Lees de Officiële Beschrijving

Palazzo Spinelli Non Profit Association Werd opgericht in 1998. Palazzo Spinelli heeft tot doel het wereldcultuur erfgoed te beschermen door initiatieven te bevorderen, organiseren en beheren voor het bestuderen, behouden, restaureren, bevorderen en verwezenlijken van cultureel en artistiek erfgoed.

Palazzo Spinelli is actief in meer dan dertig verschillende landen en organiseert trainingsprogramma's en refreshercursussen voor mensen die werkzaam zijn op het gebied van cultureel erfgoedbeheer, instandhouding, restauratie, cultureel en milieu toerisme en evenementenorganisatie. De vereniging voert ook projecten uit in samenwerking met overheden en particuliere bedrijven zoals de Europese Commissie, UNESCO en het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Ons werk met het ministerie wordt uitgevoerd in het kader van samenwerkingsovereenkomsten op het gebied van wetenschap, technologie en cultuur die door meer dan 40 overheden wereldwijd worden onderschreven.

Palazzo Spinelli heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied met meer dan 300 masteropleidingen en meer dan 1700 afgestudeerden, waardoor het een referentiepunt is in zowel Italië als in het buitenland. De vereniging biedt ook hands-on training, planning, operatie en reageer op de arbeidsmarkt, is voortdurend in de voorhoede geweest van restauratie en behoud in de sector.

Onze Missie

"Bijdragen aan het onderwijs en het bewuste gebruik van het artistieke en culturele erfgoed van de mensheid door ontwikkelingsmodellen te ontwikkelen die gericht zijn op het vergroten van een gevoel van behoren, belangstelling, respect en bewustzijn van eigen en andere culturen".

Accreditatie

Palazzo Spinelli is een geaccrediteerde instelling van de Toscaanse regionale overheid (Regione Toscana - decreet nr. 1722 van 25 maart 2003) en sinds zijn oprichting heeft het cursussen erkend door het ministerie van Openbare Onderwijs en Welzijn (onder wet nr. 845 van 21/12/1978). Sinds 2010 is het ook lid van ELIA (European League of Institutes of the Arts), en is de leider in de sectie Conservation and Restoration van de Liga.

Het kwaliteitssysteem

Het Instituut heeft een kwaliteitsbeleid, dat is gecertificeerd volgens de ISO 9001: 2008-normen. Ons doel is de processen en procedures van het Instituut voortdurend te verbeteren, wijzigingen binnen de structuur aan te moedigen en doorlopende culturele uitwisselingen met onze maatschappij te bevorderen.

Palazzo Spinelli bevordert het idee dat het onderwijs niet alleen invloed heeft op het menselijk, burgerlijk en cultureel geweten van studenten, maar ook om essentiële uitgebreide kennis en professioneel bewustzijn over te dragen, en om de vaardigheden te kunnen herkennen en aan te passen aan onze Veranderende maatschappij en zakelijke wereld.

Palazzo Spinelli heeft de volgende doelstellingen:

 • Opleidingsinitiatieven maken op basis van een echte analyse van beroeps- en onderwijseisen
 • Organiseer activiteiten die optimale voorwaarden garanderen voor het leveren van diensten om een ​​efficiënt leren te waarborgen
 • Bevorder en ontwikkel de relatieve human resources om te werken aan het creëren en realiseren van trainingsactiviteiten
 • Bevorder samenwerking met nationale en internationale overheden en particuliere bedrijven om de onbeperkt verkeer van getrainde professionals te vergemakkelijken
 • Test innovatieve onderwijsmethoden die verband houden met expertise, management en professionele activiteiten

Om deze doelen te bereiken, organiseert Palazzo Spinelli culturele en wetenschappelijke evenementen in Italië en in het buitenland, samenwerken met overheden en particuliere bedrijven. De initiatieven zijn allemaal gericht op het verspreiden van kennis van artistieke, wetenschappelijke en culturele kennis, alsook het vergemakkelijken van onderzoek, instandhouding en uitvoering van cultureel en artistiek erfgoed.

Lidmaatschap

Sinds de oprichting is het Instituut verbonden aan verschillende nationale en internationale netwerken, evenals partnerschappen waarvan de specifieke doelstelling het behoud van cultureel erfgoed en een economische wereld is.

In het bijzonder in de afgelopen jaren zijn de prioriteiten van het Instituut ingezet in het bredere Europese proces van culturele ontwikkeling, met als doel een grote inspanning te leveren om de crisis achter te laten en voorwaarden te creëren voor een economische en hogere werkgelegenheidsniveau.

De Europa 2020-strategie is een groeiplan dat uniek is, en tot effectievere investeringen in onderwijs, onderzoek en innovatie. Dankzij de beslissende keuze voor een economie gericht op bescherming van het milieu en duurzaamheid, streeft de strategie om meer banen te scheppen en de werkloosheid te verminderen.

Momenteel houdt het Instituut zich aan de volgende organisaties:

 • ELIA (European League of Institutes of Arts), Amsterdam
 • Europa Nostra, Olanda
 • Stichting Anna Lindh, Egitto
 • FAI (Fondo Ambiente Italiano), Italië
 • FME (Fondation au Mérite Européen), Luxemburg
 • ICFAD (Internationale Raad voor Beeldende Kunsten Deans), Verenigde Staten
 • SEMA (Societe d'Encouragement aux Métiers d'Art), Frankrijk
 • Città Oneindig, Italië
 • Associazione Partners Palazzo Strozzi (Erelid), Florence

Palazzo Spinelli is lid van de Raad van Bestuur van ELIA (European League of Institutes of Arts), gevestigd in Amsterdam, en speelt een leidende rol bij de ledeninstellingen die zich bezighouden met instandhouding en restauratie.

ELIA, is het grootste netwerk van instellingen voor fijne en toegepaste kunst in Europa en heeft meer dan 400 leden die meer dan 350.000 studenten aantrekken.

Opleidingen te volgen in:
 • Engels
 • Italiaans

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

Palazzo Spinelli Group

Historisch gezien is in het gebied van promotie van het cultureel erfgoed, het beheer van de aanvullende diensten van het museum, hoewel geprezen als een "baanbrekende in ... [+]

Referentie Context

Historisch gezien is in het gebied van promotie van het cultureel erfgoed, het beheer van de aanvullende diensten van het museum, hoewel geprezen als een "baanbrekende innovatie," is dat, meer dan anderen, heeft veel moeite gehad in vertaald in een management model in staat om een ​​te vinden evenwicht tussen de verschillende betrokken actoren.

Sinds 2014, als onderdeel van de hervorming van het ministerie van cultureel erfgoed en de culturele en toeristische activiteiten, het heeft een grote transformatie die gericht zijn op versterking van het beleid voor de bescherming en verbetering van ons erfgoed door het geven van een grotere autonomie aan de musea begonnen. Met het decreet musea, ondertekend 23 december 2014, heeft het eindelijk erkend het museum, veel eenvoudiger kantoor van de hoofdinspecteur, als instelling met de technische en wetenschappelijke autonomie die functies van bescherming en verbetering van de collecties te zorgen en het bevorderen van het openbaar gebruik uitvoert. Deze belangrijke verandering resulteert in een museum systeem gemaakt van 20 afzonderlijke musea en een netwerk van 17 regionale palen die de voortdurende dialoog tussen de verschillende publieke en private musea in de omgeving zal vergemakkelijken om een ​​geïntegreerd aanbod aan het publiek vormen; een revolutie van de extra services van museum het management dat naast een bron van economische middelen, zal het onderwerp zijn van de ontwikkeling van projecten die door het nieuwe museum bestuurders.... [-]

Italië Florence
Vraag informatie aan
Italiaans
Voltijd
1500 uur
Campus
Lees meer in Nederlands
Palazzo Spinelli Group

Deze meesters streven ernaar om kandidaten voor te bereiden die willen werken in de sector cultureel erfgoed. Studenten zullen de gelegenheid hebben om een ​​pragmatische ... [+]

Deze meesters streven ernaar om kandidaten voor te bereiden die willen werken in de sector cultureel erfgoed. Studenten zullen de gelegenheid hebben om een ​​pragmatische en praktische aanpak te ontwikkelen voor de thema's die betrekking hebben op cultureel erfgoed, behoud en behoud door middel van een reeks praktijkervaringen op restauratieplaatsen en laboratoria gecombineerd met directe studie van kunstwerken en praktische stages in bedrijven en instellingen .

ACHTERGROND

In de sector studie en beheer van historisch en cultureel erfgoed hebben de thema's van behoud en restauratie een sterke en prominente rol: het behoud van cultureel erfgoed is onze verantwoordelijkheid. Stedelijke artefacten, kerkelijke kunstwerken, openbare instellingenmeubilair of museumartefacten hebben een behoorlijk behoud, behoud en evaluatie strategieën nodig. Ondanks deze duidelijke behoeften ontvangen kunsthistorici en technici die in deze sector werken, soms niet, in het kader van hun academische opleiding, adequate instrumenten voor een correcte interpretatie van de toestand van achteruitgang of risicofactoren van een kunstwerk. Ze zijn vaak niet goed geïnformeerd over de meest geschikte procedures voor onderhoud en behoud van kunstwerken en voor het coördinatieproces van het restauratieproces.... [-]

Italië Florence
Vraag informatie aan
Italiaans
Voltijd
1500 uur
Campus
Lees meer in Nederlands

Palazzo Spinelli Group