Lees de Officiële Beschrijving

De University of Parma is een State University. Als zodanig is het zelfbestuur en heeft bestuurlijke, organisatorische en accountancy autonomie, het verlenen van diensten aan het grote publiek. Op 13 maart 962, Keizer Ottonian ik op Uberto, de bisschop van Parma, de inleiding van de universiteit in het 'Diploma' toegekend - een document dat de bisschop de macht te bestellen en te kiezen juridische leiders toegekend ('eligere et ordinare notarios') . Dit document is de basis van het creëren van een onderwijsinstelling die eeuwen later zou duren, en is nog steeds bewaard in het bisschoppelijk archief in Parma vandaag.

De Universiteit houdt 18 Afdelingen, 35 eerste graad cursussen, 6 één cyclus opleidingen, 38 tweede graad cursussen, Evenals vele Postgraduate scholen, Postgraduaat lerarenopleidingen, Degrees verschillende Masters 'en Onderzoek doctoraten (PhD).

Studenten kunnen kiezen tussen de gangen op: Arts and Humanities, Economie, Techniek en Architectuur, de Voedsel- en Landbouworganisatie, Recht en Sociale Studies, Wiskundige Fysische en Natuurwetenschappen, Geneeskunde en Chirurgie, Apotheek, Diergeneeskunde.

De ideale grootte van de universiteit (30.000 studenten, met meer dan 5.000 afgestudeerden per jaar, en ongeveer 2000 docenten en medewerkers) en de leefomstandigheden in Parma aantrekken van een groot aantal studenten uit heel Italië. Meer dan tweederde van onze geregistreerde studenten van buiten komen van Parma en de provincie Parma, waarin de universiteit plaatst in de hoogste rang voor het aantrekken van de meeste niet-verblijvende studenten landelijk.

De verschillende locaties van de universiteit kunnen studenten om te studeren in een comfortabele, efficiënte structuren in de buurt van groene gebieden, zoals de Campus: Een gebied 77 hectare ten zuiden van de stad, de opvang van wetenschappelijke deparments, onze campus bestaat uit afdelingen, moderne en goed uitgeruste collegezalen, comfortabele studiegebieden, technologisch geavanceerde laboratoria en een CNR centrum - evenals diverse sportfaciliteiten, een conferentiecentrum en een kantine. Deze belangrijke combinatie van structuren en mensen is absoluut uniek op de Italiaanse universiteit scene.

De andere universiteit nederzetting ligt in het hart van de stad met centrale gebouw van de universiteit dat het kantoor van de rector van de huizen, administratiekantoren en de juridische afdeling. In het hart van de stad ligt de medische school ook in het ziekenhuis gebied, de van de afdeling Economische Zaken, de Kunsten, Letteren, Geschiedenis en Sociale Dienst Wetenschappen en de oude cultuur, filosofie, Opleidingen en Moderne Talen afdeling. Tenslotte is de Diergeneeskunde afdeling bevindt zich in de onmiddellijke noord-westelijke rand van de stad.

In het hart van de stad, centrale gebouw van de universiteit herbergt de rector kantoor, administratiekantoren en Recht. De medische school is ook in de stad, gelegen in het ziekenhuis, terwijl de economie en de politieke wetenschappen zijn naast het Parco Ducale. De Letteren en Wijsbegeerte en Psychologie hebben hun campussen in het oude centrum van de stad, en Diergeneeskunde is gelegen in de onmiddellijke noord-westelijke rand van de stad.

De activiteiten en faciliteiten van de Universiteit van Parma aan te trekken van de deelname van een steeds groeiende studentenpopulatie. Er zijn informatie en loopbaanbegeleiding diensten aan studenten met hun universiteit gelieerde keuzes, goede relaties met buitenlandse universiteiten, en een levendige uitwisseling van studenten in termen van communautaire programma's, met inbegrip van vele beschikbare beurzen helpen. Bibliotheken, computer laboratoria en internettoegang punten, studentenwoningen en kantines, part-time banen, culturele activiteiten, een gratis nummer, en post-afstuderen loopbaanbegeleiding zijn allemaal beschikbaar voor studenten - samen met interviews en korte cursussen om onze afgestudeerden te helpen om werk te vinden.

Veel faciliteiten zijn beschikbaar voor studenten om de kwaliteit van hun studie en het universitaire leven te verbeteren. Sommige van deze zijn de gratis e-mail en ad hoc diensten voor gehandicapte studenten, taalcursussen op de Foreign Language Centre. Studenten kunnen zich ook aanmelden voor tentamens via het internet, downloaden administratieve formulieren, of toegang te krijgen persoonlijk voor elke student geleverde e-mail door de universiteit, waardoor een snelle en nauwkeurige communicatiekanaal.

De Universiteit van Parma website biedt studenten regelmatig bijgewerkte informatie en de ideale interface voor de communicatie met de universiteit.

Studenten hebben en veel mogelijkheden in de sport wordt beheerd door de Universiteit van Parma CUS met cursussen in alle disciplines in een reeks van structuren - ons zwembad, atletiekbaan, tennisbanen, voetbalvelden, golf werf, basketbal, rugby plaatsen, enz.

Musea, zoals CSAC in de Abbazia van Paradigna (www.csacparma.en) Met een indrukwekkende collectie Italiaanse kunstwerken (van ontwerp, architectuur, illustratie, reclame, fotografie), de Botanische Tuinen, het Natural Science musea en andere wetenschappelijke collecties, dan is de universiteit refrein: dit zijn de culturele activiteiten en studie ook kansen .

Internationale studenten zijn welkom aan de Erasmus en International Home de buurt van de San Francesco kerk, in het hart van de stad, en zij zullen profiteren van Italiaanse taalcursussen vooral geleerd om academische studie te helpen.

Twee van de niveau opleidingen II zijn volledig in het Engels gegeven, terwijl er een groeiende aanbod van het Engels onderwezen cursussen in de Architectuur Master of Science Course, in de engineering cursussen en in de geesteswetenschappen cursussen ook.

Opleidingen te volgen in:
Engels
Italiaans

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

University of Parma

Het undergraduate-programma in Moderne vreemde talen en beschavingen heeft tot doel de studenten een grondige kennis van twee Europese vreemde talen te bieden, evenals va ... [+]

Het undergraduate-programma in Moderne vreemde talen en beschavingen heeft tot doel de studenten een grondige kennis van twee Europese vreemde talen te bieden, evenals van het culturele erfgoed van hun verwante beschavingen. Het biedt ook de mogelijkheid om een goede praktische kennis van een derde taal te verwerven.

[-]
Italië Parma
Oktober 2019
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Parma

De Master's Degree in Architecture combineert de theoretische diepgaande analyse van enkele voorbereidende onderwerpen voor de professionele activiteit met een sterke tec ... [+]

Type: MasteropleidingDuur: 2 jaarCredits: 120Cursusklasse: LM-4Toegang: gratis

De Master's Degree in Architecture combineert de theoretische diepgaande analyse van enkele voorbereidende onderwerpen voor de professionele activiteit met een sterke technische ontwerptoepassing. De leringen van de verschillende ontwerpdisciplines (architecturale compositie, restauratie, stedenbouw en architecturale en bouwtechnologie) worden georganiseerd in laboratoria, waar de leerling, ondersteund door een deel van de theoretische leer, presteert in het tijdschema van les een toepassingsactiviteit, zodat de student meer gespecialiseerde kennis, maar ook vaardigheden verwerft, om complexe en experimentele oplossingen te ontwerpen.... [-]

Italië Parma
September 2019
Italiaans
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Parma

De Master of Science in Computer Engineering heeft tot doel een hooggekwalificeerde professionele figuur te trainen, die kan werken in de informatie- en automatiseringste ... [+]

De Master of Science in Computer Engineering heeft tot doel een hooggekwalificeerde professionele figuur te trainen, die kan werken in de informatie- en automatiseringstechnologie en in alle toepassingssectoren die deze technologieën mogelijk maken. De afgestudeerde zal daarom, met zijn solide voorbereiding, de uitdagingen van een arbeidsmarkt tegemoet kunnen treden die belangrijke kansen zullen bieden in de nasleep van de technologische innovatie van de informatiemaatschappij.

Het studieplan is onderverdeeld in drie specialisatiegebieden die worden geïdentificeerd door de curricula: op internet gerichte informatiesystemen (Sistemi informativi orientations ad Internet), Automation (Automazione) en Industrial Informatics (Informatica industriale). De educatieve en trainingsactiviteiten omvatten ook projecten over geavanceerde technologieën (zoals machine learning, analytics, adaptieve systemen, multisent-systemen, enz.) Die worden uitgevoerd in de universitaire laboratoria en externe bedrijven.... [-]

Italië Parma
Oktober 2019
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Parma

De Master's Degree Program in Chemistry aangeboden door de University of Parma biedt uitgebreid onderwijs en training gericht op de meest moderne aspecten van de chemie. ... [+]

De Master's Degree Program in Chemistry aangeboden door de University of Parma biedt uitgebreid onderwijs en training gericht op de meest moderne aspecten van de chemie.

De aangeboden cursussen variëren van klassieke synthese

Dit programma heeft de keuze uit twee curricula, dwz Biomoleculaire chemie en materiaalchemie. In beide gevallen omvat het programma 12 cursussen met theoretische en experimentele benaderingen.

De leerresultaten worden beoordeeld door 11 examens. Het programma omvat een selectie van keuzevakken en een stage van zes maanden waarvoor een gedetailleerd eindverslag (proefschrift) en de presentatie en discussie voor een examencommissie moeten worden opgesteld.... [-]

Italië Parma
Oktober 2019
Italiaans,Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Parma

Deze Master of Science in Electronic Engineering is gericht op het produceren van afgestudeerden met een hoog niveau van specialisatie in verschillende gebieden. Ons doel ... [+]

Missie en doelen

Deze Master of Science in Electronic Engineering is gericht op het produceren van afgestudeerden met een hoog niveau van specialisatie in verschillende gebieden. Ons doel is om u te helpen begrijpen hoe u dingen moet doen, technologische innovatie kunt begrijpen en promoten.

De cursus is gebaseerd op de volgende basisprincipes: technische training, technische systemen en componenten (analoog, mixed-signal en digitaal IC-ontwerp, ingebed systeemontwerp, elektronische instrumentatie, sensoren, stroomopwekking en distributie, elektrische machines en hernieuwbare energiesystemen, betrouwbaarheid).... [-]

Italië Parma
September 2019
Italiaans
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Parma

De Master of Science in de machinebouw en de voedingsmiddelenindustrie is bedoeld als specifieke doelstellingen: ... [+]

Type: Masteropleiding Duur: 2 jaar Klasse: LM-33 - Klasse van tweede cyclus graden in Werktuigbouwkunde Credits: 120 Toegang: gratis

De Master of Science in de machinebouw en de voedingsmiddelenindustrie is bedoeld als specifieke doelstellingen:

het creëren van een figuur met een solide voorbereiding in de sectoren die kenmerkend zijn voor het ontwerp van machines voor de voedingsindustrie, het ontwerp en beheer van fabrieken voor de voedingsindustrie en het beheer van voedselproductieprocessen;de complementaire nadruk die wordt gelegd op de verdieping van verpakkingen en de duurzaamheid ervan, simulatiemodellen ter ondersteuning van het ontwerp en beheer van fabrieken in de voedingsindustrie en aanverwante activiteiten in verband met de voedingssector.... [-]
Italië Parma
September 2019
Italiaans
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Parma

De cursus in Levensmiddelenwetenschappen en -technologie is bedoeld om afgestudeerden te produceren met goede basis- en praktische kennis in de belangrijkste sectoren van ... [+]

Type: eerste cyclus opleidingAfstudeerles: L-26Duur: 3 jaarCredits: 180Toegang: Beperkt: met inschrijving volgens de chronologische rangorde van het laatste leerjaar

De cursus in Levensmiddelenwetenschappen en -technologie is bedoeld om afgestudeerden te produceren met goede basis- en praktische kennis in de belangrijkste sectoren van de voedingswetenschap en -technologie. Afgestudeerden zullen operationele competenties verwerven voor technische en leidinggevende professionele rollen en voor ondersteunende activiteiten in de controle van voedselverwerking en productie in industrieën, laboratoria en diensten in de voedselproductiesector.

Aan het einde van de cursus krijgen afgestudeerden in Food Science and Technology:... [-]

Italië Parma Altavilla Vicentina
September 2019
Engels,Italiaans
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Parma

De masteropleiding in Handel en consumentenmarketing werd opgericht in 2005. Het was de eerste Master in Marketing in Italië en was bedoeld om specifieke training te geve ... [+]

Waar: Parma, Italië

Taal van instructie: Italiano

Duur: 2 jaar

Maximum aantal studenten: 180

Toelatingsvoorwaarden: De cursus wordt gegeven in het Italiaans, wat ook de taal is die vereist is voor de toelatingstest. De toelatingsproef is een examen dat persoonlijk moet worden afgenomen en wordt tweemaal per jaar, in juli en oktober, afgenomen. Kandidaten moeten beschikken over een diploma in Business of Economics of Statistics, met een minimum van 8 ECTS-credits in Marketing, om te solliciteren voor zitten voor de test. Vereisten worden in detail beschreven in het Italiaans: href = "https://cdlm-tcm.unipr.it/it/iscriversi/test-di-ammissione-e-bando... [-]

Italië Parma
September 2019
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Parma

De tweede graad graad in industriële chemie aan de University of Parma theoretische en praktische cursus waarin de meest geavanceerde aspecten van de chemische industrie ... [+]

Industriële chemie, die de mensheid ten goede komt. De tweede graad graad in industriële chemie aan de University of Parma theoretische en praktische cursus waarin de meest geavanceerde aspecten van de chemische industrie worden aangepakt. Een van de meest opvallende is een van de meest prominente onderzoeken naar energie-efficiënte en zeer selectieve syntheseprocedures. Dit programma bestaat uit 11 verplichte vakken met minimaal één cursus en een laatste laboratorium van minimaal zes maanden. Het tweede niveau Degree-programma in Industrial Chemistry bereidt de afgestudeerde tot een professionele carrière op het gebied van industriële chemie, met mogelijke werkgelegenheid in R... [-]

Italië Parma
Oktober 2019
Italiaans
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Parma

De culturele en professionele doelstelling van de opleiding in management engineering is om professionals te creëren die in staat zijn om organisatorische en managementro ... [+]

Type: GraadcursusDuur: 3 jaarKlasse: L-9 - Klasse van de graden in Industrial EngineeringCredits: 180Toegang: gratis (Ea 'noodzakelijk ingangstest oriëntatie niet-selectieve)

De culturele en professionele doelstelling van de opleiding in management engineering is om professionals te creëren die in staat zijn om organisatorische en managementrollen te vervullen waarvoor basis technologische vaardigheden vereist zijn.

Het culturele profiel wordt gekenmerkt door een interdisciplinaire, flexibele en systemische mentaliteit: de functies die de managementingenieur moet uitvoeren, betreffen de monitoring van de innovatie- en veranderingsprocessen die de bedrijfssystemen in hun fysieke componenten in een steeds belangrijkere mate kenmerken , organisatorisch en informatief.... [-]

Italië Parma Altavilla Vicentina
September 2019
Italiaans
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Parma

De master in Business Administration (IT: Amministrazione e Direzione Aziendale), aangeboden door de University of Parma , is een 2-jarig programma dat studenten de mogel ... [+]

De master in Business Administration (IT: Amministrazione e Direzione Aziendale), aangeboden door de University of Parma , is een 2-jarig programma dat studenten de mogelijkheid biedt om een bestuurlijke en managementcarrière op te zetten op verschillende gebieden ( auditing , accounting , consulting , tax en fiscaal , etc.).

De cursus is anders gestructureerd voor de aanwezige en niet-aanwezige studenten . In het eerste geval, het programma biedt uitdagende mogelijkheden in staat zijn om het debat en discussie tussen studenten en docenten, zoals de talrijke project werken die de student pad, alsmede de mogelijkheid om interviews met de grote bedrijven van het gebied maken karakteriseren stimuleren (en niet alleen van het grondgebied) direct in de universiteit, tijdens een van de vele plaatsing dagen gedurende het hele jaar.... [-]

Italië Parma
Oktober 2019
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

MA

University of Parma

De opleiding "Computer-, elektronica- en telecommunicatie-engineering" is opgezet in overeenstemming met de laatste wettelijke hervormingen van universitaire cursussen en ... [+]

