Accademia del Lusso

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Geconfronteerd met de huidige noodsituatie op gezondheidsgebied, heeft Accademia del Lusso haar niet-aflatende inzet voor studenten en toekomstige studenten getoond door online cursussen te blijven aanbieden via livestreaming. De leraren van de school, allemaal deskundige professionals in de mode-, design- en luxesector, geven live online les met behulp van innovatieve en effectieve methoden die de continuïteit voor studenten waarborgen en de authentieke interactie tussen docenten en studenten behouden die kenmerkend zijn voor alle Accademia del Lusso cursussen.

Bezoek voor meer informatie de website op: href = "accademiadellusso.com/en

---

Accademia del Lusso

SCHOOL VAN MODE & DESIGN

Accademia del Lusso School of Fashion & Design werd in 2005 geopend met de specifieke doelstelling om kwalitatief hoogstaand onderwijs te bieden aan jongeren die geïnteresseerd zijn in het starten van een carrière in de mode- en designindustrie, evenals aan professionals die al in de sector werken en die willen verbeteren of updaten hun vaardigheden en kennis.

De educatieve methode van de School of Fashion & Design is gebaseerd op een innovatieve aanpak, met twee leerpaden die nauw met elkaar verbonden zijn: het creatieve technische pad gericht op productie en het administratieve pad gewijd aan management.

De onderscheidende lesmethode van Accademia del Lusso is ook het resultaat van de expertise en ervaring van het onderwijzend personeel, allen gevestigde professionals op verschillende gebieden van mode en design. Dit zorgt voor een multidisciplinair onderwijs dat continu wordt geactualiseerd en stevig verbonden is met de arbeidsmarkt.

Bovendien stelt de samenwerking van de School of Fashion met belangrijke bedrijven in de industrie studenten in staat om te werken aan lopende projecten of projecten die al zijn geïmplementeerd en om hun opleiding af te ronden met een zeer leerzame ervaring die alleen kan worden gegarandeerd door direct contact met de professionele wereld .

Cursussen aangeboden

Masteropleidingen: ontworpen voor studenten met een bachelordiploma of hoger diploma en die een specialistische voorbereiding willen verwerven die hen in staat stelt functies binnen mode- en luxemanagement te vervullen in prestigieuze bedrijven over de hele wereld.

Cursussen van 3 jaar: voor diegenen die hun middelbare schoolopleiding hebben afgerond en die een cursus op universitair niveau willen volgen die hen de gedegen theoretische en praktische opleiding geeft die nodig is om in de mode- en ontwerpindustrie te werken.

Intensieve 1-jarige cursussen: voor diegenen die hun middelbare school- of universitaire studies hebben afgerond en die een intensieve cursus willen volgen om hun bestaande kennis te verbeteren en te voltooien, om een ​​competente professional te worden en een carrière in de mode- en ontwerpindustrie te ontwikkelen .

Kortetermijncursussen: ideaal voor diegenen die momenteel studeren of werken en niet de tijd hebben om zich te wijden aan een lange-termijn cursus. Ze kunnen gezien worden als een inleiding tot mode en ideaal voor alle profielen als ze gebaseerd zijn op algemene begrippen, of als verbeteringscursussen die geschikt zijn voor professionals wanneer ze gericht zijn op specifieke gebieden binnen de sector.

Voorbereidingscursussen: deze vinden plaats voor het begin van elk academiejaar en zijn toegankelijk voor diegenen die al ingeschreven zijn voor een cursus mode of design aan de Accademia del Lusso . De cursussen bereiden studenten voor op het gebied van taalverbetering, voorzien hen van essentiële ideeën over mode en design, en dienen ook om studenten te helpen integreren in hun nieuwe omgeving in Milaan.


