MIP Politecnico di Milano School of Management

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

MIP Politecnico di Milano Graduate School of Business

Opgericht in 1979 als een consortium tussen de Politecnico di Milano en vele Italiaanse instellingen en verschillende vooraanstaande publieke en private industriële groepen, is MIP vandaag een non-profit consortium limited company . MIP en het departement Management, Economie en Industrial Engineering vormen samen de School of Management van Politecnico di Milano , die betrokken is bij alle aspecten van onderzoek en onderwijs op het gebied van management, economie en industriële engineering.

In 2007 werd de School of Management geaccrediteerd door EQUIS . Sinds de toetreding tot de Financial Times-ranglijst van beste Europese Business Schools in 2009, staat de School of Management vandaag op de lijst met:

  • Executive MBA
  • Voltijd MBA
  • Master of Science in Management Engineering
  • Aangepaste Executive-programma's voor bedrijven
  • Open Executive-programma's voor managers en professionals

Sinds 2009 is de school opgenomen in de Executive Education Rankings bij de beste wereldwijd voor "op maat gemaakte" programma's, die op maat zijn gemaakt voor de zakelijke klant en ontworpen voor hun managers en potentiële werknemers.

In 2013 ontvingen de MBA- en Executive MBA-programma's de prestigieuze internationale accreditatie, AMBA ( Association of MBAs ).

De school is lid van PRME (Principles for Responsible Management Education), Cladea (Latijns-Amerikaanse Council of Management Schools) en QTEM (Quantitative Techniques for Economics)

Vanaf 2015 is de school lid van AACSB International-The Association to Advance Collegiate Schools of Business . AACSB International is een ledenvereniging van onderwijsinstellingen, bedrijven, not-for-profit en overheidsorganisaties die zich bezighouden met de bevordering van het hoger onderwijs in het bedrijfsleven. Het lidmaatschap impliceert geen accreditatie.

De School of Management is ook opgenomen in de QS World University Rankings met zijn Global MBA-programma's. Bovendien staat de School in 2018 voor het eerst ook op de lijst met de International Master in Business Analytics en Big Data, de Master in Financial Risk Management en de Master in Management. Flex EMBA werd ook gerangschikt als een van de beste afstandsonderwijsprogramma's wereldwijd door de QS Distance Online MBA Rankings 2018.

Locaties

Milaan

Address
Politecnico di Milano School of Management Via Lambruschini 4C - Building 26A
20156 Milaan, Lombardy, Italië

Nantes

Address
Nantes, Pays de la Loire, Frankrijk

Reims

Address
Reims, Grand Est, Frankrijk

Edinburgh

Address
Edinburgh, Schotland, Verenigd Koninkrijk

Madrid

Address
Madrid, Gemeenschap van Madrid, Spanje

Guangzhou

Address
Guangzhou, Guangdong, China

Barcelona

Address
Barcelona, Catalonië, Spanje

Brussel

Address
Brussel, België

Glasgow

Address
Glasgow, Schotland, Verenigd Koninkrijk

Beijing

Address
Beijing, Beijing, China

München

Address
München, Beieren, Duitsland

Toulouse-le-Château

Address
Toulouse-le-Château, Bourgogne-Franche-Comté, Frankrijk

Accreditaties