Sapienza University of Rome

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Een universiteit kiezen is niet eenvoudig.

U wilt een plek die uw dromen waar kan maken, u kan onderwijzen en u de levensvaardigheden en middelen kan bieden die u een voorsprong in de wereld zullen geven. Sapienza University of Rome is precies die plek. Met meer dan 700 jaar geschiedenis voeden we al eeuwen studenten. Sapienza, opgericht in 1303 als Studium Urbis , is de universiteit met de grootste studentenpopulatie van Europa: ruim 112.000 studenten. Door eeuwenlange kennis en traditie samen te brengen met baanbrekend onderzoek en innovatie, biedt Sapienza een unieke omgeving, waar studenten worden aangemoedigd om ideeën en filosofieën uit te wisselen.
En het vindt allemaal plaats in een van de meest adembenemende steden ter wereld: Rome.

Wij zijn een grote, openbare en uitgebreide Italiaanse universiteit, gespecialiseerd in bijna alle kennisgebieden op alle academische niveaus (bachelors, masters, PhD's, basisjaar en nog veel meer).

Als openbare universiteit komt het grootste deel van onze financiering van de Italiaanse overheid, waardoor we ons collegegeld erg laag kunnen houden, terwijl we de academische vrijheid , uitstekende academische en onderzoeksnormen en indrukwekkende internationale ranglijsten in een breed scala aan disciplines, zoals klassiekers, behouden. & Oude geschiedenis, archeologie, natuurkunde en astronomie, evenals milieustudies, nanotechnologie, cellulaire en gentherapie, ontwerp en lucht- en ruimtevaarttechniek, en vele andere onderwerpen.

Sapienza organiseert in de loop van het jaar ook talloze culturele, sociale en sportieve activiteiten om studenten aan te moedigen een goed afgerond sociaal leven te leiden. Deze omvatten: de "MuSa" -orkesten, -koren en jazzensembles; Sapienza Theatron - Ancient Theatre Group, het RadioSapienza webradiostation en een zeer breed scala aan sportfaciliteiten.

De afgelopen maanden heeft Sapienza zich ook enorm ingespannen om de vele uitdagingen van de COVID-19-pandemie het hoofd te bieden en haar online leer- en studentendiensten en -infrastructuur te verbeteren, terwijl ze tegelijkertijd alle noodzakelijke maatregelen heeft genomen om veilig -persoon die lesgeeft aan een groeiend aantal studenten.

Locaties

Rome

Sapienza University of Rome

Address
Piazzale Aldo Moro,5
00185 Rome, Lazio, Italië
Telefoonnr.
+39 06 49911

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen