Free University of Bozen-Bolzano

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De Free University of Bozen-Bolzano werd opgericht in 1997. Onze universiteit heeft een sterke internationale kijk, getuige de meertalige cursussen (Duits, Italiaans, Engels en Ladinisch) en het hoge aantal studenten en docenten uit het buitenland.

De universiteit heeft vijf faculteiten en een hoog percentage docenten (35%) en studenten (17%) komen uit het buitenland en zij studeren, doceren en doen onderzoek op het gebied van economie, natuurwetenschappen, engineering, sociale wetenschappen, onderwijs en design . We hebben 4.100 studenten ingeschreven voor meer dan 30 niet-gegradueerde en postdoctorale opleidingen .

In nationale ranglijsten bereikt onze universiteit elk jaar topposities. In 2018, voor het vierde achtereenvolgende jaar, heeft het Italiaanse onderzoekscentrum voor sociale studies Censis onze universiteit gerangschikt als nummer één van kleinere particuliere universiteiten (minder dan 5.000 studenten). We staan ook hoog op internationale ranglijsten, met name in de categorieën 'internationalisering', 'studenttevredenheid' en 'praktijkgericht'.

De aangeboden onderwezen modules en onze onderzoeksprojecten zijn gekoppeld aan internationale en interregionale netwerken. Binnen het Euregio-project zijn we bijvoorbeeld een partnerschap aangegaan met de universiteiten van Innsbruck en Trento en streven we ernaar om aan de hoogste kwaliteitsnormen te voldoen.

Stel ons een vraag op WhatsApp

Locaties

Bolzano

Address
Free University of Bozen-Bolzano
Universitätsplatz 1 Piazza Università 1

39100 Bolzano, Trentino-Zuid-Tirol, Italië

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden