Lees de Officiële Beschrijving

De University of Parma is een State University. Als zodanig is het zelfbestuur en heeft bestuurlijke, organisatorische en accountancy autonomie, het verlenen van diensten aan het grote publiek. Op 13 maart 962, Keizer Ottonian ik op Uberto, de bisschop van Parma, de inleiding van de universiteit in het 'Diploma' toegekend - een document dat de bisschop de macht te bestellen en te kiezen juridische leiders toegekend ('eligere et ordinare notarios') . Dit document is de basis van het creëren van een onderwijsinstelling die eeuwen later zou duren, en is nog steeds bewaard in het bisschoppelijk archief in Parma vandaag.

De Universiteit houdt 18 Afdelingen, 35 eerste graad cursussen, 6 één cyclus opleidingen, 38 tweede graad cursussen, Evenals vele Postgraduate scholen, Postgraduaat lerarenopleidingen, Degrees verschillende Masters 'en Onderzoek doctoraten (PhD).

Studenten kunnen kiezen tussen de gangen op: Arts and Humanities, Economie, Techniek en Architectuur, de Voedsel- en Landbouworganisatie, Recht en Sociale Studies, Wiskundige Fysische en Natuurwetenschappen, Geneeskunde en Chirurgie, Apotheek, Diergeneeskunde.

De ideale grootte van de universiteit (30.000 studenten, met meer dan 5.000 afgestudeerden per jaar, en ongeveer 2000 docenten en medewerkers) en de leefomstandigheden in Parma aantrekken van een groot aantal studenten uit heel Italië. Meer dan tweederde van onze geregistreerde studenten van buiten komen van Parma en de provincie Parma, waarin de universiteit plaatst in de hoogste rang voor het aantrekken van de meeste niet-verblijvende studenten landelijk.

De verschillende locaties van de universiteit kunnen studenten om te studeren in een comfortabele, efficiënte structuren in de buurt van groene gebieden, zoals de Campus: Een gebied 77 hectare ten zuiden van de stad, de opvang van wetenschappelijke deparments, onze campus bestaat uit afdelingen, moderne en goed uitgeruste collegezalen, comfortabele studiegebieden, technologisch geavanceerde laboratoria en een CNR centrum - evenals diverse sportfaciliteiten, een conferentiecentrum en een kantine. Deze belangrijke combinatie van structuren en mensen is absoluut uniek op de Italiaanse universiteit scene.

De andere universiteit nederzetting ligt in het hart van de stad met centrale gebouw van de universiteit dat het kantoor van de rector van de huizen, administratiekantoren en de juridische afdeling. In het hart van de stad ligt de medische school ook in het ziekenhuis gebied, de van de afdeling Economische Zaken, de Kunsten, Letteren, Geschiedenis en Sociale Dienst Wetenschappen en de oude cultuur, filosofie, Opleidingen en Moderne Talen afdeling. Tenslotte is de Diergeneeskunde afdeling bevindt zich in de onmiddellijke noord-westelijke rand van de stad.

In het hart van de stad, centrale gebouw van de universiteit herbergt de rector kantoor, administratiekantoren en Recht. De medische school is ook in de stad, gelegen in het ziekenhuis, terwijl de economie en de politieke wetenschappen zijn naast het Parco Ducale. De Letteren en Wijsbegeerte en Psychologie hebben hun campussen in het oude centrum van de stad, en Diergeneeskunde is gelegen in de onmiddellijke noord-westelijke rand van de stad.

De activiteiten en faciliteiten van de Universiteit van Parma aan te trekken van de deelname van een steeds groeiende studentenpopulatie. Er zijn informatie en loopbaanbegeleiding diensten aan studenten met hun universiteit gelieerde keuzes, goede relaties met buitenlandse universiteiten, en een levendige uitwisseling van studenten in termen van communautaire programma's, met inbegrip van vele beschikbare beurzen helpen. Bibliotheken, computer laboratoria en internettoegang punten, studentenwoningen en kantines, part-time banen, culturele activiteiten, een gratis nummer, en post-afstuderen loopbaanbegeleiding zijn allemaal beschikbaar voor studenten - samen met interviews en korte cursussen om onze afgestudeerden te helpen om werk te vinden.

Veel faciliteiten zijn beschikbaar voor studenten om de kwaliteit van hun studie en het universitaire leven te verbeteren. Sommige van deze zijn de gratis e-mail en ad hoc diensten voor gehandicapte studenten, taalcursussen op de Foreign Language Centre. Studenten kunnen zich ook aanmelden voor tentamens via het internet, downloaden administratieve formulieren, of toegang te krijgen persoonlijk voor elke student geleverde e-mail door de universiteit, waardoor een snelle en nauwkeurige communicatiekanaal.

De Universiteit van Parma website biedt studenten regelmatig bijgewerkte informatie en de ideale interface voor de communicatie met de universiteit.

Studenten hebben en veel mogelijkheden in de sport wordt beheerd door de Universiteit van Parma CUS met cursussen in alle disciplines in een reeks van structuren - ons zwembad, atletiekbaan, tennisbanen, voetbalvelden, golf werf, basketbal, rugby plaatsen, enz.

Musea, zoals CSAC in de Abbazia van Paradigna (www.csacparma.en) Met een indrukwekkende collectie Italiaanse kunstwerken (van ontwerp, architectuur, illustratie, reclame, fotografie), de Botanische Tuinen, het Natural Science musea en andere wetenschappelijke collecties, dan is de universiteit refrein: dit zijn de culturele activiteiten en studie ook kansen .

Internationale studenten zijn welkom aan de Erasmus en International Home de buurt van de San Francesco kerk, in het hart van de stad, en zij zullen profiteren van Italiaanse taalcursussen vooral geleerd om academische studie te helpen.

Twee van de niveau opleidingen II zijn volledig in het Engels gegeven, terwijl er een groeiende aanbod van het Engels onderwezen cursussen in de Architectuur Master of Science Course, in de engineering cursussen en in de geesteswetenschappen cursussen ook.

Programs taught in:
Engels
Italiaans

Deze school biedt ook:

MA

University of Parma

De II-niveau Master's degree in klassieke en moderne filologie en letterkunde is een tweejarig programma dat specifiek ontwikkeld om aan de huidige behoeften voor een hoo ... [+]

Officiële Programma Beschrijving

De II-niveau Master's degree in klassieke en moderne filologie en letterkunde is een tweejarig programma dat specifiek ontwikkeld om aan de huidige behoeften voor een hoog kaliber onderwijs in alle facetten van klassieke en moderne filologie en letterkunde ontmoeten.

Jaar cursussen eerst aan te pakken kritische vakgebieden name op het gebied van oude en moderne talen en literatuur, taalkunde en geschiedenis.

Tweede jaar cursussen zijn onderverdeeld in twee modules: LM 14 (Modern Filologie en Letterkunde) biedt een diepgaande studie in het bijzonder binnen het gebied van Italiaanse en Romaanse talen, literaturen en Filologie, Historische en Musicological Studies. LM 15 (Classics) biedt u een hoge standaard, geavanceerde opleiding in Griekse en Latijnse taal- en letterkunde, Oude Geschiedenis, Papyrologie, Klassieke Filologie, Archeologie en Sanskriet.... [-]

Italië Parma
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Parma

Master's Degree in Geschiedenis en kritiek op de kunst en entertainment-industrie is gebaseerd op een traditie van studies en onderzoek vastgesteld op basis van het overw ... [+]

Officiële Programma Beschrijving

Uiteraard zonder toelatingsproef

5 plaatsen beschikbaar voor niet-EU-burgers, met inbegrip van 2 plaatsen gereserveerd voor Chinese burgers

Het niveau II Master's Degree in Geschiedenis van de Kunst en Entertainment Industrie Geschiedenis en Kunstkritiek is gebaseerd op een traditie van studies en onderzoek opgericht op het overwinnen van hiërarchieën en disciplinaire divisies en op de analyse van vormen van expressie in een historisch perspectief.

De doelstellingen van de cursus zijn:

om de kennis van de methoden van onderzoek en de overname van de instrumenten van het onderzoek in de geschiedenis van de kunsten (visuele en uitvoerende) verwerven; naar een specialist niveau van kennis van de geschiedenis van de kunst vanaf de Middeleeuwen tot de hedendaagse en van de geschiedenis van het theater te verwerven, podiumkunsten en film; om het bewustzijn van de kritische historische debat, op het gebied van kunst, film, podiumkunsten en theater geschiedenis en de overname van diepe kritische vaardigheden te verwerven; aan het begrip van de dynamiek die betrekking hebben op de organisatie en het beheer van de kunsten te verwerven; te verwerven theoretische en toegepaste kennis van de problemen van de instandhouding, het beheer, de bevordering en verbetering van het cultureel erfgoed. ... [-]
Italië Parma
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

MSc

University of Parma

Deze opleiding is ontworpen om de natuurlijke voortzetting van de studies afgestudeerden in zijn Food Science and Technology, Catering Wetenschap en Gastronomische Wetens ... [+]

Officiële Programma Beschrijving

Deze opleiding is ontworpen om de natuurlijke voortzetting van de studies afgestudeerden in zijn Food Science and Technology, Catering Wetenschap en Gastronomische Wetenschap, Maar het kan ook van belang zijn voor afgestudeerden in andere wetenschappelijk-technische gebieden van de chemie, biologie en techniek zijn, in het bezit van een passend curriculum.

Aan het einde van de cursus, zal de tweede cyclus afgestudeerden in Food Science and Technology hebben opgedaan de volgende kennis en vaardigheden: - een solide basis van kennis op deze gebieden van de wiskunde, natuurkunde, informatica, chemie en biologie in verband met de toegepaste aspecten van de food sector; - Grondige kennis van de wetenschappelijke methode nodig fundamentele en praktische kennis toe aan de oplossing van de vele technische en organisatorische problemen van de levensmiddelensector; - Het vermogen om de productie, bewaring en distributie processen te optimaliseren en om industriële projecten voor onderzoek en ontwikkeling te beheren; - Het vermogen te beheren en het bevorderen van de kwaliteit en veiligheid van voedsel in overeenstemming met de regelgeving over de veiligheid en de bescherming van het milieu van de werknemers; - Het vermogen om efficiënt complexe toezicht en beheer activiteiten uit te voeren in de agri-food sector; - Een hoog niveau van technische expertise bij het toezicht op de organoleptische, hygiënische en voedingswaarde van levensmiddelen, ook met behulp van innovatieve methoden; - Geavanceerde vaardigheden in het beheer en de organisatie van bedrijven, agri-food ketens en adviesbureaus en diensten die verband houden met hen; - Het vermogen om... [-]

Italië Parma
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Parma

De Master of Science in de Communicatiewetenschappen Techniek wordt onderwezen en volledig in het Engels onderzocht. Communicatie Engineering is een tweejarige doctorale ... [+]

Officiële Programma Beschrijving

De Master of Science in de Communicatiewetenschappen Techniek wordt onderwezen en volledig in het Engels onderzocht. Communicatie Engineering is een tweejarige doctorale opleiding afgestemd op degenen die streven om te werken in een geavanceerde techniek veld op internationaal niveau.

Communicatie Engineering biedt Italiaanse en internationale studenten een unieke kans. Allereerst, het biedt gedegen kennis en methodiek in een gebied dat is het ervaren van een indrukwekkende technologische innovatie en zal waarschijnlijk deze trend voor de komende jaren voort te zetten. Bovendien kunt internationale studenten om hun beheersing van de Engels taal in een professionele context te verbeteren. Alle lezingen en seminars worden gehouden in het Engels, zodat studenten de taal in zijn technische terminologie kan oefenen, terwijl het leren over de huidige technologie. Vele wetenschappelijke studies bevestigen de waarde van een dergelijke Content and Language Integrated Learning. Communicatie Engineering biedt de kans om te werken in de richting van een geavanceerde kwalificatie in Communicatie Techniek en ook het verwerven van geavanceerde taalvaardigheden gedurende het tweejarige cursus.... [-]

Italië Parma
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Parma

De tweede cyclus diploma in Finance en Risk Management (FRIM) is ontworpen om experts in het beheer van financiële producten en portefeuilles, in de analyse en het beheer ... [+]

Officiële Programma Beschrijving

De Master of Science in Finance en Risk Management (FRIM) Programma is ontworpen om experts in het beheer van financiële producten en portefeuilles, in de analyse en het beheer van bank- en financiële risico's en, meer in het algemeen te produceren, van economisch risico ondernemen, in het beheer van de financiële instellingen, en in de analyse en het beheer van verzekeringsrisico.

Afgestudeerden in Finance en Risk Management (FRIM):

verwerven van een grondige kennis van wiskundige berekening instrumenten toegepast op de economie van financiële producten en markten, financiën en verzekeringen, alsmede gespecialiseerde kennis van het bedrijf risicomodellen in dienst van bank-, verzekerings- en financiële analisten; Daarnaast hebben ze statistische kennis die hen in staat stelt om gegevens te verwerken en te schatten economische verhoudingen te krijgen; verwerven van de kennis en het inzicht die nodig zijn om dergelijke methoden en instrumenten op het gebied van financiën van toepassing op het gebied van analyse van de internationale scenario's, de uitvoering van de beslissing van modellen op de financiële markten en in de bedrijfsvoering, en de analyse en ontwikkeling van het beheer processen kenmerkend voor de verschillende categorieën van financiële intermediairs; ontwikkeling van de capaciteit voor onafhankelijke oordeel over vraagstukken van bedrijf financieel beheer en het risicobeheer en de modellering van de financiële markten, waardoor ze zo goed in staat om efficiënt te interpreteren en verwerken van de verkregen informatie en gegevens; ontwikkelen van het vermogen om te communiceren, zowel binnen bedrijven en een niet-gespecialiseerd publiek, informatie over de prestaties... [-]
Italië Parma
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Parma

Het programma richt zich vooral op disciplines die behoren tot het gebied van Business Administration. Dergelijke disciplines worden geïntegreerd met statistiek kennis te ... [+]

Officiële Programma Beschrijving

Tweede niveau OPLEIDINGSTITEL IN BEDRIJF BESTUUR EN BEHEER Universiteit van Parma, Italië

(LM -77 Degree opleidingen in de Wetenschappen, Economie en Bedrijfskunde)

Double degree:

1) Pamukkale University (Turkije): II-niveau diploma "Accounting and Finance" 2) Grenoble Ecole de Management (Frankrijk): "MSc in Management"

Duur:

Twee jaar.

Plaatsen beschikbaar:

140 waarvan: - n. 124 voor de EU-burgers en de EU-burgers gelijkgesteld; - N. 4 voor niet-EU-burgers; - N. 2 voor Chinese burgers ("Marco Polo" voorwaardelijke).

Curriculaire eisen:

Om toegang te krijgen, worden de curriculaire eisen met betrekking tot de fundamentele inhoud van de opleidingen Economie en Management of Business Administration. De toegang op deze opleiding vereist ook specifieke kennis van zaken met betrekking tot Business Administration and Management. In het bijzonder, afgestudeerde studenten Economie en Management of Business Administration moet minstens 15 studiepunten in academische disciplines of Business Administration and Management hebben.... [-]

Italië Parma
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Parma

International Business and Development (IBD) is de eerste opleiding worden onderwezen en volledig in het Engels onderzocht aan de Universiteit van Parma, in Italië. De un ... [+]

Officiële Programma Beschrijving

Tweede cyclus opleiding International Business and Development (IBD)

International Business and Development (IBD) is de eerste opleiding worden onderwezen en volledig in het Engels onderzocht aan de Universiteit van Parma, in Italië. De universiteit is actief op zoek naar haar internationale profiel in onderwijs en onderzoek en voor meerdere jaren te verhogen heeft een belangrijke rol gespeeld bij de projecten met ontwikkelingslanden. IBD is een geavanceerde graad, een innovatie in het brede scala van graduate opleidingen aangeboden door de Faculteit der Economische Wetenschappen, en is gericht op degenen die streven om te werken op internationaal niveau.... [-]

Italië Parma
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Parma

De Master's Degree opleiding Trade Marketing en commerciële strategieën is ontworpen om een ​​specifieke opleiding voor het beheer van de distributie problemen te bieden, ... [+]

Officiële Programma Beschrijving

Taal: Italiaans

Duur: 2 jaar

Maximaal aantal deelnemers: 160

Toelatingsvoorwaarden:

Kandidaten die aan de Meester moet een driejarige bezitten Bachelor's Degree in Economie en / of bedrijfskunde of een andere geldige titel erkend als gelijkwaardig met drie jaar en vier-jarige Italiaanse bacheloropleidingen in de klassen L-18 (ex 270/04) of 17 (ex-509/99). Voorts wordt kennis van marketing onderwerpen vereist. Kandidaten uit de klassen 17 (ex-509/99) of de L-18 (ex 270/04) moet minstens 9 studiepunten in-Marketing gerelateerde onderwerpen (sector SECS-P / 08 van het Italiaanse systeem) bezitten.

Afgestudeerden van verschillende klassen kunnen zich aanmelden voor de cursus als hij minimaal 27 studiepunten te bezitten als volgt: • Ten minste 9 studiepunten in sector SECS-P / 08 (Marketing / Economie en Bedrijfskunde); • Ten minste 9 studiepunten in de volgende sectoren: SECS-P / 01, SECS-P / 02, SECS-P / 03, SECS-P / 06 o SECS-P / 12 (Economie, Economische geschiedenis); • Ten minste 9 studiepunten in de volgende sectoren: SECS-S / 01, SECS-S / 03, S / 04, S / 05 o SECS-S / 06, M-PSI 01, M-PSI03, M-PSI05 e M-PSI06, SPS 07, SPS 08 (Statistiek, psychologie en sociologie). ... [-]

Italië Parma
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Address
Parma, Emilia-Romagna, Italië