University of Parma

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De University of Parma is een staatsuniversiteit. Als zodanig is het zelfbesturend en heeft het administratieve, organisatorische en boekhoudkundige autonomie, waarbij het diensten verleent aan het grote publiek. Op 13 maart 962 verleende keizer Ottonian I Uberto, de bisschop van Parma, de initiatie van de universiteit in het 'Diploma' - een document dat de bisschop de bevoegdheid gaf om gerechtelijke leiders te bevelen en te kiezen ('competentere et ordinare notarios') . Dit document was de basis voor het creëren van een onderwijsinstelling die eeuwen later zou duren en die nog steeds wordt bewaard in de archieven van de bisschop in Parma.

De universiteit heeft 18 afdelingen, 35 cursussen van de eerste graad, 6 cursussen van één cyclus, cursussen van 38 tweede graad , evenals vele postacademische scholen, postacademische lerarenopleidingen, verschillende Masters 'Graden en Research Doctorates (Ph.D.).

Studenten kunnen kiezen tussen cursussen over kunst en geesteswetenschappen, economie, engineering en architectuur, voedsel en landbouw, rechten en sociale studies, wiskundige fysische en natuurwetenschappen, geneeskunde en chirurgie, farmacie, diergeneeskunde.

De ideale grootte van de universiteit (30.000 studenten, met meer dan 5.000 afgestudeerden per jaar en ongeveer 2000 docenten en stafleden) en de levensomstandigheden in Parma trekken een groot aantal studenten uit heel Italië. Meer dan tweederde van onze geregistreerde studenten komt van buiten Parma en de provincie Parma, waardoor de universiteit in de hoogste rang staat voor het aantrekken van de meeste niet-ingezeten studenten in het hele land.

Dankzij de verschillende locaties van de universiteit kunnen studenten studeren in comfortabele, efficiënte structuren in de buurt van groene gebieden, zoals de Campus : een 77 hectare groot gebied ten zuiden van de stad waar wetenschappelijke afdelingen zijn ondergebracht, onze campus bestaat uit afdelingen, moderne en goed uitgeruste collegezalen , comfortabele studieruimtes, technologisch geavanceerde laboratoria en een CNR-centrum - evenals verschillende sportfaciliteiten, een conferentiecentrum en een kantine. Deze significante combinatie van structuren en mensen is absoluut uniek in de Italiaanse universitaire scene.

De andere universitaire nederzetting ligt in het hart van de stad, met het centrale gebouw van de universiteit waarin het kantoor van de rector, de administratieve kantoren en de juridische afdeling zijn ondergebracht. In het hart van de stad bevindt zich ook de medische school, in het ziekenhuis, de afdeling economie, de afdeling Kunst, letteren, geschiedenis en sociale wetenschappen en de afdeling Oude cultuur, filosofie, opleidingen en moderne talen. Ten slotte bevindt de afdeling Diergeneeskunde zich in de onmiddellijke noordwestelijke buitenwijken van de stad.

In het hart van de stad bevindt zich in het centrale gebouw van de universiteit het kantoor van de rector, de administratieve kantoren en de wet. De medische school bevindt zich ook in de stad, in het ziekenhuis, terwijl economie en politieke wetenschappen naast het Parco Ducale liggen. De kunsten en filosofie en psychologie hebben hun campussen in het oude stadscentrum en de diergeneeskunde bevindt zich in de onmiddellijke noordwestelijke buitenwijken van de stad.

De activiteiten en faciliteiten van de University of Parma trekken de deelname aan van een steeds groeiend studentenlichaam. Er zijn informatie- en loopbaanbegeleidingsdiensten om studenten te helpen bij hun universitaire keuzes, goede relaties met buitenlandse universiteiten en een levendige uitwisseling van studenten op het gebied van gemeenschapsprogramma's, waaronder vele beschikbare beurzen. Bibliotheken, computerlaboratoria en internettoegangspunten, studentenwoningen en kantines, deeltijdbanen, culturele activiteiten, een gratis nummer en post-afstudeercarrière zijn allemaal beschikbaar voor studenten - samen met interviews en korte cursussen om onze afgestudeerden te helpen om banen te vinden.

Veel faciliteiten zijn beschikbaar voor studenten om de kwaliteit van hun studies en universitaire leven te verbeteren. Sommige hiervan zijn de gratis e-mail en ad hoc-diensten voor gehandicapte studenten, taalcursussen bij het Vreemde Talencentrum. Studenten kunnen zich ook aanmelden voor examens via internet, administratieve formulieren downloaden of toegang krijgen tot persoonlijke e-mail die door de universiteit aan elke student wordt verstrekt, waardoor een snel en nauwkeurig communicatiekanaal wordt gecreëerd.

De website van de University of Parma biedt studenten regelmatig bijgewerkte informatie en de ideale interface voor communicatie met de universiteit.

Studenten hebben en veel mogelijkheden in sport gerund door de University of Parma CUS met cursussen in alle disciplines in verschillende structuren - ons zwembad, atletiekbaan, tennisbanen, voetbalvelden, golfterrein, basketbalvelden, rugbyvelden, etc.

Musea, zoals CSAC in de Abbazia van Paradigna ( www.csacparma.en ) met een indrukwekkende verzameling Italiaanse kunstwerken (van ontwerp, architectuur, illustratie, reclame, fotografie), de botanische tuinen, de natuurwetenschappelijke musea en andere wetenschappelijke collecties , dan het universiteitskoor: dit zijn de culturele activiteiten en ook studiemogelijkheden.

Internationale studenten zijn welkom in het Erasmus en International Home in de buurt van de San Francesco-kerk, in het hart van de stad, en ze zullen profiteren van Italiaanse taalcursussen die speciaal zijn onderwezen om academische studie te helpen.

Twee van de II-niveau opleidingen worden volledig in het Engels gegeven, terwijl er een groeiend aanbod is van Engels onderwezen cursussen in de Architecture Master of Science Course, in de Engineering-cursussen en in de Geesteswetenschappen-cursussen.

Locaties

Parma

Address
Parma, Emilia-Romagna, Italië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden