Lees de Officiële Beschrijving

Over ons

Onze Academie werd geboren in de jaren zestig, vanuit een idee van de Napolitaanse kleermaker Domenico Lettieri.

Het verhaal begon in de jaren vijftig in Vico Equense, een klein stadje in de buurt van Sorrento vol met Amerikaanse en Engelse toeristen en acteurs. De jonge Domenico Lettieri zou de heren bewonderen en op hen willen lijken.

Dus begon hij zijn onderzoek naar het rijk van fijne kledij en maatwerk, en belandde als een leerling in een kleine kleermakerswinkel. Oudere kleermakers hielden echter niet van het trainen van hun jonge helpers, die alleen maar werkten om op te ruimen.

Domenico wist dat de enige manier om iets te leren was om zijn meester te observeren, in een poging zoveel mogelijk geheimen te stelen. Het eerste kledingstuk dat onder de knie was, was het traditionele Napolitaanse jasje.

De kenmerkende eigenschappen van de Napolitaanse jas zijn: niet-omgevouwen schouders en zachte mouwen, golvende mouwen, opgestikte zakken, halve voering of helemaal geen voering, zijsplitten.

Van de winkel van de kleermaker tot de industrie

In de jaren zestig kreeg Domenico de kans om bij een van de grootste Italiaanse textiel- en kledingindustrieën, Marzotto, te werken. Daar leerde hij dat maatwerk een industrie kon worden omdat kleermakers de groeiende vraag naar keuze en comfort niet konden bijhouden. Domenico Lettieri zag een groeiende vraag naar professionele kleermakers en patroonmakers uit de industrie, een gouden kans om het naaien te verbeteren.

Domenico ontdekte een nieuwe kleermakerijmethode, een geometrische patroontechniek die hij besloot te ontwikkelen in Napels door de wiskundige benadering te vereenvoudigen. Deze nieuwe variatie werd toen een gepatenteerde methode voor het maken van patronen.

Onze gepatenteerde methode

De methode van Domenico Lettieri is nu een hoeksteen van de Academie en is vooral gebaseerd op vereenvoudiging. Patroon maken begint bij een geometrische basisbenadering die gemakkelijk te begrijpen is en geschikt is voor de behoeften van de industrie.

Patroonontwerp wordt teruggebracht tot de fundamentele regels om het proces van papier naar weefsel te stroomlijnen.

Van scholen tot de Academie

Vanaf dat moment opende Domenico Lettieri verschillende kleermakersscholen in heel Italië en introduceerde vrouwenkleding omdat de tijden aan het veranderen waren en vrouwen hun rol in de samenleving begonnen te claimen.

Vandaag IUAD - Accademia della Moda is het enige instituut voor hoger onderwijs in het zuiden van Italië dat erkend wordt door het Italiaanse ministerie van Onderwijs, Universiteit en Onderzoek van de AFAM (hoger onderwijs voor kunst, muziek en dans) instellingen voor haar bachelordiploma's.

Onze traditie van makers wordt elke dag op de Academie in leven gehouden. We bereiden onze studenten voor om de Academie als professionals te verlaten omdat hun studieplannen zijn ontworpen op basis van de vraag van bedrijven en de arbeidsmarkt, en omdat ze betrokken zijn bij een aantal praktische activiteiten, zoals workshops, tentoonstellingen, industriebijeenkomsten.

Van Napels naar Milaan

Onlangs lanceerden we een nieuw filiaal in een historisch gebouw in Milaan, bij het treinstation Milano Centrale.

We beschouwen deze branche als een mijlpaal in onze geschiedenis, want Milaan is de thuisbasis van vele modescholen en academies, en het is zowel een eer als een uitdaging om ons unieke gezichtspunt, onze creativiteit en op maat gemaakte traditie in Milaan te brengen.

Opleidingen te volgen in:
Engels
Italiaans

Deze school biedt ook:


IUAD Accademia della Moda

De tweejarige cursus in Accessories Design is gericht op het trainen van een professionele figuur die in staat is om het ontwerp en de ontwikkeling van accessoire collect ... [+]

De tweejarige cursus in Accessories Design is gericht op het trainen van een professionele figuur die in staat is om het ontwerp en de ontwikkeling van accessoire collecties (lederwaren en schoenen) te beheren, zowel vanuit een stilistisch, technisch als productieperspectief. Het biedt ondersteuning bij het onderzoek en de analyse van modetrends en in alle fasen van productontwikkeling: van onderzoek van materialen en definitie van modellen tot stilistisch ontwerp, tot bemonstering, via de definitie van modellering.

Je hebt een hoge kennis van de processen in de toeleveringsketen en de materialen / componenten van de producten. Je leert om innovatieve digitale informatietechnologieën (2D en 3D CAD) te gebruiken, en past bedrijfsprocedures toe om hoge kwaliteitsnormen te garanderen.... [-]

Italië Napels
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Online
Lees meer in Nederlands
IUAD Accademia della Moda

De tweejarige specialistische cursus Art Direction ... [+]

De tweejarige specialistische cursus Art Direction

het is vooral gericht op studenten, afgestudeerden en studenten in humanistische of communicatie- en marketingcursussen, die zich willen specialiseren in art direction of copywriting, geleid door professionals in de sector.

Je opleidingJaar ITeachings Jaar IILaatste test Experimenteer en werk om te leren

De methode van de Academie bestaat uit 30% van de hoorcolleges en 70% praktische toepassing. Studenten zullen in een open laboratorium werken waar ze kunnen experimenteren en leren, met simulaties in de klas van echte situaties, bijvoorbeeld de realisatie van een prototype voor een klant.

De tests en het uiteindelijke project... [-]
Italië Napels
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Online
Lees meer in Nederlands
IUAD Accademia della Moda

De Italiaanse stijl is iets unieks en gewild over de hele wereld, leren hoe bedrijven te begeleiden in hun verinnerlijking processen met onze marketing en communicatie va ... [+]

Overzicht

De Italiaanse stijl is iets unieks en gewild over de hele wereld, leren hoe bedrijven te begeleiden in hun verinnerlijking processen met onze marketing en communicatie van de Italiaanse stijl meester.

Om marktspecifieke strategieën voor stijgende markten te ontwikkelen, moeten marketingprofessionals zowel technische als culturele competenties verwerven. Om voor dit programma in te schrijven, hebben we een bachelordiploma, andere kwalificaties op het gebied van mode, design, vrije kunsten of gelijkwaardige titels nodig.

Je academische reis

Dingen die je leert

U begrijpt marketing en verschillende culturele, economische en wettelijke scenario's met betrekking tot de stijgende markten (Azië, Rusland, Noord-Afrika, Arabische landen, Oost-Europa) en u zult een aantal technische vaardigheden en digitale hulpmiddelen verwerven om uw strategieën te ondersteunen (web, grafische software en retoucheren).... [-]

Italië Milaan
October 2019
Campus
Lees meer in Nederlands
IUAD Accademia della Moda

Door middel van deze technische tekening voor de masteropleiding voor modegrillen, verwerft u beide competenties door middel van uitgebreide training die planningsdruktec ... [+]

Overzicht

Het creëren van een duidelijke technische tekening kan het patroonontwikkelingsproces stroomlijnen en verbeteren.

Door middel van deze technische tekening voor de masteropleiding voor modegrillen, verwerft u beide competenties door middel van uitgebreide training die planningsdruktechnische en technische operationele methoden omvat, voor herenkleding, dameskleding en kinderkleding.

Om je in te schrijven, moet je beschikken over een bachelordiploma of andere kwalificaties op het gebied van mode, design, vrije kunsten of gelijkwaardige titels.

Je academische reis

Dingen die je leert

Tijdens deze eenjarige cursus, zul je de geschiedenis en technieken van technisch tekenen bestuderen, praktische en historische noties verwerven om een grondige reeks vaardigheden op te bouwen.... [-]

Italië Milaan
October 2019
12 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
Address
Via G. Pica 62
Napels, Campania, Italië
Address
Via Copernico 3
Milaan, Lombardije, Italië