Centro Studi Panta Rei

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Panta Rei Studies Center

Voor de integratie van de Psychologie, Geneeskunde en Neurowetenschappen

De Beroepsvereniging Panta Rei Study Center is opgericht in 1997 in de provincie Como (Italië) door de wil van Leaf Manzillo Maria Cristina (psycholoog, psychotherapeut en afgestudeerd in de geneeskunde en chirurgie) Register van Psychologen van Lombardije (nr 03 / 4845) en Nasti Nunzio (psychologie met) in het register van psychologen Lombardije (n ° 03/4998) geregistreerd.

Het centrum werd opgericht door de wil van twee psychotherapeuten (Nasti Leaf Manzillo Nunzio en Maria Cristina) zijn samen opgegroeid in de jaren van de universiteit en de daaropvolgende vier jaar van de graduate school en in de tussentijd, trouwden ze.

De naam van studies Center Het was niet toevallig gekozen. De zinsnede "Panta Rei" onmiddellijk doet denken aan de oude Griekse filosofie en in het bijzonder een filosoof Heraclitus. De term wordt vaak vertaald in het Italiaans als "alles stroomt" of "Alles wordt." E 'is gekozen omdat het goed geschikt is voor onze levensstijl keuzes die ons vakgebied.

De twee van ons gemaakt "Alles verandert" een referentiepunt voor ons leven. In feite hebben we wel over eens: "Als er iets in ons leven die we ontmoeten, niet de moeite waard om te proberen om het te veranderen." We wilden niet leven om spijt niet de moed hebben gehad.

Als jonge mannen, omdat het niet tevreden met de plaats waar we woonden (de voormalige "Campania Felix"), maakte de beslissing om het Noorden te komen, koos Como, een plaats die totaal onbekend: we wisten, door die beslissing, we zouden hebben betaald of verdiend persoon. En zo was het. Aanvankelijk betaalden we veel, soms te veel, maar daarna, met het verstrijken van de tijd, we waren allebei blij met de beslissing die in staat zijn om de pijn te verdragen en naar ons centrum te bouwen zijn geweest. wordt beetje bij beetje, steen voor steen, met eindeloos geduld onze kleine project groeit. Onze ervaring was niet anders dan een psychotherapie parcours met de te verwachten moeilijkheden om wat wortels te scheuren om nieuwe te planten, met pogingen om te slopen en te herbouwen, te transformeren en te glad, uit te breiden en hun horizon te wijzigen. Wij denken dat, in feite, dat we ons niet konden presenteren aan patiënten zonder de moed om te veranderen wat we niet willen. Hoe konden we een andere persoon op een pad dat we onszelf hadden vermeden rijden?

En dus proberen we te belichamen wat ons beroep ons geleerd heeft en om te zetten om de instrumenten heeft ons voorzien gebruiken.

De manier waarop we kijken naar de verandering is niet zo extreem als iets dat ons kenmerkt. Geen extreme perspectief is van ons. Wij zijn van mening dat er te veel verandering is als niet verandert.

De Onze missie

Wij willen de wetenschappelijke geest, omdat het potentieel democratisch, het heeft een collectieve ziel, is vatbaar voor wijzigingen in het belang van kennis. We schrijven "potentieel" omdat de wetenschap wordt gemaakt door wetenschappers die de mens en onze zwakheden te introduceren in de wetenschap.

We houden van de psychologie, de geneeskunde en de neurowetenschappen. We zijn zeer aangetrokken tot het vermogen van de man om te gaan met moeilijke situaties, in staat zijn om op te staan, zelfs na een zware plof. Wij willen veerkracht (het vermogen van de mens om op constructieve wijze aan te pakken de onvermijdelijke moeilijkheden van het leven). Daarom hebben we de hierboven genoemde materialen zijn bestudeerd en we zijn vol bewondering voor de nieuwe ontdekkingen van de neurowetenschappen onvoorstelbare voor het grootste deel van de oude wetenschap die dit heeft verzet en het nog steeds niet de nieuwe bevindingen te integreren in zijn dagelijkse klinische do. Wij willen om te zorgen voor anderen (laten we niet gemanipuleerd of uitgebuit door anderen, of de advocaten van verloren zaken bij de start, aandacht!). We denken dat sociale relaties zijn van goede kwaliteit nogal een vruchtbare voedingsbodem voor menselijke sereniteit. Het is dus voor ons.

De natuur is een van onze belangen. We proberen om minder te vervuilen, recyclen op zijn best, om te gebruiken compostering thuis, om eten te kopen "nul km" van lokale producenten van biologische landbouwmethoden te bevorderen, om te profiteren van een wandeling om een ​​pad vrij (pijnen back toelaat).

Onze voornaamste belangen:

psychologie

Hoewel wij zijn gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie, een aanpak die is het fundament van onze professionele training, zijn we betrokken bij het herkennen van vele andere benaderingen hun waardige plaats in de psychologische kliniek. Dit maakt onze begeleiding trajecten "stimuleren" en "meeslepende" zowel voor studenten als voor docenten, maar ook "een uitdaging."

geneeskunde

Een passie gevoeld door zowel de één voor de psychologie.

Studies zijn geweest en zijn nog steeds fascinerend om Maria Cristina, verwikkeld in een lange reis, zelfs met ernstige gezondheidsproblemen die zowel student is ziek in het ziekenhuis opgenomen in verschillende afdelingen hebben gezien.

Dit is goed voor het lijden als we kijken naar tijden attitudes in de geneeskunde niet precies in overeenstemming met die welke zou zijn "de elegantie en professionaliteit van de medische professie."

neurowetenschappen

De liefde voor het functioneren van het lichaam en geest zien hun hoogste uitdrukking in het belang van de neurowetenschappen aan de basis er moderne studies over de vorming van de hersenen circuits in het leven en op de plasticiteit van het zelfde. Ze zijn het openen van onverwachte en contrasterende scenario's voor eeuwen in de geneeskunde en neurologie "klassieke" op de hersenen het vermogen om zichzelf te herprogrammeren en omgaan met tegenslag, dat komt ook om te zien of het gaat om een ​​beroerte uitkomsten nu plaatsgevonden jaar geleden. De vooruitzichten zijn veelbelovend voor de toekomst van neurologische ziekten en aandoeningen onveranderlijk beschouwd voor eeuwen.

Deze school biedt programma's in:
  • Italiaans

Bekijk Master programma's »

Programma's

Deze school biedt ook:

Master

Master's Degree In Counseling En Psycho-diagnose Met Geïntegreerde Aanpak

Campus Voltijd 252 uur October 2018 Italië Milaan

De Master staat open voor afgestudeerden in de psychologie (bachelor en / of tweede niveau), psychologen. Praktische twee jaar weg naar het beroep van psycholoog leren in de klinische en maatschappelijke integratie, dialoog en openheid tussen de psychologische en veel oefening benaderingen zijn een aantal kernwoorden. [+]

De Master staat open voor afgestudeerden in de psychologie (bachelor en / of tweede niveau), psychologen. Praktische twee jaar weg naar het beroep van psycholoog leren in de klinische en maatschappelijke integratie, dialoog en openheid tussen de psychologische en veel oefening benaderingen zijn een aantal kernwoorden. Sterke punten van onze Master: We kiezen voor een brede psychologische oog op de effectiviteit / efficiëntie van de interventie te verhogen. We bieden meer kansen op werk, omdat de begeleiding wordt gebruikt met de meerderheid van de cliënten / patiënten. Wij bieden middelen om een ​​"ondernemer-professional" succes Er zijn uitsteekt naar de toekomstige carrière: de psychologie is integratie tussen psychologische benaderingen en neurowetenschappen. DE MASTER IN DETAIL Een meester met primair cognitieve - gedrags- en geïntegreerd met een visie en een vergelijking met andere CURRENT psychologisch. De cognitief-gedragsmatige aanpak heeft belangrijke wetenschappelijke en experimentele basis, is flexibel, van toepassing op verschillende gebieden werken, efficiënt en effectief. Tegelijkertijd zorgen wij voor de integratie tussen de verschillende theoretische lijnen die oorsprong kan geven aan interlacing en intellectueel stimulerende interventies. We zijn ook volledig van overtuigd dat onze cognitieve modellen van elk type aanwezig benaderingen om de waarheid in plaats van absolute waarheden en houd je ogen open op het landschap kan alleen maar gunstig zijn voor de ontwikkeling van mentale flexibiliteit. Sommige kerncompetenties voorzien: Herkennen en weten hoe ze situaties van counseling of psychotherapie hanteren voor de eventuele inzet Het ontwikkelen van vaardigheden in het ontwerpen van psychologische interventie Verhoog communicatieve en sociale vaardigheden Leren... [-]

Meester In Ontspanning En Geïntegreerde Psychotherapeutische Technieken

Campus Voltijd 85 uur January 2018 Italië Milaan

Deze Master (17e editie -2017) is gereserveerd voor de psychologie afgestudeerden (bachelor en / of tweede niveau), psychologen en psychotherapeuten, medische afgestudeerden met psychologische training (gespecialiseerde of gespecialiseerd is in de klinische psychologie, psychiatrie, neurologie). [+]

Deze Master staat open voor afgestudeerden in de psychologie (bachelor en / of tweede niveau), psychologen en psychotherapeuten, medische afgestudeerden met psychologische training (gespecialiseerde of gespecialiseerd is in de klinische psychologie, psychiatrie, neurologie). De kernwoorden zijn: basic psycho-fysiologische ontspanning, het vermogen om de technieken te oefenen op jezelf, geduldig en groepsbeheer, flexibiliteit bij de toepassing van technieken en contra-indicaties van ontspanning technieken, het ontwerp van ontspanning cursussen. Vergelijking tussen praktische en psychologische modificatietechnieken (ontspanning, biofeedback, hypnose, meditatie). Neem deel aan onze meester betekent: Verwerven van technieken die worden toegepast met uitstekende resultaten op verschillende gebieden van de psychologie (in het bijzonder de klinische, wellness, sport, werk) en gebruikt in alle belangrijke psychologische oriëntaties (bijvoorbeeld cognitief-gedragsmatige aanpak, systemische-relationele psychoanalyse, humanistische). Projecteren in de toekomstige carrière: de psychologie is integratie tussen psychologische benaderingen en neurowetenschappen. Getuigenissen vorige edities studenten "De versoepeling is voor mij een geweldig hulpmiddel. Het stond me toe om mezelf beter te ontdekken, aan mijn kernwaarden te begrijpen, om zich te concentreren op mijn doelen, hartstochtelijk leven mijn werk. Het heeft ook konden we door het leven te lopen met meer vertrouwen en gevoel van eigenwaarde ... "(Valentina Morizio)" Ik zou eerlijk gezegd niet de meester aan iedereen aanbevelen, onvoorwaardelijk. Zeker aan te raden voor degenen die, op dit moment, het gevoel dat ze de middelen hebben om open te stellen voor de ontdekking of herontdekking van aspecten van zichzelf. "(Sara Girotti)" Een professioneel uitdagend, intense en boeiende persoonlijk werk, een uitdagende baan ... "(Agnese Olivato)" Deze cursus is... [-]

Videos

Presentazione

Contact

Centro Studi Panta Rei - Associazione di Psicologia, Psicoterapia e Counselling

Adres PIAZZA IRNERIO, 2
20146 Milaan, Italië
Website http://www.pantarei2000.it/
Telefoon +39 031 565449