University of Bologna School of Sciences

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Het kennen van de School

De School of Science wordt gekenmerkt door een grote complexiteit gegenereerd door de fusie tot één organisatiestructuur van tal van educatieve en wetenschappelijke realiteit met betrekking tot de basiswetenschappen.

Deze complexiteit maakt het aanbieden van opleidingen van de School of Sciences zeer breed en gevarieerd. Het varieert van computer science aan wiskunde en natuurkunde en sterrenkunde, scheikunde en industriële chemie, biologie, geologie, milieuwetenschappen en natuurlijk om de technologieën voor de instandhouding en restauratie van cultureel erfgoed. Al deze disciplines, maar blijkbaar zeer ver van elkaar worden verenigd door dezelfde strenge en systematische aanpak gebruikt om het onderzoek op hun gebied aan te pakken, en dat is gebaseerd op de formulering van de modellen en hun experimentele bevestiging. In lijn met de Europese normen, de driejarige opleidingen in School of Science aan de prioritaire taak van het verstrekken van de basisopleiding, terwijl het wordt overgelaten aan de Master of Science professionele voorbereiding bijgewerkt kwesties van groot wetenschappelijk belang en relevantie. Kenmerkend voor de School of Science is de nauwe band tussen de educatieve activiteiten van docenten en het onderzoek dat zij binnen de bij de school departementen ontwikkeld. Deze activiteit wordt gekenmerkt in vele gevallen tot een niveau van uitmuntendheid en om deze reden de resultaten en worden op grote schaal verspreid en erkenning nationaal en internationaal. Dankzij de intense wetenschappelijke activiteit verricht binnen de departementen, de student tijdens zijn opleiding (met name in het kader van de Master of Science) heeft de mogelijkheid om workshops bij te wonen en deel te nemen in hen rechtstreeks aan het onderzoek met behulp van hetzelfde instrument ter beschikking van het onderwijzend personeel. De student heeft ook de mogelijkheid om hun opleiding te voltooien door deel te nemen aan "stage" aan externe bedrijven. De internationalisering is een dimensie die inherent zijn aan alle educatief aanbod van de school: de student kan kiezen uit opleidingen aangeboden in samenwerking met andere universiteiten (gezamenlijke programma's en Double Degrees), opleidingen aangeboden volledig in het Engels en heeft de mogelijkheid om deel te nemen in de programma's van de internationale mobiliteit in Europa en in andere landen voor een periode van studie, opleiding en onderzoek.

Cursussen

De organisatie van een universitaire studie is verdeeld in drie cycli: opleidingen van de eerste cyclus en single-cyclus (bachelor, master single-cyclus), Opleidingen voor de tweede cyclus (MSc) opleidingen van de derde cyclus (Doctorates Research en Graduate Schools ). Zijn ook actief professionele cursussen zoals Master van de eerste en tweede niveau, Hoger Onderwijs cursussen, trainingen permanent en intensieve cursussen, zomer en winter school.

master of science

De opleiding, die kan worden benaderd met de middelbare school diploma, duurt drie jaar aan het einde waarvan hij afstudeerde en verkreeg de titel van Doctor.

De Master Course, die kan alleen worden geopend met de mate, duurt twee jaar aan het eind van die volgt op de Master en je krijgt de titel van doctor in de wetenschappen.

Leringen

Voor elke cursus geeft informatie over de educatieve doelstellingen, het curriculum, het onderwijs en de organisatie van de teksten onderzocht alle leringen van de school kan worden gezocht voor leraar, type cursus, opleiding en AA

PhD's

Het doctoraat is het hoogste niveau van het onderwijs in de Italiaanse academische en is gericht op het verwerven van de vaardigheden die nodig zijn voor het uitvoeren van hooggekwalificeerd onderzoek aan universiteiten, publieke en private entiteiten.

specialisatie Scholen

Scholen van specialisatie cursussen zijn post-graduate beroeps- en gespecialiseerd, van fundamenteel belang voor het gedrag van bepaalde beroepsactiviteiten.

Universitaire opleidingen van het hoger onderwijs en voortgezet onderwijs

Universitaire opleidingen van het hoger onderwijs en permanente educatie cursussen aangeboden door de universiteit zijn gericht op werknemers die hun kennis willen verdiepen en updates over onderwerpen die verband houden met hun werk.

meester

De universiteit Masters titels zijn postdoctorale wetenschappelijke specialisatie en hoge permanente en periodieke training, na het behalen van de eerste graad of diploma. Een Master's Degree is een ideale afronding van de opleiding en is een ingang naar de wereld van het werk.

Zomer en winter de school

De Summer en Winter School is een programma van intensieve cursussen onderwijzen van het aanbod gevarieerd, bedoeld om nieuwe eisen van culturele studies en interdisciplinaire voldoen.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
  • Italiaans

Bekijk Master programma's »

Programma's

Deze school biedt ook:

Master

Meester in de chemische innovatie en regelgeving

Campus Voltijd 2 jaar September 2018 Italië Bologna

Het Erasmus Mundus Master Course in Chemical Innovation en Verordening (EMMC chir) is een Joint Master cursus ontwikkeld door het consortium van universiteiten. Dit zijn de Universiteit van de Algarve, de Universiteit van Barcelona, ​​de Universiteit van Bologna en Heriot Watt University. [+]

De Erasmus Mundus Master Course in Chemical Innovation en Verordening (EMMC Chir) een Joint Master cursus ontwikkeld door het consortium van universiteiten. Dit zijn de Universiteit van de Algarve, de Universiteit van Barcelona, ​​de Universiteit van Bologna en Heriot Watt University.

De universiteiten in het consortium hebben overeenstemming bereikt over de volgende Kwaliteitsbeleid ten aanzien van de EMMC Chir:

De missie van de EMMC chir is om haar studenten te voorzien van de alle gereedschappen en de kennis uit de wetenschappelijke, de regelgeving en de economisch oogpunt noodzakelijk is om de risico's van chemische stoffen op verantwoorde wijze te beheren en verantwoordelijkheden dan chemische wetgeving wereldwijd te voldoen. Chir stakeholders zijn een instelling of persoon betrokken bij de risico's van chemische stoffen op mens en milieu, namelijk het Europees Agentschap voor chemische stoffen, de nationale regelgeving voor chemische stoffen lichamen, de chemische industrie bedrijven, en het publiek in het algemeen. Chir zal voortdurend haar curriculum en de structuur te werken op zoek naar de vervulling van de verwachtingen van haar stakeholders door het opstellen van professionals zeer competent om te gaan met de uitdagingen van de chemische innovatie en veilige regulering van chemische stoffen. ... [-]


Contact
Bezoekadres
University of Bologna - Via Zamboni,
Bologna, Emilia-Romagna, 33-40126 IT