Master PARS Università di Roma Tor Vergata

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Universiteit van Rome "Tor Vergata" begon met lesgeven in 1982. Ontworpen naar het model van Angelsaksische campussen, beslaat het een oppervlakte van ongeveer 600 hectare. Deze bijzondere uitbreiding heeft laten ontwikkelen afzonderlijke structuren, bouwjaar grote gebieden voor elk van de zes Macro-heden:

 • Economie,
 • Law,
 • bouwkunde
 • Letters en filosofie,
 • Geneeskunde en chirurgie,
 • Wiskundige, fysische en natuurwetenschappen.

Binnen het gebied zijn er belangrijke onderzoeksinstellingen, zoals het CNR (National Research Centre) en de ASI (Italian Space Agency), die "Tor Vergata" tot een van de meest dynamische verzamelingen in Italië maken, zowel voor onderwijs als voor voor onderzoek. Verder is de University Campus Tor Vergata, een uitstekend ziekenhuis, regionaal, nationaal en internationaal referentiepunt, actief op de Campus.

De Campus, gelegen nabij de afrit 19-20 van de Grande Raccordo Anulare van Rome, is goed verbonden en gemakkelijk bereikbaar.

Met 18 afdelingen, 6 gebiedsbibliotheken, 350 leslokalen, 29 computerlokalen, het congrescentrum van Villa Mondragone, biedt "Tor Vergata" ongeveer 350 opleidingen: cursussen van 112 (driejarige cursussen , ook beroepsgericht, master's degree) en een enkele cyclus), ongeveer 140 postuniversitaire cursussen (geavanceerde cursussen, eerste en tweede niveau masters, ook online), 47 specialisatiescholen, 31 doctoraatscursussen en zomerscholen .

De universiteit zet zich sterk in voor het bevorderen van de internationale dimensie van studies en onderzoek, zowel in opleidingen als in doctoraatsprogramma's. Er zijn ook actieve gezamenlijke onderzoeksprogramma's (thematisch en interdisciplinair), academische uitwisselingen en overeenkomsten voor de wederzijdse erkenning van educatieve kredieten met de meest prestigieuze universiteiten ter wereld, met meer dan 500 overeenkomsten (bilaterale en culturele / wetenschappelijke samenwerking).

"Tor Vergata" werkt intensief aan de ontwikkeling van meerdere actielijnen met betrekking tot de "derde missie", waardoor het stabiele processen van directe interactie met het maatschappelijk middenveld, instellingen en het ondernemersweefsel realiseert, met als doel cultuur, innovatie te bevorderen sociale en territoriale groei.

Naast hoog onderwijs en opleiding, onderzoek en de derde missie, heeft de universiteit duurzame ontwikkeling centraal gesteld in haar missie en visie in al zijn vormen (milieu, sociaal, economisch, institutioneel): "Tor Vergata" van 2015 heeft zich ertoe verbonden deze "missie" te vertalen in termen van onderwijs, onderzoek en de relatie met de samenleving en het gebied, om een echte "positieve universiteit" van de toekomst te bouwen.

Een "doende" universiteit

Onze doelen

 • Met passie en toewijding werken aan duurzame ontwikkeling, onze missie en visie.
 • Zorgen voor kwaliteits- en competentietraining voor meer dan 200 professionele profielen en mogelijke kansen op werk.
 • Ter ondersteuning van een winnende zoekopdracht onder de vlag van "3 i": innovativiteit, interdisciplinariteit, intersectorialiteit.
 • Open ons voor de wereld met cursussen in het Engels en gezamenlijk, mogelijkheid om in het buitenland te studeren en zakelijke ervaringen op nationaal en internationaal niveau.
 • Geef kansen aan de meest verdiensten met beurzen en studieprijzen, evenals kortingen voor alle leden.
 • Sta altijd dicht bij de studenten met toegewijde diensten, inclusief bijlesactiviteiten, om diegenen in de eerste jaren van de cursus te ondersteunen, en de "White Code Room" van gezondheidszorg voor studenten en buitenlanders.

Een universiteit die de moeite waard is

Enkele van onze resultaten

Belangrijkste internationale rankings:

In de algemene classificatie van de QS World University Ranking blijft het zich positioneren in het 511-520-bereik van de beste universiteiten ter wereld en stijgt het naar de 13e positie bij de Italiaanse universiteiten in de ranglijst.

In de QS Ranking Ranking van de Top 50-Under 50 Universiteiten behoort de universiteit in 2019 tot de top honderd van de wereld en staat op de tweede plaats bij de Italianen.

Het behoort tot de top 500 universiteiten ter wereld voor de Times Higher Education World Ranking-THE, zevende in de Italiaanse ranglijst; Tor Vergata behaalde de afgelopen vier jaar meer dan 40 posities en staat wereldwijd op de 28e plaats in de internationale ranglijst 2018-2019 van het Centre for World University Rankings (CWUR), de organisatie die toezicht houdt op de prestaties van de universiteiten van alle de wereld, terwijl het achtste is van de 46 Italiaanse universiteiten.

Afgestudeerden en arbeidsmarkt

Volgens de Almalaurea 2019-enquête registreert "Tor Vergata" betere prestaties dan de gemiddelde resultaten op landelijk niveau met betrekking tot de werkgelegenheidsstatus van zijn afgestudeerden: een jaar na de titel is de arbeidsparticipatie voor de driejarige cursussen 74% (tegen 72 nationaal gemiddelde%), terwijl dat van de magistrale stijgt tot 75% (6 punten hoger dan het Italiaanse gemiddelde); vijf jaar na het einde van de cursus is de arbeidsparticipatie van afgestudeerde studenten hoger dan 89% (3 punten boven het landelijk gemiddelde).

Het behoort tot de Top 500 Universiteiten volgens de QS Graduate Employability Ranking 2019, die de inzetbaarheid meet van afgestudeerden van de beste universiteiten ter wereld.

Volgens het laatste JobPricing-rapport is "Tor Vergata" de derde openbare universiteit in Italië voor de beste vooruitzichten voor afgestudeerden op het gebied van beloning (3% meer dan het Italiaanse gemiddelde in de eerste 10-jarige carrière)

"Tor Vergata" zonder grenzen:

De universiteit behoort tot prestigieuze internationale netwerken, waaronder:

 • YERUN (Young European Research Universities Network), dat de 18 beste Europese universiteiten verenigt die minder dan 50 jaar geleden zijn opgericht en aanwezig zijn op de belangrijkste internationale ranglijsten),
 • VIU (het belangrijke netwerk van de internationale universiteit van Venetië),
 • EUA (European University Association), de organisatie die meer dan 850 instellingen voor hoger onderwijs in 47 Europese landen vertegenwoordigt en ondersteunt,
 • UNICA (Network of Universities from the Capitals of Europe), is een institutioneel netwerk van 49 universiteiten met 37 Europese hoofdsteden.
 • YUFE (Young Universities for the Future of Europe), een van de 17 universitaire allianties die de Europese Commissie heeft gekozen om de Europese Universiteit van de toekomst te ontwikkelen: Tor Vergata is het enige Italiaanse Atheneum dat er deel van uitmaakt.

Locaties

Rome

Address
Via Cracovia n.50
00133 Rome, Lazio, Italië