Milano Fashion Institute

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Milano Fashion Institute is een consortium opgericht om het hoger onderwijs in de mode-sector te bieden door drie universiteiten van Milaan: de Bocconi-universiteit, Cattolica University en Politecnico van Milaan. Deze drie universiteiten vormen een internationaal centre of excellence, op basis van de geconsolideerde ervaring op het gebied van onderzoek en opleiding voor bedrijven in de modebranche op het gebied van management, communicatie en design. Aldus Milano Fashion Institute is een uniek initiatief in Europa voor de interdisciplinaire benadering toegepast op competenties bijgedragen door de academische partners. Het opleidingsprogramma omvat academici en onderzoekers in Economie en Management disciplines van de Bocconi-universiteit, in de Sociale Wetenschappen en de mededeling van de Cattolica universiteit, en in technologie en design van de Politecnico van Milaan. Meestal programma's in de mode-industrie te betrekken slechts een of twee van deze disciplines en hebben daardoor moeite met de invoering van de studenten aan de vele kwesties die door de creatieve, productie en communicatie processen die betrokken zijn in de mode bedrijven.


De Milano Fashion Institute programma, aan de andere kant, heeft tot doel studenten te voorzien met de specialist interdisciplinaire vaardigheden die ze nodig hebben om effectief te beheren de hele desgin, productie en communicatieproces van de mode-producten.

Het bijwonen van een meester van MFI biedt een unieke culturele, persoonlijke en professionele mogelijkheid om een zeer intense periode in Milaan, een van de grote wereld modesteden te brengen.

De sterke banden tussen Milaan en mode, dat is opgericht sinds de tweede helft van de vorige eeuw, zijn niet exclusief vertegenwoordigd door de boetieks en winkels die typisch zijn voor de meest kosmopolitische steden in de hele wereld zijn. In feite, in Milaan zijn er meer dan 600 showrooms en 3.000 modebedrijven. Milaan is ook de thuisbasis van enkele van de meest actieve en belangrijke public relations en reclamebureaus internationaal. En dat is niet alles. In Milaan en de omliggende provincie zijn er al het bedrijf dat het de mode-pijplijn componeren: studio fotografen, scouting agentschappen, productiebedrijven, de uitgeverij-systeem en een aantal van de meest bekende, meest geavanceerde en innovatieve distributievormen op wereldwijde schaal. Milaan is ook de stad waar de belangrijkste brancheorganisaties zijn opgezet, zoals de Nationale Kamer van de Italiaanse mode (CNMI) en de Italiaanse mode System (SMI).

Meer dan een productie en professioneel systeem, Milan is een wereldwijde mode podium: toonaangevende evenementen van de mode-systeem, met inbegrip van Milano Collezioni, MIPEL (International Lederwaren Markt), MIDO (International Eyewear Fair), MICAM ShoeEvent (International Footwear Fair) en Milaan Unica (Italiaanse Textiles Fair), fungeren als katalysator, tekenen modesector ondernemers uit de hele wereld het hele jaar door.

Cultureel spreken, Milaan is de stad waar de Italiaanse geschiedenis is sterk aanwezig en bovendien, waarin de kunst is sterk verbonden met de culturele fenomenen die de gelijktijdigheid karakteriseren, zoals mode en design themselves.The Scala Theater, de Duomo, het Koninklijk Paleis, het kasteel Sforzesco, het Arcimboldi Theater, de Triennale Design Museum, de Brera Pinacoteca, het Poldi Pezzoli Museum, de twintigste eeuw Museum en het Modemuseum van Morando Palace zijn de belangrijkste symbolen van een uitgebreid systeem van culturele sites die host evenementen en tentoonstellingen het hele jaar.

Op persoonlijk niveau, Milan biedt veel verschillende recreatieve mogelijkheden ook: de restaurants en locaties in Brera en langs de Navigli grachten, de boetieks in de mode 'Gouden Vierhoek' (de luxe retail-district in het centrum van Milaan) en de mega-winkels in Corso Vittorio Emanuele, de showrooms van de top hedendaags design merken, de talrijke evenementen, zoals de Internationale Meubelbeurs (Salone del Mobile) en Fuorisalone evenementen, samen met een een uitgebreid netwerk van kleine boutique die het leven van vele wijken animeren buitenkant van de bekende stadscentrum. Milan heeft ook een sportieve traditie geworteld in het verre verleden, met teams die de meeste titels hebben gewonnen op Europees en mondiaal niveau, in zowel grote en kleine sport. Tot slot, maar ook als centrale ligging in Europa, Milaan is het belangrijkste spoorwegknooppunt Noord-Italië, met meer dan 80 km van de grootstedelijke netwerken (en twee meer lijnen in aanbouw) en 280 km van tramlijnen.

Locaties

Milaan

Address
Milano Fashion Institute
Registered Office
Via Sarfatti 25,

20136 Milaan, Lombardy, Italië