ITM University, School of Engineering and Technology

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Kijk maar eens om je heen. Misschien lees je dit op een computerscherm of in een boek. U kunt op een vliegtuig of zittend aan een bureau, omringd door moderne communicatie-apparatuur. Als alternatief kunt u in uw woonkamer thuis een maaltijd gekookt in een magnetron te hebben gegeten, het luisteren naar een CD, omringd door moderne textiel, verwarmd of gekoeld door centrale verwarming of airconditioning. Waar u ook bent en wat je omstandigheden, wordt u omringd door het bewijs van de invloed van de techniek op uw dagelijks leven.

Ingenieurs zijn er in verschillende vormen en maten. Aan de ene kant zijn er atomaire en moleculaire ingenieurs manoeuvreren elementen om nieuwe materialen of halfgeleiders te maken. Op een ander, kunnen zij worden betrokken bij projecten die het beheer en het begrip van grote vereisen - grootschalige structuren zoals straalmotoren of snelwegen.

Engineering is heel veel over het toepassen van kennis. De ontwikkeling van een nieuwe waterzuiveringsinstallatie aan een hongerende bevolking te helpen, of de introductie van technische concepten in het ontwerp van kunstmatige harten normaal studenten te inspireren om te beseffen dat de toepassing van de techniek het menselijk lijden kan verlichten, evenals de ondersteuning van de algemene evolutie van de maatschappij. Zinnen zoals 'duurzame ontwikkeling' en 'verantwoord fabricageproces zijn nu vaak gehoord in de faculteit, als gevolg van het feit dat de ingenieurs zijn verantwoordelijke burgers zich volledig bewust van de Impart van wat ze doen.

Engineering bij ITG UNIVERSITY

Engineering is de toepassing van fysische principes aan de oplossing van problemen en vereist de vaardigheden van rekenen, creativiteit, vindingrijkheid en bruikbaarheid. Engineering is een breed - variërend vak waarin je je ontwerp en wiskundige vaardigheden zal gebruiken om te profiteren maatschappij en het milieu. Engineering aan ITM University biedt de mogelijkheid om te studeren in een informele en vriendelijke sfeer met toegang tot uitstekende laboratoria en computerfaciliteiten.

Een onderzoeksprogramma dat samenwerkingsprojecten bevat met de industrie helpt om de undergraduate programma's up to date te houden. Iedere student neemt de uitdaging aan om een ​​innovatief final - jaar durende project. Dit gaat vaak gepaard met het gebruik van apparatuur worden ontwikkeld als onderdeel van het onderzoek binnen de Universiteit.

De vraag naar ingenieurs is nog nooit zo hoog geweest. ITM universiteit, met zijn goede reputatie voor afgestudeerde werkgelegenheid, is het beste uitgangspunt voor een carrière in zowel het bedrijfsleven en de verschillende technische disciplines.

Over onze Afdelingen

Computer Sciences Techniek & Informatica Werktuigbouwkunde. Elektrische, Elektronica & Communicatie Engineering. Civiele Techniek.

Alle graden aangeboden op ITM University zijn erkend en door de Universiteit Grant Commissie (UGC) Ministerie van Human Resource Development, de regering van India, Het directoraat van Hoger Onderwijs, de regering van Haryana goedgekeurd.

Computer Science & Engineering. Information Technology

Goed - opgeleide informatietechnologie (IT) professionals zijn in grote vraag, zowel in India en daarbuiten. Een breed scala van loopbanen is beschikbaar voor afgestudeerden van opleidingen ITM University in Computer Sciences en Informatie Technologie. Veel hun loopbaan als systeem analisten, IT-managers, software engineers of consultants, terwijl anderen gebruik maken van hun diploma als springplank naar een breed scala van banen in handel, industrie en overheid.

Deze cursus heeft tot doel de toenemende behoefte aan ingenieurs die kunnen bijdragen aan zowel de hardware als software design en elektronische systeem. ITM universitair afgestudeerden werken nu in gebieden met inbegrip van computernetwerken, embedded systeem, digitale besturingssystemen voor auto's, telecommunicatie en kabeltelevisie-systemen, video games hardware, microprocessor chip design en multimedia.

ITM universiteit heeft vooral sterke banden met professionals in de IT-industrie en de cursussen hebben een sterke professionele oriëntatie. Door middel van "Onderwijs Plus" de cursussen worden geactualiseerd en / of aangevuld om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de huidige behoeften en anticiperen op de toekomstige eisen van de industrie en handel.

Elektrische, Elektronica & Communicatie Techniek

Electronic Engineering blijft een bloeiende industrie, zoals aangegeven door de huidige vraag naar afgestudeerden. Deze cursussen zijn bedoeld om studenten in aanmerking komen voor een loopbaan in een breed scala van industrieën, maar ook bij de overheid en commerciële organisaties. Deze omvatten typisch macht elektronica, informatietechnologie, elektronische hardware en software, automatisering, robotica en controle, communicatie, radio en televisie, computer engineering, solid - state-apparaten, micro-elektronica en VLSI.

De cursussen helpen om studenten voor een loopbaan als professionele ingenieurs te bereiden door middel van een opleiding in de fundamentele principes die in het kader van een echte applicatie en design ervaring. De cursus ontwikkelt de fundamentele beginselen van informatica en elektronische techniek resulteert in een diploma in Elektronica & Communicatie of Elektronica & Instrumentatie.

Contacten met de industrie, grote onderzoeksinstellingen en academische genootschappen zorgt ervoor dat cursussen blijven op de veranderende behoeften van de beroepsgroep voldoen. Projectwerk in de loop onderbouwt de noodzaak voor een combinatie van praktische en theoretische vaardigheden en capaciteiten.

machinebouw

In de moderne wereld, Mechanical Engineering staat centraal in de vele activiteiten die leiden tot de industriële en zakelijke groei. Mechanical Engineering is bezig met alle soorten machines in de industrie en alle aspecten van hun mechanisme en de werking - het ontwerp, de ontwikkeling, bouw, productie, installatie, bediening en onderhoud. Een machinebouw cursus biedt de basiskennis voor het bereik van een loopbaan in deze gebieden. Zij zijn de drijvende kracht achter veel van onze technologieën en industriële processen. Werktuigbouwkundigen zijn betrokken bij het creëren van de toekomst.

Mechanical Engineering is ook de basis waarop andere takken van de techniek zijn geëvolueerd. Mechanical Engineers zullen naar verwachting basisbegrippen uit de fysica, chemie, chemische technologie, elektrotechniek, elektronica en civiele techniek toe te passen. Het voordeel van deze fundamentele rol is die de brede dekking van de onderwerpen in Mechanical Engineering biedt een ruime keuze aan carrière werkgelegenheid in sectoren zo divers als de zware industrie, energiecentrales, staalfabrieken, aardolie en aardolieproducten, chemische-, voedingsmiddelen-, farmaceutische, bescherming van het milieu en energiebesparing.

civiele techniek

Wereldklasse undergraduate en postgraduate onderwijs, onderzoek begeleiding, professioneel advies, outreach en mankracht opleiding als leiderschap in Civiele Techniek bieden.

De opleiding van studenten in de civiele techniek bieden studenten met een solide basis in de wetenschappelijke en technische fundamentals samen met blootstelling aan alfa-en gammawetenschappen. Het doel van de opleiding Civiele Techniek is om afgestudeerden voor te bereiden op de leiders in het oplossen van maatschappelijke problemen op het gebied van de openbare veiligheid, de bescherming van hulpbronnen, natuurlijke risico mitigatie en de efficiënte werking van de stedelijke natuurlijke systemen in India en internationaal geworden.

Het doel van de afdeling is om high-end professionele onderwijs voor de ontwikkeling van de menselijke hulpbronnen met zeer gespecialiseerde kennis en vaardigheden op het gebied van Civiele Techniek.

De afdeling heeft een hoog gekwalificeerde en ervaren docenten met uitstekende studieresultaten van gerenommeerde universiteiten in India en daarbuiten. Er is een evenredige mix van academische excellentie en industriële ervaring tussen de faculteit, die is instrumenteel in het meegeven van de juiste mix van theoretische en praktische kennis aan de studenten.

Activiteiten zoals seminars, projecten, quizzen en dergelijke wedstrijden worden uitgevoerd op regelmatige basis aan de professionele vaardigheden te induceren in de studenten, die hen uiteindelijk helpen bij het geplaatst in hoogwaardige organisaties. Dit op zijn beurt geeft hen een voorsprong op andere kandidaten in de harde concurrentie, en geeft een impuls aan hun loopbaan profiel.

Locaties

Gurugram

Address
HUDA Sector 23-A
122017 Gurugram, Haryana, India