Setanta College

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Welkom bij Setanta College , een internationaal gerenommeerd centre of excellence in alle aspecten van kracht

Opgericht in 2006, onze passie is om mensen te helpen hun volledige potentieel te realiseren met op maat gemaakte cursussen waarin we zowel de technische en interpersoonlijke vaardigheden leveren die onze mensen in staat stellen te schitteren in hun carrière.

Doe met ons mee en zie wat we samen kunnen bereiken.

Een korte geschiedenis van Setanta College

45764_1.jpgDr. Liam Hennessy, Academisch directeur van Setanta College

Dr. Liam Hennessy FRAMI is een Exercise Physioloog, Strength en Conditioning Coach en voormalig internationaal atleet. Liam nam in 2000 de functie van Director of Fitness op bij de IRFU met als opdracht structuren te creëren en methodes in te bedden om Irish Rugby te helpen concurreren in het professionele tijdperk. De rol omvatte het toezicht houden op de conditie en kracht en conditionering van het elite-elftal en ook het werven van personeel om binnen academies te creëren en te werken om jongere spelers in het hele land te ontwikkelen.

Tijdens het wervingsproces van de vereiste 30 plus medewerkers bleek het moeilijk om professionals te vinden met zowel de academische als praktische coachingervaring die nodig is voor deze sleutelrollen. Om de filosofie van Dr Hennessy te implementeren en zich te richten op de ontwikkeling van langetermijnspellen, moesten de medewerkers de belangrijkste principes van Performance Science en Strength and Conditioning begrijpen, maar ze ook de mogelijkheid hebben om deze principes toe te passen en te coachen.

De oplossing

45765_2.jpg

Dr. Hennessy ontwikkelde een reeks trainingsmodules met de nieuwste ideeën in Performance Science en Strength and Conditioning, maar ook met een focus op praktische toepassing en coaching. Onder het mentorschap en begeleiding van Dr Hennessy medewerkers werden opgeleid met behulp van deze unieke modules. Veel van de afgestudeerden van dit IRFU-systeem zijn gegaan om rollen op te nemen in de Premier League, NFL, World Rugby en net als veel andere wereldwijde professionele sportorganisaties.

Setanta College werd opgericht

45766_3.jpg

Met behulp van de trainingsmodules die hij ontwikkelde en ontwikkelde tijdens de IRFU, richtte dr. Hennessy het Setanta College in 2006. Deze modules werden vervolgens geaccrediteerd op certificaat- en opleidingsniveau voor deeltijds blended leren via QQI (Quality and Qualifications Ireland), een internationaal erkende accrediterende instantie.

Door een partnerschap met World Rugby zijn op maat gemaakte online modules ontwikkeld die nu worden gebruikt als Global Gold Standard voor Coaching en Sterkte en Conditioning van World Rugby. Tot nu toe hebben 35.000 deelnemers over de hele wereld zich ingeschreven voor deze programma's.

De National Strength and Conditioning Association, gevestigd in Colorado, Verenigde Staten met meer dan 30.000 leden en het Titleist Performance Institute, gevestigd in Californië, met meer dan 15.000 gecertificeerde professionals, erkennen en ondersteunen Setanta College programma's.

Setanta College werkt samen met wereldwijd gevestigde sporttechnologiebedrijven zoals Orreco, StatSports, ForceDeck en Organic Motion en heeft een adviesraad onder voorzitterschap van Padraig Harrington, die bestaat uit wereldberoemde experts en praktijkmensen.

Prestaties, wetenschap en kracht

45767_4.jpg

Performance Science en Strength and Conditioning worden wereldwijd erkend als een professionele Pathway in de sport- en algemene welzijnsindustrie. Onze programma's omvatten een breed scala aan onderwerpen, van functionele screening, weerstandstraining en fundamentele beweging tot voeding, coachingsvaardigheden en sporttechnologie.

De programma's, zowel fulltime als parttime (online), zijn ontworpen om het nieuwste academische denken en onderzoek te omvatten, maar met een focus op praktische toepassing. De modules worden om de twee jaar bijgewerkt, wat uniek is in de onderwijssector.

Naast het aanbieden van online programma's werkt Setanta College samen met universiteiten in zowel Ierland als daarbuiten voor het aanbieden van voltijdse academische programma's. We werken ook samen met academische instellingen en technologiebedrijven over de hele wereld die onderzoek doen en de nieuwste technologie valideren en testen.

The Fire Services in Ierland hebben een masterstudent gesponsord om te begrijpen hoe S

Quality Assurance bij Setanta College

Setanta College biedt een opleiding en zowel minor als special purpose kwalificaties die zijn gevalideerd en toegekend door Quality and Qualifications Ireland (QQI).

Het College heeft gedetailleerde en rigoureuze beleidslijnen en procedures ontwikkeld om de kwaliteit van zijn programma's en andere diensten te waarborgen. Samen worden deze de Quality Assurance Manual (QA Manual) genoemd.

Het QA-beleid omvat de toezegging van het college om op een toegankelijke manier informatie over kwaliteitsborgingsbeleid en -rapporten te publiceren.

Alle feedback op het beleid en de procedures in de handleiding is welkom en moet per e-mail worden gestuurd naar admin@setantacollege.com ter attentie van de registrar, met kwaliteitsgarantie als e-mailtitel.

Je Pathway naar succes

Met welke sport je ook bezig bent of interessegebied, we hebben een reeks cursussen die je de kwalificatie geven die je nodig hebt.

Locaties

Ierland Online

Address
The SportsLab, Thurles
Jimmy Doyle Road, Co. Tipperary, Ireland

E41 T6K5 Ierland Online, Ierland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Opleidingen

Deze school biedt ook: