Fondazione Giangiacomo Feltrinelli

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

De belangrijkste onderwerpen die hij behandelt zijn die van Europa , van democratie , van werk , van de stad , van middelen , geanalyseerd uitgaande van hun historische wortels en van de studie van goede praktijken en relevante gevallen .

121316_salalettura_low_phcpajewski-4068.jpg

Het primaire doel van het onderzoeksgebied is om de academie en de wereld van bedrijven en verenigingen in dialoog te brengen. Wat nog belangrijker is, de wens van de Stichting om onderzoeksresultaten aan het publiek terug te geven door middel van initiatieven, redactionele en educatieve producten, tentoonstellingen en performatieve momenten waarbij meerdere talen en methoden worden gebruikt, ontworpen met het oog op het rechtstreeks betrekken van burgers.

Sinds 1949 verzamelt Fondazione Giangiacomo Feltrinelli - geboren als een bibliotheek en later een instituut - de benodigde bronnen voor de studie van de geschiedenis van ideeën en sociale bewegingen en stelt deze beschikbaar aan onderzoekers, instellingen en universiteiten in een netwerk met 350 instellingen van alle de wereld. Gebouwd rond een erfgoed met 1,5 miljoen archiefkaarten , 250.000 volumes , 17.500 tijdschrifttitels en 15.000 posters , posters en affiches , vestigde de Stichting zich onmiddellijk op het internationale toneel als centrum voor conservatie en onderzoek naar geschiedenis. politiek, sociaal, economisch en cultureel, met bijzondere aandacht voor de studie en decodering van het hedendaagse .

Het nieuwe hoofdkantoor van de Feltrinelli Foundation in het gebouw in Viale Pasubio, het eerste openbare gebouw in Italië ontworpen door de Zwitserse studio Herzog121317_CreditsObbligatoriFilippoRomano-FondazioneFeltrinelliVialePasubio.jpg Filippo Romano - Feltrinelli Foundation Viale Pasubio

Fondazione Giangiacomo Feltrinelli stelt een kalender van activiteiten voor die gericht zijn op verschillende doelgroepen : naast de verspreiding in verband met het hedendaagse debat , met activiteiten die voornamelijk plaatsvinden in de Multipurpose Room , worden vergaderingen georganiseerd rond het boek en lezen , die hun eigen hebben het doel is het archiveringserfgoed te vergroten en vrije en onafhankelijke kennis te bevorderen, waarbij problemen worden aangepakt die variëren van papieren boeken tot technologische innovaties, van creatieve commons tot het beheer van digitale bronnen.

Daarnaast bevordert de Stichting innovatief onderwijs voor studenten, leerkrachten, kinderen en volwassenen, in aanwezigheid en op afstand, dat experimenteert met onconventionele leertechnieken , vaak gebaseerd op leren door te doen , om een echte ervaring aan een echte opname in de wereld van werk . Het educatieve gebied van de Stichting is het beginpunt van een supply chain die gericht is op het verbeteren van het erfgoed en de resultaten van onderzoek met het oog op de verspreiding van inhoud. Om in te spelen op de huidige opleidingsbehoeften die worden bepaald door de voortdurend veranderende transformatie van de arbeidsmarkt, zijn de educatieve programma's van de Stichting gericht op een divers publiek: professionals, afgestudeerden en onderzoekers, middelbare scholen, kinderen.

www.fondazionefeltrinelli.it

Aanbod postuniversitair onderwijs

Master's Degree in Public History

Om te reageren op een constant evoluerende wereld van werk, promoten Fondazione Giangiacomo Feltrinelli en de Universiteit van Milaan de I-niveau Master in Public History "Het verhaal van de geschiedenis, de beroepen van cultuur". Een cursus hoger onderwijs die geschiedenis beoogt als een baan van de toekomst in het 4.0- werkscenario.

Met lessen van projectmanagement tot communicatie op cultureel gebied, van toegepaste geschiedschrijving tot nieuwe media tot audiovisuele productie voor interdisciplinaire training, beroepsopleiding en gericht op transversale vaardigheden.

Het educatieve aanbod, dat theoretische en methodologische sessies omvat, is verrijkt met laboratoria, stages, workshops en veldervaringen in samenwerking met culturele instellingen, bedrijven en particuliere bedrijven die actief zijn in de publicatie- en mediasector, op het gebied van musea en archiefgoederen bibliografisch en historisch. Meer dan 25 masterpartners waaronder organisaties, instellingen, bedrijven die verbonden zijn met historische verhalen, communicatie en de verbetering van een cultureel erfgoed.

href = "http://fondazionefeltrinelli.it/publichistory

Master's degree in duurzame ontwikkeling banen

Globalisering , de digitale revolutie , de ecologische crisis , de onhoudbaarheid van hedendaagse economische systemen zijn slechts enkele van de grote fenomenen die de belangrijkste ontwikkelingsuitdagingen herontwerpen die worden voorgesteld door de Sustainable Development Goals ( SDG's ) van de VN-agenda. In dit veranderende en complexe scenario, waarin wordt opgeroepen tot actie door instellingen, onderzoeksinstellingen en internationale organisaties, bevorderen Fondazione Giangiacomo Feltrinelli en de Universiteit van Milaan-Bicocca de eerste master in duurzame ontwikkeling Jobs "de banen van duurzaamheid", in samenwerking met de Universiteit van Milaan, de Polytechnische Universiteit van Milaan, de Universiteit van Pavia en de Italiaanse Alliantie voor duurzame ontwikkeling (ASviS). Een zeer professionele, multidisciplinaire weg, sterk gericht op de wereld van werk, die theorie en duurzaamheidspraktijken nauw met elkaar verbindt. De training bestaat uit educatieve activiteiten die, naast de theoretische kaders van de behandelde onderwerpen, de tools bieden voor analyse, ontwerp, beheer en monitoring die essentieel zijn voor het begrijpen en geïntegreerd beheer van de sociale, ecologische, economische en culturele aspecten die de ontwikkeling bevorderen duurzaam.

href = "http://fondazionefeltrinelli.it/mastersdj/

Locaties

Milaan

Address
Viale Pasubio 5
Milano

20154 Milaan, Lombardy, Italië