The Lir National Academy of Dramatic Art at Trinity College Dublin.

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

LIR, IERLAND National Academy of Dramatic Art werd opgericht als het resultaat van een ERKENDE BEHOEFTE AAN EEN ACADEMY expertise binnen het eiland Ierland.

Training in acteren, regie, technische theater, playwriting, theater, scenografie, lichtontwerp, kostuumontwerp en theater regie wordt aangeboden op een full time basis op Hbo of postdoctoraal niveau. Korte cursussen in Stanislavski's System, Uitvoerende Shakespeare, acteren en de Ierse theater, Sensing Laban and Musical Theatre worden aangeboden aan gevestigde acteurs of acteurs in opleiding. Terwijl cursussen, waaronder Inleiding tot Acting, Programma Young Actors ', IA Clown, de duidelijke en Vertrouwen Voice en poppen maken worden aangeboden aan iedereen die een belang in deze gebieden heeft en wil om hun vaardigheden verder te ontwikkelen.

LIR nauwe associaties met de Royal Academy of Dramatic Art (RADA) in Londen en Trinity College Dublin ervoor te zorgen dat de inhoud van alle cursussen worden ingesteld op de hoogste internationale normen, dus of u nu op uit om een ​​postgraduaat Master Degree in Playwriting of een beginners Inleiding tot Adjunct-cursus te mogen volgen, word je getraind door professionals uit de industrie in een vertrouwensrelatie, dynamisch en leuke omgeving.

De docenten op LIR hebben ruime ervaring in de professionele theater en blijven om in te werken en te onderhouden nauwe contacten met de nationale en internationale theater-industrie. De diepte en de breedte van de opleiding wordt aangevuld met gastcolleges en workshops van vooraanstaande internationale figuren van het podium en het scherm.

De training aangeboden door de Lir vindt plaats in een spannende gebouw speciaal ontworpen voor het aanbod van cursussen met twee flexibele black box studio's, evenals 3 repetitieruimtes, een dans / beweging studio, een hout- en metaalbewerking workshop, een schilderachtige art studio, een ontwerp sudio en een scala aan flexibele onderwijs ruimten aan de opleiding van acteurs LIR's, regisseurs, toneelschrijvers, decorontwerpers, theatermakers en alle deelnemers aan te passen.

HET GEBOUW

LIR werd opgevat als een culturele centrum van EIGEN MET een brede waaier van studenten op verscheidenheid aan cursussen IN VERBAND MET DE VERSCHILLENDE vakdisciplines 's Nachts, LIR opent zijn deuren voor het publiek en biedt een ontwikkelende programma van performances, films, playreadings , lezingen en colleges. De volgende generatie van theater, film, radio en televisie-drama makers worden gevoed op de Lir en het is van vitaal belang voor de studenten om te communiceren tussen hun respectievelijke disciplines, maar ook met gevestigde beroepen en het bredere publiek. LIR gebouw biedt de mogelijkheid van een dergelijke interactie te laten plaatsvinden in een gezellige sfeer.

LIR faciliteiten omvatten:

STUDIO ONE, 17m x 10m

Een volledig flexibel black box studio zitten ongeveer 150. Dit volledig ingerichte ruimte kan worden geconfigureerd om de behoeften van de voorstelling garanderen. Stage Management en Technisch Theater studenten kunnen beschikbaar zijn om te helpen met stadium ontwerp, de productie en het beheer, afhankelijk van hun beschikbaarheid

STUDIO TWEE, 8m x 12m

Deze black box studio met zitplaatsen voor ongeveer 70, kan ook worden verdeeld in twee leslokalen. Studio twee is ideaal voor kleinschalige producties of intiem creatieve prestaties.

LIR CAFE / WINE BAR

Deze volledig functionele wijnbar en cafe is gelegen in de centrale hal van de LIR. Met zitplaatsen voor ongeveer 60 en staan ​​ruimte voor 140 dit gebied fungeert als een feeder gebied voor beide studio's.

DANCE STUDIO, 8m x 9m

Met een spiegelwand en sportvloer, deze ruimte is ideaal voor dans en beweging repetities.

Repetitieruimte, 8m x 7m

Deze repetitie ruimte kan ook worden verdeeld in twee leslokalen.

Oefenruimte 2, 13m x 8.5m

Oefenruimte 3, 9m x 835m

ANDERE FACILITEITEN

  • Twee kleedkamers
  • douche
  • Vier oefenruimtes
  • Een volledig uitgeruste hout en metaal werkplaats voor de bouw van alle sets en eigenschappen
  • Een kledingkast workshop

De studio's en repetitieruimtes zijn beschikbaar voor huur en zijn ideaal voor repetities THEATER FESTIVAL EN Fringe Festival PRODUCTIONS

Onze partners

LIR werd ontwikkeld door het samenwerkingsverband van de Cathal Ryan Trust en Trinity College Dublin en opende haar deuren voor de eerste studenten in september 2011. Het wordt formeel geassocieerd met het wereldberoemde Royal Academy of Dramatic Art.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels

Bekijk Master programma's » Bekijk Propedeuse » Bekijk Cursus » Bekijk Bachelors »

Programma's

Deze school biedt ook:

Master

Meester In De Beeldende Kunst - Decorontwerp (lichtontwerp, Decorontwerp En Kostuumontwerp)

Campus Voltijd Deeltijd 12 - 24 maanden September 2018 Ierland Dublin +1 more

The Stage Design programma is met opzet ontworpen om studenten om ofwel specialiseren op een gebied van scenografie (set, kostuum of lichtontwerp) of disciplines te combineren zoals gewenst (decor- en kostuumontwerpster ontwerp bijvoorbeeld, of stel en lichtontwerp). [+]

De Stage Design programma is met opzet ontworpen om studenten om ofwel specialiseren op een gebied van scenografie (set, kostuum of lichtontwerp) of disciplines te combineren zoals gewenst (decor- en kostuumontwerpster ontwerp bijvoorbeeld, of stel en lichtontwerp).

De cursus is bedoeld om de bestaande Master in Kunst (Playwriting) en de Master in Kunst (Theater Directing) aan te vullen. Studenten op alle drie de programma's samen te werken in samenwerking, de ontwikkeling van een gemeenschappelijk begrip van de hedendaagse theater de praktijk en een collectieve waardering voor de inzet en betrokkenheid nodig om vernieuwende voorstellingen gebeuren.

In aanvulling op de kern cursussen en workshops, zullen individuele en groepslessen van Head of Design LIR is een belangrijk kenmerk van de opleiding. Daarnaast zal masterclasses door een bezoek aan de praktijk een aanvulling op de student ervaring. Professional stages zijn een belangrijk kenmerk van het programma en alle studenten zullen hun werk in de openbare producties showcase op het hoogtepunt van de cursus. Studenten kunnen kiezen om deze cursus ook part-time (24 maanden) of full-time (12 maanden) te nemen.... [-]


Meester In De Beeldende Kunst - Playwriting

Campus Voltijd Deeltijd 12 - 24 maanden September 2018 Ierland Dublin +1 more

Op de Master in Fine Art diploma in Playwriting bij LIR Academy bieden wij elke student de kans zich te ontwikkelen en aan te scherpen hun unieke schrijfvaardigheid, zodat elk spel geschreven is het beste kan worden. [+]

De theatrale landschap wordt voortdurend gevormd door theatermakers die de presentatie van originele werken of reimagining klassiekers. Van cruciaal belang voor dit proces is nieuwe geschriften en aanpassingen. Op de Master in Fine Art diploma in Playwriting The Lir Academy bieden wij elke student de kans zich te ontwikkelen en aan te scherpen hun unieke schrijfvaardigheid, zodat elk spel geschreven is het beste kan worden. Modules in de hedendaagse theater de praktijk, dramaturgie en workshops schriftelijk, worden aangevuld met 1-1 training en ontwikkeling, zodat elke individuele student heeft quality time met toneelschrijvers, regisseurs en ontwerpers De training eindigt met de leerlingen het schrijven van een full length te spelen terwijl wordt begeleid door het hoofd van Playwriting, Graham Whybrow. Graham brengt een schat aan ervaring om deze rol met inbegrip van twaalf jaar als Literaire Manager van de Royal Court Theatre.... [-]


Meester In De Beeldende Kunst - Theater Regisseren

Campus Voltijd Deeltijd 12 - 24 maanden September 2018 Ierland Dublin +1 more

Dit programma is afgestemd op getalenteerde mensen met de nodige vaardigheden om een ​​carrière in het professionele theater en aanverwante industrieën. [+]

Dit programma is afgestemd op getalenteerde mensen met de nodige vaardigheden om een ​​carrière in het professionele theater en aanverwante industrieën.

In aanvulling op de kern cursussen en workshops, zullen individuele en groepslessen van hoofd van de leiding van de Lir is een belangrijk kenmerk van de opleiding. Daarnaast zal masterclasses door een bezoek aan de praktijk een aanvulling op de student ervaring. Professional stages zijn een belangrijk kenmerk van het programma en alle studenten zullen hun werk in de openbare optredens showcase op het hoogtepunt van de cursus. Studenten kunnen kiezen om deze cursus ook part-time (24 maanden) of full-time (12 maanden) te nemen.... [-]


Contact