Officiële programmabeschrijving

Computer-, elektronica- en telecommunicatie-engineering

De opleiding "Computer-, elektronica- en telecommunicatie-engineering" is opgezet in overeenstemming met de laatste wettelijke hervormingen van universitaire cursussen en vertegenwoordigt de meest recente ontwikkeling in een gevestigde traditie. In de afgelopen twintig jaar heeft de University of Parma cursussen van verschillende niveaus aangeboden in Computer Engineering, Electronic Engineering en Telecommunication Engineering, met zeer positieve banen en carrièremogelijkheden. Lange termijn monitoring van de loopbaan van afgestudeerden en gegevens van Consorzio Alma Laurea getuigen van hun succes op de werkplek. De cursus is georganiseerd in drie modules:... [-]

Italië Parma
Oktober 2019
Italiaans
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Parma

Het Foundation Year is een voorbereidend programma voor volledige onderdompeling voor internationale studenten die zich willen inschrijven aan de University of Parma of a ... [+]

Officiële programmabeschrijving

Jaar van oprichting

Het Foundation Year is een voorbereidend programma voor volledige onderdompeling voor internationale studenten die zich willen inschrijven aan de University of Parma of aan een Italiaanse universiteit of een muziekconservatorium. Het wordt georganiseerd in samenwerking met A. Boito Music Conservatory in Parma.

Het gaat over toekomstige studenten met een diploma op de middelbare school, maar met taalkundige of culturele hiaten en / of minder dan 12 jaar school, zoals vereist door de wet om toegang te krijgen tot de universiteit in Italië.... [-]

Italië Parma
Oktober 2019
Italiaans
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

MSc

University of Parma

De opleiding in economie en management wil zijn studenten kennis en vaardigheden bieden die nuttig zijn voor het begrijpen van bedrijfsbeheer, het volgen van verschillend ... [+]

Officiële programmabeschrijving

De opleiding in economie en management wil zijn studenten kennis en vaardigheden bieden die nuttig zijn voor het begrijpen van bedrijfsbeheer, het volgen van verschillende profielen en toepassingsgebieden. Deze cursus is de reorganisatie van de vorige, nl. Bedrijfsmanagement, economie en financiën, economie en management en economie en management. Een dergelijke reorganisatie werd uitgevoerd met volledige inachtneming van de nieuwe verplichtingen van Italiaans ministerieel besluit (DM) 270/04. Daarom is de Degree-cursus in Economie en Management in de eerste plaats een volledige erfgenaam van de bovengenoemde Degree-cursussen. De specifieke mogelijkheden voor verdere studie op een bepaald gebied van Economie de andere aangeboden cursussen worden vernieuwd door de activering van specifieke curricula. Studenten moeten het curriculum kiezen dat ze willen bijwonen bij hun inschrijving in het tweede jaar, als volgt: - Het curriculum in Bedrijfseconomie (CLEA, van het Italiaanse acroniem) is bedoeld om studenten en afgestudeerden op te leiden en op te leiden tot professionals met specifieke vaardigheden in bedrijfsbeheer, met name met betrekking tot management- en ICT-systemen;... [-]

Italië Parma
Oktober 2019
Italiaans
Voltijd
3 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Parma

De master in het beheer van voedselsystemen van kwaliteit en gastronomie (voedselkwaliteit) maakt deel uit van een proces van verbetering van de Italiaanse agrovoedingsin ... [+]

Officiële programmabeschrijving

Master in management van voedselsystemen van kwaliteit en gastronomie (voedselkwaliteit)

De master in het beheer van voedselsystemen van kwaliteit en gastronomie (voedselkwaliteit) maakt deel uit van een proces van verbetering van de Italiaanse agrovoedingsindustrie die Parma erkent als een van de belangrijkste industriële clusters in Italië, bekend als de "Italiaanse voedselvallei" ”. Het is in de Food Valley dat een reeks unieke kennis is gecreëerd in de nationale agrifoodscene in combinatie met een overeenkomstige aandacht door studenten die deze industriële realiteit als een concrete professionele uitlaatklep zien.... [-]

Italië Parma
Oktober 2019
Italiaans
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Parma

International Business and Development (IBD) is de cursus voor de eerste graad die volledig in het Engels wordt gegeven en aan de University of Parma in Italië wordt gevo ... [+]

International Business and Development (IBD) is een diploma op het tweede niveau in economie en bedrijfskunde (LM77-economische en zakelijke wetenschappen), volledig onderwezen en onderzocht in het Engels, aangeboden door de afdeling Economie van de universiteit van Parma.

Het is een cursus van twee jaar en na succesvolle afronding krijgen afgestudeerden het "laurea magistrale" of tweede cyclus-diploma.

IBD is ontworpen voor kandidaten met verschillende academische achtergronden en streeft naar een grondige basis in internationale economie en wereldwijde ontwikkeling.

IBD-studenten worden aangemoedigd om gedurende de twee academische jaren ervaring op te doen in het buitenland en kunnen profiteren van een groot aantal kansen.... [-]

Italië Parma
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Parma

De Master's Degree in voedselveiligheid en voedselrisicobeheer is een tweede cyclus (MSc) graad, volledig onderwezen in het Engels, gezamenlijk aangeboden door de Univers ... [+]

Officiële programmabeschrijving

Second Cycle (MSc) Degree-opleiding in voedselveiligheid en voedselrisicomanagement

De Master's Degree in voedselveiligheid en voedselrisicobeheer is een tweede cyclus (MSc) graad, volledig onderwezen in het Engels, gezamenlijk aangeboden door de University of Parma in samenwerking met de Universiteit van Bologna, de Katholieke Universiteit van Piacenza, de Universiteit van Modena en Reggio Emilia, Universiteit van Ferrara.

De cursus wordt aangeboden op het gebied van voedingswetenschappen en -technologieën en is gericht op het voorbereiden van een expert op het gebied van voedselveiligheid, een specifieke figuur die zich bezighoudt met risicobeoordeling en het beheer van voedselrisico's, in een modern perspectief dat alle recente aanwinsten van alle aan ernaar, die niet alleen chemie, technologie en microbiologie van voedsel omvatten, maar ook voeding, toxicologie, wetgeving, economie, logistiek, wiskunde.... [-]

Italië Parma
Vraag informatie aan
Italiaans
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Parma

De Master of Science (MS) in Communication Engineering is een tweejarige afstudeeropleiding. Het heeft tot doel een grondige basis te bieden in Informatie- en Communicati ... [+]

De Master of Science (MS) in Communication Engineering is een tweejarige afstudeeropleiding. Het heeft tot doel een grondige basis te bieden in Informatie- en Communicatietechnologie (ICT), met de nadruk op een methodologische benadering van de analyse en het ontwerp van complexe systemen. Het eerste jaar van de cursus biedt de aspirant-communicatietechnicus degelijke fundamentele achtergrondtools, terwijl hij tegelijkertijd ruimte laat voor interdisciplinair leren door studenten de mogelijkheid te bieden cursussen van andere programma's zoals Engineering of Economics bij te wonen. Het tweede jaar richt zich op specifieke geavanceerde disciplines binnen Communication Engineering en een eindverhandeling.... [-]

Italië Parma
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
University of Parma

De tweede cyclus in Finance en Risk Management (FRIM) is bedoeld om experts te produceren in het beheer van financiële producten en portefeuilles, in analyse en beheer va ... [+]

Officiële programmabeschrijving

Finance and Risk Management (FRIM)

De masteropleiding Finance and Risk Management (FRIM) biedt uitdagende cursussen in het beheer van producten en financiële portefeuilles, de analyse en het beheer van bank- en financiële risico's en, meer in het algemeen, de economische risico's van een bedrijf, het management van financiële instellingen, analyse en beheer van verzekeringsrisico's, kwantitatieve financiering en handel in aandelen en derivaten, mondiale financiering en geopolitiek.

De masteropleiding biedt ook veel carrièremogelijkheden als vermogensbeheerders; financiële systeemtoezichthouders en financiële ratingbedrijven; technische kantoren en programmeerkantoren van organisaties en bedrijven in het financiële systeem; advisering op financieel en verzekeringsgebied; beheer van bedrijfsrisico's en verzekeringsprocessen; portefeuillebeheer; financiële analyses; financieel beheer van industriële en commerciële bedrijven; bedrijfsadviseur; makelaar en verzekeringsagent; bankbediener; private banker; beursbeheerder.... [-]

Italië Parma
Oktober 2019
Italiaans
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Address
Parma, Emilia-Romagna, Italië