EMOTION

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Wie we zijn

UPO ( www.uniupo.it ) is een openbare universiteit met 15.000 studenten, 400 professoren / onderzoekers en 300 administratief en ondersteunend personeel. Het biedt 19 undergraduate cursussen (BA / BSc), 12 2-jarige undergraduate cursussen (MA / MSc), 5 Single Cycle Degrees (MA / MSc), 3 Ph.D. programma's en een overvloed aan cursussen voor tertiair onderwijs. Momenteel zijn er 9 overeenkomsten voor gezamenlijke programma's met Europese universiteiten, waaronder de Europese Masters in drugs- en alcoholwetenschappen (EMDAS), gefinancierd door de Europese Commissie. De Universiteit is onlangs gerangschikt 5de van de 31 middelgrote universiteiten in 2017 door het nationale agentschap voor de evaluatie van de kwaliteit voor haar onderzoek. UPO is momenteel betrokken bij 21 KP7-projecten (1 ERC-subsidie) en 9 H2020-projecten (2 als coördinator).118634_img2.jpg

Het Departement Farmaceutische Wetenschappen, DSF ( www.dsf.uniupo.it ) is samengesteld uit 35 personeelsleden en richt zijn onderzoeks- en opleidingsdoelstelling rond drugs, cosmetica en nutraceuticals, van bank tot bed. Het biedt een diploma in farmacie, een diploma in chemie en farmaceutische technologieën en een masteropleiding in wetgevende wetenschappen en markttoegang. De onderzoekers van de afgelopen 3 jaar hebben twee beurzen van de Europese Unie verworven: TriforC (prof. Appendino, op het gebied van natuurlijke producten) en Foodintegrity (op het gebied van nutraceuticals). Het heeft meer dan 100 overeenkomsten met farmaceutische en cosmetische industrieën voor detacheringen. Op dit moment zijn er 5 spin-offs gegenereerd door de afdeling.

UMH ( www.umh.es/ ) is een openbare universiteit die zich inzet voor de opleiding van niet-gegradueerde en postdoctorale studenten. In de vijfde editie van de U-ranglijst van de Spaanse universiteiten geproduceerd door de BBVA Foundation en het Valenciaanse Instituut voor Economisch Onderzoek (IVIE), UMH bezet de 5 e plaats in de rangschikking van de beste Spaanse universiteiten.

Het Instituut voor Moleculaire en Cellulaire Biologie , IBMC ( ibmc.umh.es/ ), stimuleert een multidisciplinair translationeel excellentieprogramma op moleculair en cellulair niveau gericht op het identificeren, valideren en ontwikkelen van bioactieve moleculen met toepassing op het gebied van biotechnologie en gezondheid. Om zijn doel te bereiken, heeft IBMC alle steun voor ondernemersactiviteiten via de Quorum Foundation in het Scientific Park. Bovendien heeft het instituut verschillende technologische platforms bijeengebracht: i) Biologisch High Throughput Screening Platform; ii) Platform voor moleculaire modellering; iii) Skin Research Platform (SRP), een publiek-privaat initiatief dat tot doel heeft moleculair en cellulair onderzoek uit te voeren in alle aspecten van de huid om technologisch geavanceerde producten en diensten op cosmetisch en dermatologisch gebied te ontwikkelen.118635_img1.jpg

De IBMC-onderzoeksgroepen zijn internationaal concurrerend, met een uitstekende productiviteit, ook op het gebied van octrooiaanvragen en het opzetten van spin-offbedrijven. In de afgelopen vijf jaar heeft IBMC middelen verkregen ter waarde van gemiddeld € 1,5 miljoen, voornamelijk uit het nationale plan voor R

UNamur (www.unamur.be) biedt meer dan 40 verschillende programma's op het bachelor-, master- en doctoraatsniveau en verwelkomt ongeveer 7000 studenten in zes faculteiten: kunst, rechten, economie, sociale wetenschappen en bedrijfskunde, computerwetenschappen, geneeskunde en wetenschappen. Onderzoek is ontwikkeld in 11 transdisciplinaire onderzoeksinstituten, actief in kunst, rechten, sociale en exacte wetenschappen, geneeskunde en informatica. Het excelleert vooral in sectoren zoals gezondheidswetenschappen (senescentie, trombose, ecotoxicologie, kanker), wetenschappen en technologieën ( nanotechnologieën en nanotoxicologie, oppervlaktebehandelingen, nieuwe materialen en hernieuwbare energieën, biofotonica, complexe systemen, mobiliteit, software engineering) en menswetenschappen (ontwikkelingseconomie, linguïstiek van gebarentaal, informatie, recht en maatschappij). Onderzoeksactiviteiten leunen op geavanceerde wetenschappelijke apparatuur gegroepeerd in 8 technologieplatforms en onderzoekers ontwikkelen inter- en transdisciplinaire projecten die fundamenteel en toegepast onderzoek impliceren. UNAMUR is betrokken bij talrijke onderzoeksprojecten die worden gefinancierd door de Europese Unie, de federale staat, de regio's en de Waalse Federatie van Brussel.118636_img4.jpg

Het departement Biomedische Wetenschappen (www.unamur.be/nl/med/mbi) bestaat uit 34 personeelsleden. De onderzoeksgroepen zijn onderdeel van NARILIS, Namen Research Institute of Life Sciences, en richten zich op niet-klinisch en translationeel onderzoek in moleculaire en cellulaire biologie. Het departement Biomedische Wetenschappen biedt de volgende opleidingen: één bachelor sinds 1997 (n ° 577), één master 60 sinds 2014 (n ° 578), één master 120 sinds 2012 (n ° 579) en een universitair certificaat in regelgevende aangelegenheden van Gezondheidsproducten sinds 2016 (n ° 1834). De masterprogramma's worden sinds 2014 volledig in het Engels gedoceerd.

Het departement Biomedische Wetenschappen heeft aan ARES het verzoek voorgelegd om in 2019 multidisciplinaire programma's te verzorgen op het gebied van niet-klinisch en klinisch onderzoek en gegevensbeheer. Deze masterprogramma's worden ook volledig in het Engels gedoceerd. In afwachting van de ARES-goedkeuring zullen we in 2019 de volgende nieuwe programma's aanbieden: een Master 120 in preklinisch onderzoek, in klinisch onderzoek en in gegevensbeheer.

118637_img3.jpg

HU ( www.hu-berlin.de/en/about/humboldt-universitaet-zu-berlin ) is een openbare universiteit met 32.553 studenten (met uitzondering van Charité) en 189 opleidingen, 424 professoren, 2.012 docenten / assistenten. In 2015 plaatste de Times Reputation Rankings van het Times Higherold World Humboldt-Universität bij de top 50 van universiteiten ter wereld (positie 41). Op het gebied van concurrentie in Duitsland heeft zijn internationale, interdisciplinaire focus op onderzoek en onderwijs ervoor gezorgd dat HU een leidende positie heeft verworven in het excellentie-initiatief van de Duitse nationale en regionale overheden.

De geschiedenis van Charité Universitätsmedizin ( www.charite.de/ ) gaat terug tot 1710 met de vestiging van quarantainevoorzieningen voor slachtoffers van de pest net buiten de stadsgrenzen van Berlijn. In 1997/1998 fuseerde het met de medische faculteit van de Humboldt Universität en de Virchow-Klinikum van de Freie Universität tot de "Universitätsklinikum Charité, Medizinische Fakultät der Humboldt-Universität zu Berlin", en werd daarmee een van de grootste klinieken in Europa . Charité is gevestigd op 4 campussen en heeft meer dan 100 klinieken. Momenteel zijn meer dan 7.000 studenten (1.300 uit het buitenland) ingeschreven bij Charité. Charité biedt 7 mastercursussen: cerebrovasculaire geneeskunde, moleculaire geneeskunde, consumentengezondheidszorg, toxicologie, internationale gezondheidszorg, gezondheidsberoepen, medische neurowetenschappen.

Bij het departement Dermatologie, Venerologie en Allergologie ( international-health-care.charite.de/en/treatment_spectrum/treatment_of_adults/dermatology/ ) behandelen meer dan 80 artsen de hele discipline. Het is een van de toonaangevende dermatologische faciliteiten wereldwijd en is sterk betrokken bij menselijk onderzoek en klinische proeven.

Locaties

Novara

Address
Largo Guido Donegani,2
28100 Novara, Piedmont, Italië

Elche

Address
Avinguda de la Universitat d'Elx,s/n
03202 Elche, Valenciaanse Gemeenschap, Spanje

Namen

Address
Rue de Bruxelles,61
5000 Namen, Waals Gewest, België

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden