University Of Bergamo

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Universiteit van Bergamo ligt in Lombardije, een regio in Noord-Italië met meer dan 10 miljoen inwoners en een van de regio's met het hoogste BBP pro capita in Europa. Met een geschiedenis die ouder zijn dan het fundament van Rome, Bergamo groeide als een belangrijke stad in middeleeuwse tijden en is nu een brug tussen West- en Oost-Europa: de luchthaven is de Zuid-Europese hub voor Ryanair en andere low cost maatschappijen, het draaien van meer dan 9 miljoen passagiers in 2012.

De universiteit van Bergamo is een State University met ongeveer 16.000 studenten (studenten en afgestudeerden), en meer dan 300 promovendi. Het aantal studenten stijgt elk jaar, met een 7% groei per jaar tussen 2001 en 2011. Een medewerker van de 656 leden (331 professoren en onderzoekers, 95, assisterend academisch personeel, 230 administratief en technisch personeel) biedt een dynamische wetenschappelijke en leeromgeving open voor innovaties.

De 7 departementen en de centra voor onderzoek van de Universiteit van Bergamo zijn strikt met elkaar verweven in de stad leven. Ze zijn gegroepeerd in drie campussen gevestigd in drie verschillende gebieden:

Campus van Economie en Recht

in de Stad van Bergamo op loopafstand van het treinstation

Campus van de Geesteswetenschappen in de middeleeuwse stad Upper Campus van de Technische

in Dalmine, de industriële buitenwijken van Bergamo in het science park "Kilometro Rosso"

Locaties

Bergamo

Università degli Studi di Bergamo

Address
Università degli studi di Bergamo
via Salvecchio 19

24129 Bergamo, Lombardy, Italië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

Master