Lees de Officiële Beschrijving

cept01

CEPT University richt zich op het begrijpen, ontwerpen, plannen, bouwen en beheren van de menselijke habitat. De onderwijsprogramma's op te bouwen doordachte professionals en haar onderzoeksprogramma's te verdiepen begrip van de menselijke nederzettingen. CEPT University onderneemt ook adviesprojecten om het doel van het maken van habitats leefbaarder te bevorderen.

De universiteit bestaat uit vijf faculteiten. De Faculteit Bouwkunde werd opgericht als de 'School of Architecture' in 1962. Het richt zich op het ontwerp in het private domein. De faculteit van Planning, gericht op de planning in het publieke domein, werd opgericht in 1972 als de 'School of Planning'. De faculteit Technologie die richt zich op engineering en constructie, werd opgericht in 1982 als de 'School of Building Science and Technology'. De Faculteit van Design werd opgericht in 1992 als de 'School of Interior Design'. Het gaat over de habitat-gerelateerde interieurs, ambachten, systemen en producten. Faculteit Bedrijfskunde opgericht in 2013 en richt zich op de Habitat en Project Management.

CEPT University ontleent zijn naam aan het 'Center for Environmental Planning and Technology' (CEPT). CEPT en de verschillende scholen die omvatte werden opgericht door de Ahmedabad Education Society met de steun van de regering van Gujarat en de regering van India. De regering van Gujarat opgenomen CEPT als een universiteit in 2005. De Universiteit Subsidies Commissie erkend CEPT Universiteit op grond van artikel 2 (f) van de UGC Act 1956 in 2007. Het ministerie van Wetenschappelijk en Industrieel Onderzoek (DSIR) van de regering van India erkent de universiteit als een Wetenschappelijk en Industrieel Onderzoek Organisatie (SIRO).

cept02

Oprichting

De Ahmedabad Education Society (AES) is het Centre for Environment Planning & Technology (CEPT) in het jaar 1962 met de oprichting van de School of Architecture (SA) door middel van subsidie-in-steun van de regering van Gujarat. De School of Planning (SP) is opgericht in 1972 met financiële steun van de regering van India (MHRD), de regering van Gujarat en de Ford Foundation. De andere scholen; School of Building Science and Technology (SBST) en de School of Interior Design (SID) werden opgericht in 1982 en 1991 respectievelijk met subsidie-in-steun van de regering van Gujarat.

Aanvankelijk werd CEPT opgericht en wordt gerund door Ahmedabad Education Society (AES). In het jaar 1994, een aparte vertrouwen en een samenleving CEPT Society werd gevormd. CEPT is geregistreerd als een Society and Public Charitable Trust. CEPT is geregistreerd onder de Societies of geregistreerde Maatschappij / bedrijf / Anderen Registration Act 1860 met de Asst. Registrar of Societies, Ahmedabad Region, Ahmedabad, vide Registration No. Guj / 4185 / Ahmedabad dd 24 januari 1994.

Sinds de oprichting CEPT geëxploiteerd als een autonome academische instelling vrij om zijn academische programma's te ontwikkelen en gunning zijn eigen diploma's aan het einde van de verschillende opleidingen erkend door de staat Gujarat en de wettelijke regelgevende instantie voor technische opleidingen - de All India Raad van technisch onderwijs (AICTE). Van 2002 - 2005, werd de CEPT aangesloten bij de Hemachandracharya North Gujarat University in Patan. Bijgevolg is de studenten het invullen van diverse programma's bij de CEPT werden bekroond met bachelor en master-opleidingen. CEPT werd een universiteit van de deelstaat Gujarat Wetgevende Act van 2005 met ingang van 12 april 2005. CEPT University is door de University Grants Commissie erkend op grond van artikel 2 (f) van de UGC Act 1956 in februari 2007. De universiteit is erkend als Wetenschappelijk en Industrieel Onderzoek Organisatie (SIRO) door Ministerie van Wetenschappelijk en Industrieel Onderzoek (DSIR).

cept03

Pedagogie

De onderwijsprogramma's aan CEPT University richten op het bouwen van professionele capaciteiten en daarom zijn ze gericht op 'ateliers' of 'labs'. Hier, studenten te betrekken bij goed ontworpen levensechte problemen. Cursussen, seminars en onderzoeksopdrachten, gericht op het ontwikkelen van conceptuele en analytische vaardigheden van de leerlingen, en skill versterken workshops leren ondersteunen in de studio's en laboratoria. Studenten moeten ook inschrijven in reis- en documentatie programma's en stagiair in professionele bureaus om hun blootstelling te verbreden.

CEPT Universiteit koestert de individuele belangen en vaardigheden van haar studenten. Aan elke student in staat om een ​​unieke studie in kaart te brengen en te realiseren zijn of haar eigen individuele mogelijkheden, programma's mandaat slechts drie vierde van de totale kredieten dat de leerlingen moeten voltooien. Studenten kunnen de resterende credits te voltooien door te kiezen uit de brede waaier van keuzevakken te bieden in een van de vijf faculteiten van de universiteit. De faculteiten maken ook alle pogingen om ervoor te zorgen dat zelfs binnen de verplichte deel van het programma kunnen studenten cursussen voor kiezen om hun praktijk oriëntatie aan te passen.

De overtuiging dat het opleiden van professionals vereist het beoefenen van professionals en academici om nauw samen te werken stevig ten grondslag ligt aan pedagogische filosofie CEPT Universiteit. Daarom CEPT universiteit werkt als een samenwerkingsverband van wetenschappers en praktijkmensen. Beoefenaars bedreven in de besluitvorming brengen hun ervaring om klaslokalen en academici geven een meer doordachte en kritische benadering. Docenten aan CEPT University, zien zichzelf als coaches. Hun rol is om individuele studenten te ondersteunen bij hun verkenningen en in hun capaciteitsopbouw quests.

International Outreach Mission

India's verstedelijking is een baanbrekende transformatie waarbij een enorme bevolking zal verhuizen van de dorpen naar de steden en steden. Het beheer van deze ongekende omvang van de ontwikkeling zal groot aantal getalenteerde, gekwalificeerde en ervaren professionals uit de hele wereld nodig hebben om plannen, ontwerpen en bouwen van de toekomst van India. Daarom heeft CEPT University opzetten van de International Outreach Mission to global talent uit te nodigen om mee te doen met de CEPT studenten, academici en onderzoekers om samen te werken aan de problemen van de verstedelijking van India en de toekomstige leefomgeving professionals voor te bereiden.

De missie is belast met het aantrekken van uitstekende internationale afgestudeerden, professionals en academici om te studeren, te werken en te onderwijzen in India. De missie zal een aantal bestaande en nieuwe mogelijkheden te coördineren voor internationale afgestudeerden, professionals, academici en onderzoekers om mee te doen met de CEPT en werken aan het oplossen van problemen van de verstedelijking van India.

Zij omvatten:

 1. Reizen in India
  De jaarlijkse Summer en Winter Schools in CEPT biedt gestructureerde leerprogramma's (voor tussen de 2-5 weken) dat gevarieerde ervaring binnen en buiten India te bieden.
 2. Leer in India
  Professionele postdoctorale en undergraduate programma's bieden geweldige kans om graad onderwijs, dat is geworteld in de lokale context te ondernemen. Ze laten de studenten om de internationale kwaliteitsnorm beroepsonderwijs ondernemen.
 3. Teach in India
  De prestigieuze Teaching Fellows programma op CEPT nodigt uitstekende internationale afgestudeerden en young professionals een jaar onderwijs te brengen op CEPT.
 4. Onderzoek in India
  Wetenschappelijke onderzoekers hebben een kans om gezamenlijk onderzoek met docenten en studenten voeren op CEPT. Er zijn veel bestaande samenwerkingsverbanden met partneruniversiteiten in de hele wereld en er is nog gelegenheid om nieuwe samenwerkingen te verkennen.
 5. Design in India
  Innovatieve nieuwe postdoctorale opleiding / s voor jonge en ervaren professionals uit ontwikkelde landen om een ​​post-professionele master's degree, die ook zal hen in staat stellen om te werken in India te ondernemen.
Programs taught in:
Engels

Deze school biedt ook:


CEPT University

Landschapsprogramma's aan de CEPT University zijn ontworpen om een ​​uitgebreid en diepgaand inzicht in het beroep mogelijk te maken. Het biedt professioneel onderwij ... [+]

Master in de landschapsarchitectuur / vormgeving

Faculteit Bouwkunde - CEPT University

Landschapsarchitecten / Ontwerpers spelen een cruciale rol in een land als India dat snel verandert in zijn fysieke vorm. De hedendaagse landschapsprofessional is niet alleen getraind om de tuinverfraper, maar ook ecologisch gevoelige beschermer van de natuurlijke hulpbronnen te zijn en werkt op verschillende schalen, complexiteiten en typologieën, waaronder projecten in regionale landschappen, huisvesting, institutionele, recreatieve, stedelijke, erfgoed, infrastructuur, industriële en huishoudelijke ruimten. Naast het ontwikkelen van technische capaciteiten, moet een landschapsprofessional nu een kritisch begrip ontwikkelen van de reikwijdte van het beroep en een waardestelsel en een scherp gevoel van onderzoek ontwikkelen om passende antwoorden in de voortdurend veranderende wereld mogelijk te maken./>... [-]

India Ahmedabad
September 2019
Voltijd
Deeltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
CEPT University

De faculteit van Design aan de CEPT University biedt een postdoctoraal programma in meubeldesign. De M. Des. (Furniture Design) programma is een 2-jarig full-time, op vaa ... [+]

Master of Design in meubeldesign

Faculty of Design - CEPT University

De faculteit van Design aan de CEPT University biedt een postdoctoraal programma in meubeldesign. De M. Des. (Furniture Design) programma is een 2-jarig full-time, op vaardigheden gebaseerd professioneel programma om studenten voor te bereiden als ontwerpers en innovators voor een snel opkomende meubelindustrie./>

De M. Des. (Furniture Design) programma is een pragmatisch antwoord op de groeiende behoeften van de meubelindustrie en van de markt. Tegenwoordig is de ontwikkelingssnelheid in alle Indian Metros exponentieel in bijna alle sectoren. De vraag naar meubels volgt in de residentiële, commerciële en institutionele sectoren. Momenteel komt een groot deel van het meubilair dat op de markt wordt gebracht uit het buitenland en kan het net zo gemakkelijk in India worden ontworpen en gemaakt.... [-]

India Ahmedabad
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
CEPT University

Master of Urban Planning (MUP) stelt studenten in staat om zich bloot te stellen aan nationale en internationale best practices in stadsplanning en voorziet hen van kenni ... [+]

Master in stedenbouw

Faculteit van Planning - CEPT University

Master of Urban Planning (MUP) stelt studenten in staat om zich bloot te stellen aan nationale en internationale best practices in stadsplanning en voorziet hen van kennis en vaardigheden die nodig zijn voor hun professionele loopbaan bij het plannen en beheren van groei en ontwikkeling van steden en stedelijke gebieden./>

Tijdens de cursus leren studenten een verscheidenheid aan factoren die onze steden beïnvloeden begrijpen en analyseren en passen ze kritisch denken toe bij het bieden van geïntegreerde, interdisciplinaire oplossingen. Door middel van hands-on studio oefeningen, theorie cursussen, individuele onderzoeksprojecten en veldbezoeken in India en in het buitenland, de cursus rust studenten met een grondige kennis van het voorbereiden van wettelijke plannen, en plannen, variërend van regionale tot stad en lokale gebied niveaus. Tot de leden van de faculteit behoren vooraanstaande beoefenaars, academici en onderzoekers, bekwaam en bekwaam in hun eigen vakgebied, met nationale en wereldwijde ervaring.... [-]

India Ahmedabad
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
CEPT University

Het streeft naar opmerkelijke veranderingen in stedelijk India door een pool van hoogwaardige professionals te creëren die zich toeleggen op het beheer van menselijke hab ... [+]

Master of Urban Management

Faculteit van Management - CEPT University

Indiase steden groeien in een zeer snel tempo in termen van bevolking en geografie. Ze hebben constante aandacht nodig om de bestaande structuren te onderhouden en de toekomstige uitbreiding te beheren. Stedelijk management is een opkomend veld dat gespecialiseerde kennis van stedelijke nederzettingen en kernmanagementprincipes vereist. Stedelijke managers richten zich op het begrijpen van hoe steden en steden functioneren en ze streven ernaar het technologische, operationele en financiële functioneren van steden te verbeteren met het doel de leefbaarheid te verbeteren./>

Het streeft naar opmerkelijke veranderingen in stedelijk India door een pool van hoogwaardige professionals te creëren die zich toeleggen op het beheer van menselijke habitats. Het programma helpt studenten bij het ontwikkelen van vaardigheden om complexe problemen aan te pakken, zoals het verbeteren van de langetermijnefficiëntie van stedelijke diensten, het verbeteren van het dagelijks functioneren van steden en het vinden van manieren om de financiering van stedelijke systemen te verbeteren.... [-]

India Ahmedabad
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
CEPT University

M.Tech in Geomatics is een multidisciplinaire professionele cursus waarin geavanceerde onderwerpen zoals Remote Sensing, GIS, Database Management Systemen, Spatial Data A ... [+]

Master of Technology in Geomatics

Faculteit Techniek - CEPT University

GEOMATICS, in de volksmond bekend als Geo-Informatica, verwijst naar de wiskunde, wetenschap en technologie die wordt gebruikt om ruimtelijke informatie te bestuderen. Het is een veld met oude wortels, moderne relevantie en een oog voor de toekomst. Deze multidisciplinaire cursus integreert de acquisitie, beheer, analyse, modellering en presentatie van geospatiale informatie./>

M.Tech in Geomatics is een multidisciplinaire professionele cursus waarin geavanceerde onderwerpen zoals Remote Sensing, GIS, Database Management Systemen, Spatial Data Analysis, Programming Languages, Photogrammetry, GPS en Location Based Systems, LiDAR, Big-data, Web en Mobile GIS , Open Source-technologieën, projectplanning en geo-visualisatie worden aangeleerd. Het biedt een unieke kans om de brede toepassingen op multidisciplinaire gebieden van engineering, bouw, infrastructuur, nutsbedrijven, planning, management, informatietechnologie en governance te verkennen.... [-]

India Ahmedabad
September 2019
Voltijd
Deeltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
CEPT University

Binnen de M.Tech. programma in Building Energy Performance-studenten leren: Gebruik moderne hulpmiddelen om simulaties uit te voeren en de energieprestaties van gebouwen ... [+]

Master of Technology in energieprestaties van gebouwen

Faculteit Techniek - CEPT University

Gebouwen met een laag energieverbruik zijn een sociale en economische noodzaak voor India en andere tropische regio's die de grootste groei zullen zien in de komende twee decennia. Energiegebruik bepaalt grotendeels de ecologische voetafdruk van een gebouw gedurende zijn levensduur. Onderzoek, beleid en praktijk maken van de energieprestaties van gebouwen een gebied van intellectuele en professionele groei. Steeds vaker is een nieuw soort professional nodig in het ontwerp van het gebouw of in het operatieteam om energie te besparen./>

Binnen de M.Tech. programma in Building Energy Performance-studenten leren om:... [-]

India Ahmedabad
September 2019
Voltijd
Deeltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
CEPT University

Het nieuwe Postgraduate-programma in Architectural History and Theory is bedoeld voor architecten en afgestudeerden van andere disciplines die geïnteresseerd zijn in geav ... [+]

Master in de architectuurgeschiedenis en Theorie / Master of Arts in architectuurgeschiedenis en -theorie

Faculteit Bouwkunde - CEPT University

Het nieuwe Postgraduate-programma in Architectural History and Theory is bedoeld voor architecten en afgestudeerden van andere disciplines die geïnteresseerd zijn in geavanceerde opleiding in onderzoek naar gebouwde omgeving. Gebaseerd op de sterke traditie van onderzoek aan de CEPT University , biedt het programma een grondige methodologische basisingeving en kritische communicatieve vaardigheden die essentieel zijn voor hedendaagse onderzoekers. Veel van het leren zal plaatsvinden met behulp van studiogestuurde pedagogiek, waarbij studenten empirisch betrokken zijn bij hedendaagse sites, processen en representaties, en zal worden ondersteund door een reeks theorie-seminars en methodencursussen. De enige in zijn soort in de Zuid-Aziatische regio, het programma zal van belang zijn voor diegenen die willen werken als docenten (in architectuur en verwante gebieden), professionele onderzoekers en ondernemers op het gebied van cultuur en erfgoed. Aan het einde van dit programma zou men in staat zijn om:/>... [-]

India Ahmedabad
September 2019
Voltijd
Deeltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
CEPT University

Master of Urban Infrastructure (MUI) bereidt jonge professionals voor op loopbaan in een of meerdere van deze: (i) het voorbereiden van infrastructuurprojecten voor de st ... [+]

Master in de stedelijke infrastructuur

Faculteit van Planning - CEPT University

Master of Urban Infrastructure (MUI) bereidt jonge professionals voor op loopbaan in een of meerdere van deze: (i) het voorbereiden van infrastructuurprojecten voor de steden en hun regio's, (ii) het ondernemen of adviseren over het beheer van infrastructuurprojecten en -faciliteiten in steden en hun regio's (iii) het voorbereiden van projecten en het toezicht houden op de uitvoering ervan op het gebied van stedelijke infrastructuur in India en andere ontwikkelingslanden en (iv) onderzoek uitvoeren naar beleidslijnen en processen van stedelijke infrastructuurontwikkeling. Het stelt de studenten ook bloot aan ecologische, sociale, politieke, economische en financiële dimensies van stedelijke infrastructuurontwikkeling en ethische dimensies van werken als professional./>... [-]

India Ahmedabad
September 2019
Voltijd
Deeltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
CEPT University

De specialisatie Architectuurontwerp binnen de M.Arch. programma aan de Faculteit Bouwkunde, CEPT University is een geavanceerde ontwerpstroom bedoeld voor architecten om ... [+]

Master in het ontwerpen van architectuur

Faculteit Bouwkunde - CEPT University

De specialisatie Architectuurontwerp binnen de M.Arch. programma aan de Faculteit Bouwkunde, CEPT University is een geavanceerde ontwerpstroom bedoeld voor architecten om ontwerpen te verkennen, te experimenteren en kritisch te beschouwen als een discipline, bekrachtigd door de praktijkervaring. De specialisatie heeft een breder mandaat in vergelijking met andere M.Arch-stromen en stelt studenten in staat om de volgende thema's te verkennen - nieuwe hulpmiddelen en technologieën van ontwerp, ontwerp voor sociale verandering, het reimagen van het bureau van architecten, onder andere. Studenten hebben ook kansen om de ontwerptheorie te verkennen, met name op het gebied van vorm en esthetiek, manieren van maken, computationeel ontwerp, geschiedenis van ontwerp en hedendaagse praktijk./>... [-]

India Ahmedabad
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
CEPT University

Conservation and Regeneration-programma is een tweejarig specialistisch onderwijs in theorie en praktijk van het bouwen van instandhouding en instandhouding geleid stadsh ... [+]

Master of Architecture in Conservation and Regeneration / Master of Arts in Conservation and Regeneration

Faculteit Bouwkunde - CEPT University

Conservation and Regeneration-programma is een tweejarig specialistisch onderwijs in theorie en praktijk van het bouwen van instandhouding en instandhouding geleid stadsherstel. Het programma situeert zich in de context van de werelderfgoedstad Ahmedabad en houdt zich bezig met de historische gebouwde omgevingen, stedelijke geschiedenissen en theorieën, contextuele ontwerpbenaderingen en betrokkenheid van de gemeenschap om de relatie tussen conserveringspraktijk en stadsvernieuwing te verkennen. Dit gebeurt met een focus op het ontwikkelen van vaardigheden die vereist zijn voor de praktijk en met actieve betrokkenheid bij nationale en internationale, private en publieke projecten die historische omgevingen behouden. Aan het einde van dit programma zou men in staat zijn om:/>... [-]

India Ahmedabad
September 2019
Voltijd
Deeltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
CEPT University

Het Master of Design Building Products and Systems-programma synthetiseert een multidisciplinaire en interculturele aanpak met sterke nadruk op praktische experimenten di ... [+]

Master of Design in bouwproducten

Faculty of Design - CEPT University

Het Master of Design Building Products and Systems-programma synthetiseert een multidisciplinaire en interculturele aanpak met sterke nadruk op praktische experimenten die werken in samenwerking met opkomende technologieën en industriële partnerschappen. Het doel van dit programma is om toekomstige productontwerpers te voorzien van gedegen kennis en vaardigheden op het gebied van industrieel ontwerpen: met name het ontwerpen van producten die deel uitmaken van de gebouwde ruimtes. Het programma bouwt voort op de mensgerichte benadering van probleemoplossing, te beginnen met de mensen waarvoor men is ontworpen en eindigt met nieuwe creatieve oplossingen die een evenwicht vinden tussen esthetiek, productprestaties, duurzaamheid en productiegemak./>... [-]

India Ahmedabad
September 2019
Voltijd
Deeltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
CEPT University

Onze nieuwe koers zal zich met name richten op grootschalige complexe ontwerpproblemen met betrekking tot overheidsgebouwen, bedrijfskantoren, winkelcentra en hotels. De ... [+]

Master of Design in Interior Design

Faculty of Design - CEPT University

Interior Design houdt zich bezig met de directe fysieke omgeving van een mens, en omvat spirituele, filosofische, mentale en emotionele relaties die de mens en de ruimte verbinden. Het is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. Naarmate de eisen van de samenleving complexer worden, zijn ook de ontwerpreacties complex. Als een beroep, het gaat over een breed scala aan vaardigheden en technische kennis die nodig is om effectieve oplossingen te bieden voor het ontwerpen van opdrachten./>

Onze nieuwe koers zal zich met name richten op grootschalige complexe ontwerpproblemen met betrekking tot overheidsgebouwen, bedrijfskantoren, winkelcentra en hotels. De specialistische vereisten van gezondheidszorg en gastvrijheid zullen ook in detail worden bestudeerd. Deze zullen worden ontwikkeld door middel van studio-gebaseerde ontwerpoefeningen in aanvulling op workshopgebaseerde ontwikkeling van vaardigheden. Het laatste semester zal een onafhankelijk proefschrift zijn dat wordt uitgevoerd door de student en is gericht op een live, op de industrie gebaseerd probleem.... [-]

India Ahmedabad
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
CEPT University

Master of Urban Design (MUD) is bedoeld voor personen die een sterke interesse hebben in het vormgeven van de fysieke vorm van stedelijke gebieden en in het ontwerp van o ... [+]

Master of Urban Design

Faculteit van Planning - CEPT University

De snelle verstedelijking van India en de daaruit voortvloeiende transformatie van stedelijke gebieden vormt een grote uitdaging voor de bestaande benaderingen van het ontwerp van het publieke domein in steden. Dit schept ook een mogelijkheid om de toekomstscenario's van steden met een sterke focus op design voor te stellen met functionaliteit, leefbaarheid en duurzaamheid./>

Master of Urban Design (MUD) is bedoeld voor personen die een sterke interesse hebben in het vormgeven van de fysieke vorm van stedelijke gebieden en in het ontwerp van openbare plaatsen.

Ontwerpstudio's vormen de kern van het MUD-programma dat zich bezighoudt met meerdere ontwerponderwerpen die verschillende schalen en stedelijke scenario's doorsnijden. De oefeningen in de studio zijn gestructureerd rond real-life projecten die voortkomen uit het publieke discours in een bepaalde stad. Deze projecten zullen voornamelijk betrekking hebben op het ontwerp van nieuwe wijken, stadsvernieuwing en het ontwerp van openbare plaatsen.... [-]

India Ahmedabad
September 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
CEPT University

Master of Urban Housing wil toegepaste kennis bieden over de lokale woningmarkt, beleidsvorming, planning, ontwerp en technologische aspecten van stedelijke huisvesting e ... [+]

Master of Urban Housing

Faculteit van Planning - CEPT University

Stedelijke huisvesting wordt, naast een schuilplaats, gezien als een middel om toegang te krijgen tot werkgelegenheid en levensonderhoud, stedelijke en gemeenschapsdiensten, nabijheid van wenselijke buren. Meerderheid van stedelijke woningen wordt geleverd door de markt waar grond en financiën een grote rol spelen. Toegang tot fatsoenlijke woningen die voor iedereen betaalbaar is, is de sleutel tot een bewoonbare stad. Steden in de ontwikkelde en ontwikkelingslanden worstelen echter met verschillende graden van onbetaalbaarheid van huisvesting volgens de specifieke kenmerken van lokale grond- en arbeidsmarkten. Beleidsvorming en planning om te zorgen voor toegang tot fatsoenlijke betaalbare woningen voor alle inkomensgroepen is een complex proces en vereist een veelzijdige benadering. Het vereist het in kaart brengen van beleid en regelgeving die lokale markten in staat zullen stellen om voldoende, betaalbare en behoorlijke woningvoorraad te genereren. Tegelijkertijd moeten er beleidslijnen, programma's en verordeningen worden opgesteld die huishoudens, die in minderwaardige woningen wonen en die niet door de formele markten worden verzorgd, helpen om fatsoenlijk betaalbare woningen te vinden. Pas wanneer een dergelijke meervoudige aanpak wordt gevolgd, zullen steden efficiënt kunnen omgaan met het probleem van onbetaalbaarheid van huisvesting op hun specifieke land en arbeidsmarkt./>... [-]

India Ahmedabad
September 2019
Voltijd
Deeltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
CEPT University

Master of Urban Transport Systems heeft als doel holistische kennis te bieden over planning, technologie, ontwerp, werking en beheer van stedelijk vervoer, naast het ontw ... [+]

Master of Urban Transport Systems

Faculteit van Planning - CEPT University

Een effectief en efficiënt vervoersysteem is de sleutel tot economische groei van stedelijke gebieden en regio's. Planning en beheer van stedelijk vervoer zijn complex en vereisen een uitgebreid inzicht in verschillende subsystemen zoals wegen en spoorwegen, modi zoals openbaar, privé en niet-gemotoriseerd vervoer, passagiers- en vrachtmobiliteit, en de andere gerelateerde dimensies van landgebruik, reisgedrag , energie, betaalbaarheid, financiering en governance. Alleen wanneer een geïntegreerde aanpak voor het verwezenlijken van vervoersoplossingen wordt aangenomen, zullen steden in staat zijn om te evolueren naar efficiënte en duurzame mobiliteit./>... [-]

India Ahmedabad
September 2019
Voltijd
Deeltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands