "http://news.unipv.it/?p=46928 ).

bibliotheken

Blijf gezond, blijf actief en sport thuis

 • Het sportcentrum CUS Pavia heeft het initiatief "Train @ Home" gelanceerd, dat bestaat uit twee soorten online sessies: "Training" om gezond en fit te blijven, en "les op afstand" om cursussen en trainingen te volgen in virtuele kamers waar studenten kunnen interactie met trainers. Les en training worden wekelijks gepland en zijn beschikbaar op de website ( href = "http://www.cuspavia.org/trainhome-con-il-cus-pavia/ ) van CUS Pavia.
 • Studenten van het Degree Program in Physical Sciences en het Laboratory of Adapted Motor Activity (Laboratorio di Attività Motoria Adattata, LAMA) maakten een YouTube-afspeellijst met oefeningen om te trainen en fit te blijven. Video's zijn te vinden op deze pagina href = "https://www.youtube.com/playlist?list=PLihdBaXFbcCYrvo73BspACYMlZFXLeXOr .

Webpagina met veelgestelde vragen

Locaties

Pavia

Università di Pavia Facoltà di Farmacia

Address
Corso Strada Nuova, 65
27100 Pavia, Lombardy, Italië
Telefoonnr.
+39 0382 987370

Milaan

Address
Milaan, Lombardy, Italië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden