Dun Laoghaire Institute of Art, Design and Technology [IADT]

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Dun Laoghaire Institute of Art, Design & Technology (IADT) werd opgericht als autonome instelling voor hoger onderwijs in de Institutes of Technology sector op 1 april 1997. Op die dag, Dun Laoghaire College of Art and Design, met zijn 450 studenten, werd opgenomen in het nieuwe instituut en heeft zich ontwikkeld sinds onze School of Creative Arts. Twee scholen werden opgericht ab-initio. De School of Creative Technologies en de School of Business & Humanities ingeschreven hun eerste studenten in oktober 1998. In 2012 werden de drie academische scholen amgimated in twee faculteiten: Faculteit der Ondernemingen en Geesteswetenschappen en Faculteit Film, Kunst en Creative Technology. Vandaag, IADT heeft 2.300 full-time studenten, 800 part-time studenten en is ingesteld om te groeien naar 3.000 + fulltime plaatsen. IADT heeft een internationale reputatie opgebouwd in de creatieve, culturele en digitale media sector en is ook een gewaardeerde educatieve en zakelijke partner in Dun Laoghaire / Rathdown en de bredere Dublin en East Coast regio.

IADT - oorsprong

De oorsprong van de Dun Laoghaire College of Art and Design kan worden herleid tot een reactie van wat toen heette de Borough van Dun Laoghaire Vocational Education Committee (VEC) aan een lokale behoefte van schoolverlaters voor een portefeuille cursus voor te bereiden voor de toegang tot universiteiten van kunst en design. Van dit bescheiden begin het College groeide in reputatie als een van de toonaangevende kunst, design en film scholen in het land geworden. Een een-jaar pre-diploma cursus in kunst en design is opgericht in het Technisch Instituut in Dun Laoghaire in de late jaren 1960 en werd ontwikkeld om de eerste kunst propedeuse in Ierland geworden.

In 1970/71 toestemming Dun Laoghaire VEC verleend voor nog eens drie-jarige opleiding die leidt tot een diploma in Art and Design.

In augustus 1979 heeft de minister van Onderwijs afgesproken om 'Dun Laoghaire College of Art and Design' [DLCAD] te vestigen als een aparte entiteit van de 1 september 1979. Op 1 augustus 1980 heeft de minister van Onderwijs een beschikking tot aanwijzing van de 'Dun Laoghaire College of Art and Design' als een Commissie mer erkende instelling. De VEC ondernam een ​​ontwikkelingsplan om de faciliteiten voor studenten van de school en een extra gebouw in York Road verbeteren werd beschikbaar vanaf januari 1981. Met ingang van 1 oktober 1981, werd een directeur aangesteld om de school.

In een aparte ontwikkeling, het ministerie van Onderwijs verwierf de Christian Brothers 'seminarie in carriglea Park in 1982, op het leren van de Christian Brothers' voornemen om het pand te verkopen en te consolideren hun activiteiten in Marino. Het is interessant op te merken dat de aankoopprijs voor de campus in 1982 was £ 2 miljoen! Het ministerie van Onderwijs werd gekeken naar de mogelijkheid van de oprichting van een 'Regional Technical College' op de site - om vele redenen, dit was geen werkelijkheid geworden tot 1997. Echter, met land en leegstaande onderwijsgebouwen op Carriglea, de gelegenheid zich voordeed om de dringende behoefte aan huisvesting van DLCAD en afspraken werden gemaakt met de VEC om het college te vinden van de stad Dun Laoghaire aan de carriglea campus pakken.

De academische zitting van 1983-1984 zag de uitgebreide renovatie van de campus gebouwen ter voorbereiding van de verhuizing van de College of Art and Design. Deze kans werd enthousiast overgenomen door het personeel in overleg met het design team en een goed ontworpen, functionele en adequaat uitgerust college kreeg vorm op de campus, waaronder studio's, werkplaatsen en kantoren. Nieuwe derde niveau cursussen op National Certificate, National Diploma en Degree niveaus werden ontworpen, gevalideerd door de Commissie mer, en geïmplementeerd. Terwijl het aantal studenten nam geleidelijk toe was het niet tot 1 september 1988 dat de personeelsopbouw van het college werd verbeterd om het derde niveau statuut van het personeel weerspiegelen. Het college groeide geleidelijk en tegen 1997 hadden 450 studenten.

IADT - vestiging in de Institutes of Technology sector in 1997

De oprichting van de Dun Laoghaire Institute of Art, Design en Technologie onder de RTC Akte van 1 april 1997 realiseerde de lang gekoesterde ambitie van Dun Laoghaire VEC, het personeel van DLCAD en de bredere gemeenschap om een ​​volwaardige derde niveau universiteit gevestigd in creëren Dun Laoghaire. Een werkgroep afgerond de planning en gevestigde IADT met een visie dat het nieuwe college de gevestigde stichting en reputatie in kunst, design en media zou vergroten door nieuwe disciplines, omarmen menswetenschappen, technologie en business. Dit werd bovendien opgenomen in de unieke naamgeving van het college en de integratie van kunst, design en technologie in naam en missie.

De campus is sterk gegroeid in de periode sinds 1997, met de toevoeging van het Atrium Building [1998], carriglea Building [2002], de Mediacube [Digital Media Incubation Centre] in 2007, de Backlot [2012] en de National Film School gebouw [ 2013]. Studentenaantallen zijn gegroeid van 450 tot 2300 met een verdere groei tot 3000 + studenten en een verdere bouwprogramma gepland.

Locaties

Dublin

Address
Kill Avenue
Dun Laoghaire
South County Dublin

NL3-07-WK7 Dublin, County Dublin, Ierland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden