Lees de Officiële Beschrijving

Milieueducatie voor Tikkun Olam (healing van onze relatie met de wereld) met onze handen, geesten en harten

Het Centrum voor Creatieve Ecologie (CfCE), dat in 1997 werd opgericht, ontwikkelde zich vanuit een groeiend verlangen naar Kibbutz Lotan om de milieueffecten te verminderen en een duurzamere manier van leven te omarmen. Van vroege baanbrekende initiatieven op het gebied van afvalbeheer die als model dienden voor andere gemeenschappen in het hele land, tot baanbrekende experimenten in extreme productie van woestijnbiologische voedingsmiddelen en energie-efficiënte constructie met natuurlijke materialen, de CfCE is een training van wereldklasse geworden, onderzoek en demonstratiecentrum voor capaciteitsopbouw in duurzaamheid. Onze focus ligt op kwaliteit, ervaringsgericht en praktisch onderwijs in lokale biologische voedselproductie, ecologische bouwmethoden, gepaste technologieën, permacultuurontwerp en gemeenschapsveerkracht die dient om mensen te inspireren, motiveren en empoweren om een duurzame gemeenschap op te bouwen en om creatieve actie te ondernemen voor positieve verandering naar sociale en ecologische rechtvaardigheid.

De CfCE won de onderscheiding voor het Ministerie van Milieu van Israël in 2000 voor zijn werk in milieueducatie en speelde een belangrijke rol in Kibbutz Lotan die in 2006 de prijs ontving voor Ecovillage Excellence van het Global Ecovillage Network voor werk in milieueducatie en hulpverlening, afvalbeheer en ecologische gebouw.

De CfCE organiseert doorlopende en op maat gemaakte educatieve cursussen, trainingen en workshops voor alle leeftijden en beheert het natuur- en migratievogelreservaat Kibbutz Lotan, het Eco-Kef - ecologische educatieve park en de EcoCampus.

107298_20151130_165051.jpg


Milieueducatie voor Tikkun Olam

Onze relatie met de wereld helen met onze handen, verstand en harten.


Onze missie

Individuele veranderaars en toekomstige leiders in staat stellen om creatief te werken aan ecologische duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid om gezonde gemeenschappen, organisaties en bedrijven op te bouwen.


Onze strategie

Het aanbieden van trainings-, onderzoeks- en demonstratiecentrum van wereldklasse voor capaciteitsopbouw voor alle leeftijdsgroepen in de lokale biologische voedselproductie, ecologische bouwmethoden, geschikte technologieën, permacultuurontwerp en veerkracht van de gemeenschap.


Ons doel

  • Om een gevoel van verwondering voor de natuur en het milieu in te blazen, terwijl het bewustzijn en de kennis van de wereldwijde uitdagingen die worden geconfronteerd, worden ontwikkeld
  • Het beïnvloeden van individuele en gemeenschappelijke attitudes en beslissingen over levensstijl
  • Verandering mogelijk maken door de ontwikkeling van een reeks praktische ideeën en methoden om acties voor het milieu en voor sociale en ecologische rechtvaardigheid aan te moedigen en te ondersteunen
  • Het hedendaagse milieudenken verbinden met een liberaal, progressief joods perspectief en de diversiteit van alle culturele achtergronden vieren107707_Testing_soil.jpg
Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

Center for Creative Ecology ~ Green Apprenticeship at Kibbutz Lotan