The Global Campus of Human Rights

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

The Global Campus of Human Rights is een interdisciplinair expertisecentrum dat wordt ondersteund door de EU en streeft naar de voortdurende bevordering van mensenrechten en democratisering door middel van onderwijs, gespecialiseerde opleiding en onderzoekssamenwerking wereldwijd via een netwerk van regionale partners. Het hoofdkantoor is gevestigd in Venetië, Italië en het hoofdkantoor van de regionale partner is gevestigd in Argentinië, Armenië, Bosnië-Herzegovina, Libanon, Zuid-Afrika en Thailand.

Dit grote netwerk, waarvan de totale samenstelling 100 prestigieuze universiteiten omvat, is het grootste universitaire netwerk ter wereld dat gespecialiseerd is in mensenrechten en democratie. Haar partners staan wereldwijd bekend om hun leidende rol in onderwijs, onderzoek en belangenbehartiging op het gebied van mensenrechten en democratisering.

Missie

De missie van de GLOBAL Campus is om zich te ontwikkelen als een strategisch centrum voor de ontwikkeling, interconnectie en coördinatie van belangrijke menselijke hulpbronnen en expertise op het gebied van mensenrechten in alle regio's van de wereld, in samenwerking met belanghebbenden bij de overheid, intergouvernementele en maatschappelijke organisaties.

partners

Naast de academische instellingen zijn de belangrijkste partners van de GLOBAL Campus de Europese Unie, de lokale, regionale en nationale autoriteiten die samenwerken met de GLOBAL Campus-universiteiten in de respectieve landen, evenals internationale en niet-gouvernementele organisaties die actief zijn op het gebied van mensenrechten en democratisering.

Locaties

Venetië

The Global Campus of Human Rights Headquarters

Address
Global Campus of Human Rights Headquarters
Monastery of San Nicolò
Riviera San Nicolò 26

I-30126 Venetië, Veneto, Italië
Telefoonnr.
+39 041 272 0911