The Hebrew University of Jerusalem

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

HUJI - Internationale impact

The Hebrew University of Jerusalem wordt consequent gerangschikt als de beste universiteit in Israël en behoort tot de top 100 wereldwijd. Bovendien werd de universiteit gerangschikt als de beste Israëlische universiteit en 201-205 als beste van de 800 beste instellingen in de 2016-17 Times Higher Education World University Rankings, gepubliceerd door het Britse tijdschrift Times Higher Education. HUJI was de enige Israëlische universiteit die in de ranglijst in de top 200 van universiteiten ter wereld stond.

Ook staat The Hebrew University of Jerusalem op de eerste plaats in Israël en op de 88e plaats wereldwijd in de Reuters Top 100 van 's werelds meest innovatieve universiteiten.

De wereldberoemde wetenschappers van de Hebreeuwse Universiteit hebben een ongeëvenaarde uitmuntendheid in onderzoek, onderwijs en studie voortgebracht en hebben buitengewone doorbraken bereikt in disciplines variërend van landbouw tot hersenonderzoek, van economie tot onderwijs en nog veel meer. Deze prestaties worden weerspiegeld in het indrukwekkende aantal competitieve onderzoekssubsidies dat de faculteit heeft verkregen, evenals door de registratie van een onevenredig groot aantal internationale octrooien.

Artikelen en studies van universitaire wetenschappers verschijnen regelmatig in prestigieuze wetenschappelijke en academische tijdschriften, en hun onderzoek heeft hen uitstekende prijzen opgeleverd in Israël en in het buitenland. Tot dusver hebben de faculteit en alumni zeven Nobelprijzen gewonnen, één Fields-medaille (het equivalent van de Nobelprijs voor wiskunde), één Canada Gairdner International Award in biomedische wetenschappen en 14 Wolf-prijzen.

De Hebreeuwse Universiteit is bijzonder trots op haar "Startup Nation" technologieoverdrachtbedrijf, Yissum , dat behoort tot de meest productieve en succesvolle incubator-frameworks ter wereld:

 • Sinds de oprichting in 1964 heeft Yissum meer dan 530 technologieën in licentie gegeven
 • Het registreert elk jaar meer dan 50 nieuwe patenten
 • Yissum genereert jaarlijks $ 2 miljard aan inkomsten

142205_pexels-photo-2087387.jpeg

Wereldwijde activiteit: de cijfers

De cijfers spreken voor zich:

 • 265 academische overeenkomsten met instellingen in 45 landen
 • Uitwisselingsovereenkomsten voor studenten met meer dan 90 instellingen in meer dan 30 landen
 • 90 cursussen voor de studie van ongeveer 30 talen
 • 308 postdoctorale onderzoekers uit 34 landen
 • Een jaarlijkse inschrijving van bijna 2000 studenten uit 80 landen aan de Rothberg International School.
 • In september 2012 werd de Hebreeuwse Universiteit een van de eerste instellingen die zich bij Coursera voegde , dat samenwerkt met vooraanstaande universiteiten om gratis online cursussen aan mensen overal ter wereld aan te bieden.

Impact voelde over de hele wereld

De Hebreeuwse Universiteit is een leider geweest in het actief stimuleren van vooruitgang die zowel levens verbetert - als levens redt - over de hele wereld, in sectoren als landbouw, milieukwaliteit en volksgezondheid. Studenten uit ontwikkelingslanden hebben vervolgstudies gedaan aan de Hebreeuwse Universiteit en zijn vervolgens teruggekeerd naar hun land, uitgerust met de knowhow om de kennis en vaardigheden toe te passen die ze nodig hebben om de realiteit ten goede te veranderen.

De Rothberg International School voor buitenlandse studenten van de universiteit is er trots op om onder haar alumni te vermelden: actrice Natalie Portman, journalist Thomas Friedman.

Amigos em campus universitário

Waarom studeren aan de Hebreeuwse universiteit?

 • Nummer één in excellentie in Israël en bij de top 100 van universiteiten wereldwijd
 • Acht Nobelprijswinnaars van de afgelopen jaren zijn afgestudeerden of onderzoekers van de HU
 • HU-onderzoekers hebben tal van prestigieuze prijzen gewonnen
 • Er worden meer dan 150 studiegebieden aangeboden, waaronder veel interdisciplinaire programma's
 • Innovatie en creativiteit in onderwijs en onderzoek (neurale berekening, cognitie, computationele biologie, studie van rationaliteit)
 • Vier campussen ontvangen studenten van over de hele wereld
 • Studentenvoorzieningen van het hoogste niveau, inclusief ultramoderne sportfaciliteiten en studentenhuisvesting op alle campussen
 • Ongelofelijk panoramisch uitzicht op de 3000 jaar oude stad Jeruzalem vanuit klaslokalen.

Locaties

Jeruzalem

Address
Mt. Scopus 9190501 Jerusalem
Jeruzalem, Jeruzalem district, Israël

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

MA
MSc