Lees de Officiële Beschrijving

Sapienza Universiteit van Rome, opgericht in 1303 door paus Bonifatius VIII, is een van de oudste universiteiten in de wereld en een groot performer van de grootste universiteiten in internationale rankings.

Sinds de oprichting meer dan 700 jaar geleden, heeft Sapienza een belangrijke rol gespeeld in de Italiaanse geschiedenis en is direct betrokken bij belangrijke veranderingen en ontwikkelingen in de samenleving, economie en politiek. Het heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de Italiaanse en de Europese wetenschap en cultuur in alle gebieden van kennis.

De toekomst van de Sapienza begint vandaag dankzij haar rijke verleden en de bijdrage van de hele universitaire gemeenschap, met als voornaamste doelstellingen van onderzoek, onderwijs en opvoeding. Faculteit, studenten, technisch en administratief personeel maken deel uit van deze gemeenschap en dankzij hun respectieve vaardigheden en verantwoordelijkheden, ze dragen allemaal bij aan de reputatie en groei.

De belangrijkste campus, ontworpen door Marcello Piacentini, werd geopend in 1935. Het ligt dicht bij het centrum van de stad, en is de grootste in Europa - een echte stad in een stad waar de onderwijsactiviteiten worden geïntegreerd met bibliotheken, musea en uitgebreide diensten voor studenten. Faculteiten en departementen ook hun activiteiten uitvoeren in gedecentraliseerde locaties in verschillende delen van de stad. Er zijn twee andere universitaire campussen elders in Lazio.

Sapienza biedt een breed scala aan cursussen, waaronder opleidingen, cursussen voor promovendi, 1-2 jaar professionele cursussen en Specialisatie Scholen in vele disciplines, gerund door 63 departementen en 11 faculteiten. Met het academiejaar 2011-2012, de Universiteit ingehuldigd de School for Advanced Studies en evalueert de kandidaten op basis van educatieve verdienste, dat studenten met cursussen en activiteiten die gericht zijn op het stimuleren en ontwikkelen van hun capaciteiten door middel van wetenschappelijke, culturele en interdisciplinaire verrijking biedt.

Het is in elk opzicht een universitair onderzoek en onderwijs: Sapienza voert uitstekende wetenschappelijke onderzoek in de meeste disciplines, het bereiken van indrukwekkende resultaten, zowel op nationaal als internationaal niveau.

Sapienza verbetert ook onderzoek door het aanbieden van mogelijkheden om de academische wereld op een wereldwijde schaal. Dankzij een speciaal programma voor het bezoeken van professoren, veel buitenlandse onderzoekers en docenten regelmatig een bezoek aan de universiteit en een grote bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs- en onderzoeksprogramma's.

Zo'n 8.000 buitenlandse studenten worden regelmatig ingeschreven aan Sapienza. In aanvulling op deze, Sapienza stimuleert internationale uitwisseling: er zijn meer dan 1.100 inkomende en uitgaande uitwisselingsstudenten per jaar, dankzij een aantal mobiliteitsprogramma's.

Missie en Waarden

Sapienza Universiteit van Rome is een gemeenschap waarvan de belangrijkste doelstellingen zijn van onderzoek, onderwijs en opvoeding. Faculteit, studenten, technisch en administratief personeel zijn onderdeel van de gemeenschap en dankzij hun respectieve vaardigheden en verantwoordelijkheden, ze dragen allemaal bij aan de reputatie en groei. Sapienza heeft tot doel een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de kennismaatschappij door middel van onderzoek, onderwijs van hoge kwaliteit en internationale samenwerking. Sapienza is een autonome organisatie, een van de belangrijkste stakeholders in de internationale wetenschappelijke gemeenschap en een fundamentele partner op het gebied van kwaliteit van onderwijs en onderzoek. Bovendien is een cruciaal onderdeel van de lokale en nationale economie.

Fundamentele waarden die Sapienza identiteit te definiëren zijn:

Vrijheid van denken en onderzoek, om pluralistische cultuur garanderen en ideeën; Maatschappelijke verantwoordelijkheid, zodat onderzoek en onderwijs bij te dragen aan de sociale en economische ontwikkeling van de Italiaanse samenleving, haar steden en de natie; Autonomie op het gebied van onderwijs, onderzoek en organisatie; Concurrentie, binnen en buiten de universiteit systeem; Deelname van alle docenten, studenten, technische en administratieve personeel; Nauwe interactie tussen onderwijs en onderzoek om meer te bevorderen integratie; Innovatie in onderzoek en onderwijs als een vorm van toekomstige investeringen; Transparantie, met name tussen de universiteit en haar studenten; Continue verbetering als leidend principe in de organisatie en beheer; Ontwikkeling van professionele vaardigheden door middel van educatieve processen; Effectieve diensten voor studenten en andere leden van de gemeenschap

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:


Sapienza University of Rome

ARCHMAT is een 2-jarige Erasmus Mundus Master Cursus (120 European Credit Transfer Scheme - ECTS) binnen een consortium van 3 HEI (Evora-UE, Rome-UNIROMA1, Thessaloniki-A ... [+]

ARCHMAT is een 2-jarige Erasmus Mundus Master Cursus (120 European Credit Transfer Scheme - ECTS) binnen een consortium van 3 HEI (Evora-UE, Rome-UNIROMA1, Thessaloniki-AUTH) als volledige partners, 7 HEI (Avignon-UA, Palermo -UNIPA, Zaragoza-UNIZAR-ICMA, Fez-UF, Rio de Janeiro-UERJ, Polytechnische universiteit van Turijn - POLITO en Universidad de Burgos - UBU) en 3 niet-HEI-onderzoekscentra (Laboratorio Jose Figueiredo / Instituto dos Museus e da Conservasca- IMC, Wetenschappelijk Laboratorium Musei Vaticani-MV, Archeologisch Museum van AIANI) als geassocieerde leden, studenten voorzien van gespecialiseerde vaardigheden in archeologie en analytische charaterisatie van materialen uit de prehistorie (megalithisch) tot klassieke tijden (Grieks en Romeins)... [-]

Italië Rome
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Sapienza University of Rome

Het Masters-programma in wetenschap en technologie voor het behoud van cultureel erfgoed leidt deskundigen op in archeometrie en instandhoudingswetenschap. Het programma ... [+]

Het Masters-programma in wetenschap en technologie voor het behoud van cultureel erfgoed leidt deskundigen op in archeometrie en instandhoudingswetenschap. Het programma biedt studenten met specialistische vaardigheden in de multi-analytische karakterisering van een breed scala aan materialen met betrekking tot archeologie en cultureel erfgoed, wetenschappelijke methoden en geavanceerde technologieën in de studie van het behoud.

6 ECTS in humaniora en economische disciplines (bijv. Museologie, geschiedenis van restauratie en technieken van artistieke productie, en wetgeving inzake cultureel erfgoed)

De vereiste minimale Engelse taal is niveau B2 (IELTS).

[-]
Italië Rome
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Sapienza University of Rome

De Masters of Science in Engineering in Artificial Intelligence and Robotics (LM-28224) heeft tot doel studenten de kennis en het vermogen om kunstmatige intelligentie en ... [+]

De Masters of Science in Engineering in Kunstmatige Intelligentie en Robotica (LM-28224) heeft tot doel studenten kennis en bekwaamheid te bieden bij het ontwerpen en implementeren van kunstmatige intelligentie en robotsystemen, evenals de interdisciplinaire vaardigheden die essentieel zijn voor het beheer van complexe projecten en hun impact op de samenleving.

Computer Engineering is een van de snelst groeiende velden en biedt op bijna elk gebied onbeperkte mogelijkheden. Studenten leren om:

Ontwerp en geavanceerde kenniseconomie en multi-agent software systemen te ontwikkelen; Ontwerp en robotsystemen voor diensten en industriële toepassingen, met inbegrip van veiligheid en ... [-]
Italië Rome
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Sapienza University of Rome

De Masters in Economie en Communicatie voor Management en Innovatie is een multidisciplinair programma dat specifiek op basis van de behoeften van de ondernemingen en Con ... [+]

De Masters in Economie en Communicatie voor Management en Innovatie is een multidisciplinair programma dat specifiek op basis van de behoeften van de ondernemingen en Confindustria, de belangrijkste Italiaanse Vereniging van Ondernemers. Het programma is gebaseerd op enterprise wetenschap, digitale communicatie en toegepaste informatica.

Het doel is om professionals die in staat zijn om de multi-disciplinaire eisen van de moderne onderneming te voldoen, de uitbreiding van de traditionele curricula van de single-faculteit programma's en gieten economie, informatica en sociale wetenschappen zullen trainen. Het programma zal studenten met vaardigheden in enterprise communicatie, innovatie process management vaardigheden, en enterprise strategieën en instrumenten voor innovatieve en internationale context.... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Sapienza University of Rome

Master's Degree in Architecture-Conservation is een 2-jarig programma dat volledig in het Engels wordt gegeven aan de Sapienza University of Rome . Het komt overeen met d ... [+]

Het Masters-programma in de architectuur (conservatie), dat zich voornamelijk richt op het Italiaanse architecturale erfgoed, heeft tot doel studenten op te leiden om het bestaande architecturale en ecologische erfgoed te consolideren en te behouden en hoogwaardige projecten te ontwikkelen die rekening houden met de relatie tussen nieuwe projecten, het milieu en de historische aspecten.

Het programma brengt een reeks verschillende disciplines samen, waaronder geesteswetenschappen en technisch-wetenschappelijke onderwerpen, om studenten voor te bereiden op het werken als architecten met specifieke competenties in bouwprocessen en het behoud van bestaande structuren. In het bijzonder zal het tweejarige programma dieper ingaan op de belangrijkste competenties verworven met de Bachelors Degree en zal het gaan over:... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Engels
Voltijd
Deeltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Sapienza University of Rome

Het Masters Programma in Economie (LM-28676) biedt studenten de tools die nodig zijn om economische mechanismen, financiële markten en organisaties te analyseren en het m ... [+]

Het Masters Programme in Economics (LM-28676) biedt studenten de tools die nodig zijn om economische mechanismen, financiële markten en organisaties te analyseren en het micro- en macro-economisch gedrag van individuen en instellingen te voorspellen.

Het programma begint met werk natuurlijk ontworpen om te consolideren en verbeteren van inzicht in de economische beleid en de politieke economie van studenten. Vervolgens heeft de aandacht zich tot specifieke aspecten van de economische studies en kwesties met betrekking tot kwantitatieve methoden, sociologie, rechten en enterprise studies.

In het bijzonder, de Masters Programma in Advanced Economie is gericht op economische onderzoekers die zich kunnen ontwikkelen:... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Sapienza University of Rome

Het Masters Degree Program in Nanotechnology Engineering leidt ingenieurs op bij het ontwerpen, ontwikkelen en beheersen van complexe systemen op basis van nanotechnologi ... [+]

Het Masters Degree Program in Nanotechnology Engineering leidt ingenieurs op bij het ontwerpen, ontwikkelen en beheersen van complexe systemen op basis van nanotechnologie. Vertrekkend vanuit hun basale ingenieursachtergrond, zullen studenten kennismaken met de basisinstrumenten die nodig zijn om op nanoschaal werkende systemen onder de knie te krijgen met als doel het bedenken, ontwerpen en karakteriseren van micro- en nano-apparaten.

[-]
Italië Rome
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Sapienza University of Rome

De Ruimte en Astronautical Techniek Masters Programme (LM 20) biedt studenten met specifieke vaardigheden met betrekking tot ruimtemissie planning en de analyse en het on ... [+]

[-]
Italië Rome
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Sapienza University of Rome

Het programma richt zich op de elektrische problemen die verband houden met de omzetting van energie, distributie en opslag en het beheer, design, veiligheid en controle ... [+]

Het programma richt zich op de elektrische problemen die verband houden met de omzetting van energie, distributie en opslag en het beheer, design, veiligheid en controle kwesties energiesystemen relevant, technologie voor hernieuwbare energie, zoals windmolens, zonnepanelen, brandstofcellen, marine turbines, biomassa zijn en geo-thermische energie systemen. Bovendien zullen studenten ook studeren energie-systeem integratie, met name met betrekking tot energie-efficiëntie en de distributie in stedelijke gebieden en in het concept van slimme steden.

