CEPT University

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

cept01

CEPT University richt zich op het begrijpen, ontwerpen, plannen, bouwen en beheren van de menselijke habitat. De onderwijsprogramma's op te bouwen doordachte professionals en haar onderzoeksprogramma's te verdiepen begrip van de menselijke nederzettingen. CEPT University onderneemt ook adviesprojecten om het doel van het maken van habitats leefbaarder te bevorderen.

De universiteit bestaat uit vijf faculteiten. De Faculteit Bouwkunde werd opgericht als de 'School of Architecture' in 1962. Het richt zich op het ontwerp in het private domein. De faculteit van Planning, gericht op de planning in het publieke domein, werd opgericht in 1972 als de 'School of Planning'. De faculteit Technologie die richt zich op engineering en constructie, werd opgericht in 1982 als de 'School of Building Science and Technology'. De Faculteit van Design werd opgericht in 1992 als de 'School of Interior Design'. Het gaat over de habitat-gerelateerde interieurs, ambachten, systemen en producten. Faculteit Bedrijfskunde opgericht in 2013 en richt zich op de Habitat en Project Management.

CEPT University ontleent zijn naam aan het 'Center for Environmental Planning and Technology' (CEPT). CEPT en de verschillende scholen die omvatte werden opgericht door de Ahmedabad Education Society met de steun van de regering van Gujarat en de regering van India. De regering van Gujarat opgenomen CEPT als een universiteit in 2005. De Universiteit Subsidies Commissie erkend CEPT Universiteit op grond van artikel 2 (f) van de UGC Act 1956 in 2007. Het ministerie van Wetenschappelijk en Industrieel Onderzoek (DSIR) van de regering van India erkent de universiteit als een Wetenschappelijk en Industrieel Onderzoek Organisatie (SIRO).

cept02

Oprichting

De Ahmedabad Education Society (AES) is het Centre for Environment Planning & Technology (CEPT) in het jaar 1962 met de oprichting van de School of Architecture (SA) door middel van subsidie-in-steun van de regering van Gujarat. De School of Planning (SP) is opgericht in 1972 met financiële steun van de regering van India (MHRD), de regering van Gujarat en de Ford Foundation. De andere scholen; School of Building Science and Technology (SBST) en de School of Interior Design (SID) werden opgericht in 1982 en 1991 respectievelijk met subsidie-in-steun van de regering van Gujarat.

Aanvankelijk werd CEPT opgericht en wordt gerund door Ahmedabad Education Society (AES). In het jaar 1994, een aparte vertrouwen en een samenleving CEPT Society werd gevormd. CEPT is geregistreerd als een Society and Public Charitable Trust. CEPT is geregistreerd onder de Societies of geregistreerde Maatschappij / bedrijf / Anderen Registration Act 1860 met de Asst. Registrar of Societies, Ahmedabad Region, Ahmedabad, vide Registration No. Guj / 4185 / Ahmedabad dd 24 januari 1994.

Sinds de oprichting CEPT geëxploiteerd als een autonome academische instelling vrij om zijn academische programma's te ontwikkelen en gunning zijn eigen diploma's aan het einde van de verschillende opleidingen erkend door de staat Gujarat en de wettelijke regelgevende instantie voor technische opleidingen - de All India Raad van technisch onderwijs (AICTE). Van 2002 - 2005, werd de CEPT aangesloten bij de Hemachandracharya North Gujarat University in Patan. Bijgevolg is de studenten het invullen van diverse programma's bij de CEPT werden bekroond met bachelor en master-opleidingen. CEPT werd een universiteit van de deelstaat Gujarat Wetgevende Act van 2005 met ingang van 12 april 2005. CEPT University is door de University Grants Commissie erkend op grond van artikel 2 (f) van de UGC Act 1956 in februari 2007. De universiteit is erkend als Wetenschappelijk en Industrieel Onderzoek Organisatie (SIRO) door Ministerie van Wetenschappelijk en Industrieel Onderzoek (DSIR).

cept03

Pedagogie

De onderwijsprogramma's aan CEPT University richten op het bouwen van professionele capaciteiten en daarom zijn ze gericht op 'ateliers' of 'labs'. Hier, studenten te betrekken bij goed ontworpen levensechte problemen. Cursussen, seminars en onderzoeksopdrachten, gericht op het ontwikkelen van conceptuele en analytische vaardigheden van de leerlingen, en skill versterken workshops leren ondersteunen in de studio's en laboratoria. Studenten moeten ook inschrijven in reis- en documentatie programma's en stagiair in professionele bureaus om hun blootstelling te verbreden.

CEPT Universiteit koestert de individuele belangen en vaardigheden van haar studenten. Aan elke student in staat om een ​​unieke studie in kaart te brengen en te realiseren zijn of haar eigen individuele mogelijkheden, programma's mandaat slechts drie vierde van de totale kredieten dat de leerlingen moeten voltooien. Studenten kunnen de resterende credits te voltooien door te kiezen uit de brede waaier van keuzevakken te bieden in een van de vijf faculteiten van de universiteit. De faculteiten maken ook alle pogingen om ervoor te zorgen dat zelfs binnen de verplichte deel van het programma kunnen studenten cursussen voor kiezen om hun praktijk oriëntatie aan te passen.

De overtuiging dat het opleiden van professionals vereist het beoefenen van professionals en academici om nauw samen te werken stevig ten grondslag ligt aan pedagogische filosofie CEPT Universiteit. Daarom CEPT universiteit werkt als een samenwerkingsverband van wetenschappers en praktijkmensen. Beoefenaars bedreven in de besluitvorming brengen hun ervaring om klaslokalen en academici geven een meer doordachte en kritische benadering. Docenten aan CEPT University, zien zichzelf als coaches. Hun rol is om individuele studenten te ondersteunen bij hun verkenningen en in hun capaciteitsopbouw quests.

International Outreach Mission

India's verstedelijking is een baanbrekende transformatie waarbij een enorme bevolking zal verhuizen van de dorpen naar de steden en steden. Het beheer van deze ongekende omvang van de ontwikkeling zal groot aantal getalenteerde, gekwalificeerde en ervaren professionals uit de hele wereld nodig hebben om plannen, ontwerpen en bouwen van de toekomst van India. Daarom heeft CEPT University opzetten van de International Outreach Mission to global talent uit te nodigen om mee te doen met de CEPT studenten, academici en onderzoekers om samen te werken aan de problemen van de verstedelijking van India en de toekomstige leefomgeving professionals voor te bereiden.

De missie is belast met het aantrekken van uitstekende internationale afgestudeerden, professionals en academici om te studeren, te werken en te onderwijzen in India. De missie zal een aantal bestaande en nieuwe mogelijkheden te coördineren voor internationale afgestudeerden, professionals, academici en onderzoekers om mee te doen met de CEPT en werken aan het oplossen van problemen van de verstedelijking van India.

Zij omvatten:

 1. Reizen in India
  De jaarlijkse Summer en Winter Schools in CEPT biedt gestructureerde leerprogramma's (voor tussen de 2-5 weken) dat gevarieerde ervaring binnen en buiten India te bieden.
 2. Leer in India
  Professionele postdoctorale en undergraduate programma's bieden geweldige kans om graad onderwijs, dat is geworteld in de lokale context te ondernemen. Ze laten de studenten om de internationale kwaliteitsnorm beroepsonderwijs ondernemen.
 3. Teach in India
  De prestigieuze Teaching Fellows programma op CEPT nodigt uitstekende internationale afgestudeerden en young professionals een jaar onderwijs te brengen op CEPT.
 4. Onderzoek in India
  Wetenschappelijke onderzoekers hebben een kans om gezamenlijk onderzoek met docenten en studenten voeren op CEPT. Er zijn veel bestaande samenwerkingsverbanden met partneruniversiteiten in de hele wereld en er is nog gelegenheid om nieuwe samenwerkingen te verkennen.
 5. Design in India
  Innovatieve nieuwe postdoctorale opleiding / s voor jonge en ervaren professionals uit ontwikkelde landen om een ​​post-professionele master's degree, die ook zal hen in staat stellen om te werken in India te ondernemen.

Locaties