Lees de Officiële Beschrijving

CAST Alimenti - CAST Alimenti voeding, kunst, wetenschap en technologie - is een in 1997 opgerichte school voor opleiding en specialisatie. Het is het enige centrum in Italië dat specifieke cursussen aanbiedt in alle culinaire kunsten, in speciaal uitgeruste klaslokalen en laboratoria. CAST Alimenti bezig met jonge studenten en gevestigde professionals, door opvoeders en apparatuur te bieden om kennis en knowhow te integreren. Er wordt veel aandacht besteed aan "Made in Italy" -producten, die worden gebruikt tijdens alle didactische programma's en praktische lessen.

De school van wereldkampioenen

We zijn er trots op om de enige school ter wereld te vertegenwoordigen met 18 wereldkampioenschappen, opgedaan bij het bijwonen van de belangrijkste internationale competities, door teams en individuele professionals, die in CAST Alimenti de ideale plek vinden en de juiste mensen vinden om zich voor te bereiden, te concurreren en te winnen.

Vacatures

De school is een geprivilegieerd toegangskanaal voor studentenplaatsing: het bevordert de ontmoeting van studenten met grote professionals en grote bedrijven, het maakt de activering van stages in prestigieuze omgevingen mogelijk en biedt studenten exclusieve toegang tot een privégedeelte van de website met vacatures.

Certificeringen en erkenningen

CAST Alimenti :

 • wordt erkend door het ministerie van Onderwijs, Universiteit en Onderzoek.
 • wordt erkend door de regio Lombardije.
 • het voldoet aan de ISO 9001 Quality System-certificering en de ethische code.

De trainingsaanbieding

In de verschillende disciplines van de culinaire kunsten, keuken, gebak, patissier, bakker, gelato, pasta, chocolade, pizza, barman, CAST Alimenti biedt cursussen van:

 • Op hoog niveau onderwijs
 • specialisatie
 • Koken en gebak meester
 • Organisatie en bedrijfsbeheer

Structuur en aantallen CAST Alimenti

Het hoofdkantoor van CAST Alimenti vandaag is een structuur van ongeveer 2.500 vierkante meter volledig gewijd aan onderwijsactiviteiten met:

 • 12 laboratoria met de meest geavanceerde apparatuur,
 • gemeenschappelijke ruimtes voor ontbijt, lunch en koffiepauzes,
 • uitvoerende en organisatorische kantoren,
 • magazijnen en kleedkamers.

Er zijn 6.000, inclusief professionals en aspiranten, die elk jaar passeren vanuit CAST Alimenti .

 • 2.400 deelnemers aan onze trainingsvoorstellen: cursussen op lange termijn, specialisatie en Engelse cursussen voor professionals uit de hele wereld.
 • 300 cursussen en activiteiten gepland elk jaar.
 • 2.000 cursusdagen aanwezig.

114033_sud.jpg

Opleidingen te volgen in:
Engels
Italiaans

Deze school biedt ook:

Executive opleidingen

CAST Alimenti

Zeer uitgebreid en specifiek, deze Master Cursus in Italiaanse keuken en gebak is een trainingsprogramma van 8 weken met ongeveer 300 trainingsuren; volledig praktisch en ... [+]

Zeer uitgebreid en specifiek, deze Master Cursus in Italiaanse keuken en gebak is een trainingsprogramma van 8 weken met ongeveer 300 trainingsuren; volledig praktisch en operationeel, kan elke deelnemer kennis maken met een heleboel geheimen achter het voorbereiden van typisch Italiaanse cursussen, evenals met de meest beroemde Italiaanse gebakjes.

Onze cursussterkteMaster Professors gecertificeerd door CAST AlimentiIndividuele multi-use werkstationsMultifunctionele trainingslaboratoria met de meest geavanceerde apparatuurTaalhulp tijdens de cursusAuthentieke Italiaanse ingrediënten om de echte Italiaanse keuken te leren kennenAll-inclusive: maaltijden, koffiepauzes en accommodatie gedurende de cursusDidactische excursies om het Italiaanse landschap en producten te ontdekkenLooptijd... [-]
Italië Bréscia
September 2019
Engels
Voltijd
2 maanden
Campus
Lees meer in Nederlands
Address
Via Serenissima, 5
25135 Bréscia, Lombardije, Italië