Lees de Officiële Beschrijving

Door onderzoek, onderwijs en publieke betrokkenheid promoot het UCD Clinton Institute een geavanceerd onderzoek naar de Verenigde Staten en zijn wereldwijde relaties.


Het Clinton Institute of University College Dublin werd in 2003 opgericht om een focus te bieden voor onderzoek en postdoctoraal onderwijs op het gebied van American Studies. Het biedt Masters en PhD-graden in deze en Media

Geschiedenis

In mei 2001 beval de Ierse regering aan dat er in Ierland een instituut voor Amerikaanse studies zou worden opgericht. Het besloot ook dat het werd genoemd naar de 42e president van de Verenigde Staten, president William Jefferson Clinton, als erkenning voor zijn rol, zowel persoonlijk, als die van de regering van de Verenigde Staten, het Congres en de mensen, in het Ierse vredesproces.

University College Dublin met succes aanbesteed voor het project en het Clinton Institute for American Studies werd formeel opgericht bij UCD. Het succes van de aanbesteding was veel te danken aan de enthousiaste steun en verbeeldingskracht van professor Maurice Bric van de School voor Geschiedenis en Archieven en dr. Ron Callan van de School voor Engels, Drama en Filmstudies. Professor Bric was de eerste waarnemend directeur van het instituut en speelde een sleutelrol bij het leggen van stichtingen, zoals de introductie van het Masters-programma van het instituut in American Studies.

In 2004 werd professor Liam Kennedy benoemd tot directeur, verantwoordelijk voor de onderwijs-, onderzoeks- en stimuleringsprogramma's van het instituut. Hij heeft toezicht gehouden op de uitbreiding en diversificatie van kernprogramma's en de internationalisering van ons onderwijs en onderzoek. Dit omvatte de oprichting van een internationale Summerschool, van MA-programma's - in Media en Internationaal Conflict en in de Amerikaanse politiek en buitenlands beleid - en van een PhD-programma in American Studies.

President Clinton heeft de oprichting van het instituut warm gesteund door verschillende bezoeken te betalen en studenten in memorabele lezingen toe te spreken.

Academische programma's

Het Clinton Institute biedt afgestudeerde programma's - Diploma, MA's en PhD - die studenten kennis laten maken met een geavanceerd onderzoek naar de Verenigde Staten en haar wereldwijde relaties.

De programma's bieden mogelijkheden om de VS te bestuderen in verschillende disciplines - waaronder geschiedenis, literatuur, media en visuele studies, politiek en internationale betrekkingen - en om vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van analyse, kritisch denken en primaire onderzoekstechnieken. De programma's bieden studenten een aanzienlijke mate van flexibiliteit om een studierichting in kaart te brengen op basis van hun interesses. Ze kunnen modules van een aantal scholen en van het instituut selecteren en samenwerken met de kern- en gelieerde faculteit (inclusief gastwetenschappers) bij het ontwikkelen van hun scripties.

Onze afgestudeerde studenten zijn een essentieel en gewaardeerd element van de onderzoekscultuur van het instituut; we stimuleren studentenparticipatie in onderzoeksprojecten, conferenties en seminars en door de publicatie van wetenschappelijk werk.

Onderzoek

Het Clinton Institute bevordert interdisciplinair onderzoek naar de Verenigde Staten door het ontwikkelen van een breed programma van onderzoeksprojecten, seminars en evenementen.

Semester Abroad-programma

Het Amerikaanse en internationale semester in het buitenland.

Het Clinton Institute Semester Abroad-programma is een voorjaarssemesterprogramma met modules die zijn toegesneden op Amerikaanse studenten die een internationaal perspectief op hun eigen land willen.

Studeren in het buitenland aan het Clinton Institute van UCD Clinton Institute on Vimeo.

Programs taught in:
Engels

Deze school biedt ook:

MA

UCD Clinton Institute for American Studies

Vanwege de ongeëvenaarde status van de Verenigde Staten in de wereld van vandaag, zijn de debatten over de Amerikaanse waarden en de missie van de Amerikaanse democratie ... [+]

"Het doen van een MA in American Studies aan het UCD Clinton Institute was een van de beste beslissingen die ik heb genomen. Elk van de aangeboden lessen was interessant, boeiend en gaf me een dieper inzicht in Amerikaanse politieke kwesties. Ik zet nu alles wat ik heb geleerd in het instituut goed in gebruik door in Washington DC te werken en daarom zou ik het programma zeker aanbevelen aan iedereen die erover nadenkt "- Niamh Ní Aonghusa

Vanwege de ongeëvenaarde status van de Verenigde Staten in de wereld van vandaag, zijn de debatten over de Amerikaanse waarden en de missie van de Amerikaanse democratie een kwestie van wereldwijde bezorgdheid geworden. Dit programma introduceert studenten voor de geavanceerde studie van de Amerikaanse cultuur en politiek, zowel in de binnenlandse als internationale context. Het is een multidisciplinair programma dat de studie van de interacties van culturele sociale en politieke factoren bevordert. Het heeft tot doel de kennis van studenten over belangrijke onderwerpen en vraagstukken te verdiepen en uit te breiden en hen in staat te stellen een aanzienlijke mate van expertise te ontwikkelen in het onderwerp dat voor het proefschrift is gekozen. Het MA-programma maakt gebruik van de expertise van de UCD-faculteit over een aantal afdelingen, evenals van de hoogleraar Amerikaanse studies en de bijdrage van gastwetenschappers.... [-]

Ierland Dublin
September 2019
Voltijd
Deeltijd
1 - 2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
UCD Clinton Institute for American Studies

De MA in de Amerikaanse politiek en buitenlands beleid moedigt studenten aan om het hoe en waarom van het onderwerp te begrijpen. Gedurende de modules zul je verschillend ... [+]

"Na jaren in nieuws te hebben gewerkt, wilde ik altijd achter de krantenkoppen komen. Deze meester biedt een fascinerend inzicht in het beleid, de ideologieën en de mensen die de VS en daarmee onze wereldorde hebben gevormd ". - Niamh Sammon, (oud-student)

De MA in de Amerikaanse politiek en buitenlands beleid moedigt studenten aan om het hoe en waarom van het onderwerp te begrijpen. Gedurende de modules zul je verschillende perspectieven tegenkomen, maar de nadruk zal liggen op wetenschappelijke en / of beleidsgerichte lezingen en discussies.

MA US Politics

Careers

De MA in de Amerikaanse politiek en buitenlands beleid is bedoeld voor diegenen die een carrière in de diplomatieke dienst, journalistiek, internationale organisaties of niet-gouvernementele organisaties plannen of al hebben. Deze master bereidt je ook voor op een carrière in politiek, politieke risico-analyse, academia en denktanks.... [-]

Ierland Dublin
September 2019
Voltijd
Deeltijd
1 - 2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
UCD Clinton Institute for American Studies

Dit MA-programma in Media en Internationaal Conflict is ontworpen om studenten in staat te stellen begrip te ontwikkelen voor de manier waarop media omgaan met oorlog, in ... [+]

"Studeren in het Clinton Institute was een geweldige ervaring. De lessen zijn klein, wat betekent dat je iedereen echt leert kennen en dat er een zeer comfortabele sfeer heerst. Een breed scala aan onderwerpen zorgde ervoor dat iedereen de kans kreeg om te studeren en discussiëren over onderwerpen waar ze een passie voor hebben. Levendige debatten waren de norm !. Deze MA was een fascinerende reis door geschiedenis, actualiteiten, politiek en media. Het bood een geweldige kans om sterke onderzoeks-, schrijf- en presentatievaardigheden op te bouwen, met de hulp van een ijverig en betrokken personeel van het Instituut. Ik zou het helemaal opnieuw doen als ik kon! "- Karen Dunne

Kestral van UCD Clinton Institute on Vimeo.... [-]

Ierland Dublin
September 2019
Voltijd
Deeltijd
1 - 2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Bill Clinton Keynote Address