Lees de Officiële Beschrijving

RUFA, echte dromen en concrete projecten.

RUFA, Rome University of Fine Arts, is een multidisciplinair, internationaal educatief centrum - wettelijk erkend door het ministerie van Onderwijs, Universiteit en Onderzoek (MIUR) - en biedt gezaghebbende, innovatieve cursussen op het gebied van kunst, design en communicatie. RUFA werkt in samenwerking met gerenommeerde professionals en prestigieuze ondernemingen, waarbij de theoretische voorbereiding van de studenten bij uitstek wordt gegarandeerd, naast de voortdurend bijgewerkte methodologisch-operationele begeleiding met een goed zicht op de werkplek en de huidige markttendensen. Opgericht in 1998 met het doel, binnen een enkele Academie, de aspiraties van Italiaanse en buitenlandse studenten en die van oprichter, Maestro Alfio Mongelli, RUFA biedt Bachelor en Master of Arts opleidingen die volledig beantwoorden aan de hedendaagse artistieke en culturele context , het aanbieden van een artistieke training van het hoogste niveau en sterke, concrete toekomstige werkgelegenheidsperspectieven.

Actuele en stimulerende trainingsvoorstellen.

RUFA biedt een groot aantal trainingsvoorstellen die enkele van de meest opwindende en meest gevraagde studiegebieden omvatten. Geleid en geadviseerd door de hoofden van de afdeling voor visuele kunst en de afdeling voor ontwerp en toegepaste kunsten / nieuwe technologieën voor de kunsten, kunnen studenten op RUFA hun toekomstige professionele carrière kiezen uit acht verschillende Bachelor of Arts-opleidingen:

Schilderij / Sculptuur / Decorontwerp / Grafisch ontwerp / Strips en illustratie / Ontwerp / Bioscoop / Fotografie.

En van acht Master of Arts-opleidingen:

Multimedia Kunst en Design / Visueel en Innovatieontwerp / Computeranimatie en Visuele effecten / Filmkunsten / Decorontwerp / Beeldhouwwerk / Schilderen / Grafische kunsten.

Voor senioren en alle studenten die een verdere gespecialiseerde opleiding nodig hebben, biedt RUFA ook verschillende korte cursussen, Masters en geavanceerde cursussen aan.

Reeds vele jaren werkt RUFA intensief samen met het prestigieuze KDU University College in Maleisië om samen een Master in Visual and Innovation Design-programma op te zetten. Tussen de twee universiteiten is een zeer dynamische, culturele uitwisseling en uitwisseling van ideeën en ontwerpen tot stand gekomen, gericht op de educatieve verrijking van studenten die aan beide instellingen zijn ingeschreven. De interpenetratie tussen oude en hedendaagse traditie is slechts één cultureel pak dat de Romeinse universiteit deelt met haar Maleisische tegenhanger. In de afgelopen jaren zijn de relaties tussen de twee instituten verder bevorderd dankzij beurzenprijzen. RUFA en KDU University College zijn het volledig eens over de enorme mogelijkheden voor groei die deze synergie biedt, inderdaad Hon Wei Min, vice-president van de Maleisische universiteit, heeft verklaard: "We zijn ervan overtuigd dat onze studenten veel waardevol kunnen worden van RUFA die vervolgens naar huis kan worden overgebracht. Onze beide landen hebben een buitengewoon oud cultureel erfgoed, gekoppeld aan een even sterke geest voor artistieke expressie, en de ontmoeting en fusie van de twee kan alleen maar leiden tot veel nieuwe, positieve ideeën. Wij geloven in u en u gelooft in ons ".

Het onderliggende doel is altijd dat we ons ontvankelijk maken voor besmetting tussen verschillende talen, transversaliteit, onderzoek en experimenten.

Op maat gemaakte methode

De RUFA-trainingsmethode is gebaseerd op een onderscheidende en gespecialiseerde lesmethode, die zich richt op het volgen van het curriculum van de universiteit en professionele training.

Tijdens hun RUFA-studiejaren kunnen studenten laboratoria, workshops, ervaringslessen, tentoonstellingen, presentaties en debatten bijwonen. Dit zijn allemaal eigentijdse en efficiënte hulpmiddelen die studenten dichter brengen bij de realiteit van het professionele personeel. Om het meeste uit hun studies te halen, moedigt RUFA studenten aan om gebruik te maken van de beschikbare kansen om een solide theoretische en praktische basis op te bouwen. Ze kunnen dan geïnspireerde kunst maken die interdisciplinaire contaminatie, transversale verrijking en innoverende experimenten combineert.

Omdat RUFA een tijdgenoot is, wil het onderwijzen en trainen met zijn hart gericht op traditie en zijn denken geprojecteerd in de toekomst.

Studeren in Rome

Terugkijken in de tijd, naar de toekomst

Het bestuderen van creatieve kunsten in een atmosfeer die is vervuild met stimuli en inducements van de hoogst mogelijke relevantie biedt onschatbare voordelen. Rome was de bakermat van de Renaissance en, nog altijd, is het historische en artistieke erfgoed van de stad een embleem van wereldwijde faam. Maar Rome is ook een stad die voortdurend verandert, waar dynamische, opwindende nieuwe talen het een podium bieden voor nieuwe, opwindende hedendaagse trends. De grote verscheidenheid die wordt aangeboden in de musea en galerieën van de stad is het meest voor de hand liggende bewijs hiervan. Inderdaad, Rome heeft niet alleen een illustere klassieke proffering, maar ook een stimulerende kalender van evenementen en initiatieven die onder de vlag van nieuwe trends vallen, gaande van kunst tot muziek en zelfs cartoonwerk.

Laat de kans om te studeren in het midden van de turbinemotor van artistieke prikkels die Rome is niet voorbijgaan. Hier studeren betekent in de geschiedenis van de toekomst stappen!

Opleidingen te volgen in:
Engels
Italiaans

Deze school biedt ook:

MA

Rome University of Fine Arts (RUFA)

Je zult in staat zijn om jezelf te vestigen als computeranimatie en visuele effectenontwerper in de wereld van film, televisie, audio-effecten en webproducties, training ... [+]

Over

Je zult in staat zijn om jezelf te vestigen als computeranimatie en visuele effectenontwerper in de wereld van film, televisie, audio-effecten en webproducties, training voor het verkrijgen van beheersing van digitale technieken en het optimaliseren van je handvaardigheid, cultureel bewustzijn en creatieve vaardigheden.

Creativiteit en technologie om computeranimatie en visuele effecten te creëren.

Het MA Degree Program in Computer Animation and Visual Effects op RUFA is een artistieke specialisatiecursus ontworpen om ontwerpers te trainen in digitale animatie en visuele effecten voor film, televisie, audiovisuele producties en het web om digitale technologie, manuele reproductie, culturele knowhow te combineren en creatieve capaciteit.... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Engels,Italiaans
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Je vervolgt je theoretische en praktische opleiding met de studie van specifieke vakgebieden zoals cinema, decorontwerp, fotografie, montage, geluidstechniek, multimediap ... [+]

Over

Je zet je theoretische en praktische opleiding voort met de studie van specifieke vakgebieden zoals cinema, decorontwerp, fotografie, montage, geluidstechniek, multimediaproducten, computeranimatie, 3D, de fenomenologie van afbeeldingen en de sociologie van hedendaagse kunst.

Film gemaakt van inhoud en experimenten.

Film is een wereld die bestaat uit vele verschillende talen, elk geboren uit de noodzaak om een ​​visie te communiceren. Met behulp van experimenten en onderzoek kan men nieuwe verhalen leven geven en om hen te vertellen heeft RUFA het tweejarige Master of Arts Degree Program in Film Arts gecreëerd, geboren om in een enkel programma het talent en de verhalencapaciteit samen te brengen, schrijven en visie van studenten die een graad in de kunsten of het ontwerp hebben behaald.... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Engels
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Rome University of Fine Arts (RUFA)

De Master of Arts in Multimedia Arts and Design - het eerste programma in zijn soort dat onlangs in Midden / Zuid-Italië is opgericht - slaagt erin dit complexe studiegeb ... [+]

Ruimtes en installaties gemaakt rond het multimedia-idee.

De Master of Arts in Multimedia Arts and Design - het eerste programma in zijn soort dat onlangs in Midden / Zuid-Italië is opgericht - slaagt erin dit complexe studiegebied volledig te omarmen en de steeds centralere rol van digitale technologieën en technieken bij het ontwerpen van multimedia-ruimtes en werken. Het vertegenwoordigt een breed veld, variërend van het ontwerp van installaties en aanpassingen van culturele evenementen tot de realisatie van ruimtes in publieke en private omgevingen en zelfs virtueel decorontwerp en videokartering op de gevels van openbare gebouwen en monumenten. De cursus biedt een antwoord van educatieve excellentie op de zeer hoge vraag naar ontwerpers en kunstenaars die zijn opgeleid om in deze sectoren te werken, in staat om de creatieve cultuur van de ontwerper te combineren met deskundige vaardigheden in nieuwe technologieën.... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Engels
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Je begint aan een innovatieve, mixed media, geavanceerde, transversale educatieve Pathway die je zal vormen tot een complete kunstenaar die in staat is om je eigen creati ... [+]

Over

Je begint aan een innovatieve, mixed media, geavanceerde, transversale educatieve Pathway die je zal vormen tot een complete kunstenaar die in staat is om je eigen creatieve taal te uiten in elke artistieke discipline.

Schilders, complete en multidisciplinaire kunstenaars.

Schilderen is een artistieke discipline die het combineren van passie en beroep mogelijk maakt tot een unieke carrière- en levenskeuze. Hij studeert Schilderkunst aan de RUFA en krijgt een multidisciplinaire academische opleiding op hoog niveau en een volledig begrip van de technieken en kwaliteiten ten opzichte van de wereld van de schone kunsten.

Schilderen als onderdeel van een netwerk van kennis.

Het tweejarige Master of Arts Degree-programma in Painting aan de RUFA is een diploma dat een solide basis biedt in theorie en praktijk, ontworpen om studenten centraal te stellen in een substantieel netwerk van kennis en multimedia-ervaring, dat een complete kunstenaar zal vormen, in staat om creatieve expressie toe te passen in elk van de artistieke disciplines.... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Engels
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Je leert materie en beweging onder de knie krijgen, je eigen weg naar artistieke expressie bouwen, een unieke communicatietaal creëren die je volledige toegang geeft tot ... [+]

Over

Je leert materie en beweging onder de knie krijgen, je eigen weg naar artistieke expressie bouwen, een unieke communicatietaal creëren die je volledige toegang geeft tot de hedendaagse kunstscene.

Het beeld: materiaal, beweging en ruimte om kunst uit te drukken.

RUFA is een gevestigde waarde in de internationale arena als experts in het lesgeven van beeldhouwkunst dankzij de president, Alfio Mongelli, een wereldberoemde beeldhouwer, gevierd om zijn lineaire esthetiek, die zowel elegant als krachtig is.

Door middel van sculpturen die worden onderwezen in het MA Degree Program op RUFA, leren studenten materie en beweging te domineren en vinden ze hun vermogen om zich artistiek uit te drukken, een persoonlijke taal te creëren en hun stempel te drukken op de hedendaagse kunstscene.... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Engels
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Je zult je opleiding verder verfijnen tot een hoge mate van technische en ontwerpspecialisatie. Gedurende je gehele opleiding, word je ondersteund door een goed gestructu ... [+]

Over

Je zult je opleiding verder verfijnen tot een hoge mate van technische en ontwerpspecialisatie. Gedurende je gehele opleiding, word je ondersteund door een goed gestructureerde, voortdurend bijgewerkte cyclus van gezamenlijke inspanningen, stages en stages met toonaangevende voorstanders in de wereld van het Italiaanse decorontwerp.

Een cursus om ruimte, diepte en beweging te beheren.

Het MA-programma in setontwerp is een kans voor studenten met een artistieke en creatieve persoonlijkheid, op zoek naar een professionele omgeving, om hun visie en ontwerptalent uit te drukken en om zeer gespecialiseerde trainingen te ontvangen.

De ruimte die gebruikt wordt om te vertellen als een driedimensionale ruimte kunnen voorstellen, betekent een geest hebben die flexibel en praktisch is, in staat is om diepte en schoonheid samen te stellen en na te bootsen.... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Engels
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Je zult je kennisbasis perfectioneren, jezelf positioneren in het hart van communicatieontwerp, leren om thematische gebieden van visueel ontwerp te beheersen, van reclam ... [+]

Over

Je zult je kennisbasis perfectioneren, jezelf positioneren in het hart van communicatieontwerp, leren om thematische gebieden van visueel ontwerp te beheersen, van reclame en de zeer gestructureerde wereld van multimedia-communicatie, waarbij op deze gebieden ontwerptechnieken en digitale innovatie samenkomen.

Visual Design, een nieuwe grens in projectontwerp en coördinatie.

Het Master of Arts-programma in Visual and Innovation Design is een artistieke specialisatie van twee jaar die is ontworpen om ontwerpers te lanceren die verder gaan dan de traditionele grafische ontwerpbeperkingen.

De cursus biedt training en voorbereiding voor studenten om op competente wijze visuele communicatie te creëren, met behulp van een mix van multimediaontwerp, visueel ontwerp en reclamevaardigheden.... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Engels,Italiaans
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Je leert om te reageren op allerlei verzoeken in de context van kunst en grafische afbeeldingen, afhankelijk van je vermogen om schoonheid te begrijpen en te herkennen en ... [+]

Over

Je leert om te reageren op allerlei verzoeken in de context van kunst en grafische afbeeldingen, afhankelijk van je vermogen om schoonheid te begrijpen en te herkennen en deze vervolgens te recreëren met een reeks specifieke technieken en technologieën.

Een wereld van mogelijkheden om kunst en creativiteit uit te drukken.

Binnen de RUFA-academische structuur maakt de tweejarige opleiding Graphic Arts deel uit van de afdeling Visual Arts, de tak van academische studies in RUFA die de wisselwerking tussen de disciplines van de schone kunsten herbergt, en nieuwe synergieën tussen hen creëert.

Bij RUFA wordt de nieuwe hedendaagse kunstenaar geboren, in staat om zichzelf te uiten via meerdere Fine Art-uitdrukkingen, of ze nu grafisch, schilderachtig, transformationeel of technologisch zijn.... [-]

Italië Rome
Oktober 2019
Engels
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

RUFA Open Time

Address
Sede Centrale Via Benaco, 2
Rome, Lazio, Italië
Address
Via Taro, 14
Rome, Lazio, Italië
Address
Via Degli Ausoni, 7
Rome, Lazio, Italië
Address
Via Benaco, 12
Rome, Lazio, Italië
Address
Via Benaco, 1b
Rome, Lazio, Italië
Address
Via Lariana, 14
Rome, Lazio, Italië
Address
Via Lariana, 8
Rome, Lazio, Italië