Accademia Costume & Moda

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Opgericht in 1964 in Rome, Accademia Costume

Het biedt BA en Master cursussen wettelijk erkend door het Italiaanse ministerie van Onderwijs, Universiteiten en Onderzoek onder het lichaam dat Artistiek Hoger Onderwijs regeert.

Cultuur, design en vakmanschap gekoppeld aan een laboratoriumbenadering zijn de kernpunten van de educatieve missie van de school. Het doel is om de studenten te helpen hun loopbaan te starten en hen te ondersteunen bij het vormgeven en consolideren van hun creatieve identiteit.

Cultuur en experiment samengevoegd met Design en Vakmanschap zijn onze drive in het aanbieden aan het modesysteem en aan de entertainmentindustrie, jonge ontwerpers die in staat zijn te reageren op hun behoeften.

Alumni omvatten vandaag de Creative Director van Gucci, Alessandro Michele, zijn voorganger Frida Giannini, Albino D'Amato, Maurizio Galante, Marco Mastroianni, Verantwoordelijke Création Matières Chez Louis Vuitton, Fendi - Dior, Aldo Maria Camillo en veel van de belangrijkste professionals van de wereldwijde mode-industrie. De Accademia heeft een positieratio van ruim boven de 85% van de totale bevolking in de meest prestigieuze internationale modehuizen en entertainmentproducties

Accademia is slechts het startschema.

116872_BOF2019.jpg

Locaties

Rome

Accademia di Costume e di Moda

Address
Via della Rondinella, 2
00186 Rome, Lazio, Italië
Telefoonnr.
+39 06 686 8169