Specifieke modules zorg kernenergiesystemen. De fundamenten van de atoom- en kernfysica zijn studies, evenals technologische oplossingen voor reactoren, kerncentrales en de nieuwe generatie configuraties. Speciale aandacht wordt besteed aan kwesties in verband met de risicobeoordeling en de controle, veiligheidsprocedures en het beheer van afvalstoffen.... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Sapienza University of Rome

Het Masters-programma in Mechanical Engineering (LM-27596) omvat een tweejarig Masters of Science-programma in Mechanical Engineering Design. ... [+]

Het Masters-programma in Mechanical Engineering (LM-27596) omvat een tweejarig Masters of Science-programma in Mechanical Engineering Design.

Het programma is bedoeld om jonge ingenieurs te voorzien van hoogwaardig universitair onderwijs over R & D-ontwerpprocessen en de ontwikkeling van innovatieve technische oplossingen door middel van een interdisciplinaire aanpak en probleemoplossing.

Studenten kunnen ook geavanceerde cursussen volgen over kernthema's zoals: turbo-machines ontwerpen, energiecentrales en hernieuwbare energiesystemen, CAD-CAE-methoden, productiesystemen en operationeel beheer, en controlesystemen en dynamica.

Van aanvragers wordt verwacht dat ze een sterke academische achtergrond hebben in de werktuigbouw (een bachelors degree in mechanical engineering heeft de voorkeur) en geavanceerde kennis van wiskunde en natuurkunde.... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Sapienza University of Rome

Het Masters-programma in Europese Studies (LM-90) heeft als doel hooggeschoolde professionals op te leiden die zullen werken in het internationale kader en in toenemende ... [+]

Het Masters-programma in Europese Studies (LM-90) heeft als doel hooggeschoolde professionals op te leiden die zullen werken in het internationale kader en in toenemende mate mondiale economische en juridische context die zich ontwikkelt door het proces van Europese integratie.

Het programma biedt studenten geavanceerde kennis en vaardigheden met betrekking tot methodologieën, culturele aspecten en professionele vereisten die hen in staat zullen stellen om originele oplossingen te ontwikkelen voor de juridische, economische, sociale en historische problemen die zich voordoen in de nieuwe Europese en internationale scenario's.

[-]
Italië Rome
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Sapienza University of Rome

Het Masters-programma in Cognitive Neuroscience (LM-51) biedt inzicht in de neurale correlaten van cognitieve processen en de relatie tussen de ontwikkeling van de geest ... [+]

Het Masters-programma in Cognitive Neuroscience (LM-51) biedt inzicht in de neurale correlaten van cognitieve processen en de relatie tussen de ontwikkeling van de geest en de hersenen. Dit programma, dat in het Engels wordt gehouden, heeft als doel psychologen op te leiden om specifieke cognitieve gebreken te identificeren, hun impact op emotionele toestanden en de kwaliteit van het leven van de patiënt te evalueren, en passende rehabiliterende maatregelen te nemen.

Studenten begeleiden onderzoek en andere onderwijsprojecten in neuropsychologie, cognitieve psychologie, psychobiologie en fysiologische psychologie en kunnen hun proefschrift voltooien bij de onderzoekslaboratoria van het departement of bij partnerlaboratoria, waaronder IRCCS Santa Lucia Foundation, CNR Institute of Sciences and Technologies of Cognition, en het Instituut voor Cellulaire Biologie en Neurobiologie.... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Engels
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
Sapienza University of Rome

De Masters-programma in Computer Science (LM-28225) biedt studenten met een algemene kennis van de informatica, alsmede diepgaande kennis op een aantal specifieke nieuwe ... [+]

Het Masters-programma in de computerwetenschappen (LM-28225) biedt studenten een algemene kennis van de computerwetenschappen en een grondige kennis van een aantal specifieke opkomende toepassingsgebieden.

Studenten op de Masters programma kan kiezen uit een van de vier curricula:

Informatiekunde en toepassingen

De "Information Science and Applications" curriculum biedt studenten met een compleet overzicht van de informatica als een gebied van studie en richt zich op de toepassing van Computer Science aan praktische zaken.

Multimedia Computing and Interaction

De "Multimedia Computing en Interactie" curriculum biedt studenten kennis over de fundamentele methoden en technieken die nodig zijn voor de verwerking en de interactie met multimedia-inhoud (dwz afbeeldingen, tekst, audio en video materiaal). Studenten worden opgeleid tot specialisten en professionals die in staat zijn om te ontwerpen, ontwikkelen en multimedia-systemen en software te onderhouden zijn.... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Sapienza University of Rome

De Masters-programma in ontwikkeling en internationale samenwerking - Economics for Development (LM-28209) biedt studenten met een gevorderd begrip van een scala van gebi ... [+]

Het Masters-programma in ontwikkeling en internationale samenwerking - Economie voor ontwikkeling (LM-28209) biedt studenten een geavanceerd inzicht in een verscheidenheid aan gebieden (waaronder sociologie, economie, politieke wetenschappen, geschiedenis en recht) en de instrumenten die nodig zijn om te analyseren en te analyseren interpreteren van de sociale, economische, juridische en institutionele contexten die ontwikkelingslanden kenmerken.

Het programma richt zich op de evaluatie en het beheer van internationale samenwerkingsprogramma's op het gebied van politiek, economie, financiën, gezondheid en recht.

Politieke en economische globalisering vraagt ​​om nieuwe professionele cijfers die in staat van begrip zijn, beoordelen en beheren van de sociale, culturele en economische uitdagingen die ons te wachten staan. De competenties en tools die nodig zijn om te analyseren en te werken in deze context vereisen een enorme multi-disciplinair inzicht in de internationale scenario.The Masters-programma richt zich ook op de methoden in dienst van bi- en multilaterale organisaties samenwerking om programma's en vredesmissies te ontwikkelen.... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Sapienza University of Rome

Het Masters-programma in Data Science (LM-28176) is een nieuw programma dat volledig in het Engels wordt onderwezen. ... [+]

Het Masters-programma in Data Science (LM-28176) is een nieuw programma dat volledig in het Engels wordt onderwezen. Het is een gezamenlijk initiatief van de i3S-faculteit waarbij de expertise van vier afdelingen wordt gecombineerd:

Informatica (DI) Computer Science (DIAG) Information Engineering, Elektronica en Telecommunicatie (DIEET) Statistieken (DSS)

De opmerkelijke toename van het volume en de complexiteit van beschikbare gegevens - en de nieuwe technologie die is ontwikkeld om deze te verwerken - vereist een gecombineerde multidisciplinaire aanpak voor het ontwerpen van een algemene strategie om gegevens om te zetten in bruikbare informatie.

Belangrijke ingrediënten voor het ontwikkelen van een succesvolle strategie onder meer data manipulatie en visualisatie, grootschalige computing, statistische modellen, leertechnieken en algoritmische denken.... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Sapienza University of Rome

Het Masters-programma in Transport Systems Engineering (LM-27592) biedt studenten de kennis en hulpmiddelen die nodig zijn voor het beheer van een breed scala aan activit ... [+]

Het Masters-programma in Transport Systems Engineering (LM-27592) biedt studenten de kennis en hulpmiddelen die nodig zijn voor het beheer van een breed scala aan activiteiten met betrekking tot de planning, programmering, bediening en bewaking van transportsystemen en hun individuele componenten.

In het bijzonder zullen de studenten kennis en methodieken te verwerven:

Optimaliseren van het gebruik van de infrastructuur en diensten voor het vervoer over de weg, spoor, lucht en over zee; Ontwerp transport systemen en hun componenten, zoals: infrastructuur, diensten, voertuigen, terminals en planten; Model voertuigen stromen op multimodale netwerken om de mobiliteit van personen ... [-]
Italië Rome
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Sapienza University of Rome

De ranglijsten van universiteitsuniversiteiten erkennen de voortreffelijkheid van de afdeling Sapienza Physics en de superieure kwaliteit van onze les- en laboratoriumtra ... [+]

De ranglijsten van universiteitsuniversiteiten erkennen de voortreffelijkheid van de afdeling Sapienza Physics en de superieure kwaliteit van onze les- en laboratoriumtraining. [-]
Italië Rome
Oktober 2019
Engels
Voltijd
Campus
Lees meer in Nederlands
Sapienza University of Rome

AtoSiM is een tweejarige opleiding tot master in de fysica of chemie gericht op computermodellering van fysische, chemische en biomoleculaire systemen. ... [+]

AtoSiM is een tweejarige opleiding tot master in de fysica of chemie gericht op computermodellering van fysische, chemische en biomoleculaire systemen. AtoSiM wordt gezamenlijk beheerd door:

Ecole normale supérieure de Lyon, Frankrijk Universiteit van Amsterdam, Nederland Vrije Universiteit Amsterdam, Nederland Università degli studi di Roma, "la Sapienza", Italië

Deze tweejarige opleiding biedt een kwalificatie op hoog niveau op het snel groeiende gebied van computermodellen in fysische, chemische en bio-moleculaire wetenschappen. Deze sterk geïntegreerde cursus bestrijkt een hele reeks technieken: van kwantummechanische atomistische beschrijvingen tot grofkorrelige mesoscopische modellen. Bijzondere toepassingsgebieden zijn onder meer gecondenseerde materie en statistische fysica, chemie, fysische chemie, materiaalkunde en theoretische biomoleculaire wetenschap. De opleiding is opgedeeld in vier delen. Alle studenten volgen eerst cursussen in Amsterdam, vervolgens in Rome en uiteindelijk in Lyon om een ​​drievoudig diploma te behalen. ... [-]

Italië Rome Nederlanden Amsterdam Frankrijk Lyon  + 2 Meer
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Oktober 2020
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Sapienza University of Rome

Het Masters-programma in Product Design is een studio-gebaseerd programma voor studenten die hun vermogen om te innoveren willen slijpen. ... [+]

Het Masters-programma in Product Design is een studio-gebaseerd programma voor studenten die hun vermogen om te innoveren willen slijpen.

Kandidaten moeten geïnteresseerd zijn in de integratie van ontwerp, technologie, cultuur en het bedrijfsleven. Het programma moedigt creatief denken en kritische reflectie aan als fundamentele ontwerptools voor de ontwikkeling van nieuwe objecten en ideeën om het leven van mensen te verbeteren.

In het bijzonder moedigt de Masters of Science in Product Design studenten aan en traint ze om:

Verken nieuwe culturele talenExperimenteer met nieuwe technologie en materialenOntwikkel concepten voor innovatieCommuniceer met verschillende vormen van kennisWerk samen met internationale bedrijvenLeef in een multiculturele omgevingOntmoet creatieve mensen... [-]
Italië Rome
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Sapienza University of Rome

Inzicht in genetische en moleculaire concepten toegepast op de diagnose en behandeling van genetische ziekten; ... [+]

Inzicht in genetische en moleculaire concepten toegepast op de diagnose en behandeling van genetische ziekten; [-]
Italië Rome
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Sapienza University of Rome

Het Masters Programme in Fashion (LM-65) bereidt studenten voor op hoge verantwoordelijkheden in de modewereld, evenals de relaties met figuratieve kunst, communicatie en ... [+]

Instrumenten om de menselijke, historische en culturele invloeden te analyseren die een rol spelen bij de productie, het gebruik en de commercialisering van kleding, zowel in termen van historische / antropologische symbologie als dynamiek van de ondernemende markt. Communicatieve vaardigheden, taalkundige en technologische media, kennisverwerving en transmissiesystemen; Mode-industrie geschiedenis en kleding trends. [-]
Italië Rome
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Sapienza University of Rome

De Masters of Science Programme in Business Management (LM-28234) is bedoeld om studenten te voorzien van de kennis, vaardigheden en know-how die nodig zijn voor manageme ... [+]

Het Masters of Science-programma in bedrijfsmanagement (LM-28234) heeft als doel studenten kennis, vaardigheden en knowhow te bieden die nodig zijn voor management- en ondernemersrollen in bedrijven, evenals bedrijfsadviseurs.

Het programma integreert fundamentele en transversale kennis en biedt studenten met een inter-functionele en ondernemend perspectief om hen voor te bereiden op leidinggevende functies.

Studenten kunnen ook een aanvraag voor een double degree programma: eerste jaar aan Regent's University, in Londen, en het tweede jaar in Rome bij Sapienza University.

Studenten zullen verwerven:

Diepgaande kennis van management, economie, wiskunde, statistiek en de wet Probleemoplossende vaardigheden Specifieke competenties in het bestuur, marketing en duurzaamheid ... [-]
Italië Rome
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Sapienza University of Rome

De Masters-programma in de ingenieurswetenschappen in Computer Science (LM-28223) richt zich op software engineering specialisten en onderzoekers te ontwikkelen met zowel ... [+]

Het Masters-programma in Engineering in Computer Science (LM-28223) heeft tot doel software engineeringspecialisten en onderzoekers te ontwikkelen met zowel theoretische als praktische kennis van informatiesystemen.

Het programma richt zich op onderzoek, ontwerp en ontwikkeling van computerhardware en -software, en biedt projectmanagement en leiderschapskwaliteiten die nodig zijn voor een verantwoordelijke carrière in engineering

Meer gedetailleerd, het Masters-programma in Engineering in Computer Science biedt studenten de mogelijkheid om hun kennis toe te passen op alle aspecten van het ontwerp van computersystemen. Dit bevat:

Identificeren van de beste ontwerp, het beheer en het onderhoud oplossingen voor IT-systemen en applicaties; Maat op maat en innovatieve IT-architectuur en op basis van geavanceerde technologie toe te passen; Bedenken en ontwerpen van innovatieve IT-producten; Ontwerpen, ontwikkelen en begeleiden IT-strategieën voor organisaties; Ontwerpen, ontwikkelen en begeleiden, in samenwerking met andere professionals, de ontwikkeling van specifieke toepassingen (dat wil zeggen, robotica, telecommunicatie, enterprise management). ... [-]
Italië Rome
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Sapienza University of Rome

Het Masters-programma in regeltechniek (LM-26651) biedt studenten een interdisciplinaire en methodologische benadering die geschikt is voor een grote verscheidenheid aan ... [+]

Het Masters-programma in regeltechniek (LM-26651) biedt studenten een interdisciplinaire en methodologische benadering die geschikt is voor een grote verscheidenheid aan studenten met een eerste cyclus in informatica, industriële techniek, informatica, wiskunde of natuurkunde.

Het programma introduceert studenten aan de basismethodieken van automatische controle, met inbegrip van:

Modellering en identificatie van dynamische systemen; Meting verwerking en online filtering van sensorgegevens; Gebruik van feedback te verwerken gedrag te stabiliseren en de prestaties te optimaliseren; Geïntegreerde automatische controlesysteem ontwerp.

Deze concepten van toepassing op een groot aantal technische sectoren en zijn vaak nodig om de interactie van andere technologieën met geavanceerde toepassingen mogelijk, zowel in de industrie en dienstverlening automatisering.... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Engels
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Sapienza University of Rome

De Special Degree in Aerospace Engineering (Code LM-28400) is bedoeld om deskundigen die kunnen worden gebruikt in geavanceerd onderzoek en ruimtevaart ontwikkeling centr ... [+]

De Special Degree in Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek (Code LM-28400) heeft tot doel experts te ontwikkelen die kunnen worden ingezet in geavanceerde onderzoeks- en ontwikkelingscentra voor lucht- en ruimtevaart. Studenten ervaren een systeemgerichte aanpak van de lucht- en ruimtevaart, dat is niet gebruikelijk in de industrie als de complexiteit van elk subsysteem drijft ingenieurs te concentreren op enkele aspecten.

De speciale master Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek is een tweejarig programma bedoeld voor studenten met een Italiaanse masters (Laurea Magistrale) in een ingenieursdiscipline, behaald na 5 jaar studie of een gelijkwaardig diploma behaald in het buitenland. Het kan echter worden teruggebracht tot één jaar voor studenten met een Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek die zijn behaald aan het einde van 5 jaar universitaire studieprogramma's..... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Engels
Voltijd
1 - 2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

Presentation Sapienza University of Rome