Rome University of Fine Arts (RUFA)

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

RUFA, echte dromen en concrete projecten

RUFA, Rome University of Fine Arts, is een multidisciplinair, internationaal educatief centrum - wettelijk erkend door het ministerie van Onderwijs, Universiteit en Onderzoek (MIUR) - en biedt gezaghebbende, innovatieve cursussen op het gebied van kunst, design en communicatie. RUFA werkt in samenwerking met gerenommeerde professionals en prestigieuze ondernemingen, waarbij de theoretische voorbereiding van haar studenten bij uitstek wordt gegarandeerd, daarnaast voortdurend bijgewerkte methodologisch-operationele begeleiding terwijl de werkplek en de huidige markttendensen scherp in de gaten worden gehouden. RUFA is opgericht in 1998 met als doel om binnen een enkele Academie de ambities van Italiaanse en buitenlandse studenten en die van de oprichter, Maestro Alfio Mongelli, te vervullen. , het verstrekken van een artistieke opleiding van het hoogste kaliber en sterke, concrete toekomstperspectieven op werkgelegenheid.

Actuele en stimulerende trainingsvoorstellen

RUFA biedt een groot aantal trainingsvoorstellen die enkele van de meest opwindende en meest gevraagde studiegebieden omvatten. Geleid en geadviseerd door de hoofden van de afdeling voor visuele kunst en de afdeling voor ontwerp en toegepaste kunsten / nieuwe technologieën voor de kunsten, kunnen studenten op RUFA hun toekomstige professionele carrière kiezen uit acht verschillende Bachelor of Arts-opleidingen:

Schilderij / Sculptuur / Decorontwerp / Grafisch ontwerp / Strips en illustratie / Ontwerp / Bioscoop / Fotografie.

En van acht Master of Arts-opleidingen:

Multimedia Kunst en Design / Visueel en Innovatieontwerp / Computeranimatie en Visuele effecten / Filmkunsten / Decorontwerp / Beeldhouwwerk / Schilderen / Grafische kunsten.

Voor senioren en alle studenten die een verdere gespecialiseerde opleiding nodig hebben, biedt RUFA ook verschillende korte cursussen, Masters en geavanceerde cursussen aan.

RUFA werkt al vele jaren intensief samen met het prestigieuze KDU University College in Maleisië en heeft samen een Master in Visual and Innovation Design-programma's opgezet. Tussen de twee universiteiten is een zeer dynamische, culturele uitwisseling en uitwisseling van ideeën en ontwerpen ontwikkeld, gericht op de educatieve verrijking van studenten die aan beide instellingen zijn ingeschreven. De interpenetratie tussen oude en hedendaagse traditie is slechts één cultureel kostuum dat de Romeinse universiteit deelt met haar Maleisische tegenhanger. In de afgelopen jaren zijn de relaties tussen de twee instituten verder bevorderd dankzij beurzen. RUFA en KDU University College zijn het volledig eens over de enorme groeikansen die deze synergie biedt, en inderdaad, Hon Wei Min, vice-president van de Maleisische universiteit, heeft verklaard dat: “Wij zijn ervan overtuigd dat onze studenten veel van grote waarde kunnen leren van RUFA die vervolgens terug naar huis kan worden overgedragen. Beide landen hebben een extreem oud cultureel erfgoed, gekoppeld aan een even sterke geest voor artistieke expressie, en de ontmoeting en fusie van de twee kan alleen maar aanleiding geven tot veel nieuwe, positieve ideeën. Wij geloven in jou en jij gelooft in ons ”.

Het onderliggende doel is altijd dat we ons ontvankelijk maken voor besmetting tussen verschillende talen, transversaliteit, onderzoek en experimenten.

Op maat gemaakte methode

De RUFA-trainingsmethode is gebaseerd op een onderscheidende en gespecialiseerde lesmethode, die zich richt op het volgen van het curriculum van de universiteit en professionele training.

Tijdens hun RUFA-studiejaren kunnen studenten laboratoria, workshops, ervaringslessen, tentoonstellingen, presentaties en debatten bijwonen. Dit zijn allemaal eigentijdse en efficiënte hulpmiddelen die studenten dichter brengen bij de realiteit van het professionele personeel. Om het meeste uit hun studies te halen, moedigt RUFA studenten aan om gebruik te maken van de beschikbare kansen om een solide theoretische en praktische basis op te bouwen. Ze kunnen dan geïnspireerde kunst maken die interdisciplinaire contaminatie, transversale verrijking en innoverende experimenten combineert.

Omdat RUFA een tijdgenoot is, wil het onderwijzen en trainen met zijn hart gericht op traditie en zijn denken geprojecteerd in de toekomst.

Studeren in Rome

Terugkijken in de tijd, naar de toekomst

Het bestuderen van creatieve kunsten in een atmosfeer die is vervuild met stimuli en inducements van de hoogst mogelijke relevantie biedt onschatbare voordelen. Rome was de bakermat van de Renaissance en, nog altijd, is het historische en artistieke erfgoed van de stad een embleem van wereldwijde faam. Maar Rome is ook een stad die voortdurend verandert, waar dynamische, opwindende nieuwe talen het een podium bieden voor nieuwe, opwindende hedendaagse trends. De grote verscheidenheid die wordt aangeboden in de musea en galerieën van de stad is het meest voor de hand liggende bewijs hiervan. Inderdaad, Rome heeft niet alleen een illustere klassieke proffering, maar ook een stimulerende kalender van evenementen en initiatieven die onder de vlag van nieuwe trends vallen, gaande van kunst tot muziek en zelfs cartoonwerk.

Laat de kans om te studeren in het midden van de turbinemotor van artistieke prikkels die Rome is niet voorbijgaan. Hier studeren betekent in de geschiedenis van de toekomst stappen!

Locaties

Rome

Address
Sede Centrale
Via Benaco, 2

Rome, Lazio, Italië

Rome

Address
Via Taro, 14
Rome, Lazio, Italië

Rome

Address
Via Degli Ausoni, 7
Rome, Lazio, Italië

Rome

Address
Via Benaco, 12
Rome, Lazio, Italië

Rome

Address
Via Benaco, 1b
Rome, Lazio, Italië

Rome

Address
Via Lariana, 14
Rome, Lazio, Italië

Rome

Address
Via Lariana, 8
Rome, Lazio, Italië