Belangrijkste redenen om te studeren aan de Accademia del Lusso

  • 100% Italiaanse school voor mode en design
  • Maximale klassengrootte van 12 studenten voor actieve en dynamische interactie met docenten en om het meeste uit de cursus te halen
  • Onderwijzend personeel dat uitsluitend bestaat uit gekwalificeerde professionals die momenteel werkzaam zijn in de mode- en ontwerpsector voor constante overdracht van up-to-date werkervaring aan studenten
  • Gemengde lesmethode die theorielessen combineert met praktische ervaringen op het terrein (workshops: externe bezoeken, seminars door bekende mode- en designprofessionals, deelname aan exclusieve evenementen, projectwerk op basis van bedrijvenorders, trendvoorspellingservaring in Europese hoofdsteden)
  • Cursussen die rechtstreeks in het Engels worden gegeven door docenten, geen tolk-storende lessen
  • Uitstekende stageplaatsen dankzij solide contacten met mode- en designbedrijven in de luxesector, beheerd door het ADL Career Office
  • Luxe locatie op nr. 5 aan de Via Montenapoleone, een van de belangrijkste straten van de luxe wereld
  • Student Support Office biedt hulp bij visum- en immigratieprocedures en bij het vinden van geschikte accommodatie in Milaan, evenals bij het verzorgen van internationale studenten in alle aspecten van hun leven in Milaan
  • Het hoofddoel van ADL's cursussen is studenten voorbereiden en kwalificeren voor onmiddellijke en succesvolle toegang tot de hedendaagse competitieve banenmarkt


Infrastructuur / onderwijsfaciliteiten

Accademia del Lusso biedt studenten professionele workshops en computerlaboratoria uitgerust met iMac en de nieuwste hardware en software. De school heeft ook een echte winkel met laboratoria voor etalages, patronen maken en op maat maken, evenals grote ruimtes voor fotoshoots en modestylingsessies.


Aanbevolen faculteit

Accademia del Lusso leraren van Accademia del Lusso zijn hooggekwalificeerde professionals die momenteel werkzaam zijn in de mode- en designsector en de meesten van hen geven uitsluitend les aan de studenten van ADL. Dit zorgt voor een constante overdracht van up-to-date werkervaring aan studenten, evenals voor direct contact met lerarenbedrijven.


posities

Het Career Office van Accademia del Lusso werkt om studenten te verbinden met bedrijven om uitstekende kansen te creëren voor een stage die vaak openingen voor plaatsing worden. Dit efficiënte kantoor helpt studenten bij het creëren van cv en portfolio met als doel hen op te leiden in het stellen van werkeisen en hun profielen zo goed mogelijk voor te stellen.


Top Recruiting Companies

Valentino, Prada, Fendi, Ralph Lauren, Salvatore Ferragamo, Bottega Veneta, LVMH, Hugo Boss, Vivienne Westwood, Ermenegildo Zegna, John Richmond, Krizia, L'Espresso, L'Oreal, Luxottica, Marina Rinaldi, Stefanel, Baci & Abbracci, OVS, +39 Manifacture, UPIM, 1e verdieping, AB & COM, Aeffe, Agent Lux Venture, Alviero Martini, Antonio Marras, Barbara Giannelli, Be-Ma, Betty Blue, Brooks Brothers, Cashmira, Celine, Class Publishing, Colangelo, Columbus, Conde Nast, Corps et Ame, Datura, PEM Publishing, Emilù, Eres, Fabrizio Melzi, Fashionist, Franca Soncini, Francesco Scognamiglio, Fun and Fashion, Future Concept Lab, GF Service, Gianfranco Femzia, Gruppo Zannier, Guitar, Ileana Turrini, Info Draft Ingenio, Insight Communication, JM Fashion & Advertisement, Jonofui, Krizia, L'Autre Chose, Le Van Kim, Les Copains, Marly's Fashion, Martin Margiela, Matteo Sorbellini, Monica Leoni, Muse Magazine, Nardelli, Page Adv, Philippe Plein, Popai, Prime Donne, Ruffo, SP Management, Saatchi & Saatchi, Sabat ini, Salima Arfoudi, Schema, Scudrera, So jeans, Società Italia, Staff International, Studio Re, Studio Uno, Tosi Communication, Ulisse Barbi, Uragano studio, Urrà, Videolook, Vigevano 41, VW Consultin White Gallery, XT.

Locaties

Milaan

Address
Accademia del Lusso S.r.l.
Via Montenapoleone 5

20121 Milaan, Lombardy, Italië