Politecnico di Milano - Master School F.lli Pesenti

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Politecnico di Milano is een Italiaanse staatsuniversiteit met een wetenschappelijk-technologisch karakter, opgericht op 29 november 1863 in Milaan onder de naam "Royal High Technical Institute". Zijn vakgebieden en wetenschappelijk onderzoek omvatten engineering, architectuur en design. De Politecnico geeft de academische titels van graad, specialistische graad en onderzoeksdoctoraat vrij en is de site van verschillende onderzoeksdoctoraatscursussen en universitaire meesters. Momenteel heeft de universiteit ongeveer 36.000 studenten ingeschreven.

De 2015 editie van de QS World University Rankings, een van de meest geciteerde en gerenommeerde rankings op internationale universiteiten, plaatst de Politecnico di Milano tot een van de vijfhonderd beste universiteiten ter wereld en in het bijzonder decreten die, voor de Civiel-bouwtechnische gebied en voor de Ontwerpgebied, de Politecnico di Milano ligt respectievelijk als volgt:

- ITALIË: 1e plaats (Civil-Construction Engineering) 1e plaats (ontwerp)
- EUROPA: 4e plaats (Civil-Construction Engineering) 4e plaats (ontwerp)
- WORLD: 13e plaats (Civil-Construction Engineering) 11de plaats (ontwerp)

Fernando Meloni / Unsplash

traditie

Culturele achtergrond:
Italië heeft ongeveer twee derde van het artistieke erfgoed van de wereld, dit volgende tweeduizend jaar leiderschap in de geschiedenis en cultuur van moderne Europese beschavingen. Het is een land dat historische en huidige voortreffelijkheid omvat op het gebied van architecturaal en technisch ontwerp. De Scholen voor Architectuur en Techniek van de Polytechnische Hogeschool van Milaan hebben deze excellenties sinds 1863 tot heden zonder onderbreking bewaard en doorgegeven.


Economische achtergrond:
Milaan is de hoofdstad van Lombardije, een van de economisch meest vitale regio's van Europa; in deze jaren hebben we het over de "nieuwe Renaissance voor Milaan". Al meer dan een eeuw stabiliseert het zijn economische en productieve rol, waardoor het de grootste Italiaanse financiële markt wordt, evenals een van de wereldhoofdsteden van mode en design en de thuisbasis van Expo 2015. Uitmuntendheid van de productie die nog fundamenteler is geworden voor heel Italië door toen de wereldwijde financiële crisis van 2008 een zeer negatieve weerslag had op de economie van ons land en op zijn arbeidsmarkt. Meer dan ooit zijn bedrijven op zoek naar gespecialiseerd personeel dat onmiddellijk een concreet en concreet voordeel voor de organisatie kan brengen: we hebben het over "inzetbaarheid" en "vaardigheden op het gebied van inzetbaarheid".


Geografische achtergrond:
De centrale ligging van Italië in de Middellandse Zee samen met zijn langwerpige vorm, met verschillende klimatologische, ecologische en seismische omstandigheden, zijn uitdagingen voor gedifferentieerde en innovatieve technische en architecturale oplossingen.
Matteo Raimondi / Unsplash

innovatie

De eerder samengevatte voorwaarden en de wil van de schoolleiding staan toe om de F.lli Pesenti Master School te plaatsen als een trainingstool die in staat is de kloof te dichten tussen universitair onderwijs en de innovatie van de beroepen, met name in de wereld van de bouw en Infrastructure.

De internationalisering van het ingenieurs- en architectenberoep stelt voortdurend veranderende uitdagingen voor vanwege de ontwerpkeuzes, waarbij een ingenieurs- en architecturaal werk optimaal moet zijn tussen de verschillende mogelijke opties, soms in onderling conflict daartussen.

Dankzij de voortdurende samenwerking tussen figuren uit de academische wereld, gerenommeerde fabrikanten en professionals, laat de school de masterstudenten alle aspecten van de grote Italiaanse en internationale projecten onder ogen zien, van de voorlopige haalbaarheidsstudie van vastgoedinvesteringen tot de bouwplaats, ontroerend alle projectfasen, het bereiken van het beheer van de gebouwen.

De innovatie die kenmerkend is voor de School is te lezen in het aanbod van de 8 Master Courses (allemaal open voor driejarige afgestudeerden en voor buitenlandse studenten), geactiveerd voor de volgende editie 2016 - 2017 ook ONLINE. Hierdoor kan de onderwijstraditie van de school studenten over de hele wereld bereiken, waardoor ze op de hoogte blijven en een Masters Degree kunnen volgen in Politecnico di Milano zonder te hoeven verhuizen en zonder hun werkactiviteiten te onderbreken. Vanaf de AY 2014-2015 heeft de F.lli Pesenti Master School zijn trainingsaanbod uitgebreid, ook voor diegenen die professioneel willen blijven werken, zonder zich voor een heel jaar te willen binden. Daarom stelt de school, in de verschillende gebieden die er deel van uitmaken, 4 maanden durende specialisatiecursussen en GVB-cursussen voor die professionele opleidingskredieten erkennen aan ingenieurs en architecten. Bovendien zijn de MOOC-georiënteerde ASP (Advanced Study Program) ook van belang, die je tegen een zeer lage prijs alle lessen van een masteropleiding volledig online kunt laten volgen, en zonder dat je veel tijd hoeft te besteden aan het schrijven van de eindthesis. Evenals cursussen georganiseerd met toonaangevende bedrijven zoals Autodesk, Oracle en Siemens. En de partnerschappen met Adecco en Manpower.Fernando Meloni / Unsplash

Samengevat

Het doel van de F.lli Pesenti Master School is om "inzetbaarheid" te creëren door gespecialiseerde en innovatieve vaardigheden aan te bieden aan ingenieurs en architecten op het gebied van projectbeheer, energiebeheer, BIM-management, seismische engineering, forensische engineering en duurzaamheid.

Alle mensen die betrokken zijn bij de F.lli Pesenti Master School werken met als doel onze school een referentiepunt te maken, zowel nationaal als internationaal, voor het creëren van inzetbaarheid in de civiele, bouwkundige en infrastructurele sectoren.

Tegenwoordig hebben bouwbedrijven, technische bedrijven en professionele bedrijven juist deze nodig: gespecialiseerde professionals die in staat zijn om onmiddellijk, effectief en concreet waarde te creëren.

De bekendheid en aanwezigheid, op verschillende manieren, van de talrijke medewerkers in de Grote Italiaanse en Internationale Werken zijn het levensbloed van onze Meesters; de studenten worden actief ingezet en begeleid in deze projecten, waarvan de vele problemen een uniek oefenterrein zijn voor het opleiden van professionals die zich bewust zijn van de unie, fundamenteel voor de toekomstige heersende klasse, en onmisbaar vandaag, tussen universitaire opleiding en technologische-professionele innovatie.

De meesters van de school worden steeds meer gevestigd en erkend in de buitenwereld aan de universiteit. Studenten ontvangen professionele aanbiedingen voordat ze de masterervaring afronden; Het aanbod van professionele functies voor ingenieurs en architecten in het bezit van de Master's Degree is voortdurend toe aan het Schoolsecretariaat.

Locaties

Milaan

Address
Piazza Leonardo da Vinci, 32
20133 Milaan, Lombardy, Italië