Lees de Officiële Beschrijving

De incubator van jonge talenten.

IFDA is een van de weinige modeacademies die in het verleden door de instellingen werd erkend.

IFDA Italiaanse mode

Vanaf 2001, in het centrum van Milaan, heeft IFDA één enkel doel: een Avantgarde-academie creëren met behoud van traditie en op een zeer concrete en professionele manier haar studenten opleiden, omdat zij de toekomst van het modesysteem zullen zijn.

Vandaag is IFDA een incubator van nieuwe talenten die betrokken zijn bij real fashion-projecten.

Het merk Italian Fashion and Design Academy (IFDA) werd in 2001 opgericht door Daniele CM Fittole, een gerenommeerde industrieel ontwerper uit 1989 die heeft gewerkt met onder andere Katharine Hamnet, JP Gaultier, G. Venturi, L. Soprani en nog veel meer. Zijn visie was om een finishing-avantgarde-academie te creëren, die de sterke identiteit van echte Italiaanse mode zou behouden.


Missie

Via haar gekwalificeerde medewerkers in de industrie biedt IFDA hun vakkennis aan voor een select aantal toegewijde studenten. De Academie is een broedplaats tussen traditie en de avant-garde.

Waarom is IFDA speciaal?

De IFDA is speciaal omdat het trainingsprogramma's biedt die aansluiten op de behoeften van het modesysteem. Er zijn tal van samenwerkingsverbanden met nationale en internationale merken en modeprofessionals die echte mode-capsules ontwikkelen. Alle studenten zijn direct betrokken bij stages tussen bedrijven.

Plaats

Milaan - Modestad

Het IFDA, gelegen aan het prestigieuze hoofdkantoor aan de Via Tortona 35 , biedt toegang tot de nieuwste modetechnologieën en professionals in het hart van het modedistrict van Milaan , waar enkele van de meest beroemde Italiaanse modehuizen staan, waaronder Armani, Zegna, Fendi, Diesel, Stone Eiland, Moncler om er maar een paar te noemen.

Elk jaar biedt IFDA een praktische leerervaring om studenten op te leiden tot de beste in een veld van ongelooflijke professionals en hen voor te bereiden om het hoogste industriële niveau te bereiken.

Methode

IFDA Italiaanse mode

Geen twee dagen zijn hetzelfde op IFDA - elke dag is anders!

107218_rsz_adobestock_101678451.jpg

Stage en workshop

Tijdens elk academisch jaar biedt IFDA stageplaatsen en workshops aan met onze partnerbedrijven om rechtstreeks met professionals te leren en te werken. Hier bij IFDA geloven we er heilig in dat hands-on ervaring een van de beste manieren is om de behoeften van een echt werkende, snelle modeomgeving volledig te begrijpen. Via de workshops zijn onze exclusieve gastsprekers beschikbaar om met studenten te spreken, door hun persoonlijke ervaringen en advies individueel aan te bieden.

IFDA Alumni die werken in het modesysteem: Elisa L. da Herno, Valentina S., Lara V. Greta S. da Armani, Lisa B. da Estee Lauder, Nathalie G. da Gucci, Daniela C. da Jil Sander, Veronica P. da Guess.

IFDA biedt onze studenten: Competitie, Seminars, Workshops, Beurzen.

Modeshows en presentaties: Milano Moda Donna (Fashion Week Milano), Milano Moda Uomo (Giorgio Armani, etc.), IFDA Fashion Show, Tortona Press Day, SI Sposaitalia.

Beurzen: TheOne Milano, White, Lineapelle, The MICAM, Mipel, MilanoUnica, SuperPitti.

Tentoonstelling: Triennale, Mudec, Armani Silos, Fondazione Prada, Palazzo Reale, Palazzo della Ragione, Palazzo Morando.

Competitie: Voorwaarts Kashiyama, Who is On next, Moda Italia CNA.

Officiële partners

 • Ente Fiera Milano
 • Confcommercio
 • Federmoda Italia
 • The One Milano
 • Parah
 • MyPlant
 • Camera Italiana Koper Moda
 • Confartigianato Biella

Een deel van onze professionele leraar

 • Armando Pollini (Pollini Design)
 • Emiliano Rinaldi (art director La Perla)
 • Simona Polli (Director WHITE magazine)
 • Flaminio Soncini (oprichter van "Buyer Association")
 • Elena Salvaneschi (General Manager van TheOne Milano, eigenaar van IAFIL Spa)
 • Luca Zacco (Fashion coördinator Versace)
 • Giovanni Cavagna (modeontwerper Max Mara, Les Copains, Loro Piana, YEdition)
 • Stefano Anselmo (oprichter van de Academie Stefano Anselmo)
 • Maurizio Cinà (mede-oprichter van "Buyer Association", ex AD van Frankie Morello)
 • Lino Spina (Senior Pattern maker Prada, Genny, Celine)
 • Emidio Summonte (accessoires voor modeontwerper Versace)
 • Eugenio Gallavotti (adjunct-directeur van ELLE)
 • Elisa Pestrichella (plaatsvervangend directeur IFDA, mede-oprichter van het Fashion Creative Lab)
 • Alice Lissoni (Senior ontwerper Luciano Soprani, Allegri)
 • Ornella Rigoletti (Senior patroonmaker Valentino, Armani, Ungaro, Richmond, Montana)
 • en vele anderen.

Opleidingen te volgen in:
 • Italiaans
 • Engels

Deze school biedt ook:


IFDA Italian Fashion & Design Academy

De ontwerper is het hart van het modesysteem, maar het is niet langer alleen de creatieveling die een tekening tekent en inkleurt: het pure en eenvoudige talent voldoet t ... [+]

Ontwerp een Capsule-collectie

Een Capsule-collectie is een kleine verzameling gelimiteerde en gemakkelijk uitwisselbare kledingstukken.

De ontwerper is het hart van het modesysteem, maar het is niet langer alleen de creatieveling die een tekening tekent en inkleurt: het pure en eenvoudige talent voldoet tegenwoordig niet meer, omdat de ontwerper niet alleen kleding maakt, maar ook levensstijlen.

Enkele van de betrokken modeprofessionals:

Luca Zacco (Fashion coördinator Versace)Emiliano Rinaldi (art director La Perla)Simona Polli (Director WHITE magazine)Maurizio Cinà (mede-oprichter van "Buyer Association", ex AD van Frankie Morello)Ornella Rigoletti (Senior patroonmaker Valentino, Armani, Ungaro, Richmond, Montana)... [-]
Italië Milaan
November 2019
Engels,Italiaans
Voltijd
10 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
IFDA Italian Fashion & Design Academy

Het jaarlijkse Shoes Design-programma richt zich op het opleiden van jonge professionals die elk soort schoeisel kunnen produceren en verschillende bases ontwikkelen voor ... [+]

Het jaarlijkse Shoe Design-programma richt zich op het opleiden van jonge professionals die elk type schoeisel kunnen produceren en verschillende bases ontwikkelen voor de perfecte realisatie.

Een schoenenontwerper leert hoe hij elk type schoeisel moet ontwerpen en maken in relatie tot trends, in de diepte van de te gebruiken materialen en hun componenten, in staat om te werken als een maker van een originele lijn, als een medewerker van een stylist, of op het gebied van zaken als een creatieve consultant of rechtstreeks in de laboratoriumprototypes.

De directe relatie die IFDA heeft met toonaangevende kwaliteitsbedrijven in de sector (van stijlkantoren tot grote merken, van laboratoria tot bedrijven die materialen en componenten leveren), garandeert een concrete en tastbare voorbereiding.... [-]

Italië Milaan
Januari 2020
Engels,Italiaans
Voltijd
8 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
IFDA Italian Fashion & Design Academy

Het modesysteem bestaat niet alleen uit creatieve mensen, maar vooral uit deskundige managers die de creativiteit van anderen omvormen tot een echte onderneming. ... [+]

Het modesysteem bestaat niet alleen uit creatieve mensen, maar vooral uit deskundige managers die de creativiteit van anderen omvormen tot een echte onderneming.

Marketing en management van productvariabelen, prijzen, distributie en communicatie stellen bedrijven in de modesector in staat om een concurrentiepositie te verwerven, te beheren en te weten hoe deze te optimaliseren.

De cursus is bedoeld voor iedereen die specifieke vaardigheden wil verwerven als manager van het modesysteem, met bewustzijn en bekwaamheid op specifieke professionele gebieden door middel van praktische, begeleide ervaringen en de studie van technische disciplines. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de evolutie van markten en taal, om een geschikte voorbereiding te bieden voor opname in elk bedrijf in de mode-industrie.... [-]

Italië Milaan
Maart 2020
Engels,Italiaans
Voltijd
8 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
IFDA Italian Fashion & Design Academy

De Fashion Buyer Course, samengesteld door modespecialisten en mode-inkopers, biedt directe interactie met de wereld van mode en de distributie ervan. ... [+]

De Fashion Buyer Course , samengesteld door modespecialisten en mode-inkopers, biedt directe interactie met de modewereld en de distributie ervan.

Enkele van de betrokken modeprofessionals:

Flaminio Soncini (oprichter van "Buyer Association")Maurizio Cinà (mede-oprichter van "Buyer Association", ex AD van Frankie Morello)Showroom ZappieriRinascente MilanoLuisa ViaRoma

Cursus Doelstellingen

De Fashion Buyer-cursus is bedoeld om jonge professionals in de mode te trainen en kopers en verkopers voor te bereiden die kunnen werken met inkoopkantoren, warenhuizen en showrooms in het algemeen.

Cursusprogramma

Het Fashion Buyer-cursusprogramma biedt specifieke training over:... [-]

Italië Milaan
Januari 2020
Engels,Italiaans
Deeltijd
3 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
IFDA Italian Fashion & Design Academy

De cursus Fashion Stylist wil de professionele figuur van de stylist introduceren, waarbij hij zijn vaardigheden en verschillende activiteiten analyseert. ... [+]

De cursus Fashion Stylist is bedoeld om de professionele figuur van de stylist te introduceren, waarbij hij zijn vaardigheden en verschillende activiteiten analyseert.

De cursus zal gebaseerd zijn op theoretische lessen waarin de ongeschreven regels die de relaties met persbureaus, fotoagentschappen, enz. Verwoorden worden verdiept.

Een zeer belangrijk onderdeel van de cursus is een van de seminars met professionals, die de studenten in staat stellen om direct contact te hebben met internationale werksituaties.

Een speciale relatie die IFDA heeft met tijdschriften als ELLE, Glamour, Marie Claire, Cosmopolitan, VOGUE enz., Maakt zowel bezoeken als seminars direct mogelijk met grote exponenten van mode en communicatie.... [-]

Italië Milaan
Oktober 2019
Engels,Italiaans
Voltijd
8 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands

Flow

John Richmond meets IFDA students

Welcome to IFDA