Lees de Officiële Beschrijving

Waarom LUISS School van de Europese Politieke Economie (SEP)?

De School van de Europese Politieke Economie (september) is een onderdeel van LUISS - Libera Università degli Studi Internazionale Sociali Guido Carli. Een onafhankelijke universiteit opgericht tussen 1974 en 1978, het heeft vier afdelingen: Politicologie, Recht, Business and Management en Economie en Financiën. LUISS biedt een geavanceerd model van het onderwijs, met als doel niet alleen om kennis te geven, maar ook om te helpen studenten te betrekken in flexibele en open-minded redeneren.

Er zijn vele redenen waarom LUISS ondersteunt onderzoek en onderwijs op het bestuur en het Europese beleid. In een periode waarin de Europese thema's zijn alomtegenwoordig en het bepalen van de hoekstenen van het nationale economische beleid, Italië is een van de weinige lidstaten die niet over een instelling gewijd aan dit onderwerp - een kan functioneren zowel als een school en een denktank. LUISS is in een uitstekende positie om deze kloof, dankzij zijn vermogen om onderzoeksexpertise te trekken en internationale verbindingen tot stand te vullen. Door middel van september, heeft het creëerde een centrum voor academisch onderzoek en geavanceerde training die ook kan helpen gids beleidsmakers.

Studeren aan de School van de Europese Politieke Economie betekent steeds een deel van de dynamische en internationale LUISS gemeenschap. Studenten van de opleidingen van onze masteropleidingen zijn actief betrokken bij alle academische initiatieven, seminars en conferenties op de universiteit. Voor details met betrekking tot deze activiteiten, zie de LUISS website. Hier, echter, we hebben geschetst een aantal belangrijke aspecten.

Met betrekking tot het onderwijs, is de LUISS model op basis van:

een selectieve studenten; een toelatingsproef; verplichte, volledig dagonderwijs volgt; een onderscheiden faculteit, met een achtergrond in de academische wereld, maar ook de hoogste niveaus van het bedrijfsleven; intensieve studie van vreemde talen en informatietechnologie; een goed gevulde, gerichte bibliotheek met een online catalogus; een uitgebreid netwerk van internationale uitwisselingen met 100 Europese en niet-Europese universiteiten; assistentie van gekwalificeerde docenten tijdens de gehele opleiding en stage; en seminars en debatten over belangrijke kwesties, geïntegreerd met cursussen gehouden tijdens het academiejaar.

Kandidaten september master's kunnen gebruik maken van alle diensten die reserves voor haar studenten LUISS.

OVER ONS

Efficiënte interactie met de Europese instellingen kan het succes van de publieke en private bedrijven te bepalen. Het is een belangrijke factor voor de groei van grote en middelgrote bedrijven in alle lidstaten van de Europese Monetaire Unie. Bedrijven missen vaak een grondige en voldoende kennis van de Europese regelgeving en de Europese instellingen nodig hebben om hun capaciteit om de impact van de regelgeving op de private sector te evalueren te verbeteren.

De School van de Europese Politieke Economie (september) is een tweeling en complementaire instelling om de LUISS School of Government (SOG). Beide opereren onder de paraplu van de LUISS School of Governmental Studies (LSGS).

Doelstellingen

September wil bijdragen aan het creëren van een meer solide basis voor economische welvaart en sociale samenhang in de Europese Unie. Om dit doel zo goed mogelijk te bereiken, maakt gebruik van het vermogen LUISS om vooraanstaande onderzoekers en experts trekken. Het profiteert ook van rond de veertig Senior Fellows, die allemaal toe te voegen opmerkelijke internationale verbindingen. Een aantal van de leden van LIGEP, een voormalige groep internationale economen gecoördineerd door Jean-Paul Fitoussi, aantal onder hen.

September heeft banden met de belangrijkste centra van het Europese economisch onderzoek, waarbij september faculteit is al actief betrokken vastgesteld. Er werken ook jonge internationale wetenschappers die geïnteresseerd zijn in het onderzoeken van de Europese economie en instellingen.

Mensen

SEP is geregisseerd door Marcello Messori (LUISS University, Rome), en heeft een Wetenschappelijke Raad onder voorzitterschap van Stefano Micossi (Collège d'Europe, Brugge en Assonime, Rome). Andere leden van de Raad zijn: Marcello Clarich (LUISS), Marcello De Cecco (LUISS), Stefano Manzocchi (LUISS), Pier Carlo Padoan (Universiteit van Rome La Sapienza), Francesco Saraceno (OFCE, Parijs en Sciences-Po, Parijs) en Gianni Toniolo (LUISS).

De kern onderzoeksteam bestaat uit vijf full-time onderzoekers en de denktank heeft gemakkelijk toegang tot de expertise van de hierboven genoemde netwerk van Senior Fellows. Externe wetenschappers en onderzoekers die geïnteresseerd zijn in de activiteiten van leden van een commissie die bekend staat als september Friends.

Mariagiulia Porcelli is verantwoordelijk voor de uitvoerende coördinatie. Leonardo Risorto is de academische tutor voor de programma's van SEP masteropleidingen en Layla Tarar is de redacteur van onze website.

LUISS NETWERK

Wat onderscheidt LUISS is zijn bevoorrechte relatie met het bedrijfsleven. Meer dan 200 bedrijven, multinationals en publieke en private instellingen samenwerken met de universiteit, elk met echte kansen voor het bedrijfsleven in te voeren. LUISS biedt studenten met meerdere mogelijkheden om te ontmoeten en te leren van zakelijke professionals. De verbindingen met de institutionele en Europees netwerk vergroot de carrièreperspectieven van haar afgestudeerden.

Masteropleiding

September biedt een tweede niveau Master in de Europese economische governance (Meeg). Het is een één-jarige opleiding in het Engels gedoceerd, gericht op experts over Europese regelgeving vormen door middel van een sterke achtergrond in geavanceerde economie en een diep begrip van de EU en de EMU instellingen.

In combinatie met de School voor Openbaar Bestuur, september biedt ook een eenjarige master in Scienze Comportamentali e Amministrazioni (SCA). Onderwezen in het Italiaans, het de bedoeling om de deelnemers met de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het beheer-level banen in het Italiaans openbaar bestuur te bieden.

LUISS'S SERVICES

BIBLIOTHEEK

De bibliotheek is gespecialiseerd in de Sociale Wetenschappen, met name in de rechten, economie en politicologie. Het bevat ongeveer 120.000 boeken en is geabonneerd op meer dan 2.000 papieren tijdschriften, 75 databases, en meer dan 30.000 e-journals.

PENDELDIENST

Een gratis pendeldienst verbindt de verschillende universitaire locaties.

CASA LUISS

Met het oog op de vraag student voor accommodatie te voldoen, de Real Estate Services Universiteit kantoor helpt en ondersteunt studenten die op zoek zijn naar een plek om te verblijven. De dienst is gratis voor LUISS studenten.

GEZONDHEIDSZORG

Aan de Universiteit Unie kunnen studenten toegang tot een kosten gratis gezondheidszorg dienst (preventieve zorg en Emergency Medical Services).

CULTURELE ACTIVITEITEN

LUISS organiseert vele culturele activiteiten voor haar studenten. De universiteit heeft ook overeenkomsten met een aantal theaters in Rome, het aanbieden van studenten verlaagde prijs tickets of korting abonnementen.

SPORT

Leerlingen oefenen allerlei sporten bij LUISS: basketbal, voetbal, volleybal, rugby, atletiek. Sportactiviteiten vinden plaats op PALALUISS, Acqua Acetosa veld, en het veld CUS.

BOEKHANDEL

De ARION Bookshop heeft een opmerkelijke selectie van boeken over management, Recht, Economie, Marketing, geschiedenis en politiek. De boekhandel is gelegen binnen de Campus, op Viale Roemenië, 32.

Copy Center

De Copy Center (Viale Roemenië, 32 en Viale Pola, 12) is beschikbaar voor fotokopiëren en binden diensten, en heeft een goede selectie van stationaire.

Programs taught in:
Engels

Deze school biedt ook:

Master

LUISS School of European Political Economy

De Master in Europees economisch bestuur (Meeg) streeft naar volwaardig economen en deskundigen op het gebied van Europese regelgeving en beleid. Technische en analytisch ... [+]

De Master in Europees economisch bestuur (Meeg) streeft naar volwaardig economen en deskundigen op het gebied van Europese regelgeving en beleid. Technische en analytische vaardigheden verworven via het programma zijn bedoeld om professionals met een beter begrip van de Europese regelgeving, die zijn bedreven in het beheer van de betrekkingen tussen de nationale instellingen, bedrijven, en de Europese instellingen te vormen.

Bijna alle grote en middelgrote ondernemingen die actief zijn binnen de EMU-lidstaten te vermaken stabiele en continue interactie met de belangrijkste Europese instellingen. Deze interacties worden vaak belemmerd door onvoldoende kennis van het regelgevingskader aan de kant van de ondernemingen. Aan de andere kant, de Europese instellingen vaak niet om factor in technische en land-specifieke instrumenten, waardoor ze de impact van hun regelgeving op de private sector onvoldoende beoordelen. Meeg gericht op het opleiden professionals die een volledig beeld te zien en te handelen als een onmisbare schakel tussen de nationale instellingen, bedrijven en Europese instellingen. Na een jaar zal Meeg studenten een internationale master's degree (Master di livello II) in de economie te verdienen.... [-]

Italië Rome
October 2019
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Prof. Messori presents the Master in European Economic Governance