Lees de Officiële Beschrijving

Dun Laoghaire Institute of Art, Design & Technology (IADT) werd opgericht als autonome instelling voor hoger onderwijs in de Institutes of Technology sector op 1 april 1997. Op die dag, Dun Laoghaire College of Art and Design, met zijn 450 studenten, werd opgenomen in het nieuwe instituut en heeft zich ontwikkeld sinds onze School of Creative Arts. Twee scholen werden opgericht ab-initio. De School of Creative Technologies en de School of Business & Humanities ingeschreven hun eerste studenten in oktober 1998. In 2012 werden de drie academische scholen amgimated in twee faculteiten: Faculteit der Ondernemingen en Geesteswetenschappen en Faculteit Film, Kunst en Creative Technology. Vandaag, IADT heeft 2.300 full-time studenten, 800 part-time studenten en is ingesteld om te groeien naar 3.000 + fulltime plaatsen. IADT heeft een internationale reputatie opgebouwd in de creatieve, culturele en digitale media sector en is ook een gewaardeerde educatieve en zakelijke partner in Dun Laoghaire / Rathdown en de bredere Dublin en East Coast regio.

IADT - oorsprong

De oorsprong van de Dun Laoghaire College of Art and Design kan worden herleid tot een reactie van wat toen heette de Borough van Dun Laoghaire Vocational Education Committee (VEC) aan een lokale behoefte van schoolverlaters voor een portefeuille cursus voor te bereiden voor de toegang tot universiteiten van kunst en design. Van dit bescheiden begin het College groeide in reputatie als een van de toonaangevende kunst, design en film scholen in het land geworden. Een een-jaar pre-diploma cursus in kunst en design is opgericht in het Technisch Instituut in Dun Laoghaire in de late jaren 1960 en werd ontwikkeld om de eerste kunst propedeuse in Ierland geworden.

In 1970/71 toestemming Dun Laoghaire VEC verleend voor nog eens drie-jarige opleiding die leidt tot een diploma in Art and Design.

In augustus 1979 heeft de minister van Onderwijs afgesproken om 'Dun Laoghaire College of Art and Design' [DLCAD] te vestigen als een aparte entiteit van de 1 september 1979. Op 1 augustus 1980 heeft de minister van Onderwijs een beschikking tot aanwijzing van de 'Dun Laoghaire College of Art and Design' als een Commissie mer erkende instelling. De VEC ondernam een ​​ontwikkelingsplan om de faciliteiten voor studenten van de school en een extra gebouw in York Road verbeteren werd beschikbaar vanaf januari 1981. Met ingang van 1 oktober 1981, werd een directeur aangesteld om de school.

In een aparte ontwikkeling, het ministerie van Onderwijs verwierf de Christian Brothers 'seminarie in carriglea Park in 1982, op het leren van de Christian Brothers' voornemen om het pand te verkopen en te consolideren hun activiteiten in Marino. Het is interessant op te merken dat de aankoopprijs voor de campus in 1982 was £ 2 miljoen! Het ministerie van Onderwijs werd gekeken naar de mogelijkheid van de oprichting van een 'Regional Technical College' op de site - om vele redenen, dit was geen werkelijkheid geworden tot 1997. Echter, met land en leegstaande onderwijsgebouwen op Carriglea, de gelegenheid zich voordeed om de dringende behoefte aan huisvesting van DLCAD en afspraken werden gemaakt met de VEC om het college te vinden van de stad Dun Laoghaire aan de carriglea campus pakken.

De academische zitting van 1983-1984 zag de uitgebreide renovatie van de campus gebouwen ter voorbereiding van de verhuizing van de College of Art and Design. Deze kans werd enthousiast overgenomen door het personeel in overleg met het design team en een goed ontworpen, functionele en adequaat uitgerust college kreeg vorm op de campus, waaronder studio's, werkplaatsen en kantoren. Nieuwe derde niveau cursussen op National Certificate, National Diploma en Degree niveaus werden ontworpen, gevalideerd door de Commissie mer, en geïmplementeerd. Terwijl het aantal studenten nam geleidelijk toe was het niet tot 1 september 1988 dat de personeelsopbouw van het college werd verbeterd om het derde niveau statuut van het personeel weerspiegelen. Het college groeide geleidelijk en tegen 1997 hadden 450 studenten.

IADT - vestiging in de Institutes of Technology sector in 1997

De oprichting van de Dun Laoghaire Institute of Art, Design en Technologie onder de RTC Akte van 1 april 1997 realiseerde de lang gekoesterde ambitie van Dun Laoghaire VEC, het personeel van DLCAD en de bredere gemeenschap om een ​​volwaardige derde niveau universiteit gevestigd in creëren Dun Laoghaire. Een werkgroep afgerond de planning en gevestigde IADT met een visie dat het nieuwe college de gevestigde stichting en reputatie in kunst, design en media zou vergroten door nieuwe disciplines, omarmen menswetenschappen, technologie en business. Dit werd bovendien opgenomen in de unieke naamgeving van het college en de integratie van kunst, design en technologie in naam en missie.

De campus is sterk gegroeid in de periode sinds 1997, met de toevoeging van het Atrium Building [1998], carriglea Building [2002], de Mediacube [Digital Media Incubation Centre] in 2007, de Backlot [2012] en de National Film School gebouw [ 2013]. Studentenaantallen zijn gegroeid van 450 tot 2300 met een verdere groei tot 3000 + studenten en een verdere bouwprogramma gepland.

Deze school biedt ook:

MA

Dun Laoghaire Institute of Art, Design and Technology [IADT]

Dit programma biedt een interdisciplinaire benadering van publieke culturen in Ierland en internationaal. Het is ideaal voor pas afgestudeerden uit verschillende geestesw ... [+]

Wat is Public Cultuurwetenschappen?

'Public Culture' verwijst naar het overheidsbeleid, ideeën, communicatie en gedrag in de maatschappij. Het behandelt ook de relatie tussen het individu en de staat. Belangrijke gebieden van belang zijn publiek / private cultuur en het openbare leven, burgerschap, de mechanismen van de regeringen, de media, de kunst en het publieke domein. Openbare Cultuurwetenschappen is ook een opkomend gebied in de kunsten, met name op het gebied van de kunsten, kunsten activisme, kunst en kritieken, en cultuurbeleid.

Dit programma biedt een interdisciplinaire benadering van publieke culturen in Ierland en internationaal. Het is ideaal voor pas afgestudeerden uit verschillende geesteswetenschappelijke disciplines die wensen om hun kennis op te bouwen. Het biedt ook de in media, nieuwe media, de publieke sector en de kunsten belangenbehartiging een kans om een ​​postdoctorale kwalificatie te verwerven. ... [-]

Ierland Dublin
September 2019
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Dun Laoghaire Institute of Art, Design and Technology [IADT]

Dit MA geeft schrijvers de mogelijkheid om te verkennen, experimenteren en leren het ambacht van scenarioschrijven, in samenhang met de ontwikkeling en het schrijven van ... [+]

Wat is Screenwriting?

Dit MA geeft schrijvers de mogelijkheid om te verkennen, experimenteren en leren het ambacht van scenarioschrijven, in samenhang met de ontwikkeling en het schrijven van een full-length scenario. Scenarioschrijven is niet een vak apart, het trekt op de ambachten en technieken van de retoriek en narratieve die schrijvers zijn honen en het ontwikkelen sinds Homerus. Het programma posities scenarioschrijven binnen de tradities van de dramatische literatuur en biedt u de middelen en vaardigheden om uw persoonlijke en unieke filmische visie te geven. Het hoofddoel van de MA's is te koesteren en talent te ontwikkelen. Ons programma is bedoeld om u te inspireren om de kunst en ambacht van scenarioschrijven en aanverwante vaardigheden te ontwikkelen tot een hoog niveau. Ben je al een proeve van bekwaamheid hebben aangetoond voor het schrijven (via uw undergraduate studies of uw portefeuille werk), en tegen het einde van het programma zal u een full-length feature script of een pilot-aflevering van een tv-drama hebben geschreven. U zult ook een grondige kennis en begrip van het ambacht van scenarioschrijven te verwerven, en zal hebben opgedaan een duidelijk inzicht in de fasen van het schrijven van idee tot definitief ontwerp. Er zijn een aantal academische modules in film en drama studies, en je zult al snel genieten van de mogelijkheden die er zijn in de film- en televisie-industrie, alsmede zaken betreffende het auteursrecht en contracten. ... [-]

Ierland Dublin
September 2019
Voltijd
Deeltijd
1 - 2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

MSc

Dun Laoghaire Institute of Art, Design and Technology [IADT]

Cyberpsychology is de studie van de menselijke geest en gedrag in de context van mens-techniek interactie. Het omvat alle psychologische fenomenen die geassocieerd met of ... [+]

Wat is Cyberpsychology?

Cyberpsychology is de studie van de menselijke geest en gedrag in de context van mens-techniek interactie. Het omvat alle psychologische fenomenen die geassocieerd met of beïnvloed door opkomende technologie.

Dit MSc bestudeert menselijke interacties met andere opkomende technologieën, waaronder het internet, mobiele computers, mobiele telefoons, gameconsoles, virtual reality, digitale media en andere technologie, die het vermogen om menselijk gedrag te veranderen heeft aangetoond. Zij is van mening de gevolgen van de veranderende trends, zoals technologische convergentie, op individuen. Cyberpsychology onderzoekt ook menselijke interacties met minder alomtegenwoordige technologieën, zoals cyborgs en kunstmatige intelligentie. ... [-]

Ierland Dublin
September 2019
Deeltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands

Master

Dun Laoghaire Institute of Art, Design and Technology [IADT]

De ARC MA programma staat open voor kunstenaars, schrijvers en curatoren of degenen wiens onderzoek de focus identificeert kunst denken en praktijken als een belangrijke ... [+]

MA in Art Research Collaboration (voorheen getiteld Beeldende Kunsten Practice)

IADT ontwikkelt momenteel deze twee jaar geleerd Master of Arts programma, getiteld MA Art Research Collaboration (ARC), voor aanvang in september 2014.

Dit programma vervangt de MA in Beeldende Kunst Practices (2004-2014). Geleid door dr. Maeve Connolly en Dr Sinead Hogan, de nieuwe ARC MA is een onderzoeksgerichte onderwezen masteropleiding geleverd meer dan twee jaar, lopend van september tot juni, met een geplande inname van ongeveer 10-12 studenten per jaar. Het programma zal onderzoeksgroepen ontwikkeld in samenwerking met projectpartners, zoals de Ierse Museum voor Moderne Kunst (IMMA) en de Irish Film Institute (IFI) te nemen. ... [-]

Ierland Dublin
October 2019
Voltijd
2 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Dun Laoghaire Institute of Art, Design and Technology [IADT]

Deze productie-centered programma zal afgestudeerden van elke discipline die willen redactie en productie vaardigheden in radio-en televisie-uitzendingen, en degenen die ... [+]

Wat is Broadcast productie voor radio en televisie?

Deze productie-centered programma zal afgestudeerden van elke discipline die willen redactie en productie vaardigheden in radio-en televisie-uitzendingen, en degenen die willen specialistische vaardigheden op gebieden zoals programma voor onderzoek en productie financiering voor uitzending verwerven interesseren. Het programma leidt studenten met de essentiële productie praktijken om een ​​carrière in de radio-en televisieproductie voort te zetten.

De MA omvat studio productietechnieken; redactionele en scenarioschrijven vaardigheden; single-en multi-werking van de camera; microfoon en geluidsopname vaardigheden; productie management; radio-en tv-presentatie, productie en regie; bewerken voor radio en televisie. ... [-]

Ierland Dublin
September 2019
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands