Scuola Politecnica di Design SPD

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Scuola Politecnica di Design SPD

Een creatieve workshop voor het ontdekken, begrijpen en uitwisselen van ideeën en ervaringen.
De allereerste school in Italië voor ontwerp en communicatie, opgericht in 1954.

Sinds 1954 heeft deze school met Italiaans design gewerkt, het zien groeien en zich ontwikkelen tot wat we nu kennen. De kunstenaar Nino di Salvatore richtte SPD op in 1954. Als schilder en beeldhouwer heeft hij kunstenaars, ontwerpers, professionals en studenten uit vijf verschillende continenten geboeid en bijeengebracht. Bruno Munari, Gio Ponti, Max Huber, Pino Tovaglia, Isao Hosoe hebben allemaal lesgegeven aan de SPD. Gasten op de school zijn onder andere Achille Castiglioni, Rodolfo Bonetto, Roberto Sambonet, Donald Norman en Tomato. Tegenwoordig werken we samen met onze jonge ontwerpers, experimenteren we met echte projecten en ontwerpen en trainen we nieuw talent: Piero Lissoni, Stefano Giovannoni, Denis Santachiara en Andrea Branzi.

Er zijn altijd dingen die je kunt ontdekken, heroverwegen, transformeren. In Milaan, de hoofdstad van design, organiseert SPD jaarlijkse mastercursussen. Met meer dan 50 jaar ervaring in het veld , variëren deze cursussen van productontwerp tot interieurontwerp, van communicatie tot multimedia. Didactiek is gepersonaliseerd, in een omgeving van menselijke omvang die gemakkelijk contact met de faculteit en het personeel bevordert.

De studieprogramma's hebben een sterke gerichtheid op echte projecten en houden nauw contact met bedrijven en professionals.

Awards

Een buitengewoon verleden was uiterst lonend met uitzonderlijke erkenning van de school: met de tentoonstelling in de Biennale di Venezia in 1986, in de Carrousel du Louvre en in het Centre Georges Pompidou in Parijs; de 'Medaglia d'Oro' op de tiende Triënnale in Milaan en zelfs de 'Compasso d'Oro' uitgereikt door de ADI -Associazione Disegno Industriale in 1994; om nog maar te zwijgen van de eer tweemaal de SMAU-prijs voor Industrieel Ontwerpen te mogen ontvangen

Locaties

Milaan

Address
Scuola Politecnica di Design SPD Via Carlo Bo 7
20143 Milaan, Lombardy, Italië